![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe PM-ki 2015 i 2016 ! :)
zrobiłam listę i w sumie większość rzeczy to drobnostki albo właśnie takie na ostatnią chwilę
![]() Dzisiejsza rozmowa poszła OK! Jak coś od poniedziałku zaczynam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2016-05-04 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Mart, powodzonka!
![]()
![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny! Poszło mi dobrze, aż sama się dziwię. Trzepali mnie nieźle, nawet musiałam się angielskim wykazać. Przynajmniej wiem, że jak się nie dostanę to nie przez to że dałam plamę tylko, że był ktoś lepszy.
Do jutra mam dostać odpowiedź ![]() No i jutro spisujemy protokół z księdzem ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
o to trzymam kciuki
![]() My już spisaliśmy protokół, poleźliśmy też na ślepo - i dzięki temu trafiliśmy też na najmilszego księdza, jaki w parafii urzęduje ![]() ![]() My dostaliśmy informację, że obrączki do odbioru ![]() ![]() ![]() A tak to w tym tygodniu załatwiłam butki i fryzjerkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Zadomowienie
|
A ja nie wiem co teraz musimy zalatwiac...
protokol spisany, goscie zaproszeni, czekamy na obraczki, buty mam, Pan Mlody tez juz ubrany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Raczkowanie
|
Witam Wszytskie Lipcowe PMki
![]() dołączam mój ślub 16 lipca ![]() ![]() PS czy ktoś wie gdzie w Warszawie można zamówić tort weselny na bazie bezy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
Protokół spisany
![]() Dostałam tą pracę! ![]() ![]() ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- spisanie protokołu, zapowiedzi, spowiedź oraz ustalenie dekoracji i jakiś kontakt z organistą. A jeszcze jedno spotkanie w poradni zostało 23 maja. Ale ogólnie mówiąc - jeszcze w kościele trochę mamy do załatwienia. Dokumenty jednak są już wszystkie. - odebranie mojej obrączki, będzie gotowa 19 maja ale odbiorę ją po urlopie - przerobienie mojej sukni - calutki strój M. - ustalenia na sali - do jutro musimy potwierdzić ilość noclegów - usadzenie gości na sali no i w pokojach - spotkanie z DJ i mail do foto - zamówienie dekoracji na salę (ustalone są ale zamówienie mam zrobić w czerwcu), bukietów i ustalenie dekoracji z salą - próbna fryzura i makijaż - muszę się umówić a chciałam na panieński to zrobić - dokupić wina i mirindę/fantę - zdecydować skąd i jakie ciasta bierzemy - moje buty - idą dwie pary i wybiorę któreś - stroje na poprawiny - ja chyba coś z szafy wezmę jak nic mi w oko nie wpadnie I pewnie o czymś jeszcze zapomniałam:P Cytat:
![]() ![]() U nas pewnie będzie ślub 9 lipca ale nie chce się z nikim składać i umawiać. Mogę zapłacić sama za to co chce a mogą to na drugi dzień sobie schować i dać to co im się podoba. Zwłaszcza, że ja chce tylko coś na ołtarz plus nasze krzesła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Sophie - ja tez tylko tyle chcę właśnie. Cała reszta mi zwisa, nawet kwiaty na ołtarzu mnie zbytnio nie obchodzą
![]() ![]() K. znów pojechał, jeszcze tylko chwila w tej udręce, ale mam już dosyć, chcę go mieć znów codziennie przy sobie, a nie od święta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje ToDo ma jakies 47 punkcików w tym momencie... więc chyba mam jeszcze robotę przed sobą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trochę Wam zostało, ale strój młodego to nie problem. :P Szybko pójdzie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
U nas już goście potwierdzili więc noclegi są zaklepane (co jest głupie bo samo potwierdzenie gości na sali mamy do 10-14 dni przed a noclegi już teraz). Dużo odmów no ale cóż, trudno się mówi. Jeszcze kilka osób ma chwile czasu bo nie da się wyjaśnić od razu wszystkiego.
W piątek idę do krawcowej z suknią i na dniach przyjdą buty - dwie pary - muszę wybrać, które założę. Dziś zdecydowałam jaki chce bukiet ![]() A za tydzień lecimy sobie na tydzień do Włoch więc przymusowa przerwa w przygotowaniach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze, że zapomniałam wspomnieć na rozmowie, że ślub biorę w tym roku (nawet mi nie przyszło do głowy to, byłam tak przejęta), a pytali o to czy jadę gdzieś na wakacje - także zakładam, że chodziło im o wolne. Nie chcę dużo wolnego bo 2 dni przed i 2 dni po. Muszę pogodzić się z tym, że za dobra opcja pracy żeby ryzykować. A do tego tydzień wcześniej czwartek, piątek mam wesele u znajomych i kolejne 2 dni bym potrzebowała. ![]() Ale ten czas szybko leci ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wolnym wspomnij jak najszybciej. Chociaż wiadomo, że akurat "udowodnisz", ze to ślub a nie, że sobie chcesz wolne od tak. To co do koleżanki to może weź okolicznościowy wykorzystaj? Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2016-05-10 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam szkolenie także na pewno wspomnę o tej sytuacji, wtedy będę myśleć co dalej. Nie chcę tutaj bez ich zgody kombinować, bo naprawdę zależy mi na tej pracy - trafiła mi się jak ślepej kurze ziarno. Przez okres 3 miesięcy nie mogę podpaść ![]() Dowiedziałam się, że kuzynka jest w ciąży i na razie ukrywa to przed wszystkimi (chociaż kiepsko jej wychodzi - i chyba tylko jej rodzice i rodzeństwo nie wiedzą). W każdym bądź razie tak mnie zazdrość ukuła ![]() Chcę dziecka, ale jednocześnie chcę też coś więcej w życiu osiągnąć, żeby nie skończyć tak jak większość kobiet, które poświęcają się najpierw rodzinie, a potem muszą ciężko fizycznie pracować na produkcji czy w sklepie (bez żadnych obraz dla nikogo, bo jestem zdania, że żadna praca nie hańbi - jednak skoro mam wybór...). Musiałam wylać swoje żale ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny widzę, że został poruszony temat urlopu pod ślub
![]() Wg kodeksu pracy przysługuje 2 dni urlopu (płatnego oczywiście) pod tą ważna okoliczność ![]() Mam zamiar przestestować wiadomo przyda się dzień-1 na ogarnięcie się przed i po weselu. U mnie z ważnych rzeczy którymi sie przejmuje nie mam jeszcze hotelu (restuaracja w ktorej robimy impreze nie dysponuje baza noclegową). Ale goście jeszcze nie potwierdzeni... Pan Młody nie ubrany ale powiedział, że jak coś pójdzie w którymś z gajerow które ma hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę zostało, ale chyba się wyrobimy. Strój Tż już się pewnie szyje, bo był na zdjęciu miary ostatnio. Cytat:
To macie taką podróż przedślubną ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
My juz protokol mamy spisany, nauki i poradnia zrobione, zapowiedzi juz poszły w dwoch kosciolach, byliśmy na pierwszej spowiedzi. Takze to ogarniete
![]() Do niedzieli planujemy rozdac juz absolutnie wszystkie zaproszenia (nie spodziewałam sie, ze nam sie to tak wszystko przeciągnie). W sobotę zamawiamy obraczki (juz mamy wybrane, nazbieralismy tylko jeszcze troszke zlota,zeby nie doplacac za robocizne). Potem kolejne 2 weekendy mamy zajete, bo wyjezdzamy ze znajomymi. W czerwcu zostanie wybranie rodzajów ciast i ustalenie ile potrzeba kg tortu, potwierdzenie ilosci gosci, dogadanie sie z zespolem, ustalenie menu, zakup win i piwa, kupno garnituru dla TZ i generalne sprzatanie w domach ![]()
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2016-05-11 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() protokół mamy poradnie mamy zapowiedzi nie mamy bo jeszcze za nie nie zapłaciliśmy ![]() spowiedzi też nie bo zapowiedzi nie było ![]() zaproszenia rozdane już dawno, do 15 maja czekamy na potwierdzenia od znajomych i reszty zaproszonych z rodziny, którzy wcześniej nie potwierdzili obrączki mamy ciast jeszcze nie wybraliśmy tort zamówiony i już podane orientacyjnie na ile osób z zespołem zaliczyliśmy już spotkanie menu ustalone wina mamy piwa musimy kupić Strój Tż się już pewnie szyje sprzątanie... uuu to na sam koniec ![]() a poza tym to mamy jeszcze mnóstwo drobiazgów większych i mniejszych, szczególnie jeśli chodzi i DIY |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mi sie snila nasza przysiega, mowilismy z pamieci, to samo przy nakladaniu obraczek ![]() To chyba dlatego,ze ostatnio jak bylo goraco palce mi spuchly i zareczynowy mnie lekko gniotl :-P potem to caly dzien przezywalam
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2016-05-11 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak wyszło, że w sumie wszyscy wiedzą, tylko nikt nie chce powiedzieć rodzicom i rodzeństwu żeby nie wyjść później na tych złych. Zresztą to akurat mało ważne, chodziło o to, że pozazdrościłam jej trochę, bo ja się nastawiałam na jakiegoś bobasa w brzuchu w tym roku jeszcze, a już wiem, że nic z tego ![]() Byłam dziś na tym szkoleniu, trochę się boje tych obowiązków, no ale muszę dać radę! U nas w sumie najwięcej załatwiania to moja osoba: sukienka na poprawiny, fryzura ślubna, bielizna, buty, bransoletka, paznokcie, oczyszczanie twarzy, chusteczki matujące. Z innych zapowiedzi, pudełka na ciasto, i jakieś ozdoby na klatkę schodową (kompletnie nie wiem co i czy w ogóle chcę????), dogadanie się z tą parą co ma ślub przed nam i organistką i cała reszta to pikuś, która jest zaplanowana, ale musimy czekać bo to przed ślubem trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi się ostatnio śniło, że spowiadalam się księdzu homoseksualiscie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
My w dniu spisania protokolu dostalismy karteczki na spowiedz, mamy tylko jedna przed samym slubem i wtedy tez ksiadz zapowiedzi wpisal, juz poszly, na szczescie jestesmy z tej samej parafii wiec poszlo szybko i sprawnie
![]() ![]() ![]() Menu miesiac przed weselem, spotkanie z fotografem, zespolem, tort i dekoracja sali i bukiet to na poczatku lipca, wiec mamy jeszcze troche czasu ![]() Zostało 2 miesiace i 4 dni, szok jak ten czas szybko leci! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Zadomowienie
|
Aż sprawdziłam ile u mnie - 1 miesiąc i 20 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Ja nie zamierzam nikomu mówić o ciąży w początkach bo to różnie, pierwszy trymestr jest najgorszy.
A tu też może ciąża nie jest potwierdzona przez lekarza jeszcze więc też nie chcą nic mówić. No ale z drugiej strony przydałaby się konsekwencja - nikomu to nikomu. U nas nie zostało nie wiadomo ile do ogarnięcia ale kilka takich ważniejszych kwestii jeszcze jest. Wczoraj kupiłam wina prawie do końca (ostatnie sztuki przylecą z Włoch) i świeczki do tańca. Czyli to raczej takie pierdoły:P Walczę z butami, muszę coś postanowić wreszcie, jutro krawcowa, potem umówić się z księdzem, odebrać obrączkę, kupić strój M. I tak leci jakoś. Jeszcze trochę ponad 50 dni. Zleci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak sobie myślę, że chyba płci też bym nie chciała wiedzieć, przynajmniej jakby ciekawscy wypytywali to mogłabym powiedzieć, że sama nie wiem, a nie że jakieś tajemnice robię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do płci. Też wolałabym nie wiedzieć ale M. chce wiedzieć. Wszystkim wypapla i zacznie się kupowanie różowych/niebieskich ubranek. W sumie może być i tak ciężko. Przyjaciółka jak tylko wspomniała, że może nie będą o płeć pytać to rodzina tak na nich naskoczyła, że to bzdury, że jak można to trzeba się dowiedzieć bo jakie ubranka kupować - różowe czy niebieskie... ![]() Czytałam, że często niepoznanie płci jest dobre dla kobiety bo ma dodatkową motywację przy porodzie - aby wreszcie poznać płeć. Będziemy myśleć jak bedzie czas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.