![]() |
#2221 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Asiek- pyszności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zobaczymy w jakim stanie do mnie wróci ale sądzę, że w kiepskim bo oni lecą samolotem a tam wiadomo rzucanie bagażem i syf w ładowniach... Nic to spadam w morskie fale (poklęczeć w wannie) i nyny ![]() Kolorowych snów Mamusie ![]()
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Ja jak lezalam w szpitalu to gdyby nie to co mi maz dowozil to bym tam chba padla z glodu.
nie dosc ze wlasnie kolacja o 17, a sniadanie ok. 7:30 to jedzenie w wiekszosci okropne. Malo bylo takich dan o ktorych moglabym powiedziec ze sa smaczne. Wiekszosc rzeczy bez smaku, zimna. Zupy jezzcze jako tako byly zjadliwe i w miare cieple. Nie wiem ile tam wynosi stawka zywieniowa pewnie tez nie duzo. W dodatku firma cateringowa dowozi to z miasta oddalonego o 30 km wiec nie dziwne ze to zimne dociera ![]() ale u mojego syna w przedszkolu tez maja 6zl za dzien wyzywienia a tam maja super jadlospis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest właśnie magia przetargów publicznych- cena czyni cuda- i potem takie firmy co 30km dowożą zimne żarcie... A właśnie nie pochwaliłam się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Konto usunięte
|
Mi tam jedzenie szpitalne nawet smakowało
![]() Z tym że ta przerwa między kolacją a śniadanie m była za długa- ratowalam sie owocami Zebrah brawa dla synka! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest przedszkole niepubliczne i tam chyba tak jest ze czesc finansuje miasto ![]() Wiem ze najpierw byla stawka zywieniowa 5zl/dzien. A pozniej po tych glosnych zmianach w pazdzierniku bodajze zmienili na 6zl - tyle placimy my fodzice. A czy cos miasto doklada to naprawde nie wiem. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Dwa lata temu prywatnie w naszym przedszkolu stawka żywieniowa wynosiła jakieś 7 zł.. Teraz w szkole płacę 12,40 zł, więc 6 zł w szpitalu to wydaje kosmicznie mało..
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#2229 |
Zakorzenienie
|
Witam małego- dużego Antosia
![]() Monini, gratulacje!!!!! ![]() W czwartek na wizycie trafiłam na super panią doktor. Wysłala mnie na usg, żeby już poznać wagę maluszka (a nie czekać do 38 tc jak sugerował poprzedni lekarz) Do tego poinformowała, że nie pozwoli mi drugi raz urodzić tak dużego dziecka. Dzisiaj miałam skan pomiarowy i uwaga! Maluszek waży 4 kg w 37tc ![]() (oczywiście lekarka poinformowała, że może być +-500g ale w moim przypadku raczej +500g) Któraś chce się "policytować"? ![]() Oczywiście nie jestem z tego powodu mega szczęśliwa bo jednak miałam nadzieję, że ten dzidziuś bedzie mniejszy... No ale widać taka moja natura, że rodzę duże dzieci. Teraz czekam do czwartku na wizyte i na decyzję co robimy. Mam tylko nadzieję, że trafię na mądrego lekarza (bo u nas za każdym razem jest inny lekarz) . |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tyle tylko, że nauczona doświadczeniem biorę nakładki na wc i papier nawilżany (z zasady mam problem z 2 w miejscach publicznych, a po porodzie z szyciem krocza i 5 dniowym pobytem w szpitalu nie obyło się bez czopków glicerynowych i płaczu...) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zadomowienie
|
Hej
- U mnie w szpitalu też są takie obchody, prawie jak procesja w Boże Ciało. Czasami ledwo mieszczą się do sali. - Co do porodu, już tu kiedyś pisałyśmy, było mi naprawdę wszystko jedno kto tam patrzy. Byłam tak skupiona na porodzie, że nic innego mnie nie obchodziło. Wpadkę zaliczyłam i chyba przy 1 i przy 2 porodzie. Bardziej zawstydzona byłam obchodem po porodzie, bo kołdra w górę i przy wszystkich pokazujesz wymęczoną szanowną - Też kocham maj ![]() haneczkab92 dobrze, że lepiej się już czujesz i ciśnienie udało się ogarnąć ![]() ewka555 współczuję cotygodniowych migren, chyba bym osiwiała ![]() motylek1984 wspołczuję szpitala, ale jesteście pod dobrą opieką i niech hamują te skurczybyki. Wierzę, że wytrzymacie jeszcze 2 tyg ![]() Asiek121 to tymbardziej lepiej że się wypisałaś, nospę faktycznie w domu możesz brać. To teraz odpoczywaj i relaksuj się w zaciszu domowym ![]() Kociak85 oby szybko naprawili auto ![]() PikPik09 zdrówka dla synka. Weronia93 gratuluję wizyty ![]() Radena wydaje mi się, ze tak jak dziewczyny pisały, na tym etapie takie kłucia normalne, ale że Ty masz chyba krązek to może lepiej zapytaj lekarza. australia87 gratki za udaną wizyte ![]() Honcia gratuluję wizyty i duże kciuki może córcia się jeszcze obróci agusiia69 duże kciuki, niech Kingusia jeszcze podrośnie ![]() madzius90 bierz bierz tonę chusteczek, mimo że u nas to już będzie 4 raz dzień matki w przedszkolu to za każdym razem wzruszam się tak samo ![]() Cierpliwosc gratuluję wizyty, poród pośladkowy oh nie ![]() justynan01 brawo za lodówke ![]() ![]() CarycaKatharina no to trzymamy kciuki za 30.05 ![]() monini2507 gratulacje, ale niespodzianka dużo zdrówka dla Was ![]() ![]() Dzięki dziewczyny, na razie odpukać cisza. Obstawiam tak jak pisałyście, że to od migreny. Ufff Lecę nadrabiać dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
Mało mnie tutaj bo nie wyrabiam...
Szykuje ubranka dla maluszka (ostatnio tak ostro prasowałam, że żelazko spadło mi na dywan i został ślad ![]() Przez ostatnie dni mieliśmy lato i całe dnie siedzieliśmy na dworze więc po powrocie szybka kolacja, kąpiel i spać. I ja też padałam. Ale jutro dokańczam pakowanie toreb do szpitala (czekałam na wielkość dziecka, żeby za małych ubranek nie pakować), jestem na końcówce prania i prasowania więc wychodze na prostą. ![]() I zamówiłam Szumisia na stronie smyka- wzięlam z crysensorem. Mam nadzieję, że małemu się spodoba i będzie spał lepiej od swojego brata. Teraz zastanawiam się jeszcze nad woombie. Któraś z was kupiła? |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Godziny podobne jak u Was. Ja dziś ze swojego jedzenia jogurt zjadlam i batonika kinder bueno. Plus dużo wody. Jem mniej ostatnio bo straszną zgagę mam ![]() Nerka dalej mnie bolała w ciągu dnia dali mi jedną kropowkę i potem jakieś czopki przeciwbólowe które nie dzialały! :/ Wieczorem zmienił się lekarz i paracetamol dozylnie mi podali. Ulga po 15min od podłączenia kroplowki ![]() Jutro rano badanie na posiew moczy kolejne, tylko troche się boje bo musi mi położna prosto z cewki moczowej to pobrać tzn pewnie taki chwilowy cewnik założyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ewka ten zestaw zamówiłam http://allegro.pl/show_item.php?item=5430556643 Wzór nr 7 ![]()
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Miszkaa, ja myślę nad woombie, ale chyba sobie daruję. Córka nienawidziła opatulania.. Najwyżej dokupię później. BTW ładnie waży Twoje dzieciątko
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#2235 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Miszka jak zobaczyłam post na niebiesko to aż mi serce zaczęło szybciej bić ![]() Ja miałam woombie i się nie sprawdził. Ale sprzedałam bez większej straty, to chodliwy towar ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-05-17 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
dokładnie tak robiłam poprzednio
Co do zawartości toreb do szpitala... Najczęściej ze szpitala do domu nie jest daleko więc można w domu przyszykować rzeczy, które nie wiadomo czy będą potrzebne w szpitalu itd. i w razie czego tz lub ktoś inny może podrzucić. Zwłaszcza jak nie jesteście pewne czy bedzie potrzebne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Konto usunięte
|
A dzisiaj w selgrosie kupiłam w promocji białe pampki ale rozmiar 2, za 41 zl brutto. Jedynki były za 51 wiec też nie najgorzej ale już paczkę mam i myślę ze to starczy :-D przy starszej zuzylismy półtorej paczki jedynek
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zastanawiam się czy kupić ten oryginalny woombie czy może zwykły otulacz jakich wiele ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
Ja też mam spryskiwacz do kwiatków- ale znalazłam taki w kształcie motyla i wzięłam bo mnie zauroczył ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60536271]Ale spory ten twój "maluszek"! Miszka jak zobaczyłam post na niebiesko to aż mi serce zaczęło szybciej bić ![]() Ja miałam woombie i się nie sprawdził. Ale sprzedałam bez większej straty, to chodliwy towar ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] haha! To dzisiaj mam jakiś taki dzień bo wysłalam siostrze smsa i tak go zaczęłam, że siostra też myślała, że urodziłam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Zadomowienie
|
PikPik09 ale Cię przegnali po mieście
![]() mamaNiny gratuluję wizyty i współczuję migreny ![]() Cierpliwosc zazdraszczam kontaktu z lekarzem ![]() Madzia9999 3maj się dzielnie, dobrze,że leki uśmierzają ból ![]() olinka012 najlepszego dla córci ![]() haneczkab92 dobrze, że na ktg cisza ![]() chudziaszek11 gratki za wizytę, widzę,że nie tylko między mną a moim lekarzem ostatnio nie zaiskrzyło. To jest chore, płacisz kupę kasy za wizytę, a traktują Cię jeszcze gorzej niż na NFZ. Też czuję się niedopieszczona. Śliczny brzuś ![]() Honcia gratuluję zakończenia przygotowań wyprawkowych. Pokrowiec prałam.Nie dziwię Ci się też bym się wkurzyła za torbę. Zawsze możesz kupić nową ![]() motylek1984 dobrze, że sytuacja opanowana ![]() MariaFrancesca pięknie Twoje laseczki ważą ![]() kaska87 ja w torbie muszę mieć dosłownie wszystko, bo szpital nic nie zapewnia. ewka555 spakowałam tylko 3 pajace. Weronia93 współczuję sytuacji w pracy, kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło ![]() ania230 witamy w 9 miesiącu. ![]() zebrah gratki za żłobek, fajnie, że się udało ![]() miszkaaa gratki za wizytę ![]() Co do jedzenia w szpitalu u mnie jest paskudne i jeszcze catering, więc zimne, ale po wysiłku jakim jest poród było mega pyszne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie na razie otulacz odpuściłam. Mam rożek, no i dużą pieluchę bambusową i zobaczę czy moje dziecię lubi być ściśnięte
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Konto usunięte
|
Majkela ty piszesz z telefonu? Jak ty to robisz że tyle zapamiętuje sz bez cytowania
![]() ![]() Hania też się bardzo wierci i rozpycha, najbardziej jak się poloze... dlatego tez sie zastanawiam czy bedzie chciała być otulana. Jutro chyba spakuje torbę do szpitala... niech leży i czeka na swój czas. Ciuszkow dla małej nie biorę- szpital daje. Ale dalej sie zastanawiam co przygotować na wyjście. Mam nadzieję że pogoda będzie laskawsza niż teraz Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
U mnie też mała wierci się w brzuchu jak szalona bardzo macha nóżkami. Spróbuje pieluszka czy kocykirm owinąć jak się sprawdzi to zamówie otulacz czy woobie typowo.
#2245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to teraz chodzę na nfz, ba nawet do przychodni przyszpitalnej, a czuję się dopieszczona na maksa ![]() ![]() Krótko mogę napisać tylko: po co przepłacać? ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Byłam dziś na szkole rodzenia II spotkanie, było o opiece nad noworodkiem... Zasadniczo chodzę na sr (po raz II ![]() ![]() I takie pytanie mam do Was: robiłyście jakieś notatki na sr??? Bo w tej mojej grupie tylko ja z notesem siedzę, nie wiem czy taką dobrą pamięć mają i tylko ja stara dupa czy nie znam się na trendach? No i jedno ważne info z tego dzisiejszego spotkania: zmienili dawkowanie wit K i na razie tylko jedna firma wprowadziła kapsułki D3+K w odpowiedniej dawce. Dobrze, że wczoraj nie złożyłam zamówienia na gemini ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Miszkaaa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Pochwalę się, że kupiłam dziś wanienkę składaną Stokke
![]() ![]() Oczywiście pocytowałam i połowę mi uciekło ![]() z tego co pamiętam Haneczko trzymaj się w tym szpitalu, proszę wypoczywać i mieć ładne ciśnienie Asiek dobrze że się wypisałaś jak tam takie jedzenie dawali - przecież ja te wszystkie posiłki to jem na śniadanie (oczywiście lepsze i więcej) Olinka a jak z wagą Michałka ? sprawdzał to jeszcze lekarz? Kiara może by tą twoją listę w pierwszy post wrzucić? niby tam jest, ale oczywiście mi się jak nie napisze żeby brać ręcznik, to oczywiście pomyślę że w szpitalu dają Madzia jeśli boisz się porodu sn to im powiedz, że tak nie zamierzasz rodzić - masz wskazanie od swojego lekarza i niech je respektują. Soffinka - sex, schody i sprzątanie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miszkaaa ale Ty pokaźne dzieci robisz. Myślę, że żadna Cię tu nie przebiję. Chyba nie masz żadnych ubranek na 56 cm nie?? Cytat:
![]() ![]() Ja bardzo chce woombi . Na razie poluję na używane, ale jak nic nie znajdę to pewnie skończy się na nowym. Cytat:
![]() PS chyba też chce ten zestaw ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- aa i zapomniałam wam napisać - poza AquaAerobikiem chodzę jeszcze na ćwiczenia dla kobiet w ciąży i dziś przyszła dziewczyna, którą kojarzę od dłuższego czasu i pamiętam, że termin ma w maju, pytam więc ile jej jeszcze zostało czasu a ona, że za 2 dni ma termin i ma nadzieję, że się samo zacznie bo dwa dni temu odszedł jej czop ![]() Przez całe ćwiczenia patrzyłam czy jej wody nie odchodzą ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tam na szkole rodzenia nie notowałam - raczej były to takie pogadanki niż wykłady, więc ciężko by było coś konkretnego zanotować.
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
Obudzilam się i spać nie mogę więc poczytałam Was
![]() Juz 9 miesiąc brzmi bardzo poważnie ![]() Co do otulaczy to nie kupowalam bo mam dwa spiworki i zobaczę czy się sprawdza. Maja sie tak czasami rozpycha ze myślę że mogą być nie potrzebne. Cokolwiek zjem mam mega zgage nawet po wypiciu wody... masakra. Do torby musze dopakowac sztućce wode pieluchy chusteczki krem do pupy i kosmetyczne rzeczy dla siebie papcie skarpetki i chyba tyle. Zastanawiam się co przygotować na wyjście dla Mai ![]() Zauważyłam że ostatnio dłonie mi cierpna tez tak moze macie?? Napije się wody i spróbuje zasnąć.... Tz zaczął chrapac.... cos z tgm musze zrobić ![]() ![]() Do później Mamuśki ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Zadomowienie
|
http://www.srokao.pl/2015/10/analiza...ream.html?m=1#
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]()
#2250 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 37 tc
![]() Madzia9999 ja nie śpię od 5.30:P ah te ktg.. Jakby nie mogli później podłączyć:P a o 23 i 3 rano budzą nas i sprawdzają tętno dziecka.. Też u Was tak jest?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.