|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
A ulotki czy firmy bratowa już dawno nie ma Nazywa się super multi mikser mango![]() Cytat:
Cytat:
Za Ahamarem![]() Cytat:
Stoi![]() Cytat:
Nie ma to jak własne mieszkanko!!Cytat:
A ja ze swojej strony zapraszam na wystawę fotografii Serce dla Afryki do Biblioteki Muzycznej w Rzeszowie!! Znajduję się obok salonu sukni ślubnych Spoza i pizzerii Avanti i Telepizzy ![]() A tutaj zdjęcia z wystawy http://seona.fotosik.pl/albumy/334683.htmlTylko dzisiaj wystawę obejrzało już z 20 osób w tym osobiście Pan Dyrektor i baaaaardzo mu się podobała i dostałam pochwałę A pracuję dopiero 2 miesiące
|
||||||
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Seona ale niespodzianka i ani pary z ust
![]() nic się nie zdradziłaś ![]() bardzo mi sie podoba, wspaniała reklama, gratuluję !!!
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ zbliżaja sie świeta ...
Chciała bym zyczyć sobie więcj czasu dla Was ![]() A Wam : |
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zyczę Ci z całego serca abyś miałą więcej czasu dla nas ![]() tego samego życzyłam dziś Bertrandowi ![]() ale najważniejsze jest to że wracacie po dłuższym czy krótszym czasie i wtedy wiem że los naszych czarnych dzieciaczków nie jest Wam obojętny
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście że obojetny nie jest, cały czas pamiętam.
![]() A faktem jest, że jest to najbardziej z zywych wątków, i nadążać za Wami to duza sztuka- dla mnie często niewykonalna! I niech przysły rok bedzie jeszcze bardziej owocny w dobre serca! |
|
|
|
#2706 |
|
Przyczajenie
|
Witam po krotkiej albo i dlugiej nieobecnosci aczkolwiek miaalm duzo nauki a ostatnio corcia mi choruje i bierze antybiotyk i po prostu nie wyrabiam i jeszcze swieta sie zbizaja...
Bardzo sie ciesze ze mam coreczke Griselie ![]() dziekuje Ci MAMA ![]() ![]() szkoda ze nie zdaze juz wyslac paczuszki na swieta ale wysle jak najszybciej zeby miala niespodzianke na nowy rok ![]() Obejrzalam ten filmik gdzie dzieci mowia kochamy was.. ehh az mi lzy polecialy.. cudowne dzieciaki!! Zdjecia ze spotkania tez fajne, milo popatrzec jak wygladaja tacy wspaniali ludzie ![]() Z ziemniaczkami ciekawy pomysl
Dziecko rodzi się z potrzebą miłości - i nigdy z niej nie wyrasta. Bo miłość to bycie do dyspozycji, to gotowość do tego, by usłużyć, pomóc, przydać się, zaopiekować się. To chęć bycia potrzebnym http://hebe3.fotosik.pl/albumy/312648.html |
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Zadanie domowe od Siostry, w sprawie akcji Masło Orzechowe
i młyna do orzeszków ogroooooooomne dzieki-jeszcze sie wstrzymam przed Bozym Narodzeniem ale kto wie 26 12.07 po 24:00 w nocy chyba wyjade z Mpanshyi zeby dokonac tego zakupu, to ma przyszlosc bo samo na siebie zapracuje tak samo jak mlyn na zboze przyniesie dodatkowe pieniadze i b.odzywczy dodatek.Bede Was jeszcz prosic o pomoc z naklejkami na sloiczki.Jeden rodzaj tego masla bedzie smooth drugi na slodko z dodatkiem cukru pudru i kakao-nie mam tu w poblizu znawcow ktozy to polaczenie uznali by za dobre,mysle tylko ze smakowo moze przypominac czekolade i moze dzieciom smakowac.Gdybyscie w internecie znalezli cos po angielsku o orzeszkach ziemnych b,bym sie ucieszyla chodzi mi o wyliczenie zalet tego produktu.Rynek zbytu juz jest-dodatek do tego dozywiania w styczniu.2 sklepiki na naszym markecie tez beda chetni do sprzedawania ,i w Lusace. Ciekawa jestem ile by chcieli za wydrukowanie naklejek. Pozdrawiam, S.Jozefa |
|
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochani !!!
Ojoj coś ostatnimi czasy bardzo rzadko tu zaglądałam, masa spraw na głowie, problemy w pracy, na uczelni, do tego troszkę się rozchorowałam :/ .. jedna wielka masakra :/ ;( no cóż życie ... Na szczęście nadchodzą święta ... będę musiała chyba nadrobić lekturkę, i to nie małą z tego co widzę ) już nawet nie wiem co się dzieje tutaj ![]() Przede wsyztskim baaardzo chciałabym przeprosić MAMĘ ... z kompletnego braku czasu nie zdołałam zrobić jeszcze przelewu z wygranej na allegro ... Natomiast dziś tego dokonam na 100 % bo wreszcie będę miała trochę czasu.Święta, Święta,Święta ... w pracy u mnie chodzą Aniołki.. zbierają na Dzieci z Afryki Za każdy wrzucony Grosz dają nawet opłatek na Święta Pogadałam trochę z nimi Fajną rzecz robią, ponoć sporo pieniążków uzbierali, niedługo po Nowym Roku jadą na wolontariat do Afryki. Pomyślałam sobie,że może nam się kiedyś uda zrobić taką zbiórkę .. zawsze to trochę pieniędzy by było na dzieciaczki...Tu ich strona : www.solidarni.sma.pl no a tak poza tym ... Kochani... zbliżają się Święta... Chciałabym życzyć Wam wszystkich wesołych, udanych, ciepłych, rodzinnych, pełnych miłości Świąt Bożego Narodzenia ... Mikołaja z woooorkiem prezentów .. aczkolwiek nie zapomnijcie,że nie to w tych świętach jest najważniejsze ... ... będąc z rodziną, zajadając się pysznościami, nie zapomnijmy o tych co są tam... daleko .. bądźmy, choć nie ciałem to serduszkiem z nimi ![]() Wesołych Wam życzę !!! Buziaki
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
Ja znalazłam takie coś:
http://www.sante.pl/kk26/pl/maso_orzechowe może można by coś podpatrzyć jak coś wynajde to wkleje a potem trzeba by to jakos sklecić. |
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wkleję e-mail od siostry
![]() Mlyn zaraz po swietach kupuje....DZIEKI. zapomniałam dodac ze strasznie się ciesze i chyba nawet wiem kto by nam te naklejki na słoiczki nadrukował, teraz potrzebny tylko projekt ![]() ta nasza siostra to "bizneswoman w habicie "
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-12-22 o 09:49 |
|
|
|
#2712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do projektowania polecam Microsoft Office Publisher. Bardzo dużo róznych szablonów No to czyli naklejkami na słoiczki siostra nie ma się co martwić |
|
|
|
|
#2713 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ale super wiadomości od rana Bardzo fajna sprawa z tym młynem , słuszna decyzja żeby kupić to cacko ![]() Kate, gratuluję córeczki Miej soboty wszystkim zycze
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
W sprawie projektu na mnie nie patrzcie
![]() ale mamy tutaj takich zdolnych, długo nie bedzie trzeba pewnie czekać ![]() choć czas mamy bo orzeszki dopiero rosną ![]() w ziemi jak na orzeszki ziemne przystało
|
#2715 |
|
Raczkowanie
|
Odebrałam dzisiaj przy kawie od Animatora przepiekny komplet aniołka,dzwonkow,gwiazdek bombek,który przywiozl mi za spotkania w Chorzowie. Naprawdę śliczny. Jego zonie bardzo tez sie spodobal i załuje że mąz nie odwiedza aukcji /jak to niektórzy mezowie nie ma czasu na zakupy
.Obiecal zonie na przyszłe swięta. |
|
|
|
#2716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale póki co pozdrawiam wszystkich ubierających choinki, lepiących pierogi , gotujących i piekących różne smakołyki....... |
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
hehe tereska tez chciałam kuchareczki pozdrowić
![]() pochwalcie sie dziewczyny co tam pitrasicie ? ![]() ja dedykuję kalejdoskop Mamie Sophi (czyta nas ale nie umie się zalogować), dzięki , której powstał ten pyszny deser (świeze mleczko i śmietana prosto od krówki ) Pani Iwono serdeczne dzięki !!!ps. cały urok widać po pokrojeniu go w kawałki - nazwa właściwa widokowi o samku nie wspomnę ![]() edit: żeby jeszcze bardziej łasuchom zrobic smaka to powiem ze przed chwilą zalałam to wszystko czerwoną galaretką
|
#2718 |
|
Rozeznanie
|
Oj, właśnie jestem w trakcie przygotowywania zupełnie takiego samego deseru- tylko w moim są jeszcze owoce i ser. Pychotka.
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powialiła mnie na łopatki a ten ser to gdzie dajesz ?
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
Ser daję do tej białej masy.
1/2 l mleka zagotować z 1/2 szklanki cukru. 1 żelatynę rozpuścić w gorącym mleku /najwpierw w małej ilości a potem wylać to do pozostałego mleka/, dobrze wymieszać /ja używam zwykłej trzepaczki do jajek/. 2 serki homogenizowane / Twój Smak, a jak nie mam to zwykłe serki waniliowe/ wkładam do miski, dolewam przestudzone mleko, ciągle mieszając tą trzepaczką, aby powstała gładka masa. Owoce i pokrojoną w kostkę galaretkę zalewam masą mleczną i czekam aż zastygnie. Szybko, łatwo i przepysznie........... |
|
|
|
#2721 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie ulepiłam pierogi
![]() Fotki nie wrzucę, bo pierogi się mrożą u siostry ![]() Ale już wiem, że są dobre
|
|
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochani, jutro bedzie pracowity dzien bo w poniedzialek z samego rana jade do Wroclawia dlatego skladam zyczenia teraz. A wiec zdrowych, radosnych Świat spedzonych w rodzinnej atmosferze, duzo milosci, wytrwalosci i spelniania wszystkich marzen
![]() Teresko - dzieki jeszcze raz. jak widac bardzo sie wszystko przydalo
|
#2723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Posłałem Ci na priv posta. Poczytaj Sobie. Dobranoc bo jeszcze muszę na pocztę, no i lektura (obowiązkowa)
|
|
#2724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja niestety chyba nie skorzystam z zaproszenia. |
|
|
|
|
#2725 |
|
Raczkowanie
|
Życze Wszystkim, cudownych
Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnego ciepła i wielkiej radości, pod choinką dużo peezentów, a w Waszych pięknych sercach wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek, na kolejny nadchodzący Nowy Rok!!! |
|
|
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkich cieplutko, długo mnie nie było a chciałam przed świętami uściskać wszystkich cieplutko, życzyć spokojnych i pełnych miłości Świąt w gronie najbliższych
ja przed tymi Świętami dostałam smutną wiadomość-zresztą sama już nie wiem co o tym myśleć. Pamiętacie moją Marthe z Pallotyńskiej Adopcji Serca? Dostałam od nich wtedy list, że moja adopcja się skończyła bo znalazła się Jej rodzina i przejmują nad Nią opiekę. A wczoraj przysłali mi takie czasopismo z podsumowaniem całego roku ich pracy, no i moja Martusia jest wymieniona wśród 9 z adopcyjnych dzieci które w tym roku zmarły nie wiem już jak to w końcu było, ale w tym czasopiśmie oni dość rzetelnie wymieniają co się zmieniło w sytuacji dzieci-piszą które zmieniły miejsce zamieszkania, które założyły rodziny i "poszły na swoje"...Także już sama nie wiem jak to jest z Marthe ![]() nie pamiętam już,czy wstawiłam ty zdjęcia mojego malca, także dodaję je teraz: ![]() ![]() to mój Cacicious Lupeng, ma malutką siostrzyczkę, jak znajdę chwilę napiszę do Siostry z zapytaniem, czy mała jest przez kogoś adoptowana bo jak nie tą chętnie ją podkleję do tej adopcji, trzymajcie się cieplutko. |
|
|
|
#2727 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Wpadam z życzeniami , nie wiem czy później znajdę chwilkę więc wole już teraz je złożyć ![]() Marzeń , o które warto walczyć , Radości , którą warto dzielić , Przyjaciół , z którymi warto być , Nadzieji , bez której nie da się żyć. Niech Magia Wigilijnej Nocy sprawi, że wszystko to będzie się urzeczywistniać każdego dnia Nowego - 2008 - Roku. Najserdeczniejsze życzenia świąteczne składa Naku z Dominikiem
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochani ja również pitraszę
Dziś makowiec, sernik, ciasto toffi i czekoladowe ze śliwką więc wpadam tylko na chwilę życzyć Wam...Wszystkiego Najlepszego Ponieważ przypadkiem wiem, że bezsenność i Seonka mają szczególne "plany" na 2008 rok, to życzę Im spełnienia tych planów i mocno ściskam kciuki aby się udało Buziaki dla wszystkich dobrych duszyczek i naszej Siostry kochanej też
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się dołączam Kochani !!!
Zdrowia - bo on jest najważniejsze Miłości - by otaczali Was ludzie których kochacie i którzy Was kochają Satysfakcji i spełnienia we wszystkim co robicie Wytrwałości i wiary w nas samych, w nasze możliwości, w to, że możemy zmieniać świat na lepsze ! A ponadto oczywiscie cudownych białych, pełnych magii świąt Bożego Narodzenia. Sciskam Was mocn )) |
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Boże Narodzenie,Mpanshya 2007
W ten święty czas Bożego Narodzenia przy żłobku Jezusa łączymy się z Wami i życzymy Wam błogosławieństwa Bożej Dzieciny, radości, zdrowia i pokoju, który tylko On dać może. Prosimy przyjąć też najlepsze życzenia na Nowy 2008 Rok: Pomyślności i Bożej Opieki. W tym świątecznym czasie będzie sprawowana Msza św. Za wszystkich naszych Przyjaciół, Adopcyjnych Rodziców i Darczyńców. Szczęść Boże! Siostry Boromeuszki z Mpanshya, Dzieci i Współpracownicy. Wesolych Swiat 1.jpg Wesolych Swiat 2.jpgWesolych Swiat 3.jpg
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

A ulotki czy firmy bratowa już dawno nie ma
Nazywa się super multi mikser mango

z kulturką
Za Ahamarem
Nie ma to jak własne mieszkanko!!