|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
| Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
|
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie!
|
|
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam
|
|
35 | 3,91% |
| A co to jest cellulit? |
|
8 | 0,89% |
| Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: który to stopień cellulitu?
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
trzeci jest wtedy kiedy jest kalafiorowaty jak ktos wspomnial...a od drugiego stopnia odroznia go to...ze jest bolesny...boli nawet bez sciskania...
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanko odnośnie tego zdjęcia... Ja mam podobny cellulit i faktycznie nasila się on bardziej podczas okresu a co najciekawsze zauwazyłam, że gdy naciągnę skórę w górę to skóra jest zupełnie gładka.. nie ma zadnych nierówności i cellulit jakby całkowicie znika... Czy każda z Was tak ma??? Czy może ja nie mam cellulitu tylko mało ujedrnioną skórę??? Z tym mogę się zgodzić bo bardzo szybko tyję by potem bardzo szybko schudnac... tak samo z sibie to wychodzi, nie odchudzam sie... Zauważyłam też, że te moje nierówności znikaja gdy mam dietę ale gdy pozwolę sobie na więcej to znow się pojawiają... Nie wiem co mam o tym myslec...
Doradzce cos prosze ![]() a i jeszcze jedno pytanko co to jest ten celullit wodny?? Moze ja to mam ![]() POzdrawiam i Wesołych Świat
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam tak:
1-widoczny po ściśnięciu skóry 2-delikatnie zarysowany bez ściskania 3-widoczny nawet przez materiał
|
|
#1145 | |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
i moje uda wyglądają podobnie jak u tej babki na fotce.mam nadzieję że do lata uda mi się tego pozbyc.
|
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Ha! Super bo myślałam, ze to ze mną jest coś nie tak
Walczmy więc razem bo ja też do lata zamierzam się tego pozbyć
|
|
|
|
|
#1147 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
no,a skoro to jest 2 stopień to podobno jest to zjawisko całkowicie odwracalne więc na pewno się uda
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz 10 dzien walcze hihi Kupiałam nawet do tego celu masażer taki z wymiennymi pasami... masuję i masuję i ćwiczę i zobaczymy co będzie
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jak stoje to cellulitu na tylku w ogole nie widac,ale za to jak sie zaczynam przemieszczac ...
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
|
czyli mowicie ze jak ktoś ma 2 stopień cellulitu to można go jeszcze zlikwidować? a jak jest z 3 stopniem?
|
|
#1151 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
z tego co ja wiem to jest 4 stopnie cellulitu a 3 pierwsze można zlikwidować.
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
pocieszyłaś mnie bo ja mam chyba 3 :P
|
|
#1153 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Redukcja cellulitu moja droga do sukcesu
Cześć Dziewczyny!
Nie chciałam zakładac nowego wątku, więc podłączam sie do tego. Od dwóch dni wykonuję ten masaż http://www.obcasy.pl/cellulit/Cellul...1,195,211.html czy to rzeczywiście przedstawia masaż antycellulitowy? |
|
|
|
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Redukcja cellulitu moja droga do sukcesu
nie wiem... jakieś pokrzywdzone jesteśmy prze los
Po co takie coś istnieje w ogóle? a jak rozpoznać rodzaj cellulitu? np wodny to jaki? z tego co wiem to sposoby redukcji skórki pomarańczowej są zależne od jej rodzaju. Kupię sobie chyba dziś taką szorstką rękawicę. Bo ten mój masażer z wypustkami jakiś taki... Macie jakieś doświadczenie z Montagne Jeunesse Algae & Dead Sea Salt Cellulite Mud? to jakaś maska błotna w saszetkach podobno dobra na cellulit, ale chyba trudno dostepna poza tym jedna saszetka kosztuje 10zł. Jeszcze słyszałam gdzieś o Pharmacy Laboratories Slimtherapy Cooling serum Active Anti-Cellulite dostępny tylko w aptekach. Macie jakies zdanie o tych preparatach? warte? ciekawe czy jak zacznę np od lutego cosik robić w kierunku redukcjii naszego wroga to czy do maja-czerwca coś osiągnę mam wrażenie że nie wiele trzeba ale lenistwo moje nie zna granic Praca, szkoła..(teraz jeszcze sesja )Wiosna już w sumie nie długo... trzeba się wziąść za się
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)
Dziewczyny używałyście kosmetyków firmy Tołpa z borowiną na cellulit?
Czytałam na kwc i cała seria ma bardzo dobre opinie. Ale jestem ciekawa czy to naprawde działa?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 |
|
Rozeznanie
|
Niestety nie używałam. Serum eveline było bardzo pomocne w zwalczaniu skórki, tylko nalezy zużyć tak z trzy opakowania, żeby w większości się jej pozbyć. No ale kosztuje 16 zł co na pewno jest dużym plusem tego produktu. Co najwazniejsze obwód od zmniejszył się o 2 cm, ale ćwiczyłam i schudłam z 1-2 kilo. Ale to musi działać , bo obwód ud prawie niegdy mi sie nie zmieniał przy takim chudnięciu, moze 1cm na 3 kg....z tym właśnie miałam problem.Cóż właśnie przeczytałam, ze po użyciu serum cellulit zmniejsza się o 60%...i tak sobie myślę, ze rzeczywiscie to prawda, ale do tego zielona herbatka plus jakieś cwiczenia, nie musi ich byc strasznie dużo , wystarczy 20 minut dziennie
No i skóra po tym serum była jedwabiscie gładka, jak pupcia niemowlaka Korcą mnie tabletki nivelazone, taka kuracja na dzień i na nic....miesieczna kuracja na allegro kosztuje 23 zł, więc nie są to jakieś wielkie pieniądze. chcę zaatakować cellulit przed latem, właściwie to w maju juz chciałabym go nie mieć, bo zawsze przychodzi jakaś okazja, zę umawiasz siez koleżankami na jakies opalanie...a później płacz jaka to ja jestem gruba, mam cellulit, skóra nie jest jedrna.Może ktos używał tych tabletek? Bo ja mma taki plan-ćwiczenia, zielona herbata, serum+tabletki, peeling kawowy
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
blue_cat Twój plan jest ok
wezme z Ciebie przykład jeśli pozowlisz Tylko że ja nie bede brac tabletek o których pisałaś (bo nie wiem czy czasem nie wchodzą w interakcję z anty.?) Ale ćwiczenia, zielona herbatka, peeling kawowy i serum to przyjemna wizja Może do tego jeszcze jakies 3 litry wody dziennie wypijać Ciekawe czy się da do maja osiągnąć efekty
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
Witam,przyłączam się do walki z kalafiorowym potworem. Z początkiem nowego roku postanowiłam zgubić nadmiar kilogramów i przy okazji zadbać o wygląd skóry. Po oględzinach przed lustrem stwierdzam niestety, że widoczne są liczne zaniedbania z mojej strony i lenistwo...
![]() |
|
|
|
|
#1159 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: callanetics i callulit
Witam,
długo mnie tu nie było. Piszę , bo chcę wam powiedzieć o sprawdzonym przeze mnie sposobie na cellulit. W zeszłym roku w czerwcu miałam cellulit 3 go stopnia na udach i pośladkach, zainwestowałam w zabiegi mezoterapii bezigłowej i nie żałuję niczego. Minęło już 7 miesięcy od zabiegów i cellulitu nadal nie ma! Teraz idę na zabiegi lipolizy bezigłowej na bryczesy, bo nie jestem zadowolona z mojej figury, ale o cellulicie już nie myślę. Dziewczyny nie wierzcie w cud DOMOWE sposoby lub cudowne kremy, bo one nie działają ( przetestowałam wiele), tylko dobre profesjonalne zabiegi są w stanie coś zdziałać. Namówiłam a nie dwie moje koleżanki i u każdej z nich cellulit zniknął, więc nie jest to chyba przypadek. Powodzenia w walce!!Tylko mezoterapia bezigłowa NNM! Nareszcie coś co działa.Pozdrawiam., |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 |
|
Rozeznanie
|
No tak, ale nie będę sie poddawać zabiegowi, mając cellulit 1 stopnia w niektórych miejscach
|
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gdzie go wykonywałaś? |
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Przyczajenie
|
Hej znalazłem fajną stronkę o cellulicie - jeszcze jest w produkcji ale trochę ciekawych rzeczy można wyczytać np. dlaczego u niektórych narasta w ciągu dnia, i jest parę zdjęć.
www.cellulit-gone.freewebweb.com/ ![]() |
|
|
|
|
#1163 |
|
Przyczajenie
|
Slyszalam ze kawa zwalcza cellulit. Niektorzy natomiast mowia wprost przeciwnie ze gdy pije sie kawe zatrzymuje ona w organizmie toksyny i przyczynia sie do jego powstawania. Tutaj w jakims watku ktos mowil ze gdy przed treningiem napijemy sie kawy szybciej spalimy tluszczyk?? Moze wy cos o tym wiecie??
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cellulit a kawa??
podobno zostało ostatnio obalone stwierdzenie,ze kawa odwadnia. nie zatrzymuje rowniez wody w organizmie co jest min przyczyna cellulitu.
ja mam nadzieje,ze w ogole nie ejst z kawa jakos zle,bo bez niej nie wiem jak bede uczyc sie do sesji
|
|
#1165 |
|
BAN stały
|
ja testuje serie dove, z zielona zakretka. nie sadze zeby byly jakies wieksze zmiany w cellulicie, ale mobilizuje mnie to do masazy, wiec skore przynajmniej mam gladka.
i jak tylko sie zrobi cieplo ide biegac. wygonic kalafiora z nog i posladkow!! |
|
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama przeczytała ostatnio w jakimś prasiwie, że na cellulit dobry jest PEELING z fusów z kawy
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Konto usunięte
|
Ja przeczytałam gdzieś ostatnio, że najnowsze badania wykazały iż używanie kremu z 7 % koncentratem nie likwiduje cellulitu, natomiast zmniejsza obwód ud i pośladków. Przypuszczam jednak, że tutaj bardziej zadziałał sam masaż niż ten krem.
To był taki eksperyment na kobietach przez pewien okres czasu, ale naukowscy stwierdzili, że być może za krótko trwała ta kuracja i dlatego nie przyniosla pożądanych efektów. A co do picia to nie wiem, są różne wersje.
Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2008-01-20 o 00:09 Powód: literówka |
|
|
|
|
#1169 |
|
Przyczajenie
|
No własnie tez slyszalam z tym kremem i peelingiem. Nawet jest fajny zel do mycia pod prysznic firmy Joanna kawowy. Ale ciekawi mi co z piciem kawy hmm...
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
ja stosowałam peeling z kawy i teraz cellulitu juz niemam wcale
czasem jescze go stosuje dlatego ze skóra jest gladziutka. Mój sposob:peeling z fusow kawy w połączeniu z zelem pod prysznic. masowac mocno wcierajac. potem jak juz jestesmy po kapieli wsmarowac zel antycellulitowy i zrobic masaz. Dodam ze zanim zaczelam stosowac zel to juz od samej kawy byly efekty. Ale ja peelingowalam sie z 4 razy w tyg.
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Po co takie coś istnieje w ogóle? a jak rozpoznać rodzaj cellulitu? np wodny to jaki? z tego co wiem to sposoby redukcji skórki pomarańczowej są zależne od jej rodzaju. Kupię sobie chyba dziś taką szorstką rękawicę. Bo ten mój masażer z wypustkami jakiś taki...
Macie jakieś doświadczenie z Montagne Jeunesse Algae & Dead Sea Salt Cellulite Mud? to jakaś maska błotna w saszetkach podobno dobra na cellulit, ale chyba trudno dostepna
mam wrażenie że nie wiele trzeba ale lenistwo moje nie zna granic
)Wiosna już w sumie nie długo... trzeba się wziąść za się