Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-20, 17:17   #1111
Kasmina
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Tak, od razu szczerze mówiąc to chodzi o koty bo one lubią urządzać gonitwy, również w nocy więc wolę nie ryzykować że wpadną na pełnym pędzie do łóżeczka no i też nie bardzo jest jak ustawić łóżeczko u nas
Moje też lubią biegać ale nie śpią z nami w sypialni ale w pełni Cię rozumiem
Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Cukrzycy na pewno nie mam na czczo 64, po godzinie 141, po dwoch 105

Ale mam inny problem - bardzo liczne bakterie w moczu ostatnio juz przy licznych zalecil mi urosept i prawie miesiac go bralam, bo dawka 3x1 jako ze w ciazy (normalnie 3x2) jestem i zamiast lepiej jest gorzej. A objawow zero jakichkolwiek, zeby mi cos dolegalo :/ tak wiec dzisiaj mnie czeka telefon do lekarza, bo nie wiem co z tym fantem zrobic
Nigdy nie miałam bakterii w moczu a odkąd jestem w ciąży mam zawsze liczne... ostatnio oprócz uroseptu dostałam furaginum i miałam żółto pomarańczowy mocz 😉 ciekawa jestem jak po kuracji będzie wyglądał wynik badania moczu, odbieram go w pn
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 17:24   #1112
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Bo mu za akord płacą najwyraźniej....

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Chyba, że ktoś ma 3 brodawki sutkowe

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, biednemu to zawsze wiatr w oczy! Musiałam
Telefon oddać do serwisu a telefon jest moim jedynym źrodłem internetu i mam zastępczy i dopiero się w nim ogarnęłam, co prawda nie do końca łapie tego tapatalka ale myśle ze będzie lepiej. W środę byłam na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia - były to bardziej zajęcia zapoznawcze i gadaliśmy o sobie przedstawialiśmy się itd Polozna zrobiła tylko małe wprowadzenie co do tematów. W przyszłym tyg z racji długiego weekendu zajęć nie ma ale ma nam wysłać na meila temat : pakowanie torby do porodu wiec wstawię jeśli ktoś będzie chciał może się przyda za dwa tyg o roli osoby towarzyszącej przy porodzie i coś jeszcze także muszę przypilic TZ aby Że mną poszedł bo teraz byłam sama.
Idę was trochę podczytywać a mam pytanie do tych które stosują lub stosowały luteinę czy wystąpiły u was bóle podbrzusza w tych pierwszych dniach? Bo właśnie w środę i wczoraj głownie po wieczornej aplikacji bardzo mi doskwierał ból podbrzusza ten taki właśnie bardzo podobny do menstruacyjnego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mnie nie bolał brzuch od luteiny.. fajnie,że się odezwałaś, mimo przeciwności losu

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
oj zdecydowanie mniej cukru ale ja to stosuje do wszystkich przepisów

Już po! weekend można zacząć do tego ta ostatnia rozmowa kwalifikacyjna była z kandydatką która spełnia w zasadzie wszystkie nasze wymagania i jestem taka zadowolona, że udało się znaleźć kogoś tak dobrego dobry koniec tygodnia

Z moich wypieków ostatnio uskuteczniam ten: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...hleb-polrazowy

Niestety na drożdżach bo TŻ coś marudzi jak są na zakwasie. Ale co jakiś czas do tego zakwasu wracam

Na większe imprezy zawsze ten: http://www.mojewypieki.com/przepis/prosty-chleb-pszenny (rodzinka go bardzo lubi )

Plus uwielbiam różne bułeczki, najchętniej jemy te: http://www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-sniadaniowe
dla kandydatki i za rozpoczęcie weekendu
robiłam te chleby i rzeczywiście są smaczne..ale dla mnie zakwasowe wygrywają wszystko..
a bułki baaardzo polecam te ( z resztą chleby z tej strony są też genialne):http://truffle-in-a-rum-chocolate.bl...zki-nocne.html
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 17:27   #1113
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
robiłam te chleby i rzeczywiście są smaczne..ale dla mnie zakwasowe wygrywają wszystko..
a bułki baaardzo polecam te ( z resztą chleby z tej strony są też genialne):http://truffle-in-a-rum-chocolate.bl...zki-nocne.html
Ooo dzięki, sprawdzę a chleb jaki konkretnie od niej polecasz?
Stary 2016-05-20, 17:35   #1114
Fantasmagori
Zakorzenienie

Już przetestowaliśmy i monitor działa bez zarzutu głośno wyje, głośniej niż budzik więc na pewno nie za cicho bo tego się bałam no i oby nie był potrzebny

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 17:36   #1115
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Idę was trochę podczytywać a mam pytanie do tych które stosują lub stosowały luteinę czy wystąpiły u was bóle podbrzusza w tych pierwszych dniach? Bo właśnie w środę i wczoraj głownie po wieczornej aplikacji bardzo mi doskwierał ból podbrzusza ten taki właśnie bardzo podobny do menstruacyjnego

Stosuje luteinę od dłuższego czasu i przed ciąża i w trakcie. Ani razu nie zdarzyło sie aby wywołała u mnie jakikolwiek ból. Przed ciąża stosowałam ja na wywołanie okresu i mogę powiedzieć ze dzięki niej menstruacje nie były aż tak bolesne.
Teraz stosuje luteine bo podobno działa "uspokajająco" na szyjkę i macice.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 17:40   #1116
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

mnie nie bolał brzuch od luteiny.. fajnie,że się odezwałaś, mimo przeciwności losu

Krefetka

No właśnie ja dostałam tez na te napinanie się brzucha ale odkąd ja stosuje to pojawiły mi się dosyć nieprzyjemne bóle podbrzusza takie jak przed miesiączka. I napinanie się które wcześniej było bezbolesne teraz tez jest z tym bólem. Może mniej się napina ale jak już jest to czuje to bo czuje ten bol. Ja w końcu zeswiruje w tej ciąży
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 17:43   #1117
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo dzięki, sprawdzę a chleb jaki konkretnie od niej polecasz?
bardzo lubię ten:
http://truffle-in-a-rum-chocolate.bl...ziarnisty.html
a z pszennych ten:
http://www.mojewypieki.com/przepis/n...ny-na-zakwasie
często robię z podwójnych porcji od razu dwa bochenki..świeżość trzymają co najmniej 5 dni..

Cytat:
Już przetestowaliśmy i monitor działa bez zarzutu głośno wyje, głośniej niż budzik więc na pewno nie za cicho bo tego się bałam no i oby nie był potrzebny
o właśnie!

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Krefetka

No właśnie ja dostałam tez na te napinanie się brzucha ale odkąd ja stosuje to pojawiły mi się dosyć nieprzyjemne bóle podbrzusza takie jak przed miesiączka. I napinanie się które wcześniej było bezbolesne teraz tez jest z tym bólem. Może mniej się napina ale jak już jest to czuje to bo czuje ten bol. Ja w końcu zeswiruje w tej ciąży
napinanie raczej nie powinno być bolesne..to jakoś nasila Ci się? czy cały czas jednostajny ból?
p.s. ześwirujemy razem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-20, 17:47   #1118
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
napinanie raczej nie powinno być bolesne..to jakoś nasila Ci się? czy cały czas jednostajny ból?
p.s. ześwirujemy razem

Raczej jednostajny ale nieprzyjemny i dosyć intensywny. Ale mała się rusza... Przecież nie pojadę drugi raz w tym tyg na IP :ściana: powiedzą ze jestem jakaś histeryczka
Stary 2016-05-20, 17:51   #1119
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo lubię ten:
a z pszennych ten:
często robię z podwójnych porcji od razu dwa bochenki..świeżość trzymają co najmniej 5 dni..
fajny ten drugi chleb, ale tutaj patrze, ze ciezko bedzie mi kupic słód

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 17:53   #1120
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej jednostajny ale nieprzyjemny i dosyć intensywny. Ale mała się rusza... Przecież nie pojadę drugi raz w tym tyg na IP :ściana: powiedzą ze jestem jakaś histeryczka
próbowałaś nospa+leżenie?

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
ja daję cukier trzcinowy.. chyba w komentarzach gdzieś jest na ten temat..
Stary 2016-05-20, 17:53   #1121
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

Nospy jeszcze nie próbowałam a leżę raczej codziennie, wczoraj np. cały dzień przespałam dziś tylko musiałam na chwile wyjsć. Spróbuje łyknąć ta nospe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-20, 17:56   #1122
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

ja daję cukier trzcinowy.. chyba w komentarzach gdzieś jest na ten temat..
o dzieki, nawet taki mam w domu

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 17:58   #1123
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Nospy jeszcze nie próbowałam a leżę raczej codziennie, wczoraj np. cały dzień przespałam dziś tylko musiałam na chwile wyjsć. Spróbuje łyknąć ta nospe
weź nospę i do wyrka..jak nie przechodzi od dwóch dni to IP nie jest złym pomysłem..jeszcze jak napina Ci się brzuch ..albo zadzwoń do gina i przyśpiesz wizytę..na jutro ze środy

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez talantea Pokaż wiadomość
o dzieki, nawet taki mam w domu :d
:d:d
Stary 2016-05-20, 18:30   #1124
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
ja tez mam faze na wypieki po poludniu zrobie drozdzowke z rabarbarem

Mnie tez ogrod nie jara, ale w bloku mieszkalam tylko 3 lata na studiach i to nie dla mnie, ja lubie miec przesyrzen, moc wyjsc przed dom na taras itp. Z roslin to u nas pewnie bedzie tylko trawa :P no i jakies tujki przy linii plotu, bo ogrodzic i zaslonic dzialke :P
No ale choćby nawet to taką trawkę też trzeba skosić A my jesteśmy raczej tacy, że jak mamy wolny weekend to wolimy gdzieś wybyć na 2 dni... nie ma się co oszukiwać, dom to dużo większy obowiązek niż mieszkanie i moim zdaniem trzeba do takiej decyzji "dojrzeć" inna sprawa, że nie każdy nadaje się do tego, żeby mieszkać w domu- każdemu wedle potrzeb

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Wróciłam od położnej. Trochę wystudziła mój zapał co do planowania aktywnego porodu i trochę smutno mi się zrobiło

Powiedziała, że przy opcji cukrzycy na insulinie moją ciążę prowadzi się jako High risk pregnancy i tak też będą mnie traktować na porodówce. Do tego im wyżej ciąża - tym cukry będą szaleć bardziej więc może się okazać, że lekarz zadecyduje o CC w 37 tc np bo poród SN może być niebezpieczny kiedy te cukry rządzą się swoimi prawami.

Szaleństwa tych cukrów odczuwam już teraz, bo jednak prawie co tydzień-dwa zwiększam i dokładam insuliny a jakoś specjalnie nic lepiej się nie dzieje....

Powiedziała, że raczej na pewno będę pod monitorem na stałe, więc może pozwolą mi chwilę poskakać na piłce ale bez rewelacji.

Jedynie się nie zapytałam, czy będąc monitorowaną muszę rodzić na leżąco czy mogę na czworakach tak jak bym chciała.

Kazała od razu jechać na maternity unit nawet przy jak najmniejszej zmianie natężenia ruchów dziecka - że mam nie czekać nie wiadomo ile, każdy dziwny ból itd....

Jeszcze raz omówiłam z nią te moje bóle okresowe - one się pojawiają głównie wtedy kiedy mam bardzo przechodzony dzień....i zasugerowała, przejście na maternity leave trochę wcześniej niż chciałam....

Nie mogę już iść na zwolnienie lekarskie - bo jeśli się na takie idzie na 11 tygodni przed porodem to właśnie zamieniają to w maternity leave.

No cóż....moja szefowa nie będzie zadowolona, ale tak myślę, że pociągnę jeszcze max 3-4 tygodnie co by nie zostawić ich też na ostatnią chwilę na lodzie.

Tymczasem dalej pozostaje mi pozytywna afirmacja, że jednak chociaż po części będzie tak jak sobie to planuję....albo jak to powiedziała położna "życzę"
Szefową się nie przejmuj, tym bardziej że sama pisałaś kiedyś że raczej tam nie będziesz wracać Teraz najważniejsze jest zdrowie Twoje i dzidziusia. A położna faktycznie wydaje się bardzo kompetentna i rzeczowa

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Cukrzycy na pewno nie mam na czczo 64, po godzinie 141, po dwoch 105

Ale mam inny problem - bardzo liczne bakterie w moczu ostatnio juz przy licznych zalecil mi urosept i prawie miesiac go bralam, bo dawka 3x1 jako ze w ciazy (normalnie 3x2) jestem i zamiast lepiej jest gorzej. A objawow zero jakichkolwiek, zeby mi cos dolegalo :/ tak wiec dzisiaj mnie czeka telefon do lekarza, bo nie wiem co z tym fantem zrobic
Super, że nie ma cukrzycy! A co do bakterii w moczu to widziałam, że dziewczyny Ci wytłumaczyły jak poprawnie pobierać próbkę Powtórz badania i w razie jeśli wyjdą podobne to na pewno lekarz coś zaradzi

Cytat:
Przyszły mi próbki pieluszek od Beaming Baby, najmniejszy rozmiar jest taki tyci, ze az sie wystraszylam ze noworodki sa takie małe
Przyszły mi tez przescieradła do chicco next to me, jak sie ciesze ze pasują, do wózka tez maja byc ok.

Kupiłam tez jedna tania wielorazową pieluchę na ebayu, wygląda dobrze, ciekawa jestem jak sie bedzie sprawdzała

TinkerrBell

Przynajmniej wszystko jest pod kontrolą
Fajnie, że kolejne zakupy za Tobą!

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Tez korzystam z tych przepisów. Ja jednak dodaje importowe mniej cukru, bo ciasta z ilością przepisowa są zdecydowanie za słodkie.
ojj ja zawsze daję mniej cukru do przepisów! ja nie wiem kto ustala te proporcje, ale dla mnie te ciasta zgodne z przepisem są taaaak słodkie.... że aż do obrzydzenia;p

Cytat:
mało istotna? dowiedzieć się w wieku 32 lat,że się ma napletek?
hahahahahahaah

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tak małego przyrostu wczoraj na wizycie dowiedziałam się że przez 4tyg przybrałam 4,5kg. Na poprzedniej było też plus 4... Ogólnie mam 8,5kg od początku ciąży ale takie tempo mnie przeraża, zwłaszcza że przed te ostatnie tygodnie ograniczałam mocno słodycze, odstawiłam słodkie gazowane, a waga tak leci w górę. Ciężko się funkcjonuje z takim balastem zwłaszcza człapiąc na trzecie piętro 2razy dziennie.
Teraz Maluszek sporo przybiera Choć przyznam, że i mnie coraz ciężej, pomimo że przyrost mniejszy. No ale nie ma się co nad sobą rozczulać, lepiej nie będzie

Cytat:
Kochana weź nospę i się połóż dobrze kojarzę, że w ostatnich dniach byłaś kilka razy badana dopochwowo (ip i lekarz? czy coś pomyliłam?)? Może to przez to...

Dobre wieści, jutro jedziemy do Wisły Mąż sobie wybrał prawie 8-godzinną trasę, ale zwykle przechodził takie przynajmniej o godzinę szybciej, więc zobaczymy jak z jego kondycją po zimie już się ze mnie śmieje, że pewnie każda budka z lodami moja...
Stary 2016-05-20, 18:32   #1125
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy o taki właśnie chodzi ale widziałam słód w Halland and Barrett
http://www.hollandandbarrett.com/sho...tract-60004303

Mają chyba jeszcze malt powder

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-20, 18:37   #1126
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
To tym bardziej jedz skoro to nie jest efekt jakiegoś przemęczenia.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 18:49   #1127
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Pozdrowienia z Milowki mamuśki Będę Was nadrabiać mam nadzieje jutro

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Miłego pobytu!

Cytat:
Cześć dziewczyny, biednemu to zawsze wiatr w oczy! Musiałam
Telefon oddać do serwisu a telefon jest moim jedynym źrodłem internetu i mam zastępczy i dopiero się w nim ogarnęłam, co prawda nie do końca łapie tego tapatalka ale myśle ze będzie lepiej. W środę byłam na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia - były to bardziej zajęcia zapoznawcze i gadaliśmy o sobie przedstawialiśmy się itd Polozna zrobiła tylko małe wprowadzenie co do tematów. W przyszłym tyg z racji długiego weekendu zajęć nie ma ale ma nam wysłać na meila temat : pakowanie torby do porodu wiec wstawię jeśli ktoś będzie chciał może się przyda za dwa tyg o roli osoby towarzyszącej przy porodzie i coś jeszcze także muszę przypilic TZ aby Że mną poszedł bo teraz byłam sama.

Nospa to dobry pomysł tak jak dziewczyny pisały. Oby szybko przeszło!

Czyli SR się zapowiada fajnie, podziel się koniecznie informacjami o pakowaniu torby.

Cytat:
oj zdecydowanie mniej cukru ale ja to stosuje do wszystkich przepisów

Już po! weekend można zacząć do tego ta ostatnia rozmowa kwalifikacyjna była z kandydatką która spełnia w zasadzie wszystkie nasze wymagania i jestem taka zadowolona, że udało się znaleźć kogoś tak dobrego dobry koniec tygodnia

Z moich wypieków ostatnio uskuteczniam ten: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...hleb-polrazowy

Niestety na drożdżach bo TŻ coś marudzi jak są na zakwasie. Ale co jakiś czas do tego zakwasu wracam

Na większe imprezy zawsze ten: http://www.mojewypieki.com/przepis/prosty-chleb-pszenny (rodzinka go bardzo lubi )

Plus uwielbiam różne bułeczki, najchętniej jemy te: http://www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-sniadaniowe

To super, że już wszystko w robocie z głowy.
Te wypieki wyglądają fajnie.

Też zawsze dawałam mniej cukru, zaufałam tylko przepisowi mojej babci na mazurek pomarańczowy i wyszedł zdecydowanie za słodki, byłam po nim taka zasłodzona, że szok, btw podobnie się czułam po krzywej cukrowej i już miałam intuicję, że coś jest nie tak.

Cytat:

To świetnie, że działa i dobrze się zapowiada.

Cytat:
bardzo lubię ten:
a z pszennych ten:

o właśnie!

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

p.s. ześwirujemy razem

Też ładne przepisy na chlebki.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
No ale choćby nawet to taką trawkę też trzeba skosić A my jesteśmy raczej tacy, że jak mamy wolny weekend to wolimy gdzieś wybyć na 2 dni... nie ma się co oszukiwać, dom to dużo większy obowiązek niż mieszkanie i moim zdaniem trzeba do takiej decyzji "dojrzeć" inna sprawa, że nie każdy nadaje się do tego, żeby mieszkać w domu- każdemu wedle potrzeb

Szefową się nie przejmuj, tym bardziej że sama pisałaś kiedyś że raczej tam nie będziesz wracać Teraz najważniejsze jest zdrowie Twoje i dzidziusia. A położna faktycznie wydaje się bardzo kompetentna i rzeczowa

Super, że nie ma cukrzycy! A co do bakterii w moczu to widziałam, że dziewczyny Ci wytłumaczyły jak poprawnie pobierać próbkę Powtórz badania i w razie jeśli wyjdą podobne to na pewno lekarz coś zaradzi

Fajnie, że kolejne zakupy za Tobą!

ojj ja zawsze daję mniej cukru do przepisów! ja nie wiem kto ustala te proporcje, ale dla mnie te ciasta zgodne z przepisem są taaaak słodkie.... że aż do obrzydzenia;p

hahahahahahaah

Teraz Maluszek sporo przybiera Choć przyznam, że i mnie coraz ciężej, pomimo że przyrost mniejszy. No ale nie ma się co nad sobą rozczulać, lepiej nie będzie

Kochana weź nospę i się połóż dobrze kojarzę, że w ostatnich dniach byłaś kilka razy badana dopochwowo (ip i lekarz? czy coś pomyliłam?)? Może to przez to...

Dobre wieści, jutro jedziemy do Wisły Mąż sobie wybrał prawie 8-godzinną trasę, ale zwykle przechodził takie przynajmniej o godzinę szybciej, więc zobaczymy jak z jego kondycją po zimie już się ze mnie śmieje, że pewnie każda budka z lodami moja...

To fajnie, że jedziecie, udanego wypoczynku podczas gdy mąż będzie wędrował.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 19:32   #1128
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Krefetka

Ja bym wzięła nospe i polezala jakaś godzinę. Jeśli nie przejdzie udałabym sie albo na IP albo zadzwoniłabym do gina. (A nawet w odwrotnej kolejności - tzn zadzwoniłabym do gina i go sie poradziła)
Ja nie lubię nie wiedzieć co sie ze mną dzieje i taka niewiedza doprowadza do mnie do szalu.
Stary 2016-05-20, 20:50   #1129
Origa
Rozeznanie

Hej, ja tylko na chwilę, ale przynajmniej Was nadrobiłam

W pracy urwanie głowy, ale w międzyczasie byłam na usg spojenia i lekarz powiedział, że się nie rozchodzi choć cos tam mam powiększone i opuchnięte (nie chce mi się do opisu zerkać). Zalecił dużo odpoczynku i jakąś maść przeciwbólową do smarowania - jutro odwiedzę aptekę.

A na weekend przyjechała mama, odebrałam ja po pracy. Jutro w planach spacer do zoo (taka nasza coroczna tradycja z Tżem, a prognoza na jutro super więc tym lepiej), a potem pyszny obiad w dobrej trattori
Wrócę do Was po weekendzie, ale postaram się podczytywac na bieżąco, bo inaczej znów mi pół dnia zejdzie na nadrabianiu
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-20, 21:00   #1130
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym wzięła nospe i polezala jakaś godzinę. Jeśli nie przejdzie udałabym sie albo na IP albo zadzwoniłabym do gina. (A nawet w odwrotnej kolejności - tzn zadzwoniłabym do gina i go sie poradziła)
Ja nie lubię nie wiedzieć co sie ze mną dzieje i taka niewiedza doprowadza do mnie do szalu.

To prawda niewiedza jest najgorsza. Narazie przeszło. Oby do środy... Upralam te ciuszki - plamki potraktowałam mydełkiem Backman i zeszło tyle tylko, ze jeszcze jest ten zapach wilgoci takiej zgnilizny :/ muszę jutro wysłać TZ po proszek i płyn dla dzieci i wystawie na zewnątrz niech stoi i zobaczymy... Blizna po oparzeniu na brzuchu już mi schodzi tzn strupek już zszedł całkowicie jak wycierałam sie ręcznikiem tylko jedno miejsce nie było Zagojone do końca i może być tam blizna ale smaruje dalej maścią zobaczymy...
Stary 2016-05-20, 21:06   #1131
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
To nie jest głupie pytanie, bo też się nad tym zastanawiałam w końcu wlałam te płatki do bębna. zaczęłam wcześnie robić pranie bo termin mam na koniec lipca a cały czerwiec będzie trwał u mnie remont ... elewacja i ocieplenie naszego domku
Dzięki to i ja będę dodawała te rozpuszczone płatki prosto do bębna. Nie wiedziałam że pralki mają programy przeznaczone do prania dziecięcych ubranek. moja nie ma takiej funkcji. Na Twoim miejscu też pewnie ruszyłabym z praniem już teraz. Fajnie że maleństwo przywitacie w świeżo wyremontowanym domu
________
Przypomniał mi się mój sen.. Że na dole brzucha z jednej strony zrobiły mi się duże rozstępy. Sen był tak realistyczny że po przebudzeniu byłam mile zaskoczona że ich tam jednak nie ma.
Stary 2016-05-20, 22:14   #1132
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

W pracy urwanie głowy, ale w międzyczasie byłam na usg spojenia i lekarz powiedział, że się nie rozchodzi choć cos tam mam powiększone i opuchnięte (nie chce mi się do opisu zerkać). Zalecił dużo odpoczynku i jakąś maść przeciwbólową do smarowania - jutro odwiedzę aptekę.

A na weekend przyjechała mama, odebrałam ja po pracy. Jutro w planach spacer do zoo (taka nasza coroczna tradycja z Tżem, a prognoza na jutro super więc tym lepiej), a potem pyszny obiad w dobrej trattori
Wrócę do Was po weekendzie, ale postaram się podczytywac na bieżąco, bo inaczej znów mi pół dnia zejdzie na nadrabianiu
Dobrze, że wszystko ok i USG wyszło w porządku. Udanego relaksingu z mamą😉
Cytat:
Lepiej wyjść na histeryczke i sprawdzić. Nie powinno nic boleć. Ja, gdy bylam ze skurczami na ip to lekarz polecił mi magnez. Może spróbuj, niemniej jeśli dokucza Ci ciągły ból/dyskomfort to jedz na ip i zawracaj im gitare-w końcu też na to płacisz podatki.
Cytat:
Może pisalas, ale ja teraz czytam piate przez dziesiate-kupiliscie monitor z niania? Czy sam monitor? Jakiej firmy?

Dziewczyny, jestem największym debilem tego świata. Dziś mieliśmy plazing, ale tylko 21 stopni, więc posmarowalam się 20stka (tak, mam też 50, ale stwierdziłam, że fajnie, jak mnie lekko zlapie-w końcu zimno było, a nie goraco ). Teraz ledwo laze, stopy spalone, ryło spalone, wszystko spalone...Tz to samo. Kurefa!

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-05-20 o 22:16
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 22:26   #1133
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Ojojoj, baardzo źle zbierasz próbkę moczu

Zasady:
1. Mocz nocny. Wiadomo, że my latamy siusiu co chwila w nocy więc tutaj ciężko to przestrzegać, więc wystarczy 3-4h
2. Podmyć się. Ważne by umyć się dokładnie w okolicy cewki moczowej. Tam jest taki napletek i tam też trzeba.
3. Warto wytrzeć się ręcznikiem papierowym, a nie tym co się używa.
4. Odsiusiać trochę moczu i dopiero zacząć siusiać do kubeczka.
5. Ja nie można lecieć od razu do labu z kubeczkiem to przechować w lodówce do wyjścia.
Człowiek się całe życie uczy, a i tak umiera głupi To na poniedziałek mam zaplanowane prawidłowe pobranie próbki moczu
Dziękuję

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 23:46   #1134
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dobrze, że wszystko ok i USG wyszło w porządku. Udanego relaksingu z mamą

Lepiej wyjść na histeryczke i sprawdzić. Nie powinno nic boleć. Ja, gdy bylam ze skurczami na ip to lekarz polecił mi magnez. Może spróbuj, niemniej jeśli dokucza Ci ciągły ból/dyskomfort to jedz na ip i zawracaj im gitare-w końcu też na to płacisz podatki.

Może pisalas, ale ja teraz czytam piate przez dziesiate-kupiliscie monitor z niania? Czy sam monitor? Jakiej firmy?

Dziewczyny, jestem największym debilem tego świata. Dziś mieliśmy plazing, ale tylko 21 stopni, więc posmarowalam się 20stka (tak, mam też 50, ale stwierdziłam, że fajnie, jak mnie lekko zlapie-w końcu zimno było, a nie goraco ). Teraz ledwo laze, stopy spalone, ryło spalone, wszystko spalone...Tz to samo. Kurefa!

To musisz sie koniecznie smarować teraz 50, zeby chociaż te spalone miejsca chronić strasznie Wam wspolczuje, bo to okropne uczucie :/ mam nadzieje ze szybko Was zbrazowi chociaż i bol przejdzie oby tylko zadne przebarwienia nie zostały :/

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Ja dzis miałam 18stke mojego najstarszego brata oczywiście zostałam juz zaproszona na taka dla rodziny....a nie dla młodzieży :/ impreza na powietrzu także trzymajcie kciuki zebym nie przypłaciła tego jakimś katarem znowu....bo jutro idziemy dla odmiany na wesele tyle wydatków, komunie, chrzciny, wesela...tęsknie za czasami gdy chodziłam na takie imprezy z rodzicami i oni dawali "koperty"
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 04:52   #1135
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część V.

Dzień dobry w ćwierkający i miauczacy poranek. Obudziłam sie, załatwiłam co miałam załatwić i lecę leniuchować do wyrka.

Miłego dnia

Stary 2016-05-21, 04:56   #1136
superhuman
Zadomowienie

Witam sie i ja i rownież uciekam dalej do wyrka

Stary 2016-05-21, 05:35   #1137
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja dzis miałam 18stke mojego najstarszego brata oczywiście zostałam juz zaproszona na taka dla rodziny....a nie dla młodzieży :/ impreza na powietrzu także trzymajcie kciuki zebym nie przypłaciła tego jakimś katarem znowu....bo jutro idziemy dla odmiany na wesele tyle wydatków, komunie, chrzciny, wesela...tęsknie za czasami gdy chodziłam na takie imprezy z rodzicami i oni dawali "koperty"
hehe to prawda, czasy gdy rodzice dawali koperty były piękne ale taka kumulacja uroczystości rodzinnych bywa dobijająca... ja np uwielbiam wesela, ale 2 lata temu mieliśmy 5 w jednym roku z czego 3 z nich były tydzień po tygodniu na jednym byliśmy obydwoje świadkami, a na innym ja byłam świadkową... domyślcie się jak ucierpiały nasze finanse

znowuzapomnialamhasla no to ładnie się załatwiliście kupcie sobie panthenol w aptece, złagodzi nieco poparzenia

Ja właśnie piję kawkę, za jakąś godzinkę wyruszamy. Trzymajcie kciuki, żeby nie padało, bo prognozy są nieco gorsze niż wczoraj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-21, 05:55   #1138
scoiatael86
Rozeznanie

Dzien dobry

Cytat:

Ojej bidula ja bym na Twoim miejscu szukała żelu aloesowego w aptekach, świetnie łagodzi takie podrażnienia! No i również trzymam kciuki żeby szybko czerwoność zeszła...

DobraDusza - na pewno będzie dobrze
Stary 2016-05-21, 06:02   #1139
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
hahah..niech tżet ma rację i trafią Ci się same budki z pysznymi lodami..a co? też Ci się należy

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

super,że jednak nie rozchodzi się spojenie..udanego weekendu

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Przypomniał mi się mój sen.. Że na dole brzucha z jednej strony zrobiły mi się duże rozstępy. Sen był tak realistyczny że po przebudzeniu byłam mile zaskoczona że ich tam jednak nie ma.
toż to horror..oby na snach się skończyło..

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość

ojj tak, tego typu imprezy potrafią nieźle spustoszyć budżet..my niestety też parę mamy plus inne ponadprogramowe wydatki..a jeszcze wyprawka..no nic w tym wszytskim pieniądze nie są najważniejsze, a zdrowy malec

Cytat:
Dzień dobry w ćwierkający i miauczacy poranek. Obudziłam sie, załatwiłam co miałam załatwić i lecę leniuchować do wyrka.

Miłego dnia

Cytat:
Witam sie i ja i rownież uciekam dalej do wyrka

hej dziewczęta..witam się z wyrka z kawką..

Cytat:

Ja właśnie piję kawkę, za jakąś godzinkę wyruszamy. Trzymajcie kciuki, żeby nie padało, bo prognozy są nieco gorsze niż wczoraj

wysyłam Ci trochę słońca z naszych rejonów
Stary 2016-05-21, 06:07   #1140
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Z nianią Angelcare

Właśnie wstałam bo idę do szkoły. 7 rano brr co to za pora na wstawanie zwłaszcza w ciąży w dodatku coś mi się kojarzy że dzisiaj egzamin mam ustny więc może coś tam powymyślam bo uczyć to mi się nie chciało

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości