|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Zle ubieram, zle podnosze, nawet zle karmie... :'(
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rusza się, uf
![]() Manufaktura co niby źle robisz? Uszka do gory ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
puszczaj to mimo uszu, już mieli okazję wychować dzieci więc teraz twoja kolej i wiesz najlepiej jak zająć się dzieckiem.
|
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się. Robisz wszystko jak należy, bo kochasz Małą. A choćbyś popełniała jakieś błedy to nie ma czym się przejmować, bo dopiero się uczysz, poznajecie sie. Kazde dziecko jest inne i takie rady czy mowienie, ze robisz coś źle to takie z dupy. Ale mi nerw się wlaczył. Jakbym tam byla stanelabym jak lwica za Tobą!!
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki, chyba zaraz je kliknę, używałyscie kiedyś podobnych? http://plumbum.com.pl/pl/p/KULKI-PRO...NE-KOMPLET/100
|
|
#4235 |
|
Raczkowanie
|
Hej urodziłam wczoraj (wywołanie) o 22.45. Synek Ksawery, waga 4040 g, porod sn
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po spotkaniu z doradcą chustowym, jesteśmy mega zadowoleni, tylko musimy kupić dłuższą chustę, bo po kuzynce odziedziczyłam ciut przykrótką. Ale kociak był bardzo zadowolony, zaraz idziemy zamotani na spacer ![]() Zaopatrzyłam się w herbatkę laktacyjną, lecytynę i poluję jeszcze na herbatkę z humany, ale to chyba na doz muszę zamówić, bo stacjonarnie nie mają. |
|
|
|
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
Trwal 8 h, ciezko bylo mi go wypchnac i musialam byc nacieta
ale nie wrzeszczal po urodzeniu tylko stękał, więc go wzieli na obserwacje i spedzi tam kilka dni ponoc miał nieprawidłowe zdjęcie rtg płuc i dostał antybiotyk z powodu zaburzenia oddychania. Nie wiadomo czy wód płodowych się nałykał czy to jakies zakażenie... martwię się
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak leży na brzuszku to Zuziolek potrafi podnieść główkę i obrócić ją na drugą stronę jak słyszy np dźwięk grzechotki. My kąpiemy się codziennie w Oilatum, całe ciałko łącznie z buźką, uszu nie tykam, oczka nie ropieją więc nie tykam, nosek bezglutkowy więc też nie tykam. Karmię pół na pół pierś i mm, zajadam wszystko łącznie z toną truskawek które uwielbiam. Czapeczki w taki upał jak jest nie ubieram. Mam całą siatę ubranek po Zuzi a dopiero ma miesiąc, gdybym mogła przewidzieć to wogóle nie kupowałabym pajacy w rozmiarze 62 w takie upały Zuzia ma tylko bodziak, a jak jest chłodniej to dokładamy spodenki i skarpetki. Brzuchol mam trochę mniejszy, z naciskiem na słowo "trochę" ale dobre i to ![]() Dziewczyny czy dopajacie czymś maluchy? Zapomniałam zapytać pediatrę.
|
|
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy dzisiaj u teścia, 100 km od domu. Co za masakra. Mnóstwo ludzi gadających głupoty, Ula ryczala non stop, cały dzień na rękach albo w chuście. Długo nie ruszę sie nigdzie dalej z mała.
kocie jak po spotkaniu z doradca? |
|
|
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mała dzisiaj cały dzień nie śpi
(( nawet cyc nie pomaga ( tylko płacze..dobrze, żejest siostra to ja uspokaja, męża nie ma cały dzień i wybył na wieczór kawalerski...już się boję poniedziałku jak zostanę sama... ((Ja jestem chyba inna...nie mam nawet wyczucia jak ją ubrać... na dwór i w domu ((
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
My pajacy i śpiochów w ogóle nie używamy, wydaje mi się to takie niewygodne do zmian pieluchy, w nocy to już w ogóle bym dostała szału.
Mała śpi w bodziaku i albo w cienkich rajstopkach albo w polspiochach. Ja mam taki burdel w szafie z ubraniami małej że pewnie nie wiem o istnieniu połowy rzeczy w których mogła chodzić 2 tugodnie temu lub mogłaby chodzić tera ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Daj spokój, ja też nie mam wyczucia, dlatego walczymy aktualnie z gilem. Ale mam dziecko od 26 dni, mam prawo nie mieć :/
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-05-28 o 19:48 |
|
|
|
|
#4242 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#4243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
doczekałaś się wszystko będzie dobrze, mały jest pod opieką specjalistów. No doubt, dziś jest wyjątkowo gorąco, widzieliśmy się dziś ze znajomymi z 3 miesięcznym maluchem i też był bardzo marudny. Dasz radę. Zaufaj swojej intuicji. |
||
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Synteleia, gratulacje! Trzymam kciuki, żeby z malutkim wszystko było dobrze
będzie na pewno!
|
|
|
#4245 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Synteleia, gratuluje. Ucaluj synka od ciotek
|
|
|
|
#4246 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Synteleia serdeczne gratulacje! Duzy synek! Trzymam kciuki za dobre wyniki plucek! |
|
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Ginger, widziałam twoje zdjęcie na fb, kobieto ty wogóle byłaś w ciąży??!! Ja pierdziulę masz figurę nieskalaną ciążą, idę się schować do szafy o wylezę po miesiącu.
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Dagmara
|
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Chociaz czuje sie zdeptana...
Jeszcze te kupki dzisiejsze mnie dobily. Skad wiecie ze nalezy zmienic piers podczas kp? Moja ciagnie z jednej za jednym karmieniem Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Synteleia gratulacje! Mega kciuki za Małego, wszystko bedzie dobrze
![]() ![]() Mona wydaje mi się, że te kulki to zbedny wydatek. Zaciskaj po prostu kegla sama. Ja staram się codziennie to robić. Nawet przypomnienie na komorce mam. A zeby poznać co to za mięśnie to gdy sikasz spróbuj zatrzymac mocz. Tylko tak właśnie zastanawiam sie kiedy po porodzie mozna to zacząć robić.
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od razu mi w szpitalu powiedzieli zeby zaczac jak najszybciej. A kulki fajny gadzet ![]() Synteleia gratulacje!!! Jak sie czujesz? |
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest wiele fajnych kulek, nie koniecznie w takiej cenie ![]() Tylko nazwa nie medyczna, a erotyczna
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie daję rady, za mocno boli
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4254 |
|
Z deszczem w butach
|
Wczoraj mieliśmy dzień hardcora i wydawało mi się, że piersi pustawe. Karmiłam naprzemiennie dając nawet co godzinę lub właśnie jedną a potem drugą. Efekt - całodzienne ulewanie. Także wróciłam do dawania tylko jednej piersi na raz, tak jak robiłam z córką i tak nam się sprawdzało.
|
|
|
|
#4255 |
|
Konto usunięte
|
Hejka
ciezko mi was nadrobic, podczytuje i nie wiem nawet co cytowac i pisac. Przede wszystkim GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUSIEK!Ktoras pisala o grillu, ja dzisiaj pojadlam i jedyne co unikalam to sosu tzatziki i czosnkowych mies, a tak to wszystko wsuwalam i jest git. Maluszek poki co nie odczuwa mojego jedzenia Plus zjadlam swoje wyczekane tiramisu <3 Co do kulek gejszy, ja uzywalam jakis czas i widzialam efekty. Moj facet tez gadal ze czuc, ze zadzialalo :P teraz niby myslalam o powrocie do nich, ale planuje spirale a przy niej to generalnie nie wolno sobie nic wkladac wiec zostaja tylko cwiczenia
|
|
|
|
#4256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smoka moja nie toleruje, przy próbie wciniecia smoka krztusi się, więc nie próbuję... Jak jest cieplo boję się ubrać na krótki rękaw, jedna warstwa, ale długa...nie wiem, czy jej nie przegrzewam... ![]() Cytat:
Masakra jakaś ((
|
|
#4257 |
|
Z deszczem w butach
|
No doubt - nie wiesz, jak ubierać? Ubieraj tak, jak siebie
Ja do spania przykrywam cieniuteńkim kocykiem, a tak dzień i noc jest tylko krótki bodziak i skarpetki.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Ja rezygnuje z czapeczek, nie mam wyczucia kiedy zakładać kiedy nie, więc wygrzebalam cienka opaseczkę i w razie wiatru czy własnych wątpliwości, będę ją zakładała małej.
|
|
|
#4260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie chyba dobrze zszyli albo abstynencja zadzialal, bo bylo ciasno ostatnio albo moze to te cwiczenia ;pTez planuje spirale, a co masz na mysli ze nie wolna nic wkladac?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

puszczaj to mimo uszu, już mieli okazję wychować dzieci więc teraz twoja kolej i wiesz najlepiej jak zająć się dzieckiem.
ale nie wrzeszczal po urodzeniu tylko stękał, więc go wzieli na obserwacje i spedzi tam kilka dni
TEN dzień: 09.08.2014 

będzie na pewno!