| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-01-02, 11:14 | #3391 | ||
| nabija na KOPIĘ kopistów. okrutnica jakaś... | 

Dot.: NASZE ZBIORY KOSMETYCZNE. Część III.

Cytat: 
 Cytat: 
  A możecie prasowane porównać do sypkich? | ||
|     | 
|  2008-01-02, 11:28 | #3392 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-04 
				 | 

Ja nie mogę; ew. do sypkiego Clinique - sypki dużo mocniej kryje, pryzmy są delikatne.

__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie. Siegfried Obermeier | 
|     | 
|  2008-01-02, 11:38 | #3393 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Fajnym prasowancem byl Diorlight (akurat "moj" kolor jest na Truskawie, #601), z tym, ze to wycofany produkt, to i data nie najlepsza bedzie. Ladny efekt na twarzy daje ale pryzmy prasowane sa jednak delikatniejsze i bardziej transparentne, z tym, ze aboslutnego matu racze nie zapewnia osobie z bardzo tlusta cera, nie sa tapeciarskie i plaskie, to woal, subtelne wykonczenie. | 
|     | 
|  2008-01-02, 11:42 | #3394 | 
| Zakorzenienie | 

czyli dobrze rozumiem ze pryzmy to bardziej puder niz roz, tak? ale mozna chyba rozswietlic cere miejscowo? | 
|     | 
|  2008-01-02, 12:03 | #3395 | 
				 | 

Navi, ty pytasz o pryzmy trzypaskowe z Sephory, prawda? Te jak najbardziej sa rozswietlaczo-rozem, stosuje sie je miejscowo na kosci policzkowe, skronie, itd. Ja pislalam o pryzmach (pudrze) Givenchy. | 
|     | 
|  2008-01-02, 12:09 | #3396 | 

kocham moje sypkie pryzmy i chciałabym miec podręczną ich wersję do torebki, z tym że ciut bardziej matujacą

| 
|     | 
|  2008-01-02, 12:12 | #3397 | 
				 | 

Aga, a czy Softy cie nie zarozowiaja  Ja musialam w swoich zakleic rozowa kostke i teraz jest git   | 
|     | 
|  2008-01-02, 12:26 | #3398 | |

Cytat: 
  ale póki noszę golfy, półgolfy i swetry różnica między twarzą a szyją mi nie przeszkadza  pewnie wiosną zakleję różową kostkę | |
|     | 
|  2008-01-02, 13:46 | #3399 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-04 
				 | 

Dla skór przetłuszczających się prasowane pryzmy tylko do poprawek (nie jako bazowy puder matujący) lub jako zmiękczenie innego pudru matującego - np. Hauschki.  Aga, a co z prasowańcami IsaDory? Mają bardzo jasne odcienie   | 
|     | 
|  2008-01-02, 14:29 | #3400 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

a moze miała któras z was ten kompakt?? Zaciekawił mnie http://us.strawberrynet.com/productD...67879&goChar=C 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-01-02, 15:39 | #3401 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: Krk ;] 
				 | 

agabil1, również polecam prasowane pryzmy do poprawek w ciągu dnia  ja mam tłustawą skórę, a u mnie matują całkiem ładnie..nawet jeśli wydaje mi się, że skóra już zaczyna połyskiwać to okazuje się, że to tylko moje złudzenie   
				__________________ | 
|     | 
|  2008-01-02, 16:08 | #3402 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-10 Lokalizacja: województwo śląskie 
				 |  Dot.: NASZE ZBIORY KOSMETYCZNE. Część III. 

Twoja kolekcja robi wrażenie -   Pozdrawiam | 
|     | 
|  2008-01-02, 16:12 | #3403 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Cytat: 
 kolor sypanca to 02  a balsam okazał sie strasznie rzadki, ciezko go nałozyc na usta( z racji tej rzadkosci), nawilzenie tez nie jakies spektakularne.. kupiłam ten bo nie mieli sztyftu ochronnego  W porownaniu do tisane sephora wypada gorzej. Dla mnie najgorsza jest ta konsystencja | |
|     | 
|  2008-01-02, 16:22 | #3404 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: Wielka Brytania 
				 | 

Maju... puder Lancome posiada puszek, bardzo mieciusienki i ten puderek jak najbardziej nadaje sie do poprawiania makijazu w ciagu dnia. Odcien 01 ktory posiadam, nie nadaje koloru jest zupelnie transparentny i rewelacyjnie nadaje sie do jasnej karnacji    | 
|     | 
|  2008-01-02, 16:48 | #3405 | 
| Wtajemniczenie | 

To ja wkleje swoje nabytki Listopadowo-Grudniowe   Bardzo zadowolona jestem z szminki Clinique (choc moglaby byc troszke jasniejsza ale byla kupowana w ciemno,wiec juz mam nauczke),natomiast cienie Sephory kupione na sylwestra sa srednie... chcialalam nimi zrobic kreske na mokro -nie dalo sie... i ta data waznosci... 6 miesiecy...<kto jest w stanie zuzyc w takim czasie opakowanie cieni?! - napewno nie ja...  > Kolory paletki loreal'a bardzo przeklamal aparat, roz do policzkow jest zdecydowanie jesniejszy <bardziej cielisty> i szminka tez jest jasniejsza >stonowany roz> cienie takie jak na zdjeciu tylko rozowy jest bardziej "brudny" (cos mi tez aparat rozowe kolory przeklamuje...) | 
|     | 
|  2008-01-02, 16:55 | #3406 | 
| Zadomowienie | 

Ja mam pryzmy Givenchy, kolor peraly satin, są świetne. Muszę dodać jeszcze jedną gwiazdkę na KWC   Szukam czegoś brązującego i padnie chyba na Clinique fresh bloom-podobno ma złote drobinki, zależy mi na tym, żeby brązer je posiadał. Wklejam zdjęcie kupionego podkładu i błyszczyku( błyszczyk słabo widoczny, to Bojouris 3D) 
				__________________   | 
|     | 
|  2008-01-02, 16:56 | #3407 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 
  ale kolory ładne o, widzę ten puderek gwiazdkowy  kupiłam go niedawno i jestem całkiem zadowolona z efektów  A ta paletka L'oreala jakoś mnie nie kusi... pewnie dlatego, że opakowanie nie jest z plastiku ;D jakoś nie widzę jej u siebie w kosmetykach choć kolory mi się podobają  tutaj wygrywa efekt wizualny i nic mnie chyba nie przekona  choć taka mała.. wygoda na wyjazd  wszystko w jednym mieć | |
|     | 
|  2008-01-02, 17:10 | #3408 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: Wielka Brytania 
				 | 

Cytat: 
  udany zakup  A jakie sa Twoje wrazenia po zastosowaniu?? Zadowolona jestes?? Dla mnie to nr 1   | |
|     | 
|  2008-01-02, 17:13 | #3409 | 
| Zadomowienie | 

Użyłam go jak na razie tylko raz, teraz chora siedzę w domku więc  nie nakładam makijażu   Wrażenia po jednym zastosowaniu-niepewne. Miałam wrażenie błysku i po godzinie musiałam zmatowić buźkę. Z kryciem średnio.Zobaczymy później. 
				__________________   | 
|     | 
|  2008-01-02, 17:29 | #3410 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  Opakowanie mogloby byc z plastiku,napewno bylo by trwalsze. Dla mnie taka opcja (wszystko w jednym) pasuje bo lubie miec praktyczne kosmetyki  Kolorki tez fajne zwlaszcza ze cieni Doutzen Kroes w zwyklej palecie nigdzie nie widzialam... | |
|     | 
|  2008-01-02, 17:53 | #3411 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-05 
				 | 

Cytat: 
  Palety L'reala są ładne, mają trafnie dobrane kolory moim zdaniem, jednak to opakowanie totalnie do mnie nie przemawia. (Dobrze dla mojego portfela  ) Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  Ale i tak nie podoba mi się opakowanie   
				__________________ P F C | ||||
|     | 
|  2008-01-02, 18:02 | #3412 | 
| Zakorzenienie | 

udało mi się odebrać poczcie moje testery sypkich cieni Bell   gratis dostałam do nich miedziany sypki cień Ingrid PS. jest jakiś wątek o kosmetykach Bell? 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-01-02, 18:03 | #3413 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-01 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Grudniowe zakupy   cmoksia wybieraj który Ci pasuje  http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=6446252 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-01-02, 18:09 | #3414 | |
				 | 

Cytat: 
  O, to te kredki o które pytałam w wątku Burżujkowym :P śliczne są zazdroszczę  no no rzyrafko poszalałaś ;D bardzo przydatne kosmetyki nabyłaś ;D choć pewnie nie "niezbędne"  jak to maniaczki mają we krwi   | |
|     | 
|  2008-01-02, 18:15 | #3415 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-01 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
  ale i tak na razie nie odpowiem  jeśli jutor mi będzie do ubrania pasowało to się pomaluję nimi   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-01-02, 18:19 | #3416 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: kociewie 
				 | 

Dziewczyny, mam pytanie i proszę o radę  Zauważyłam, że dużo dziewczyn na MM używa podkładu Dermacol. Chciałabym się dowiedzieć, czy jest naprawdę dobry i czy nie zostawia smug (troszkę boję się podkładu kryjącego). Teraz używam lekkiego podkładu z AA i jestem nim zachwycona, ale są dni i okazje, kiedy trzeba bardziej skórę przykryć. Zauważyłam, że nie jest drogi więc nie będzie mi żal kasy jak go kupię  Ale i tak prosiłabym o opinie. Dzięki   | 
|     | 
|  2008-01-02, 18:23 | #3417 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-04 
				 | 

Pomidora, wiekszość dziewczyn stosuje Dermacol jako korektor; on jest bardzo gęsty i bardzo kryjący. Ja używałam go do tuszowania krostek, ale w końcu mi sie znuził. Mozna dobrać jasny odcień, nie jest drogi.

__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie. Siegfried Obermeier | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-01-02, 18:24 | #3418 | |
				 | 

Cytat: 
  no to jutro się ubierz tak żeby pasowało  albo lepiej nie ;D niech mnie nie kuszą jak najdłużej  póki będę żyła w przekonaniu, że nie są mi aż tak potrzebne może ich nie kupię, a teraz byłoby dla mnie lepiej nic nie kupować bo dążę do minimalizmu   | |
|     | 
|  2008-01-02, 18:26 | #3419 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Cytat: 
  mi tylko znalazło linki do targowiska i tego wątku  co powinnam wpisać? (kombinowałam "Bell" i "kosmetyki Bell") PS. kupiłam sobie niedawno ten sam pędzelek z Sephory  używałaś go już? 
				__________________ | ||
|     | 
|  2008-01-02, 18:27 | #3420 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: kociewie 
				 | 

Cytat: 
  A właśnie o to mi chodzi. Dziękuję bardzo   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Ładne zakupy.
 Ładne zakupy.