![]() |
#61 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój syn też mi nieźle ładuje po pęcherzu ![]() Monti Ty z Krakowa? ![]() Pokój młodego też mam zaplanowany w szarościach, bieli i mięcie ![]() Cherriebomb a jak ogólnie się czujesz? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() też się zastanawiam nad czymś do karmienia.. tzn. o może nie tyle zastanawiam tylko nie umiem sobie wyobrazić gdzie i jak będę karmić maluszka.. nie mam żadnego fotela ani nic, ale najpierw obczaje o co chodzi z karmieniem i jak to się robi i wtedy zamówie ![]() a najbardziej to bym chciała bujany fotel.. całe życie marzyłam, że będę siedzieć najpierw z brzuszkiem, a potem maluszkiem na fotelu, bujać i śpiewać "z popielnika na Wojtusia".. no jeszcze kominek w marzeniach był, ale z tym marzeniem w bloku to ciężko ![]() powiem Ci, że moje znajome, które mają starsze dzieci- córki - właśnie z tą krainą lodu mają wszystko.. i gdzie widzę coś z tymi postaciami od razu daje im cynk i one lecą kupować.. ![]() ciekawe na co chłopcy będą chorować.. jak na Pottera to super, bo sama na niego choruję.. autka to już gorzej ![]() my się tak z mężem zastanawiamy co wyrośnie z tego łobuza.. czy rudy kujon w okularach z piegami a'la smerf ważniak, czy jakiś metalowiec glany etc. czy jakiś emo/emu czy jak im tam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
"nie mów tak na niego!!! to jest Jasiu, a nie żaden pieron, nie obrażaj go!" słowa mojej mamy.. ja też młodego ciągle określam mianem "pieron" a ona na mnie krzyczy ![]() ![]()
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
--- Podsumowanie dnia: 1.Stłuczka 2.Klientka, która odwołała mi przyjście na 20 minut przed wizytą, kiedy stałam w korku a gabinet już opłacony (wg klientów na pewno nic nie tracę, czy przyjdą czy nie przyjdą, taki tok myślenia). 3.Na wizycie u dżina, przśpieszonej przez te wibracje o których Wam wczoraj pisałam, od razu wrzucił mnie na łóżko, kazał rozkładać nogi i mina mu zrzedła. Szyjka skrócona, rozchylona na wielkość jego opuszka. W środku zamknięte, ale na zewnątrz już nie. Niby powinnam już zaczynać 27 tydzień, ale Żabka ma wszystko na 26.6, bo jeszcze nie stanowi problemu, ale głowę, zawsze większą od reszty, ma na 25,5. Kazał mi się tym nie martwić i że przy poprzednich dobrych wynikach nie wskazuje to na nic złego. Ale zaraz po szyjce zapytał, czy ja zyje aktywnie i tylko zobaczył moją minę a zakazał mi wszystkiego. Mam leżeć do środy wieczorem plackiem, nie robić absolutnie nic i na środę druga wizyta. Jak będzie bez zmian, to zobaczymy. Jeśli gorzej, to jadę prosto na szpital. Mąż musi zamienić się z kimś na dyżury w pracy, dzisiaj 200zł i w środę 200zł za wizytę. Zadzwoniłam do mamy z prośbą o wsparcie finansowe. Tak kazała robić w razie niespodziewanych wydatków. Żabcia zaczaiła się na głowicę i jak tylko ją wykryła, to zaraz zdecydowanie przywaliła w nią nogą. Zuch Żabka <3 Teraz pływa jak szalona i przymila się do ręki. A jednak ktoś miał gorszy dzień ode mnie. Mijałam potrąconego rowerzystę. Tylko gdzie ta znieczulica wszechpolska? Obok niego dwoje stawiało pachołki i zabezpieczało teren, dwoje robiło pierwszą pomoc i dzwoniło po karetkę, stały już dwa auta a zaraz po mnie zatrzymały się kolejne dwa i każdy wyglądał z pytaniem, czy jakoś pomóc bo ma koc termiczny/apteczkę/rękawiczki itd. Ok, idę doczytać o co chodzi z tą szyjką, bo jestem zielona w temacie. I nie wiem czemu zamawiacie wszystkie z tego Gemini...czy tam sa jakieś zniżki czy o co chodzi? Czemu nie w Rossmanie?
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W Gemini maja dobre ceny, sporo rzeczy i lekow jest tańszych, niż w innych aptekach ![]()
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Weselna Gemini to jedna z najtańszych aptek internetowych
![]() Co do szyjki to trzymam kciuki aby było wsio ok. A co do wymiarów dziecia to u mnie na USG tez wyskakiwalo raz ze to rozmiar na 31 tydz , co innego na 28+8, jeszcze co innego na 30. Wiec one się tak różnią chyba zawsze. Zresztą takie USG na prwno jakieś małe przełamania ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#66 |
Zadomowienie
|
Nie przypominam sobie, żeby mówił na ile jest długa. Po prostu że znacznie skrócona. Albo mi to umknęło, albo nie mówił. Mogę dopytać pojutrze.
#67 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak rodziłam starszaka to tego na pewno nie było, a teraz pierdyliand kocy, girland i dodatków takich że hej ![]() próbowałam szyć sobie pod sesję, ale to jednak czasochłonne było i od roku sobie obiecuje, że będę szyć sama i nie uszyłam nic ![]() Cytat:
gwiazdki, gwiazdki bierz! Cytat:
![]() ![]() Natka ja okolice Katowic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- o masz weselna.. mam nadzieję, że będzie dobrze... aż stracha mam czasem, przez tą moją robotę, że zacznie sie coś skracać ![]() co jak co, ale do środy odpoczywaj ![]() ![]() chociaż wiem, że pewnie nie uleżysz.. ![]()
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ja tam czuje od kiedy mała mi się wywaliła główka na dol bo od tamtej pory mam dosyć uciążliwe kopniaki w żebra hehe i czuje ze nic innego jak nòzie to być nie może
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#69 |
Zadomowienie
|
Uleżę, bo kazali. Po prostu mi z tym ciężko. Prosić męża o wszystko, nie ruszać się itd.
Ale rozumiem,że mogę wyjść do kuchni zrobić sobie herbatę czy do wanny się wykąpać?
#70 | |
Zakorzenienie
|
raczej tak, jakbyś nie mogła to kazaliby Ci iść na oddział, no chociaż nie wiem, myślę, że kazał po prostu nie chodzić, odpoczywać.. ponoć źle wpływa łażenie po schodach.
znajoma tak miała, ale taki hardcore że nie mogła nawet iść do wc..tylko robiła do kaczki... ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
no to ja obstawiam,że dalej pupą w dół..ale okaże się czy matka ma czuja ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
weselna, nie bój żaby, będzie ok
![]() ja spadam spać, jestem wykończona tym dzisiejszym stresem.. padam na twarz..
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też czuje mocne uderzenia w pecherz, w środę zobazymy czy dalej tak samo ułożony.
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka, która ma cc teraz w lipcu powiedziała, że ona wie gdzie co jej synek ma.. tzn. gdzie w danym momencie jest głowa, gdzie dupcia etc. ja nie mam pojęcia, aż tak małego nie czuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was miała do czynienia z elektrycznym laktatorem LOVI Prolactis? Przy synku miałam Medelę mini elektric i byłam zadowolona, ale zastanawiam się też nad tym z LOVI?
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do mamusiek dostających kopniaki w żebra
![]() Dzisiaj wyczułam jak jest ułożony, główka w dole, rączki na pęcherzu, dupcia koło pępka, nogi po prawej stronie żeber ![]() Aaaaa Słowikowa jeszcze Tobie miałam odpisać, żebyś się absolutnie wagą nie przejmowała. Mi przy synku cały czas wychodziła mała waga, a urodził się 3,5 kg. Nawet w dniu porodu szacowali jego wagę na niecałe 3 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Dzięki za wsparcie
![]() Swoją drogą niby Żaba ułożona bokiem, ale kopie po podwoziu stąd myślę, że kręci się w każdą stronę.
#79 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty jak tam? Jak sprawy szyjkowe? Cytat:
![]() ![]() Ewentualnie mógłby być Percy Jackson. Ale z pewnością pojawią się inni dziecięcy idole i inne dziwne mody ![]() ![]() Fotel bujany fajna sprawa, ale wydaje mi się, że ciężko się z niego wstaje z dzieckiem na rękach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() leżeć i śpiewać Żabce !! Odpoczywaj, napewno będzie dobrze. Juz najwyższa pora zwolnić tempo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Koleżanka z kwietnia poleciła mi wasze forum. Powiedziała, ze to forum, to podstawa jak czekam na dziecia i nie pomyliła sie. Od jakiegoś czasu śledzę Wasze losy, trzymam kciuki za wizyty i sie "edukuje" ![]() Mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża i jaram sie jak małe dziecko ![]() ![]() ![]() Piszecie czasem o szyjkach i troszkę mnie ostatnio strach ogarnął. Moj lekarz ani raz nic mi na ten temat nie mówił. Ani raz tan naprawdę nie sprawdzał. Chodzę niby prywatnie, ale mam opłacony pakiet podstawowy z pracy, wiec usg miałam tylko w 13 tc i 21 tc. Normalnie co wizytę sprawdzane mam tylko badania krwi i moczu i nic na temat maluszka. I dzisiaj stwierdziłam, ze chyba sie już strasznie za dzidzią stęskniłam, musze zobaczyc czy wszystko dobrze i zapisałam sie na środę do jakiejś kliniki na wizytę połączona z Usg. Nie wiem...moze jestem panikara, ale w tej kwestii chyba lepiej mieć pewność niż jakiekolwiek wątpliwości? |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() A lekarz nie bada Cię na fotelu podczas wizyty? Bo nawet podczas takiego ręcznego badania powinien zauważyć gdyby z szyjka było coś nie tak ![]()
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Cherrie - jak będę skazana na leżenie, to teraz to dopiero będę mogła z Tobą Kurnik praktykować
![]() Ciekawe, czy mi wolno śpiewać? Bo to też jakiś wysiłek. Nie spytałam, ale jeśli mam pracę polegajacą na leżeniu z telefonem i dzwonieniu, raczej bezstresową, to chyba będe kontynuować...? Klientów gabinetowych musze odwołać. I tych co mam online też, bo tu już w grę wchodzi spory wysiłek logistyczny oraz psychiczny na ich przyjmowanie. Lea - Ty masz rację..właśnie się zastanawiałam, czy ja zgłupiałam, czy ja czuję paluszki smyrające podwozie, a ona może faktycznie walić piąstkami i zaczepiać dłońmi ![]()
#83 |
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Witaj, miło ze postanowilas do nas dołączyć ![]() A lekarz nie bada Cię na fotelu podczas wizyty? Bo nawet podczas takiego ręcznego badania powinien zauważyć gdyby z szyjka było coś nie tak ![]() No właśnie nie miałam badania na fotelu od początku ciazy. W 7 tc wylądowałam na SORze, tylko wtedy. Potem w 13 tc usg i w 21. Od tego czasu nic ![]() ![]() Edytowane przez Ashley_88 Czas edycji: 2016-06-20 o 21:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Ashley - masz kontroli tylko ciut więcej, jak w Anglii (czyt.mało). Pewnie Cię zaraz dziewczyny przemaglują z pytaniami co miałaś robione, bo poleca się mimo wszystko mieć:
1.Wizyty na początku co ok 2 tygodnie a potem raz na miesiąc i pod koniec ciąży znowu co 2 tygodnie. 2.Morfologię i mocz co 1,5 miesiąca, raz na kwartał TSH, 3.Do 28 t.c. poziom glukozy we krwi 4.Oznaczenie grupy krwi 5.Oznaczenie cytomegalii, różyczki, HIV i toxoplazmozy 6.Poleca się do 14 t.c. zrobić pierwsze podstawowe badanie prenatalne a do 24 (?) t.c. drugie na wielkość narządów, długość kości itp. 7.Cytologię 8.Długość szyjki i usg na każdej wizycie 9.Przynajmniej jedno badanie piersi. Coś pominęłam?
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Montii ja też tak u siebie obstawiam bo nikt mnie po żebrach nie kopię ![]() Położna dziś na SR mówiła, że do 35 tyg może się odwrócić ![]() Słowikowa i inne kobitki martwiące się małą wagą w/w położna powiedziała dziś, że zna dobrze przypadek kiedy kobieta przez całą ciążę przytyła tylko 3,2 kg, a dziecko ważyło 3,8 kg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Weselna no ja bym kontynuowała wszystko to co moge robić z pozycji kanapy
![]() Zawsze możesz dopytać ... Zreszta jak masz byc tam w środę to zapisz sobie na kartce pytania ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Madzialena ja to mam tak nisko brzuch ze dziecko nawet nie ma prawa dosięgnąć do żeber bo spokojnie moge tam rękę wcisnąć ... Macica jakby była nieco powyżej pępka dopiero .. Hmmmm
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Witam Nowe koleżanki ☺
Weselna teraz to odpoczynek! Wszystko będzie db Ale odpoczynku nigdy za wiele ☺ Nasze małe rozrabiaki szaleją w naszych brzuchach, a jeszcze nie tak dawno martwilysmy się ze nie czujemy ruchów ☺ Jak to leci ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#89 |
Rozeznanie
|
Wróciłam z wizyty u gina
![]() Dzieciak zdrowy, ma około 1,2 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko moja waga mnie załamała. jestem (od początku ciąży) na +12 kg ![]() Ktoś mnie pobije? |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mialam zastój wagowy długi czas. A od ostatniej wizyty tak mi brzuch wysadzilo i na wadze widzę +4kg od ostatniej wizyty. Jem regularnie w miarę zdrowo, nie mam problemów z wyproznianiem a waga ostatnio wystrzelila Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.