Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X ! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-18, 19:55   #1681
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Chyba zrezygnujemy z sesji noworodkowej u nas to drogo wychodzi a jeszcze chciałabym sale rodzinna i nie stać nas na obie przyjemności ;(
Teraz czuje się jak wyrodna matka, że rezygnuję z pamiątki dla dziecka w zamian za wygodę :/
Wiesz co... U mnie ani Maja nie miała sesji noworodkowej, ani Martyna jej nie będzie miała wg mnie przebieranie i pozowanie takiego maleństwa jest nienaturalne, sztuczne i mnie się to nie podoba i nie czuję się przez to wyrodną matką, w życiu przez taką głupotę bym tak nie pomyślała
Stary 2016-06-18, 19:57   #1682
kattoo
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Elfka mysle tak samo

Tez nie bedzie miec mlody sesji
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 20:01   #1683
kamila_509
Zakorzenienie

Wiecie, ja to zawsze mówiłam, że chciałabym mieć pamiątki z ciąży jakieś cudne, jak się dziecko urodzi to chciałam mu zrobić profesjonalne zdjęcia... to było coś co miałam w glowie od zawsze. I teraz tak jakoś mi źle z tym, że nic nie zrealizuje. Ale może uda się samej cyknac kilka fajnych zdjęć

Objadlam się jak prosiak i nie mogę oddychać.
Stary 2016-06-18, 20:13   #1684
marcylina
Wtajemniczenie

Cwk.. dzieki za info..! Gin nic nie wspominał na żadnej wizycie, ze cos nie tak..ale sie dzis zaczelam sama zastanawiac

Kamila ja chcialam ciążowa, nie wyszlo.. foty z windy i lazienki mam haha ty masz super z Wloch! noworodkowe mi sie podobaja i chcielismy, udalo sie fuksem wczoraj.. a ty sie nie martw! Jak ceny kolombo to nie ma co sie stawiac, a potem myśleć skad kase na rzeczywiście potrzebne rzeczy..mowilas ze planujecie byc w Pl jesienia to moze na wtedy umow fajna dziecieca/rodzinna sesje..maluch bedzie juz wesoły, kontaktowy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 20:14   #1685
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Cwk.. dzieki za info..! Gin nic nie wspominał na żadnej wizycie, ze cos nie tak..ale sie dzis zaczelam sama zastanawiac

Kamila ja chcialam ciążowa, nie wyszlo.. foty z windy i lazienki mam haha ty masz super z Wloch! noworodkowe mi sie podobaja i chcielismy, udalo sie fuksem wczoraj.. a ty sie nie martw! Jak ceny kolombo to nie ma co sie stawiac, a potem myśleć skad kase na rzeczywiście potrzebne rzeczy..mowilas ze planujecie byc w Pl jesienia to moze na wtedy umow fajna dziecieca/rodzinna sesje..maluch bedzie juz wesoły, kontaktowy

Właśnie tak myślałam czy nie zrobić takiej chociaż mini sesji w Pl. Takie chociaż 5 zdjęć szkraba już by było fajnie
Stary 2016-06-18, 20:16   #1686
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Mezzaluna- Biedna Rozalka. A na miejscu nie ma np. doradcy laktacyjnego? Niestety się nie znam, nie mam doświadczenia. Wyczytałam w książce, że dziecko chętniej je, kiedy jest całym ciałkiem przytulone do mamy, w pozycji półleżącej, bo wtedy się czuje bezpieczniej, przestaje się denerwować, a u mamy wydziela się więcej oxy. Ale to tylko teoria.
Iza0808- dobrze, że trafiła na lekarza, który potrafił zdiagnozować, co się dzieję, podziwiam za cierpliwość
BlueSky14- pewnie spuchłaś na buzi i tyle. Jak się denerwujesz to jedź na ip. A fale też są u mnie cały czas, z daleka widać jak mi się brzuch rusza i nie pomyślałabym, że jest w tym coś dziwnego.
Elfka- jaki duży brzuszek, wow. A ty oprócz brzuszka taka szczuplutka.
Przeszło na szczęście. Zaraz lykam magnez i odpoczywam

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 20:17   #1687
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie tak myślałam czy nie zrobić takiej chociaż mini sesji w Pl. Takie chociaż 5 zdjęć szkraba już by było fajnie
Nie wiem jak na Pomorzu, ale u mnie takie sesje dzieciece gdzie dostajesz 10-15 zdjec kosztuja 150-250zl

Stary 2016-06-18, 20:18   #1688
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Ja przelewałam wrzątkiem
Ja tez

Stary 2016-06-18, 20:18   #1689
kamila_509
Zakorzenienie

Pewnie zależy jaki fotograf. Wolę dać 200 zł niż 200 euro
Stary 2016-06-18, 20:19   #1690
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie zależy jaki fotograf. Wolę dać 200 zł niż 200 euro
Tyle u was noworodkowa? I co w cenie?

Stary 2016-06-18, 20:22   #1691
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Hej Kobietki, nie nadrobię, przepraszam! Tylko zamelduję co u mnie. Jak pisałam w środę dali mi małego na salę, od razu praktycznie zaczął ssać cyca i w czwartek czyli w 4 dobie po cc zaczęło lecieć mleczko W środę w nocy Antoś dostał ostatnią butlę mm a już tylko sama karmiłam, młody co chwile dziubkiem szukał cyca aż miło. Jednak wczoraj wieczorem na ważeniu okazało się ze mały spadł poniżej 2kg i miał 1980g jak to zobaczyłam to w ryk :-( Piersi miałam spore i nabrzmiałe, wydawało mi się, że mały dużo zajada. No i wczoraj poradzili odciagać laktatorem i podawać z butli, i tak też robię co 3h karmie małego, odciagam 30-40ml mleczka i zjada wszystko, ciężko mi więcej odciągnąć, dziś max udało mi się z rana odpompować 50ml i też wszystko zjadł. Rano na ważeniu miał już 2030g, więc widocznie mimo długiego siedzenia przy cycu mały malutko wyciągał mleczka. Na szczęście po butli chce jeszcze do cycusia, bez tego nie chce spać, przy piersi się wycisza i po karmieniu ładnie śpi.
Dodam, że w 5 dobie po cc czuję się super, rany mocno nie czuję chyba że kichnę tylko strasznie męczący taki tryb-wyparzanie, odciąganie, karmienie, i tak w kółko śpię max 2-3h na dobę. Ale synek jest cudny, kocham go najmocniej na świecie, teraz na niego patrzę i nie wierzę, że mam takie małe szczęście Moje dziecko to najlepsze co mi się w życiu trafiło i tak już zostanie do końca

MEZZALUNA, łącze się w bólu jeśli chodzi o personel, ha najchętniej to bym wyszła na własne żądanie ale cóż, zdrowie synka najważniejsze. Bądź cierpliwa, córcia pewnie przez zoltaczkę taka ospala i bez apetytu, wylecza ją i będzie dużo lepiej!
Jak milo sie czyta taki post. To jest MIŁOŚĆ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-18, 20:23   #1692
*misia*
Zakorzenienie

Confused, Mezzalunia podziwiam Was za Wasze zmagania i za to że wyszło u Was słonko, fajnie że dajecie sobie super radę i cudne z Was mateczki
Blue mam nadzieję że przeszło i nie będziesz wpychać się w kolejkę
Miqesi a jak duże masz już rozwarcie ? Pozostaje mi trzymać kciuki by ostatnie miejsce na podium było dla Ciebie.
Kamila ja mam takie samo zdanie jak dziewczyny nt sesji uważam że sama próbie jakieś fotki i też będzie fajna pamiątka.

Stary 2016-06-18, 20:24   #1693
kamila_509
Zakorzenienie

Noworodkowa ok 10- 15 zdjęć ( nawet nie wiem czy rekwizyty w cenie ) 150 euro. Plus ewentualny koszt dojazdu no to tanio nie wychodzi.
Już się dalej nie dowiadywalam. U nas wychodzi mieście chyba jeszcze drożej bo w szpitalu czasem jest fotograf i bierze ok 130 za 6 zdjęć. Więc tragedia.
Stary 2016-06-18, 20:26   #1694
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem jak na Pomorzu, ale u mnie takie sesje dzieciece gdzie dostajesz 10-15 zdjec kosztuja 150-250zl

U mnie też sesja to koszt 200 zł, ale to taka pełna godzinna sesja i kilkanaście profesjonalnych, opracowanych fotek. Ja planuje iść z Lilką. Fotografka mówiła zeby najlepiej do tygodnia od porodu. Wtedy dziecko duzo śpi i łatwiej ustawic. Potem owszem, ale już na sesje rodzinne , a nie noworodkowe.

Chociaż podobają mi się teraz te noworodkowe zdjęcia to pewnie jak dzieciaki dorosną to będą patrzeć na te zdjęcia tak jak my patrzymy teraz na nasze zdjęcia z dzieciństwa te od fotografa....

kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 20:26   #1695
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezzaluna Pokaż wiadomość
confused,siostro :-* razem damy radę. Myślałam dużo o Was jak się miewacie.

Olutka, laktator ogarniesz w try miga! Jak trzeba to i pierdyliard rurek nuestraszny.

Marcylina, jeszcze raz dziękuję :-*

Dziewczyny, Wasze wsparcie naprawdę, realnie chroni mnie w chwilach totalnej bezsilności i nawet nie wiecie ile razy plakalam ze wzruszenia nad tym co mi piszecie!

No a teraz dobre wieści: Była u mnie cala ekipa doradczyn laktacyjnych, przystawily mi mala do tej piersi której nie chciała, a w której jest nawal, mala wziela brodawkę przez nakładkę i mozd ja wyciągnie i potem da rade bez kazalay robic cieple oklady i próbować próbować próbować, w miedzy czasie odciągać i dawać ale coraz mniej. Oczywiście mm jak jestem tutaj mogę podać, ale w domu juz nie, w domu mamy się na spokojnie uczyć. No i ...dom! Jutro wychodze. Z krwi pól godz temu byl wynik bilirubiny: Z 17 do 9! Mogłam wyjść dzis ale zdecydowałam,zyskując szacun pań dr,ze podoświetlam małą do jutra i wyjde na spokojnie jutro i w sr do kontroli. Jestem w euforii, TZ jest ze mną. Jutro wrzucę Wam foto Rozalki :-* bede się meldować! Idę szukac kogoś kto mi ściągnie szwy!
Super, ze jutro wychodzicie. W domu bedzie duzo lepiej, spokojniej, rodzinnie bez tłumów Czekamy na zdjęcie Małej Rozalki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-18, 20:32   #1696
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Noworodkowa ok 10- 15 zdjęć ( nawet nie wiem czy rekwizyty w cenie ) 150 euro. Plus ewentualny koszt dojazdu no to tanio nie wychodzi.
Już się dalej nie dowiadywalam. U nas wychodzi mieście chyba jeszcze drożej bo w szpitalu czasem jest fotograf i bierze ok 130 za 6 zdjęć. Więc tragedia.
Wow.. no to mega sobie licza.. prawie tysiak.. no to tu taniej, rekwizyty, ciuchy itd szukaj na insta fajnych inspiracji na fotki, ja jak cos widze to robie screena heh

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
U mnie też sesja to koszt 200 zł, ale to taka pełna godzinna sesja i kilkanaście profesjonalnych, opracowanych fotek. Ja planuje iść z Lilką. Fotografka mówiła zeby najlepiej do tygodnia od porodu. Wtedy dziecko duzo śpi i łatwiej ustawic. Potem owszem, ale już na sesje rodzinne , a nie noworodkowe.

Chociaż podobają mi się teraz te noworodkowe zdjęcia to pewnie jak dzieciaki dorosną to będą patrzeć na te zdjęcia tak jak my patrzymy teraz na nasze zdjęcia z dzieciństwa te od fotografa....

Te noworodkowe do tygodnia to u nas 300-400 i trwaja 3-5h w studio lub w domu dziecięce 150-200, a często tez bywa ze na giełdzie mam na Fb przed świętami mozna za free sie umowic.. mam w rodzinie fotografa dziecięcego, ale aktualnie kiepsko ze zdrowiem i niestety nie mam serca prosić o sesję..

Stary 2016-06-18, 20:40   #1697
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Wow.. no to mega sobie licza.. prawie tysiak.. no to tu taniej, rekwizyty, ciuchy itd szukaj na insta fajnych inspiracji na fotki, ja jak cos widze to robie screena heh

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Te noworodkowe do tygodnia to u nas 300-400 i trwaja 3-5h w studio lub w domu dziecięce 150-200, a często tez bywa ze na giełdzie mam na Fb przed świętami mozna za free sie umowic.. mam w rodzinie fotografa dziecięcego, ale aktualnie kiepsko ze zdrowiem i niestety nie mam serca prosić o sesję..

Mam dużo zdjęć takich sesji w tel
Postaram się je jakoś odtworzyć
Stary 2016-06-18, 20:44   #1698
Miqesi
Wtajemniczenie

wow, Kamilka, to faktycznie bardzo dużo za sesję sobie krzyczą.
Ja mam fajnego fotografa, będę robić sesję noworodkową, ale połączoną z rodzinną, bo chciałabym, żebyśmy byli wszyscy na zdjęciach ( córeczka, synek i my). I za 30 zdjęć będę płacić 200 zł, to też nie jest dużo, bo we Wro ceny są od 350zł wzwyż i to tylko za 15 sztuk.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 20:45   #1699
aclerya
Raczkowanie

Ja robiłam córce taka sesje i powiem Wam ze nic miłego. 7 godzin z czego większość córka przepłakała, miała 3 tygodnie, nie dawała się odłożyć z moich rąk, odłożona zaraz się wybudzala, płakała i znowu do piersi i tak w kółko. Straszny stres dla mnie i dla niej. Pamiątka fajna ale myśle ze nie warte było to tego stresu. Lepiej poczekać az dziecko bedzie starsze, bardziej kontaktowe moim zdaniem.
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-18, 20:48   #1700
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
wow, Kamilka, to faktycznie bardzo dużo za sesję sobie krzyczą.
Ja mam fajnego fotografa, będę robić sesję noworodkową, ale połączoną z rodzinną, bo chciałabym, żebyśmy byli wszyscy na zdjęciach ( córeczka, synek i my). I za 30 zdjęć będę płacić 200 zł, to też nie jest dużo, bo we Wro ceny są od 350zł wzwyż i to tylko za 15 sztuk.
A no dużo pieniędzy dlatego zrezygnuje.
Fajnie, że Wam się udaje znaleźć fajnych fotografów

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Ja robiłam córce taka sesje i powiem Wam ze nic miłego. 7 godzin z czego większość córka przepłakała, miała 3 tygodnie, nie dawała się odłożyć z moich rąk, odłożona zaraz się wybudzala, płakała i znowu do piersi i tak w kółko. Straszny stres dla mnie i dla niej. Pamiątka fajna ale myśle ze nie warte było to tego stresu. Lepiej poczekać az dziecko bedzie starsze, bardziej kontaktowe moim zdaniem.
Ojej, no faktycznie... czasem to stres.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Kot lata mi po karniszu no Batman
Stary 2016-06-18, 20:50   #1701
kamila_509
Zakorzenienie

Czemu takie małe zdj wychodzą ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1466279604682.jpg (28,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2016-06-18, 20:55   #1702
Ananka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Miqesi ale Ci zazdroszcze!
Cisnienie mierza na lezaco i zawsze wychodzi tak samo :/ przeplywy beda robić jutro.
Niby nie czuje sie zestresowana,ale chyba sam fakt kiblowania tutaj 2 tyg i mozliwej indukcji tak na mnie działa

Kamila,napstrykacie tysiaac pieknych fotek malemu, pamiątek bedzie az za duzo

Kurcze, niedobrze. Na leżąco jest zawsze dużo niższe. Nie chcę Cie straszyć, ale jak byłam w szpitalu, to dziewczyna miała ciśnienie w granicach 150 i indukcję miała właśnie ze względu na to ciśnienie. Ale oby się okazało, że to faktycznie ze stresu i spadło. A u synka tętno jest w normie?
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 20:55   #1703
nutik
Rozeznanie

Ja chyba nie będę też robić sesji noworodkowej. Też mi się to wydaje jakieś takie sztuczne, te dzieci poprzebierane, poprzekręcane w jakichś koszykach, kapustach i nie wiadomo czym jeszcze. A wszystkie noworodki wygladają prawie tak samo, jak takie małe glutki, co tu podziwiać? Ja będę trzaskać zdjęcia sama różne i będę też robić regularnie co miesiąc do albumu, żeby sobie porównać, jak się dzidzia zmieniała przez pierwszy rok. To też jest super pamiątka, jest dużo inspiracji na pinterest i instagramie, także włączyć kreatywność, a kasa w kieszeni. Nasza fotografka, która nam sesję ciążową robiła chce 200 zł za 10 obrobionych zdjęć. Uważam, że to dużo za taką chałę jaką odstawiła, więc już na pewno u niej niczego nigdy nie zamówię.
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 20:58   #1704
Miqesi
Wtajemniczenie

cała w kwiatkach, *misia*, rozwarcie mam na 4cm.

Stary 2016-06-18, 20:58   #1705
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
7 godzin. Straszne. U mnie ta sesja to godzina. Koleżanka robiła tą noworodkową u tej fotografki i było ok. Jest kilka zdjęć rodzinnych, a tak to głównie noworodek. Rekwizyty, ubrania i pomysły po stronie fotografa, chociaż większość sesji takich samych, więc można jakiś swój pomysł podrzucić. Widziałam zdjęcia koleżanki i były bardzo ładne. Pewnie do swoich będę bardziej krytycznie nastawiona, bo do tych z sesji ciążowej mam trochę zastrzeżeń. Chociaż w sumie nie mam się czego czepiać. Z grubej baby motyla się nie zrobi :-/

kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 21:03   #1706
Wesola_Ania
Zadomowienie

Cytat:
Czemu takie małe zdj wychodzą ?
Ale Mały akrobata

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Zadam dziwne pytanie jak robisz siusiu to czujesz ucisk w podbrzuszu jak przy okresie? ja tak czuje dziś
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 21:03   #1707
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Ale Mały akrobata
Ja juz sie boje zostawić go na 5 minut

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-18, 21:12   #1708
kattoo
Zakorzenienie

Mamy na forum takie imprezowiczki ze co weekend pustka 😂

Kopnijcie mnie w tylek bym poszla pod prysznic
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 21:13   #1709
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Uu, idź poskacz po schodach, pomyj podłogi okna, pełnia cora bliżej
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 21:14   #1710
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość

Zadam dziwne pytanie jak robisz siusiu to czujesz ucisk w podbrzuszu jak przy okresie? ja tak czuje dziś
Nie odczuwam żadnego ucisku podczas siusiania.
Zapisz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości