![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
32, trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko
![]() Polly, ja mam bella, canpol i jakieś z hurtowni dziecięcej bez nazwy. Żadne nie są rewelacyjne, ale jak już to Canpol- są dosyć grube, ale mają najlepszy klej. Także coś za coś ![]() ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- U nas nocka taka sobie, poszliśmy spać o 23, pierwsze karmienie 1-2, drugie 4-5 i już po spaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zadomowienie
|
trzydziescidwa jak tam u Was? Jurek robił kupę? Pokazał Ci lekarz wczoraj jak sprawdzić czy dziecko nie jest odwodnione?
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#1264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Połóż go na pleckach i sprawdzaj skórę na brzuszku. Łap tak jakbyś chciała go uszczypnac i patrz czy skóra odrazu wraca na miejsce. Jeżeli skóra straciła elastyczność i długo,, wraca na miejsce " to jest to oznaką odwodnienia. Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Ale wiecie co... głupio tak karmić butelka a cycki nieczynne... przyzwyczaiłam się... mam nadzieje ze zalapie znow cycka za te kilka dni jak juz skończę antybiotyk...
![]() |
#1266 | |||
Zakorzenienie
|
ja tez mam tyle
![]() Cytat:
![]() super sa ![]() Cytat:
![]() 2, z 2 dziurkami to sa 1+. ae mam i 1 (0+) ktore mam teraz na wode i herbatki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
32, mój Tz też ma mnie za schizola i wkurza się gdy przeczesuje internety.
![]() Nina od rana stęka, trochę kupy poszło, zawsze to cieszy. Ale serce mu się kraja jak widzę jak się wygina i słyszę te jej stękanie. Ostatnio było już tak dobrze, przynajmniej 3 kupy dziennie były, a teraz jakby zapomniała jak to się robi. ![]()
![]() |
#1268 |
Zadomowienie
|
Jak mieszkałam w Hiszpanii miałam do domu 2500 km. Po 1,5 roku wróciłam do Polski i od tego czasu wydaje mi się, że tutaj wszędzie jest blisko
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#1270 |
Konto usunięte
|
Dziś znów będę zmęczona, nie wyspałam się, a musze iść do banku, i za meblami rozejrzeć się.. uuu nie chce mi się
I ponawiam pytanie odnosnie spotkania, co wy na to? Proponuje zgłosić się kto chętny na takie spotkanko z tż lub bez(ja wolałabym bez, ale chyba nie dam rady sama z małym tam dotrzeć) ,a wtedy wytyczymy miejsce do którego będziemy mieli podobna odległość. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 32 świetnie ze z Jurkiem juz trochę lepiej tzn jego kupka To normalne ze się martwisz Faceci nigdy tego nie zrozumieją co dzieje się w naszych głowach jak z dzieckiem cos się dzieje Dark pociesze Cie ze to moje dziecko spi najkrócej Nie miałam siły sięgać po tel w nocy Po ciezkim południu i wieczorze zasnal ok 22 ale już po 23 było już jedzenie potem ok 1, 4 i przed 7 zrobil kupke i właśnie śpi na mnie Między 4 a 7 kilka razy sie budzil z płaczem i nie dam glowy czy go nie karmilam też bo już mi sie miesza wszystko Ale jedno mnie cieszy ze w końcu po 23 spal w miarę spokojnie Mam nadzieje ze dzisiejszy dzień będzie lepszy ![]() Jedno jest pewne Dzis dzien lenia ciąg dalszy Zrobię tylko to co będę musiała Muszę trochę odpocząć
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
Daj nam znać co pediatra powiedział.
![]() Używam ich na dzień, na noc szukałam czegoś tańszego. ![]()
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Wczoraj bylismy u 6-dniowego malucha. Mały tylko jadł i spał (gdzie te czasy ![]() ![]() A moje dziecie sie "popsulo" pieknie gadała, rozmawialas z nami a terraz nic ![]() ![]()
#1274 |
Zakorzenienie
|
Ja przy pierwszym chłopaku używalam baby ono noc bo mnie też tak zalewalo a tylko one trzymały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Nadia tez chetnie spotkam sie z Wami, ale juz widze mine TZ, on nie rozumie dlaczego siedze na forum. Oczywiscie mi na spotkanie najbardziej odpowiada Rzeszow ![]() ![]()
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Na spotkanie ja sie pisze ![]()
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zadomowienie
|
32
Trzymam kciuki za Ciebie i Jureczka, mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy i że nic poważnego Małemu nie dolega. Daj znać po wizycie. Sciskam Cię, głowa do góry ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#1281 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez chętnie wybralabym się na spotkanie, tylko, ze większość z Was mieszka na południu Polski a ja dokładnie na samej północy. Musialybysmy spotkać się w okolicy Wawy.
#1282 |
Rozeznanie
|
Kochana a co Ciebie tez dopadlo? Mi pomagalo siedzenie pod prysznicem i polewanie plecow woda, przecibolowe i nospa z tym ze bol nie mijal tylko byl troche przygaszony. Jak pojechalam do szpitala to dostalam kroplowke, ale nie pamietam z czym i nie wiem czy ona najbardziej pomogla czy to ze kamien juz byl nisko w moczowodzie
#1283 |
Zakorzenienie
|
![]() Mi te z Rossmana, babydream przeciekają.:/
![]() |
#1284 |
Zadomowienie
|
Właśnie skończyłam pierwszych po porodzie pełny trening nóg ile pośladków. Padłam. Siedzę na podłodze i spróbuję jakoś się doczolgac pod prysznic
#1285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Która to miala dynamitem w męża rzucić? Bo jak by co to w mojego tez proszę :-\ baran jakich mało :-( Ola fika w łóżeczku. Póki co tylko raz się zakrztusila...jutro idziemy na wyniki. Mam stresa :-[
![]() |
#1286 |
Wtajemniczenie
|
Cześć.
32-daj znać, jak po wizycie. Podziwiam Was za te nocne pisanie. Ja wszystko robię w nocy na śpiocha-przewijanie,karmienie na siedząco, ale pisać bym się nie odważyła. U nas są 2pobudki ok.1-2,a później koło 5 i rozmawiamy,przytulamy się do 8. Zasypia ok.20. Zdarza się, że nie wszystko jest tak poukładane. Ja dzisiaj startuję z ćwiczeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry. U nas od kilku dni przespane noce (pobudka tak ok 5.30). Niestety potem już nie ma spania, ale i tak można się wyspać. Mój jest jednym ze starszych na wątku, więc pewnie inne dzieci też będą przesypiały coraz dłużej.
Niestety nie przybiera dobrze na wadze. Od poprzedniej wizyty u lekarza 5 tyg temu tylko jakieś 0,5 kg. Za tydzień kolejne szczepienie. Zobaczymy, co lekarka na to powie. Co do płaczu dzieci przy tż, to uważajcie z krytykowaniem ich, bo się mogą zbuntować i przestać cokolwiek robić przy dzieciach. Co do kryzysów, braku koleżanek i uwiązania przy kp. Ja mam kilka bliskich koleżanek, z którymi spotykam się regularnie, ale raz na kilka tygodni, albo nawet miesięcy. Czasem częściej, czasem rzadziej. Taki los matki. Czasem uda nam się wyjść na miasto bez dzieci, ale to tak ze dwa razy do roku. Nawet jak ja mam męża, który bez problemu zostanie z dziećmi, ale mam koleżankę po rozwodzie, to już się bez dzieci nie umówimy. Albo jeśli koleżanki mąż nie może/nie chce. Teraz ja jestem matką karmiącą, a rok temu moja koleżanka i też bez dzieci mogłyśmy się spotkać na 2 godz, bo musiała/chciała wracać na karmienie. A z dziećmi, to wystarczy, że jedno jest chore i spotkanie się nie uda. Poza tym ja mam teraz czas, bo jestem na macierzyńskim, ale koleżanki w pracy, potem po dziecko do przedszkola, potem szybko do domu zwolnić opiekunkę i często jest już wieczór. Ja też odliczam miesiące wyłącznego kp. Tzn jak zacznę wprowadzać inne pokarmy, to mam nadzieję odzyskam trochę wolności. Tyle, że to taka pozorna wolność, bo kto niby poda ten przysłowiowy słoiczek jak mąż w pracy od 8 do 20? Jak wrócę do pracy to odzyskam częściowo swoje życie, ale raczej po pracy będę lecieć po dziecko do żłobka, a nie z koleżankami na kawę. Powtórzę się, taki los matki. Tylko ja już mam drugie dziecko, więc zdążyłam się z tym pogodzić. Wiem, że na początku to duża zmiana. 32 współczuję i trzymam kciuki. Napewno będzie dobrze. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Nina właśnie zasnęła. Ona ma tylko jedną stałą drzemkę, tak gdzieś 2 h po pobudce idzie w kime. Dobre i to.
![]()
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w domu. Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Lekarka powiedziała ze to po prostu od podrażnienia i przyspieszonej pracy jelit po wyjalowieniu antybiotykiem. Widziała kupę, powiedziała ze to niewielkie smuzki a do szpitala się idzie jak są plamy krwi. Mam próbować dawać mu piers, jeśli powróci brzydka kupa to przejść na mm do końca antybiotyku. Jezu wielkie uff. U niej ważył 5330 także przybrał 250 w 10 dni. Powiedziała ze w sam raz.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.