Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-23, 10:08   #3931
papryka85
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Pparyczka u mnie moj wirusik koleżka tez mnie tak rozwalil ze maskara nochal mam zawalony a jak wysmarkam to i tak zatkana jestem;/ okropnosc i oczy na wierch mi z orbit wychodza bu.

co do wyrywania tez by mi nie przyszlo latac i dawac inne pomysly, moja orto przyjmuje tam gdzie dentsytka wiec tlyko skierowanie z konkretnymi zebami do usunieta poszlam sobie lajtowo na góre rach ciach wiyta i koniec;

Papryczko zdrowiej kochana;*
I Ty też zdrowiej u mnie na razie poprawy nie widać, ale przecież to tylko przeziębienie-w końcu przejdzie

no ale wyszczerzam się dla Was(mimo, że mnie policzki bolą od rurek, zęby od wyciągów, wszystko mi się rusza i trzeszczy...ble...ble...a no i głowa napiernicza)
Próbuję się jakoś pocieszyć, bo na prawdę przechodzę poważne zwątpienie w słuszność decyzji o prostowaniu. Wiem ,że w ostatecznym rozrachunku będę zadowolona(efekty są świetne), ale teraz tyle kosztuje mnie to bólu, że...ehhh...

No to Słoneczka-zdrowia,zdrowia,zdrowia i jeszcze raz...pięknych zębów Wesołych Świąt Aparatki!

PS.Gumki są żywo turkusowe...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BS0003.jpg (8,0 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BS0004.jpg (4,3 KB, 62 załadowań)
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 10:42   #3932
poldzia89
Zadomowienie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Mery Christmas, Christmas Mery były sobie renifery. Miały bardzo śmieszne minki, bo urwały się z choinki. Wpadły w ciepły cichy kąt życząc Tobie Happy Świąt!

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 10:44   #3933
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
I Ty też zdrowiej u mnie na razie poprawy nie widać, ale przecież to tylko przeziębienie-w końcu przejdzie

no ale wyszczerzam się dla Was(mimo, że mnie policzki bolą od rurek, zęby od wyciągów, wszystko mi się rusza i trzeszczy...ble...ble...a no i głowa napiernicza)
Próbuję się jakoś pocieszyć, bo na prawdę przechodzę poważne zwątpienie w słuszność decyzji o prostowaniu. Wiem ,że w ostatecznym rozrachunku będę zadowolona(efekty są świetne), ale teraz tyle kosztuje mnie to bólu, że...ehhh...

No to Słoneczka-zdrowia,zdrowia,zdrowia i jeszcze raz...pięknych zębów Wesołych Świąt Aparatki!

Papryczko juz masz ładne ząbki a wiec dla takiego efektu naprawde warto troche pocierpieć )

Stary 2007-12-23, 10:46   #3934
oliwiakp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość

Ładnie ci sie ząbki prostują Pewnie jesteś już coraz bliżej końca leczenia ??
Ja wam też życzę dużo zdrówka, prostych ząbków, pięknego uśmiechu i WESOŁYCH ŚWIĄT
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 11:04   #3935
koonikpolny
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanie. Bo też chyba będę miała aparat, bo mam taki problem, ze moja górna lewa trójka troche jakby tak rośnie bardziej u góry niż inne zęby, przez to cofa się też lewa dwójka.

I w związku z tym, mam pytanie, co sądzicie o ORTOMANII ? to jest jakaś taka klinika na ul. Czapinskiego w Krakowie. z tego co widziałam na stronie to wydaje sie dobra.

http://www.ortomania.pl/
A... i mojej mamie dentystka poleciła jakąś babke na ul. Rusznikarskiej. wiecie cos o niej ?
Błagam odpiszcie.
koonikpolny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 11:26   #3936
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koonikpolny Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Bo też chyba będę miała aparat, bo mam taki problem, ze moja górna lewa trójka troche jakby tak rośnie bardziej u góry niż inne zęby, przez to cofa się też lewa dwójka.

I w związku z tym, mam pytanie, co sądzicie o ORTOMANII ? to jest jakaś taka klinika na ul. Czapinskiego w Krakowie. z tego co widziałam na stronie to wydaje sie dobra.

A... i mojej mamie dentystka poleciła jakąś babke na ul. Rusznikarskiej. wiecie cos o niej ?
Błagam odpiszcie.
Powie szczerze ze pierszy raz słysze o ORTOMANII...
Ja z tego co sie orientowałam jak chciałam zakładac w krakowie to mi polecali ODONTOS i ORTOPRAXIS.

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 12:44   #3937
smv
Zakorzenienie

Papryczko sliczne zebalki)

KochaNE mam pytanie: Moja symetria jest przesunieta w lewo o calego zeba i po lewej stronie wyrywałam tez zeba (6) a po prawej 8. Orto mowila ze zeby beda przesuwane w lewo czyli kurcze nie bede miala jedynek pod jedynkami? dobrze ja rozumuje???

No i Wesolych Swiat kochane! pieknych zdrowych i prostych zabkow Zdrowia szczescia radosci i sexu do starosci hehe)
Buziaki;*
Stary 2007-12-23, 14:16   #3938
natj
Rozeznanie

Cytat:

Błagam odpiszcie.
Ja nie polecam, byłam tam na konsultacji.
Najlepiej to co jak moja stomatolog bardzo panią z ortomanii skrytykowała, bo chciała mi zakładać aparat na ząbki "nie-do-końca-wyleczone" i tylko na rok (teraz wiem że ząbki potrzebują "wrosnąć").
Kontakt super i w ogóle. Ale tak dziwnie bo mam duże stłoczenie a pani nie chciała mi ani wyrywać ani szlifować ani nic...
Ja orto zmieniłam.
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 14:19   #3939
klamaja
Rozeznanie

życzę wszystkim Wesołych świat!!!!
jak najmniej jedzonka wchodzącego w nasze drutki, nieodklejających się zamków, nieprzebarwiających sie gumeczek żadnych odwapnień, ubytków, próchnic ani osadu na ząbkach
Nowym aparatkom, jak najmniej bólu, obtarć dyskomfortu i obduszeń, a także byście mogły sie porządnie w wigilie najeść!!!

Tego i jeszcze więcej wszystkim życzę!!! i przesyłam świąteczne całusy
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 14:39   #3940
happenstance
Raczkowanie

witam wszystkich. ja nosze aparat od marca 2007.a jak dobrze pójdzie to pod kooniec stycznia będe miała już zdejmowany. wie może któraś jak to wygląda, czy boli? aha i w jaki sposob można sie potem pozbyć tego kleju , którym przyklejane były zamki ?
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 17:08   #3941
smv
Zakorzenienie

ten klej jest zdejmowany z zzeba bo ortodonta musi ci wypolerowac zabka
Stary 2007-12-23, 17:10   #3942
alufa
Zakorzenienie

no dobra!
życzę wszystkim wesołych świąt i sukcesów w leczeniu a także powodzenia w wyciągach
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 17:35   #3943
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:

Błagam odpiszcie.
Tak więc ja trzymam się swojego-polecam swoją własną doktor. Skoro będziesz leczyć się w Krakowie, to mogę podać Ci na nią namiary. Pracuje co najmniej w trzech miejscach-w klinice uniwesyteckiej na Montelupich, w klinice ogólnej Lux Med na Wadowickiej i w centrum stomatologicznym Denta Med na ul.Na Zjeździe(na przeciwko Pl. Bohaterów Getta). Ja leczę się u niej od października 2006 roku Denta Medzie właśnie. Na razie nie mam możliwości wklejenia zdjęć moich krzywych zębów, ale jak wyglądają teraz, możesz zobaczyć parę postów niżej, bo dziś rano wklejałam zdjęcia. Jestem z niej zadowolona, ostatnio znalazłam nawet tematy jakichś jej prac naukowych w internecie
Jak jesteś zainteresowana to pytaj, wszystko Ci napiszę

No i cieszę się, że Wam się moje ząbki podobają na pierwszy rzut oka wydaje się,że już nie dużo pracy przy nich będzie, ale jednak jeszcze troszkę. Dr mówi, że do dwóch lat w sumie dobijemy, no to jeszcze z roczek się szykuje.

No a tak zmieniając nieco temat...Baaaaardzo miło na tym naszym forum jest
Stary 2007-12-23, 18:54   #3944
poldzia89
Zadomowienie

Arrow Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez happenstance Pokaż wiadomość
witam wszystkich. ja nosze aparat od marca 2007.a jak dobrze pójdzie to pod kooniec stycznia będe miała już zdejmowany. wie może któraś jak to wygląda, czy boli? aha i w jaki sposob można sie potem pozbyć tego kleju , którym przyklejane były zamki ?

o to naprawde krótko nosiłaś aparat!!
a wiec zdejmowanie polega na tym iz ortodontka takimi specjalnymi szczypcami ze je tak nazwe: zgniecie zamek i on sam w ten sposób odklei!! a potem to oczyści ci całe zęby z osadu kleju i innych nie potrzebnych czynników ząbki i będziesz sie cieszyć pięknym prostym uśmiechem
to mniej więcej na tym polega!!!... tak mi coś tłumaczyła moja ortodontka!! a więcej na ten temat będę wiedziała po wizycie w lutym!! bo mam zmienić pozycje jednego zamka czyli będzie mi ten odklejać i przyklejać nowy!! miał ktoś już robione takie coś

Stary 2007-12-23, 20:35   #3945
happenstance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poldzia89 Pokaż wiadomość
o to naprawde krótko nosiłaś aparat!!
a wiec zdejmowanie polega na tym iz ortodontka takimi specjalnymi szczypcami ze je tak nazwe: zgniecie zamek i on sam w ten sposób odklei!! a potem to oczyści ci całe zęby z osadu kleju i innych nie potrzebnych czynników ząbki i będziesz sie cieszyć pięknym prostym uśmiechem to mniej więcej na tym polega!!!... tak mi coś tłumaczyła moja ortodontka!! a więcej na ten temat będę wiedziała po wizycie w lutym!! bo mam zmienić pozycje jednego zamka czyli będzie mi ten odklejać i przyklejać nowy!! miał ktoś już robione takie coś
dziękuje za wyjaśniena . też sie dziwiłam że tak krotko ale , nie narzekam wole szybciutko miec zdjęty.
mi ostatnio odpadł zamek końcowy, ale już mi nie zakładała nowego. i został właśnie klej, który strasznie mnie denerwuje, ale pewnie zpiłyuje go już po całkowitym zdjeciu
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-24, 21:08   #3946
papryka85
Zakorzenienie

No to ja będę pierwsza- co pysznego wcinałyście w Wigilię??? Ja już dawno PO, na forum pusto, pewnie niektóre jeszcze konsumują ja zjadłam makaronik z maczkiem i to dwa razy, ale bajzel potem w zębach, że... Ale to nic, czasem można zaszaleć karpika nie jadłam, bo w przypadku ościstych ryb nie jestem pewna, czy to ość, czy to pierścień:rolle yes: już raz nawet omal nie zadławiłam się ością z makreli więc postanowiłam dać sobie spokój z karpiem-nie chciało mi się tak dokładnie go przeżuwać ale liczę na to, że za rok w Wigilię...ehhh...o kurde w najlepszym wypadku retainery i dolny raczej klejony...eee tam nieważne zresztą... za godzinę zbieram się na pasterkę, wyciągów już dziś nie zakładam i jest bosko założę jak wrócę, ale już mnie tak nie boli, więc może przeżyję buźki
Stary 2007-12-24, 21:37   #3947
smv
Zakorzenienie

hehe ja zjadlam barszcz, pierogi z kapusta groch z fasola i ide spac nie jem ryb, nie jem golnie specyfikow;P ehhe

Branoc i milego koledowania na pasterce
Stary 2007-12-25, 20:11   #3948
ichiko
Raczkowanie

chodziłam kiedyś do orto {jak byłam mała}, ale zaprzestałam.
głupota ;/

teraz mam ochotę {ze względów estetycznych}, żeby mieć na dolnej, bo strasznie mam jednego zęba wysuniętego -.-

trzeba będzie porozmawiać z rodzicami i zorganizować wyprawę ^ ^

mam pytanie o gumki, mam 16 {prawie 17} lat i nie wyobrażam sobie, że miałabym chodzić z jakimiś ostrymi kolorami, w ogóle wolałabym, żeby były niewidoczne ;P
nie mam nic do tych co chodzą, tylko ja nie potrafię sobie mnie wyobrazić np. z czerwonymi.

ale widzę, że Wy jesteście w podobnym wieku, jak nie starsze {sorka, jeśli uraziłam :P} wybieracie jakieś 'odlotowe' kolorki gumek?
Stary 2007-12-25, 20:18   #3949
shewa
Zakorzenienie

Ja mam 17 lat, no prawie 18
A gumki? Hmm.. najpierw były na przemian niebieskie i rozowe, potem turkusowe, potem zielone, teraz mam rozowe, ale nie delikatne. Z tymi gumkami jest wlasnie najwieksza frajda Jak chcesz miec niewidoczny to zaloz kosmetyczny Metalowy bedzie widac czy tego chcesz czy nie, a te wszystkie kolory dodaja uroku
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-25, 20:26   #3950
smv
Zakorzenienie

ja mam 22 koncze studia licencjackie
sa tu tez strasze wizazanki:0 nosza kolory zywe zywe zywe
mialam: niebiesko rozowe
niebiesko blekitno morskie
ciemne fioletowe
teraz mam czerwone z zielonym;D

jestem 'smarkata' bo nosze kolory? Uwazam ze nie, trzeba miec troche dystansu do siebie i umiec sie smiac z tego co jest fajne a nie robic sie na stara babe i miec kamienna twarz

wg mnie ten kosmetyczny ma taki minus ze guki zolkna co wyglada niezbyt estetycznie wg mnie, ale ztego jak rozumiem hccesz tlyko na dol??
jesli orto zalozy ci tlyko na dol to bym nawet nie wydawała dodatkowych piniedzy na kosmetyczny bo dolnych zebow praktycznie nie widac a dodatkowe jakies 1000zł droga nie chodzi co nie.. pamietaj ze o tym czy bedziesz miec dol zadecyduje orto, w wiekszosci przypadkow trzeba nosic 2 aparaty gora+ dół.
polecam wizyte u orto bo rodzicow jak przekonasz moga sie powaznie zdziwic ile to moze kosztowac..( mowa tu o 2 aparatach)

POzdrawiam

Jka tam swieta?
ja mam dolka;( nawet sobie poplakałam. Tz sie objadl i pojechal ode mnie bo mu niedobrze i zostałam sama yhhh ide spac;((
Stary 2007-12-25, 20:30   #3951
ichiko
Raczkowanie

nie, nie, to nie jest tak,że ja bym go chciała zupełnie ukryć, tylko wydawało mi się, że np. czerwony albo jak czytam zielony, fioletowy- to dość mocne kolorki.
przejrzałam wątek z fotkami Waszych gumek i ... fajnie to wygląda.
czerwony też :P chociaż ja {mam nadzieje, że będę miała taką możliwość. bo rodzice już dali mi taką szanse, a ja sama podziękowałam -.-} wybrałabym coś delikatnego. róż ... jakieś pastelowe kolorki.

nawet nie wiecie jakbym chciała mieć go założonego o.O

boję się trochę {to wyrywanie zębów ;( coś mi się widzi, że jakbym miała mieć aparat to takie wyrwanie byłoby konieczne}
ale ... chciałabym go mieć ^ ^
Stary 2007-12-25, 20:34   #3952
shewa
Zakorzenienie

Jesli chodzi o mnie to rozowy i turkusowy wygladaja bosko, słodko i uroczo Teraz tez wezme rozowy tylko inny odcien. A wyrywania zebow nie ma sie co bac bo strach ma wielkie oczy. Jak to sa proste wyrywania to nie ma co panikowac, tylko usiasc ze spokojem, nie wyrywac sie i trzeba to przezyc Ja miałam wyrywane dwie czworki i przezyłam, nic a nic nie bolalo bo orto mi dala takie znieczulenie ze geba przez 4h ruszac nie moglam No, ale czekaja mnie jeszcze osemki... tego to sie boje jak cholera ;/
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-25, 21:17   #3953
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
ja mam 22 koncze studia licencjackie
sa tu tez strasze wizazanki:0 nosza kolory zywe zywe zywe
mialam: niebiesko rozowe
niebiesko blekitno morskie
ciemne fioletowe
teraz mam czerwone z zielonym;D

jestem 'smarkata' bo nosze kolory? Uwazam ze nie, trzeba miec troche dystansu do siebie i umiec sie smiac z tego co jest fajne a nie robic sie na stara babe i miec kamienna twarz

wg mnie ten kosmetyczny ma taki minus ze guki zolkna co wyglada niezbyt estetycznie wg mnie, ale ztego jak rozumiem hccesz tlyko na dol??
jesli orto zalozy ci tlyko na dol to bym nawet nie wydawała dodatkowych piniedzy na kosmetyczny bo dolnych zebow praktycznie nie widac a dodatkowe jakies 1000zł droga nie chodzi co nie.. pamietaj ze o tym czy bedziesz miec dol zadecyduje orto, w wiekszosci przypadkow trzeba nosic 2 aparaty gora+ dół.
polecam wizyte u orto bo rodzicow jak przekonasz moga sie powaznie zdziwic ile to moze kosztowac..( mowa tu o 2 aparatach)

POzdrawiam

Jka tam swieta?
ja mam dolka;( nawet sobie poplakałam. Tz sie objadl i pojechal ode mnie bo mu niedobrze i zostałam sama yhhh ide spac;((
Eeee co się stało? Czemu masz dołka? Mam nadzieję, że nie z powodu aparatu bo ja takowy ostatnio przeżyłam(chociaż w sumie to nie był dołek, tylko totalne załamanie), też sobie popłakałam, nawet trochę za dużo ale na szczęście w święta się odrodziłam zarówno psychicznie jak i fizycznie-choróbsko już powoli ustępuje, zęby tak nie bolą... Nie martw się kochana-każdy dołek w końcu minie odpoczywaj, jedz i bądź dobrej myśli

co do koloru gumek-ten kto wymyślił kolorowe gumeczki, to geniusz!!!! Muszę coś dodawać w tej sprawie??? Mam 22 lata i bardzo lubię kolorowe gumki!!! Im bardziej żywe tym lepiej dzięki temu ten aparacik "żyje", anie jest jakąś tam kupką złomu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-25, 21:18   #3954
ewakuacja
Zadomowienie

Witajcie

Zastanawiam sie nad aparatem i mam do Was pytanko.
Mam krzywe gorne dwojeczki i cz drucik bedzie na calej dlugosci zebow czy jakos mniej? No i czy cena bylaby jakas mniejsza? No i najwazniejsze- na lewej piatce mam hmm to nie jest korona ani nic takiego tylko moj zabek ma duzo wypelnienia tam i sie zastanawiam czy nic sie z tym nie stanie Chce isc do ortodonty w nowym roku ale juz sie nie moge doczekac odpowiedzi, wiec mam nadzieje ze mi pomozecie ? Moge pozniej zalaczyc pozniej zdjecia .

Pozdrawiam
ewakuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-25, 21:57   #3955
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Cytat:
Napisane przez ewakuacja Pokaż wiadomość
Witajcie

Zastanawiam sie nad aparatem i mam do Was pytanko.
Mam krzywe gorne dwojeczki i cz drucik bedzie na calej dlugosci zebow czy jakos mniej? No i czy cena bylaby jakas mniejsza? No i najwazniejsze- na lewej piatce mam hmm to nie jest korona ani nic takiego tylko moj zabek ma duzo wypelnienia tam i sie zastanawiam czy nic sie z tym nie stanie Chce isc do ortodonty w nowym roku ale juz sie nie moge doczekac odpowiedzi, wiec mam nadzieje ze mi pomozecie ? Moge pozniej zalaczyc pozniej zdjecia .

Pozdrawiam

Wydaje mi sie ze na calej, bo zabki musza sie poukladac i dopasowac jeden do drugiego. Ja tez mam duże wypelnienie na dolnej 6 i normalnie mam na niej pierscien zalozony, takze nie powinno byc problemu najlepiej jednak zawsze zapytac specjaliste
Stary 2007-12-26, 00:01   #3956
ewakuacja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MrUfKa87 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze na calej, bo zabki musza sie poukladac i dopasowac jeden do drugiego. Ja tez mam duże wypelnienie na dolnej 6 i normalnie mam na niej pierscien zalozony, takze nie powinno byc problemu najlepiej jednak zawsze zapytac specjaliste
Aha no to dobrze bo balam sie ze moze sie nie da zalozyc Zreszta ja tak sobie sama "zdiagnozowalam" ze mam dwa do wyprostowania ale pewnie bedzie tzreba wszystkie podreperowac tak naprawde A jest cos takiego jak aparat na dwa zeby tylko? POmysl z aparacikiem przyszedl mi wczoraj wiec nie dziwcie sie ze jestem zielona w temacie)
ewakuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-26, 06:20   #3957
smv
Zakorzenienie

powiem wam ze np mojej orto mąż nosil tlyko na polowe zebów aparat, hehe sama bylam zdziwion ale tlyko do polowy mial druciaka;D
ja sie tam G-ie znam na tym ale dziwnie to tak

ewakuacja najlepeij to skonsultuj ze specjalista my to tez sie guzik znamy

papryczko kochana dzieki;* juz mi minelo, jest lepeiej, troche mnie tz zasmucil ze wczoraj tak szybko pojechał no, ale jak mus to mus.
mnie wirus tez opuszcza ale katar i kichanie mnie mecza na zmiane;P
Stary 2007-12-26, 09:21   #3958
smykolina
Raczkowanie

GG do smykolina

odnosnie gumek to sie zgadzam z shewa i smv jak dla mnie to jest big frajda miec takie gumki i trzeba sie z tego umiec smiac jejku jak mi zalozyli pierwszy aparat, jak poszlam do sql to zaraz sie usmiechalam jak nie wiadomo co bym miala w tych zebach a ja na poczatku zamias gumek mialam takie druciaki, zawijane wokol zaczepkow ale pozniej mi zalozyli taki gumki (szare) bo nie bylo wyboru, to prawi eich nie bylo widac ;/
a teraz mam pomaranczowe gumeczki i sa boskie pozdrowka

smykolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-26, 10:41   #3959
kudi
Przyczajenie

Mam pytanie. Jakich używacie szczoteczek i ile one kosztują? Ja zastanawiam się nad szczoteczką elektryczną tylko nie wiem jakie są najlepsze...pomocy .

prawko-pozostały 4h jazdy
kudi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-26, 12:04   #3960
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kudi Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Jakich używacie szczoteczek i ile one kosztują? Ja zastanawiam się nad szczoteczką elektryczną tylko nie wiem jakie są najlepsze...pomocy .
Odnośnie elektrycznych gumek było tu już dużo pisane, może ktoś streści? Bo ja używam manualnych-ortodontycznej z rowkiem-9zł, zwykłej-to wiadomo, też koło tego, wyciorki(takie małe szczoteczki do czyszczenia przestrzeni międzyzębowych, wyglądają jak takie do czyszczenia butelek) ok 15 zł za 5 szt, do tego mam jeszcze szczotkę z wymiennymi końcówkami(takimi jak wyciorki tylko mniejszymi),za 6 końcówek ok 18 zł-tym dobrze myje się przestrzenie pod łukiem. Do tego zwykła nić-7-10 zł i płyn elmex pomarańczowy-ok 18 zł. No nietanio niestety no ale co zrobić... ale to w pełni mi wystarcza i moja orto i dentysta mówią, że widać, że dbam o zęby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości