|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Fajny
![]()
#782 |
Zadomowienie
|
Ale jestem ciekawa tego przewijaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Jeny jaka dzis jestem wypompowana. Z calej tej niemocy to az mi sie ryczec chce. Jeszcze mlody ma bunt dwulatka i mialam ochote go wiele razy wystawic za okno.
Dobrze ze maz bedzie to odpoczne 😂 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Olutka gratki za zakup. W czepku urodzona ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Kattoo jesteś wielka
![]() A Ty żyjesz i dziecko też ![]()
#785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam dużo tych przewijakow na olx właśnie.
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z grubsza: - Wskoczyl dzis w calym ubraniu i butach do basenu - zjadl ze 2 garscie ziemii - wyszedl z basenu i wrzucil tam kubeczek z ziemia - prawie zrzucil miske z calatka (juz byla w locie) Lazurowa tez mam biale wokol pepka ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to minie ![]()
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
I ja też we wtorek wizytuje.
A zaraz zjem zupkę chińska, wiem ze to okropne ale mąż je i mi narobił ochoty...
#789 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Wtajemniczenie
|
Kattoo cierpliwości
![]() A ja właśnie jem tzw sandwiche :p
#791 |
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam malinki i pekam. I ja mam we wtorek wizytę!!!!
![]() Już się nie mogę doczekac ![]() A w poniedziałek wizyta w szpitalu ![]() Muszę sobie przygotować potrzebne słówka i listę pytań. Dziewczyny myslicie, że warto inwestować w sale rodzinna? Bo T mówi, że taka sala nam nie jest potrzebna bo jak będę z innymi dziewczynami to one mi pomogą jak nie będę umiała nakarmić czy przewinac... ale z drugiej strony ja bym chyba chciała sale jednoosobowa. Wstydzę się np wywalic cycek do karmienia, swojej nieporadnosci, tego, że nie umiem języka... no i nie panuje w nocy nad ( wiem, brzmi śmiesznie ale dla mnie to strasznie stresujące ) bąkami ![]() Co myślicie?
#792 |
Zakorzenienie
|
Kamila jesli czulabys sie wtedy lepiej i bezpieczniej to doplac. W takiej sali T chyba tez moze z wami zostac nie?
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Tak, może. Przynajmniej tak zrozumiałam z opisu na stronie internetowej.
Nie podali ceny za dobę więc nie wiem... Po prostu mam wiele obaw o to, że będę się źle czuła wśród obcych kobiet, zero prywatności, tam gości się przyjmuje normalnie w sali... Jak trafię na Niemki to jeszcze ok. Ale jak na Turczynki albo Bułgarki to nie wytrzymam ![]()
#794 |
Zadomowienie
|
Olutka, fajny przewijak, kiedyś go widziałam i też chciałam, ale już nie było
![]() Kamila, nie T bedzie rodził tylko Ty, wiec jak masz ochotę to wykup tę salę. Ja, gdyby była taka możliwość, od razu bym brała jedynke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Kamila ja slyszalam ze jest doplata chyba 150e ale nie wiem czy za dobe czy za caly pobyt
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Zapytać nie zaszkodzi... najwyżej się nie zdecyduje jak będzie za drogo.
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, to naprawdę test cierpliwości dziś miałaś!! Laski, jestem MISZCZEM ![]() Sprawdziłam jakiś czas temu wymiary tego drewnianego przewijaka i wymiary tego przewijaka na który kładzie się dziecko i miały zostać 2 cm -git ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
Dreamer, jak mi Mały siedział wysoko pod żebrami, to najlepsze było wstanie i chodzenie, wtedy po chwili się obrócił
![]() Kamila_509, wg mnie fajnie mieć salę z kimś, bo np. będę chciała wyjść do toalety, to zerknie na dziecko koleżanka z sali, też jestem ciekawa inf z innych SR, może jakiś rad odnośnie KP. Ale to Twoja decyzja, nie znam mentalności Niemek, jeśli się wstydzisz, to może faktycznie weź jednoosobową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę szkoda. Coś wymyslisz. ![]() Przestaje wierzyc w ludzi :/ Dajesz kurde komuś wszystko żeby mu było dobrze, a ten się wypina i to bez powodu... szkoda mi siostry. Przynajmniej ma nauczkę chociaż gorzka ta nauczka.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Kattoo tak na pocieszenie to pomyśl sobie czymże jest bunt 3-4 latka
![]() Fajnie, że mąż już wraca, mimo że tylko na niecały tydzień.. Olutka super, że udało Ci się z przewijakiem - coś wymyślisz z tym wewnętrznym przewijakiem ![]() Munia ten wózek co wstawiałaś superowy ![]() A ja nie mogę się za żadne skarby zdecydować ani na łóżeczko ani na meble dla nas...poród mnie zastanie a ja nie wybiorę ![]() Nom a teraz mam jakieś 36 h odpoczynku - chłopcy pojechali sami do babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, ze noworodki sa slodkie hehe Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Flower sliczny brzuszek ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Flowerbombka;613291 46]
A ja nie mogę się za żadne skarby zdecydować ani na łóżeczko ani na meble dla nas...poród mnie zastanie a ja nie wybiorę ![]() A masz jakieś typy odnośnie łóżeczka, może Ci pomożemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na długość... Zdemontować się nie da. W ostateczności może leżeć tak, żeby górna część lekko wystawała -nie przesuwałaby się bo od dołu są kołeczki, ale musiałabym wymyśleć co podłożyć pod ten przewijak, aby się nie uginał delikatnie... Może jakiś segregator? Jutro pokombinuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
Wesoła Ania białe najlepiej bez wzorów typu brązowy miś czy żyrafka, 120x60 , najlepiej z szufladą i nie maega drogie...gdyby były 2 do wyboru to spoko a tak to tyle wzorów, że nie mogę się zdecydować jak to typowa zodiakalna waga
![]() No i kwestia fotelika...miał być BeSafe izi sleep (ale nowe są tylko czarne + kolorowy dodatek a ja chcę w miarę jasny fotelik, beżowy jest śliczny na olx ale używany i tak dumam), ale że mam wóżek quinny to idealnym wyborem byłoby Maxi Cosi, i teraz nie wiem czy CabrioFix czy droższy Pebble, czy jeszcze droższy Pebble Plus który ma ładniejsze kolory...padnę zanim wybiorę... No mówię poród mnie zastanie a ja nie wybiorę.. Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2016-06-04 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Wtajemniczenie
|
Was nadrobic to koszmar 😕 jeszcze z 500 postow mi zostalo,bo musialam dokonczyc poprzedni watek 😕 a ja tak nie lubie wbijac sie nie wiedzac co bylo...
Bylismy dzis z synkiem na festynie. Szalu nie bylo,ale zawsze jakas rozrywka. Idac tam potknelam sie na jakiejs nierownosci i prawie upadlam. Chwile postalam i pokustykalam dalej. Kostka caly czas bolala,ale nie jakos mega, troszke spuchla,ale tez nie strasznie. Po trzech godzinach wrocilismy do domu i niby bylo ok. Jak usiadlam w domu to juz jak wstalam to musialam kustykac. W miedzyczasie synek zasnal,wiec polozylam sie z Nim na lozku. Wstalam po godzinie i wydawalo mi sie,ze nie jest zle. Ale jak usiadlam to jakos tak ruszylam stopa,ze znow zaczelo bolec. Teraz leze to boli,ale tylko troszke. Maz dopiero konczy prace. No i tak sie zastanawiam czy jechac do szpitala czy bez sensu? Co myslicie?
#807 |
Zakorzenienie
|
Ja bym pojechała. Może to nic takiego a może jednak skrecenie. Nie zaszkodzi sprawdzić.
#808 |
Zakorzenienie
|
Olutka chcesz wklad do tego przewijają z Ikei? Ikea ma takie pompwane nakladki na przewijak. Sama mam taka tylko my mamy przewijak Sniglar. Sprawdz bo jak jeszcze sa w sprzedaży to na pewno bedzie pasować. Do tego dokupujesz jeszcze pokrowiec u nich.
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Flowerbombka be safe ma te same adaptery co maxi cosi czyli bez problemu zamontujesz be safe na wózku quinny ![]()
#809 |
Zadomowienie
|
Beatusia, a spuchła Ci noga? może spróbuj jakiś okład zrobić, jak Ci nie ulży to ja bym podjechała do szpitalaâŚ.stawy biodrowe nam się luzują w ciąży, ale chyba reszta już nie powinna?!
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Flower, ja kupiłam komodę i łóżeczko z firmy skrzat, zamówienie realizują do 8 dni roboczych. My za łóżeczko z szufladą i materacem daliśmy 350 zł. Każdy model można zamówić bez nadruku graficznego i w dowolnej kombinacji kolorystycznej http://sklep.skrzatmeble.pl/37-niemowlece |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do fotelika Quinny wzięłam właśnie Maxi Cosi Pebble Plus -wzory są fajne, jest wkładka dla noworodka i najlepiej wypadał w testach bezpieczeństwa. Trzeba tylko oczywiście patrzeć na ceny -większość sklepów ma je za 799, ale jak coś to trzeba negocjować ![]() Cytat:
Ja bym pewnie najpierw jakiś okład z Altacetu zrobiła i zobaczyła jak noga reaguje... Cytat:
Dziękuję, wiem ![]() Nawet dostaliśmy do tego dziś kupionego drewnianego przewijaka ten dmuchany i 2 te powleczki, ale wolelibyśmy używać tego usztywnianego... Zobaczymy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.