![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Tyle pięknych ubranek na przykład
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3962 |
po drugiej stronie szafy
|
Oj tak
![]() Chociaż ja teraz się staram (!!!bosz jakie to trudne...) kupować mniej ciuchów, bo zbieram na meble ![]()
![]() |
#3963 |
Zakorzenienie
|
Np. Mebelki 😃...dywanik... farby do ścian... I pierdyliard innych rzeczy....
Nie pochwaliłam się - mój syn dał zielone światło mamusinej kuchni. Mogę mu gotować ![]() ![]() Od trzech dni nie ruszamy słoiczków!! Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3964 |
po drugiej stronie szafy
|
Diablica super
![]()
![]() |
#3965 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam tak samo z isofixem. Cześciej jeździmy moim autem w którym jest isofix i jest super. Wkładam fotelik i jedziemy. W aucie tz mnie wkurza to montowanie na pasy.
![]() |
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
ELVE nie no jasne, ja też bym w ciemno raczej nie ryzykowała takiego zakupu, bo tu właśnie głównie chodzi o to pochylenie kanapy. Po prostu niektóre auta mają taki kąt pochylenia, że fotelik odstaje od kanapy, dlatego lepiej to sprawdzić.
Co do isofixu, to rozglądaj się też za fotelikami, które go mają, dlatego że w większości można je montować bez isofixu, na pasy. Mogłabyś wtedy u siebie montować na pasy, u lubego na isofix, bez konieczności zakupu bazy. I wtedy też masz większy wybór fotelików. Tak dla przykładu, planuje teraz kupić chrześniakowi fotelik 15-36 Recaro Można Nova II. To jest fotelik, który ma mu służyć nawet do 10 lat. Różnica w cenie między tym z isofixem, a tym bez, to 100zl. Wolę więc dołożyć i kupić ten z isofixem, bo można go też montować na pasy, a np. za kilka lat mogą zmienić auto, na takie które ma już bazę isofix ![]() EDIT: miało być Monza Nova II. Ech ten słownik ![]() Edytowane przez olilina Czas edycji: 2016-05-21 o 00:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3967 |
po drugiej stronie szafy
|
Monza Nova - żeby ją zamontować na pasy, to trzeba zaczepy do isofixa wyciągać, prawda?
Nie widziałam u mnie fotelika 9-18, który by był montowany na tej zasadzie, na isofix ale bez bazy.
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Z fotelika trzeba wymontować isofix, żeby zamontować na pasy przy monza nova, ale podobno nie jest to skomplikowane.
Co do fotelików 9-18 to jak masz w aucie isofix to już bazy nie trzeba? Czy tu się mylę i tylko w przypadku 15-36 tak jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3969 |
Zakorzenienie
|
Trzeba mieć bazę... I to właśnie robi ten cały zakup taki drogi
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3970 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie zapinanie pasami to nie problem, juz tyle razy zapinalam ze to kwestia w prawy.
najlepiej jak jade taxi to zawsze taksiarze z przerazeniem w oczach pytaja czy umiem zapiac fotelik heh. Mogliby sie nauczyc:P Brawo doablica ![]() U nas z nowosci to to ze jemy ryby, narazie byl losos i mintaj. Chyba smakowalo ![]() Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-05-21 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3971 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
Ja gotuje z mrożonek. Tak mi wygodnie. Wyciągam parę różyczek kalafiora..brokuła..do tego marchewkę - mieszanki z Hortexu wydają mi się ok.
Mięsko na razie bylo ze słoiczka Gerbera. Ale teraz będę miała królika od zaufanego gospodarza i teściowa brojlerki choduje ![]() Kupiłam też batata...cukinię.. i tak kombinuje ![]() A do tego zaopatrzylam się kiedyś w książkę.... I jest przydstna według mnie. ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Diablica doradź mi, bo od jutra będę jej wprowadzać ten bebilon pepti i ona je butelkę tylko 1x dziennie, więc jak jej to dawać? zastępować jedną miarkę normalnego bebilonu tym pepti i codziennie zwiększać o kolejną??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może sprobojcie po dwa dni.. 2 dni jedną miarkę, kolejne 2 dni dwie miarki...itd. ![]() W tej książce są proste przepisy. Dużo różnych musów ale tez fajnie różne składniki są opisane... jakie witaminy...na co... Potem kilka bardzie zaawansowanych jest dla takich juz dzieci 8-10 miesięcznych jak nasze. No i starszych ![]() No i przepisy podają ile konkretnie danego dania wyjdzie - to mi się podoba. ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Co do książki ... podobne przepisy można w necie wyszukiwać... ale ja lubię książki kupować ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2016-05-21 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3975 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak jajo wprowadzilyscie?
Olilina zaczelas juz jajo podawac? Tylko ja jeszcze nie podawalam? Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-05-22 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3976 |
Zakorzenienie
|
Szwedka pół ugotowanego na twardo żółtka dodajesz do zupki jarzynowej...kaszki...alb o owocka nawet. I tak dwa dni i obserwujesz.
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3977 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja też nie wprowadziłam jajka, tyle co w gotowych słoiczkach jest.
![]() |
#3978 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
Ja rozdrabniałam widelcem i Dodawalam zamiast mięsa.
Nie spotkałam się ze słoiczkami z jajkiem....Elve są takie? ? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3980 |
po drugiej stronie szafy
|
![]() |
#3981 |
Zakorzenienie
|
Aaaa my nie jemy wołowiny
![]() Dlatego się nie spotkałam z tym... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3982 |
po drugiej stronie szafy
|
My jemy co nam wpadnie w ręce
![]() Kiedyś był jeszcze Gerbera krem dyniowy z żółtkiem, ale ponoć go wycofali, bo nigdzie nie można go znaleźć, mimo że na stronie Gerbera jest.
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
SZWEDKA ja wczoraj wprowadziłam żółtko. Ugotowałam jajo na twardo, pól żółtka rozgniotłam widelcem i dodałam do jej ulubionego słoika. Zjadła ładnie.
Dziś dałam już całe żółtko do słoika i chyba to już było za dużo dla niej, bo nie zjadła wszystkiego. Ja daję jajo do słoika z mięsem. Nie słyszałam o tym, żeby nie dawać razem z mięsem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
Trochę więcej słońca i Was wywiało
![]() Z Młodym rekordy czasu spędzonego na dworze bijemy ![]() Jak tylko wchodzimy do domu i widzi matę... ryk ![]() Kupiłam namiot plażowy do ogrodu i pozycja leżąca już mu nie przeszkadza ![]()
![]() |
#3985 |
Zakorzenienie
|
Moja za to uwielbia w domu puzzle i mate.
Upały strasznie ją męczą. Znośna na spacerze jest dopiero po 18tej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
Dzieci są różne
![]() Mój aż piszczy jak na dwór idziemy. W samo południe to u nas 2 godzinna drzemka jest także w ogrodzie siedzimy rano przed .. i popołudniu. No i spacery w wózku obowiązkowe. Upałów to ja się sama boję ![]() ![]()
![]() |
#3987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gotuję na twardo (ale nie dłużej niż 10 min) i przecieram łyżeczkaprzez sitko herbaciane do kaszki, jest bez grudek, więc mała je chętnie, jak gniotłam widelcem to mi pluła i wywoływała odruch wymiotny... ![]() ![]() a jednak mojej podchodzi tylko z kaszką, tylko kwestia czy te drogocenne składniki się z mlekiem dobrze wchłaniają... no ale cóż wpływu na to nie mam ![]() ile dodajecie kaszki do butelki, żeby zagęścić mleczko??? ja daję 180ml wody i zastanawiam się czy dwie łyżki będzie oki ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- aaaa i czy włączacie klimę w samochodzie??? czeka mnie wypad 200km i się zastanawiam... niby czytałam, że jeżeli różnica auto-temp.na zewnątrz będzie nie większa niż 4 st. to spoks i nawiewy na szybę, myślę zejść tak max do 23 stopni... jakoś sobie nie wyobrażam malej wieść w takim nagrzanym samochodzie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
My w końcu przesiadłyśmy się do spacerówki i, ku mojemu zdziwieniu, nie ma zmiany na plus. Naiwnie sądziłam, że jak będzie mogła młoda podziwiać, rozglądać się itp. to nie będzie urządzać wrzasków na spacerach. Urządza
![]() Nie wiem, może na razie za dużo bodźców i się jeszcze przyzwyczai, bo póki co mam ochotę upchnąć ją znów w gondoli - tam przynajmniej zasypiała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3989 | |
po drugiej stronie szafy
|
U nas ząbkowanie, to nie ma co pisać...
Cytat:
Musisz sama popróbować jaką ilość młoda będzie w stanie i ochocie zjeść. Ja zaczynałam od 1 miarki do mleka, teraz różnie, czasem 2, czasem 4, zależy od tego jak ona się czuje i na co ma ochotę. Jak usypia, to robię rzadsze, żeby jak najwięcej wypiła. Tak, ale delikatnie i nie puszczam nawiewu na tył, więc chłodne powietrze się rozłazi po samochodzie spokojnie i tak jej nie drażni. Moja zasypia też w spacerówce, tyle że muszę na płasko albo prawie na płasko ją rozłożyć.
![]() |
![]() |
#3990 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozno na spacery chodzicie, my wracamy max 17.30 bo o 18.30 kapiel juz mamy. Cytat:
Jakie rozmiary nosza juz wasze malenstwa? Moja juz glownie 74 A pieluchy nadal 3 kupujecie? Bo my jeszcze tak, ale chyba kupue na probe 4. Tak mysle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.