Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-20, 20:39   #61
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)

Cytat:
Napisane przez Lukrecjanna Pokaż wiadomość
Jestem i ja. Mało się udzielam, ale na bieżąco podczytuję.

Jutro wizyta u ginekologa
daj znać po wizycie

Cytat:
Napisane przez Beti2016 Pokaż wiadomość
O dzizas Taki dzieciowy autobus

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Oki, moje zamówienie z gemini poniżej, zastanwiam się czy o czymś nie zapomniałam...

Za chwilę dam rzeczy z all

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

A to allegro:

Piękne te rzeczy Mamy kocyk z identycznych materiałów jak Twoje ochraniacze na pasy

Cytat:
Napisane przez trute Pokaż wiadomość
Witam i ja na nowym wątku Podczytuje Was od paru dni i w końcu postanowiłam się przywitaću mnie trwa 28 tc.

U mnie też ma być Filip i ostatnio też mam manie na urządzanie pokoju. Na kolory zdecydowałam się te same co u Ciebie

Dziewczyny, Wy też macie tak, że jak dzidzia Was czasami kopie to czujecie mega parcie w pęcherzu i biegniecie do łazienki? Ja dziś w toalecie z tego powodu byłam chyba kilkanaście razy
Hej
Mój syn też mi nieźle ładuje po pęcherzu

Monti Ty z Krakowa?

Pokój młodego też mam zaplanowany w szarościach, bieli i mięcie Strasznie podoba mi się to połączenie.

Cherriebomb a jak ogólnie się czujesz?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 20:44   #62
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
Aaa to ja w pełni podzielam ten tok rozumowania, bez sensu zmieniać coś, co tyle co zostało zrobione dlatego też mimo że na początku Mały będzie u nas w pokoju to nie zmieniamy kompletnie nic oprócz wstawienia łóżeczka, bo niedawno malowalismy i wymieniliśmy meble. Zresztą, ten niemowlecy pokoik tak naprawdę to trochę fanaberia rodziców jest, bo tak malemu dziecku i tak pewnie jest wszystko jedno, a jak podrosnie to i tak porozpierdziela wszędzie zabawki i juz nie będzie tak ładnie, a za chwile weź zmieniaj wszystko żeby była księżniczka elsa, albo Harry Potter albo auta albo inne cuda, a potem znowu chwila minie i to juz wstyd i hańba i rób nastolatkowi pokój na czarno
Ja w zasadzie to chcę niby małemu zrobić pokoik a tak naprawdę to egoistycznie chce mieć dla siebie taki kącik gdzie będę mogła usiąść i karmić a przy tym też trochę odpocząć i popatrzeć na coś ładnegoi w sumie tylko o to w tym wszystkim chodzi na ten moment

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
cieszę się, że mnie rozumiesz w końcu beżowy kolor wcale nie jest zły dla chłopca, jest taki.. bezpłciowy raczej albo ja sobie tak tłumacze?

też się zastanawiam nad czymś do karmienia.. tzn. o może nie tyle zastanawiam tylko nie umiem sobie wyobrazić gdzie i jak będę karmić maluszka.. nie mam żadnego fotela ani nic, ale najpierw obczaje o co chodzi z karmieniem i jak to się robi i wtedy zamówie bo żeby tak na rogu łóżka na kolanie? a może tak najlepiej.. nie mam zielonego pojęcia..
a najbardziej to bym chciała bujany fotel.. całe życie marzyłam, że będę siedzieć najpierw z brzuszkiem, a potem maluszkiem na fotelu, bujać i śpiewać "z popielnika na Wojtusia".. no jeszcze kominek w marzeniach był, ale z tym marzeniem w bloku to ciężko

powiem Ci, że moje znajome, które mają starsze dzieci- córki - właśnie z tą krainą lodu mają wszystko.. i gdzie widzę coś z tymi postaciami od razu daje im cynk i one lecą kupować..
ciekawe na co chłopcy będą chorować.. jak na Pottera to super, bo sama na niego choruję.. autka to już gorzej

my się tak z mężem zastanawiamy co wyrośnie z tego łobuza.. czy rudy kujon w okularach z piegami a'la smerf ważniak, czy jakiś metalowiec glany etc. czy jakiś emo/emu czy jak im tam albo dredy zrobi? hehehe

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
A mój pieron mały od miesiąca głowa oparta na szyjce i ch... :/ na każdym usg widać, że główka tuż tuż

"nie mów tak na niego!!! to jest Jasiu, a nie żaden pieron, nie obrażaj go!" słowa mojej mamy..
ja też młodego ciągle określam mianem "pieron" a ona na mnie krzyczy

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 20:52   #63
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
i ja się witam

Weselna, mamy kupiony już wózek: Jedo Fyn Memo, można dopisać w pierwszym poście
Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Mój też można zmienić na kupiony [COLOR="Silver"]
Pozmieniałam.

---

Podsumowanie dnia:

1.Stłuczka

2.Klientka, która odwołała mi przyjście na 20 minut przed wizytą, kiedy stałam w korku a gabinet już opłacony (wg klientów na pewno nic nie tracę, czy przyjdą czy nie przyjdą, taki tok myślenia).

3.Na wizycie u dżina, przśpieszonej przez te wibracje o których Wam wczoraj pisałam, od razu wrzucił mnie na łóżko, kazał rozkładać nogi i mina mu zrzedła. Szyjka skrócona, rozchylona na wielkość jego opuszka. W środku zamknięte, ale na zewnątrz już nie.

Niby powinnam już zaczynać 27 tydzień, ale Żabka ma wszystko na 26.6, bo jeszcze nie stanowi problemu, ale głowę, zawsze większą od reszty, ma na 25,5. Kazał mi się tym nie martwić i że przy poprzednich dobrych wynikach nie wskazuje to na nic złego.

Ale zaraz po szyjce zapytał, czy ja zyje aktywnie i tylko zobaczył moją minę a zakazał mi wszystkiego. Mam leżeć do środy wieczorem plackiem, nie robić absolutnie nic i na środę druga wizyta.
Jak będzie bez zmian, to zobaczymy.
Jeśli gorzej, to jadę prosto na szpital.

Mąż musi zamienić się z kimś na dyżury w pracy, dzisiaj 200zł i w środę 200zł za wizytę.
Zadzwoniłam do mamy z prośbą o wsparcie finansowe. Tak kazała robić w razie niespodziewanych wydatków.

Żabcia zaczaiła się na głowicę i jak tylko ją wykryła, to zaraz zdecydowanie przywaliła w nią nogą. Zuch Żabka <3 Teraz pływa jak szalona i przymila się do ręki.

A jednak ktoś miał gorszy dzień ode mnie. Mijałam potrąconego rowerzystę. Tylko gdzie ta znieczulica wszechpolska? Obok niego dwoje stawiało pachołki i zabezpieczało teren, dwoje robiło pierwszą pomoc i dzwoniło po karetkę, stały już dwa auta a zaraz po mnie zatrzymały się kolejne dwa i każdy wyglądał z pytaniem, czy jakoś pomóc bo ma koc termiczny/apteczkę/rękawiczki itd.

Ok, idę doczytać o co chodzi z tą szyjką, bo jestem zielona w temacie.

I nie wiem czemu zamawiacie wszystkie z tego Gemini...czy tam sa jakieś zniżki czy o co chodzi? Czemu nie w Rossmanie?
Stary 2016-06-20, 21:01   #64
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Pozmieniałam.

---

Podsumowanie dnia:

1.Stłuczka

2.Klientka, która odwołała mi przyjście na 20 minut przed wizytą, kiedy stałam w korku a gabinet już opłacony (wg klientów na pewno nic nie tracę, czy przyjdą czy nie przyjdą, taki tok myślenia).

3.Na wizycie u dżina, przśpieszonej przez te wibracje o których Wam wczoraj pisałam, od razu wrzucił mnie na łóżko, kazał rozkładać nogi i mina mu zrzedła. Szyjka skrócona, rozchylona na wielkość jego opuszka. W środku zamknięte, ale na zewnątrz już nie.

Niby powinnam już zaczynać 27 tydzień, ale Żabka ma wszystko na 26.6, bo jeszcze nie stanowi problemu, ale głowę, zawsze większą od reszty, ma na 25,5. Kazał mi się tym nie martwić i że przy poprzednich dobrych wynikach nie wskazuje to na nic złego.

Ale zaraz po szyjce zapytał, czy ja zyje aktywnie i tylko zobaczył moją minę a zakazał mi wszystkiego. Mam leżeć do środy wieczorem plackiem, nie robić absolutnie nic i na środę druga wizyta.

Mąż musi zamienić się z kimś na dyżury w pracy, dzisiaj 200zł i w środę 200zł za wizytę.
Zadzwoniłam do mamy z prośbą o wsparcie finansowe. Tak kazała robić w razie niespodziewanych wydatków.

Żabcia zaczaiła się na głowicę i jak tylko ją wykryła, to zaraz zdecydowanie przywaliła w nią nogą. Zuch Żabka <3 Teraz pływa jak szalona i przymila się do ręki.

A jednak ktoś miał gorszy dzień ode mnie. Mijałam potrąconego rowerzystę. Tylko gdzie ta znieczulica wszechpolska? Obok niego dwoje stawiało pachołki i zabezpieczało teren, dwoje robiło pierwszą pomoc i dzwoniło po karetkę, stały już dwa auta a zaraz po mnie zatrzymały się kolejne dwa i każdy wyglądał z pytaniem, czy jakoś pomóc bo ma koc termiczny/apteczkę/rękawiczki itd.

I nie wiem czemu zamawiacie wszystkie z tego Gemini...czy tam sa jakieś zniżki czy o co chodzi? Czemu nie w Rossmanie?
Ojej, to niefajnie z tą szyjka A zmierzył jak na długość? Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i jak bedziesz więcej odpoczywać, to wszystko wróci do normy

W Gemini maja dobre ceny, sporo rzeczy i lekow jest tańszych, niż w innych aptekach
Stary 2016-06-20, 21:04   #65
slowikowa25
Zadomowienie

Weselna Gemini to jedna z najtańszych aptek internetowych chcąc teraz coś kupić zobaczyłam ze juz mam tam konto i kiedyś zamówienia juz składałam. A pamiętam ze wtedy szukałam apteki najtańszej.
Co do szyjki to trzymam kciuki aby było wsio ok. A co do wymiarów dziecia to u mnie na USG tez wyskakiwalo raz ze to rozmiar na 31 tydz , co innego na 28+8, jeszcze co innego na 30. Wiec one się tak różnią chyba zawsze. Zresztą takie USG na prwno jakieś małe przełamania ma

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 21:04   #66
weselna01
Zadomowienie

Nie przypominam sobie, żeby mówił na ile jest długa. Po prostu że znacznie skrócona. Albo mi to umknęło, albo nie mówił. Mogę dopytać pojutrze.
Stary 2016-06-20, 21:05   #67
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
napisze Ci na pv

ja nie wiem nawet jak maszyna działa, a moja babcia była, a mama jest krawcową tzn. już nie pracuje "w zawodzie" zresztą teściowa też wszystko szyje.. więc tylko ja taki przydupas dla mnie maszyna to istna magia, czasami mi mama coś pokazywała, ale ja mam za ciasny umysł
ja kupiłam na Allegro, bo wtedy jeszcze nie obczaiłam, że można dać to komuś uszyć

nie serio, jakbym miała możliwości to bym zrobiła cały pokój, od ścian po firanki typowo pod dziecko, niektórzy tak robią i strasznie im zazdroszczę u Nas kącika się nie da, tzn. dałoby się, ale brzydko by to wyglądało cześć pokoju w jabłoni i beżu, a kącik biało-szaro-turkusowy.. więc tak zdecydowałam, że kupię pod kolor co jest, a kiedyś się zrobi całość tylko najpierw muszę męża stąd wyprowadzić, bo on sobie w tym pokoju zrobił "swój" pokój i jest sam sprzęt, śrubki, kabelki, komputery i inne pierdoły ale to zanim mały podrośnie to niech se ma, a co chyba, że młody to też drugi elektronik z zamiłowania wyrośnie, to się obawiam, że nie ja ich wyprowadze, a oni mnie

teraz ogólnie jest "moda" na to, że młode mamy zajmują się szyciem, 70% koleżanek na macierzyńskim co są teraz się ogłasza na fb, że szyją więc zawsze możesz rozszerzyć potem działalność, ale wtedy Twoja doba chyba musiałaby mieć z 48 h

a pewno daj Fabiemu pospać, też bym nie ładowała noworodka do starszaka
tak, dużo osób szyje, w sumie to mnóstwo i nawet nie wiadomo od kogo zamawiać, kto ma lepsze ceny, kto ma lepszy materiał itp.
jak rodziłam starszaka to tego na pewno nie było, a teraz pierdyliand kocy, girland i dodatków takich że hej

próbowałam szyć sobie pod sesję, ale to jednak czasochłonne było i od roku sobie obiecuje, że będę szyć sama i nie uszyłam nic

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
Ty masz chociaż obrany kolor - a ja to nie wiem czy czerwony, czy beżowy kropki, gwiazdki, kotki :P

hm niby też mogłabym się pobawić w szycie, ale dzisiaj za 2 ścinki materiału (raptem może z tego wyjdzie 10 literek 15 cm) zapłaciłam 8 zł więc gdybym chciała kupić minky na kołdre plus wypełnienie to cenowo byłoby pewnie tak samo albo drożej niż na allegro

gwiazdki, gwiazdki bierz!

Cytat:
Napisane przez miczka84 Pokaż wiadomość
hejo w nowym linka nie moglam znalezc

Monti no z kazdym dniem coraz mniejsza szansa na przekrecenie ale cuda sie zdarzaja wiec nie martw sie moja w maju z tego co kojarze tez byla miednicowo wiec tak sobie umyslila juz 2 miesiac

Chrupa pokaz na jakich aukcja kupilas koszule i jak gatunkowo czy nie grubasne i przepuszczaja powietrze

Slowikowa super rzeczy o wage sie nie martw w granicach normy

Weselna to faktycznie inna sytuacja u niej wczesniej wyniki badania byly ok, samo z siebie zaczelo sie dziac wody odchodzic od 20 tygodnia ale one sie uzupelnialy i 8 tyg udalo utrzymac wyczekac, urodzil sie w 28 tygodniu musiala sie z nim uchodzic po lekarzach ale suma sumarum maly radzi sobie dobrze Maciej

Polta dzieki za info
ciekawa jestem piątku, bankowo dalej pupą w dół, bo to kopanie po pęcherzu to charakterystyczne jest.. chyba ze to glowką napiera? okaże się..

Natka ja okolice Katowic taka dziura.. miedzy Kato a Glwiicami..

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

o masz weselna.. mam nadzieję, że będzie dobrze... aż stracha mam czasem, przez tą moją robotę, że zacznie sie coś skracać ale osttanio była dłuuuuga i zamknięta szyjka...
co jak co, ale do środy odpoczywaj
chociaż wiem, że pewnie nie uleżysz..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 21:07   #68
slowikowa25
Zadomowienie

Ja tam czuje od kiedy mała mi się wywaliła główka na dol bo od tamtej pory mam dosyć uciążliwe kopniaki w żebra hehe i czuje ze nic innego jak nòzie to być nie może

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 21:07   #69
weselna01
Zadomowienie

Uleżę, bo kazali. Po prostu mi z tym ciężko. Prosić męża o wszystko, nie ruszać się itd.
Ale rozumiem,że mogę wyjść do kuchni zrobić sobie herbatę czy do wanny się wykąpać?
Stary 2016-06-20, 21:10   #70
Montii
Zakorzenienie

raczej tak, jakbyś nie mogła to kazaliby Ci iść na oddział, no chociaż nie wiem, myślę, że kazał po prostu nie chodzić, odpoczywać.. ponoć źle wpływa łażenie po schodach.
znajoma tak miała, ale taki hardcore że nie mogła nawet iść do wc..tylko robiła do kaczki...

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Ja tam czuje od kiedy mała mi się wywaliła główka na dol bo od tamtej pory mam dosyć uciążliwe kopniaki w żebra hehe i czuje ze nic innego jak nòzie to być nie może

no to ja obstawiam,że dalej pupą w dół..ale okaże się czy matka ma czuja

[LEFT]
Stary 2016-06-20, 21:11   #71
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

weselna, nie bój żaby, będzie ok

ja spadam spać, jestem wykończona tym dzisiejszym stresem.. padam na twarz..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 21:13   #72
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Pozmieniałam.

---

Podsumowanie dnia:

1.Stłuczka

O nie, niedobrze z tą szyjką Nie pozostaje Ci nic innego jak w końcu przystopować i odpocząć. Trzymam kciuki, żeby nie było
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
tak, dużo osób szyje, w sumie to mnóstwo i nawet nie wiadomo od kogo zamawiać, kto ma lepsze ceny, kto ma lepszy materiał itp.
jak rodziłam starszaka to tego na pewno nie było, a teraz pierdyliand kocy, girland i dodatków takich że hej

próbowałam szyć sobie pod sesję, ale to jednak czasochłonne było i od roku sobie obiecuje, że będę szyć sama i nie uszyłam nic

ciekawa jestem piątku, bankowo dalej pupą w dół, bo to kopanie po pęcherzu to charakterystyczne jest.. chyba ze to glowką napiera? okaże się..

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

o masz weselna.. mam nadzieję, że będzie dobrze... aż stracha mam czasem, przez tą moją robotę, że zacznie gorzej.
sie coś skracać ale osttanio była dłuuuuga i zamknięta szyjka...
Ooo to Ty też tak po sąsiedzku Fajnie, że jest nas tutaj więcej z tych okolic.
Stary 2016-06-20, 21:13   #73
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:

o masz weselna.. mam nadzieję, że będzie dobrze... aż stracha mam czasem, przez tą moją robotę, że zacznie sie coś skracać ale osttanio była dłuuuuga i zamknięta szyjka...
Ja tez myślałam przed poprzednim USG, że mnie dzidziol kopie po podwoziu, a okazało się, że na dole ma głowę
Teraz też czuje mocne uderzenia w pecherz, w środę zobazymy czy dalej tak samo ułożony.
Stary 2016-06-20, 21:13   #74
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:

moja koleżanka, która ma cc teraz w lipcu powiedziała, że ona wie gdzie co jej synek ma.. tzn. gdzie w danym momencie jest głowa, gdzie dupcia etc.
ja nie mam pojęcia, aż tak małego nie czuje a jak kopie to ja nawet nie wiem czym

Stary 2016-06-20, 21:17   #75
Natka_
Zakorzenienie

Czy któraś z Was miała do czynienia z elektrycznym laktatorem LOVI Prolactis? Przy synku miałam Medelę mini elektric i byłam zadowolona, ale zastanawiam się też nad tym z LOVI?
Stary 2016-06-20, 21:21   #76
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was miała do czynienia z elektrycznym laktatorem LOVI Prolactis? Przy synku miałam Medelę mini elektric i byłam zadowolona, ale zastanawiam się też nad tym z LOVI?
Ja miałam tomme tippe.. ale też mnie lovi kusi.. chociaż nie wiem czy warto... może pójdę w sprawdzoną stronę..

[LEFT]
Stary 2016-06-20, 21:22   #77
Natka_
Zakorzenienie

Dołączam do mamusiek dostających kopniaki w żebra
Dzisiaj wyczułam jak jest ułożony, główka w dole, rączki na pęcherzu, dupcia koło pępka, nogi po prawej stronie żeber

Aaaaa Słowikowa jeszcze Tobie miałam odpisać, żebyś się absolutnie wagą nie przejmowała. Mi przy synku cały czas wychodziła mała waga, a urodził się 3,5 kg. Nawet w dniu porodu szacowali jego wagę na niecałe 3 kg
Stary 2016-06-20, 21:23   #78
weselna01
Zadomowienie

Dzięki za wsparcie

Swoją drogą niby Żaba ułożona bokiem, ale kopie po podwoziu stąd myślę, że kręci się w każdą stronę.
Stary 2016-06-20, 21:28   #79
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:
daj znać po wizycie

O dzizas Taki dzieciowy autobus

Piękne te rzeczy Mamy kocyk z identycznych materiałów jak Twoje ochraniacze na pasy

Hej
Mój syn też mi nieźle ładuje po pęcherzu

Monti Ty z Krakowa?

Pokój młodego też mam zaplanowany w szarościach, bieli i mięcie Strasznie podoba mi się to połączenie.

Cherriebomb a jak ogólnie się czujesz?
Miło mi się zrobiło ze pytasz czuje się spoko, nawet mi trochę twardnienia przeszły, naprawdę dużo zależy od spokoju psychicznego, przynajmniej u mnie. Nawet dziś, mimo że trochę z ruchem przesadzilam (tż z racji wolnego dnia pomagał moim rodzicom w ogrodzie, robili podest pod basen, a ja chcąc się na coś przydać co chwile przynosilam im coś do picia bo upał niemilosierny, i tak lazilam z jednego końca ogrodu na drugi) odpukać czuje się dobrze, nic mi się nie spina. Mam tylko nadzieje, że nie przesadzilam. Jutro leżę i się nie ruszam
A Ty jak tam? Jak sprawy szyjkowe?

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
cieszę się, że mnie rozumiesz w końcu beżowy kolor wcale nie jest zły dla chłopca, jest taki.. bezpłciowy raczej albo ja sobie tak tłumacze?

też się zastanawiam nad czymś do karmienia.. tzn. o może nie tyle zastanawiam tylko nie umiem sobie wyobrazić gdzie i jak będę karmić maluszka.. nie mam żadnego fotela ani nic, ale najpierw obczaje o co chodzi z karmieniem i jak to się robi i wtedy zamówie bo żeby tak na rogu łóżka na kolanie? a może tak najlepiej.. nie mam zielonego pojęcia..
a najbardziej to bym chciała bujany fotel.. całe życie marzyłam, że będę siedzieć najpierw z brzuszkiem, a potem maluszkiem na fotelu, bujać i śpiewać "z popielnika na Wojtusia".. no jeszcze kominek w marzeniach był, ale z tym marzeniem w bloku to ciężko

powiem Ci, że moje znajome, które mają starsze dzieci- córki - właśnie z tą krainą lodu mają wszystko.. i gdzie widzę coś z tymi postaciami od razu daje im cynk i one lecą kupować..
ciekawe na co chłopcy będą chorować.. jak na Pottera to super, bo sama na niego choruję.. autka to już gorzej

my się tak z mężem zastanawiamy co wyrośnie z tego łobuza.. czy rudy kujon w okularach z piegami a'la smerf ważniak, czy jakiś metalowiec glany etc. czy jakiś emo/emu czy jak im tam albo dredy zrobi? hehehe

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

"nie mów tak na niego!!! to jest Jasiu, a nie żaden pieron, nie obrażaj go!" słowa mojej mamy..
ja też młodego ciągle określam mianem "pieron" a ona na mnie krzyczy
Właśnie, Harry Potter jest spoko sama miałam na niego fazę, mam gdzieś nawet bombke choinkowa w kształcie Harry'ego na miotle
Ewentualnie mógłby być Percy Jackson. Ale z pewnością pojawią się inni dziecięcy idole i inne dziwne modymam tylko nadzieję, że starczy mi cierpliwości

Fotel bujany fajna sprawa, ale wydaje mi się, że ciężko się z niego wstaje z dzieckiem na rękach A pieron to moje ulubione określenie
Cytat:
Pozmieniałam.

---

Podsumowanie dnia:

1.Stłuczka

Psiakrew cholera jasna
leżeć i śpiewać Żabce !! Odpoczywaj, napewno będzie dobrze. Juz najwyższa pora zwolnić tempo dopytaj o długość albo zobacz, może Ci w kartę ciąży wpisał? Trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Dołączam do mamusiek dostających kopniaki w żebra
Dzisiaj wyczułam jak jest ułożony, główka w dole, rączki na pęcherzu, dupcia koło pępka, nogi po prawej stronie żeber

Aaaaa Słowikowa jeszcze Tobie miałam odpisać, żebyś się absolutnie wagą nie przejmowała. Mi przy synku cały czas wychodziła mała waga, a urodził się 3,5 kg. Nawet w dniu porodu szacowali jego wagę na niecałe 3 kg
mój ma od wczoraj nowa rozrywkę, dźwignia pod żebra właśnie po prawej i pupsko do góry kolo pępka mam wtedy kosmiczny brzuch z jednej strony spoooro większy niż z drugiej

cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 21:29   #80
Ashley_88
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Koleżanka z kwietnia poleciła mi wasze forum. Powiedziała, ze to forum, to podstawa jak czekam na dziecia i nie pomyliła sie. Od jakiegoś czasu śledzę Wasze losy, trzymam kciuki za wizyty i sie "edukuje"
Mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża i jaram sie jak małe dziecko Nic nie wiem na temat dzieci, bo w rodzinie to bedzie taki pierwszy maluch A moja mama to już wogole oszalała. Dzwoni min.4 razy dziennie i upewnia sie, ze sie nie przemęczam
Piszecie czasem o szyjkach i troszkę mnie ostatnio strach ogarnął. Moj lekarz ani raz nic mi na ten temat nie mówił. Ani raz tan naprawdę nie sprawdzał. Chodzę niby prywatnie, ale mam opłacony pakiet podstawowy z pracy, wiec usg miałam tylko w 13 tc i 21 tc. Normalnie co wizytę sprawdzane mam tylko badania krwi i moczu i nic na temat maluszka. I dzisiaj stwierdziłam, ze chyba sie już strasznie za dzidzią stęskniłam, musze zobaczyc czy wszystko dobrze i zapisałam sie na środę do jakiejś kliniki na wizytę połączona z Usg. Nie wiem...moze jestem panikara, ale w tej kwestii chyba lepiej mieć pewność niż jakiekolwiek wątpliwości?
Ashley_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 21:32   #81
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za wsparcie

Swoją drogą niby Żaba ułożona bokiem, ale kopie po podwoziu stąd myślę, że kręci się w każdą stronę.
To już raczej nie ten etap, na którym dzieci tak calkiem swobodnie sobie fikolki robią i non stop się przekrecaja Żaba już po prostu zajmuje tyle miejsca, że nawet jak leży w poprzek, to daleko może sięgnąć ręką czy nogą

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashley_88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Koleżanka z kwietnia poleciła mi wasze forum. Powiedziała, ze to forum, to podstawa jak czekam na dziecia i nie pomyliła sie. Od jakiegoś czasu śledzę Wasze losy, trzymam kciuki za wizyty i sie "edukuje"
Mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża i jaram sie jak małe dziecko Nic nie wiem na temat dzieci, bo w rodzinie to bedzie taki pierwszy maluch A moja mama to już wogole oszalała. Dzwoni min.4 razy dziennie i upewnia sie, ze sie nie przemęczam
Piszecie czasem o szyjkach i troszkę mnie ostatnio strach ogarnął. Moj lekarz ani raz nic mi na ten temat nie mówił. Ani raz tan naprawdę nie sprawdzał. Chodzę niby prywatnie, ale mam opłacony pakiet podstawowy z pracy, wiec usg miałam tylko w 13 tc i 21 tc. Normalnie co wizytę sprawdzane mam tylko badania krwi i moczu i nic na temat maluszka. I dzisiaj stwierdziłam, ze chyba sie już strasznie za dzidzią stęskniłam, musze zobaczyc czy wszystko dobrze i zapisałam sie na środę do jakiejś kliniki na wizytę połączona z Usg. Nie wiem...moze jestem panikara, ale w tej kwestii chyba lepiej mieć pewność niż jakiekolwiek wątpliwości?
Witaj, miło ze postanowilas do nas dołączyć

A lekarz nie bada Cię na fotelu podczas wizyty? Bo nawet podczas takiego ręcznego badania powinien zauważyć gdyby z szyjka było coś nie tak
Stary 2016-06-20, 21:44   #82
weselna01
Zadomowienie

Cherrie - jak będę skazana na leżenie, to teraz to dopiero będę mogła z Tobą Kurnik praktykować
Ciekawe, czy mi wolno śpiewać? Bo to też jakiś wysiłek.

Nie spytałam, ale jeśli mam pracę polegajacą na leżeniu z telefonem i dzwonieniu, raczej bezstresową, to chyba będe kontynuować...? Klientów gabinetowych musze odwołać. I tych co mam online też, bo tu już w grę wchodzi spory wysiłek logistyczny oraz psychiczny na ich przyjmowanie.

Lea - Ty masz rację..właśnie się zastanawiałam, czy ja zgłupiałam, czy ja czuję paluszki smyrające podwozie, a ona może faktycznie walić piąstkami i zaczepiać dłońmi
Stary 2016-06-20, 21:45   #83
Ashley_88
Raczkowanie

[/COLOR]
Witaj, miło ze postanowilas do nas dołączyć

A lekarz nie bada Cię na fotelu podczas wizyty? Bo nawet podczas takiego ręcznego badania powinien zauważyć gdyby z szyjka było coś nie tak [/QUOTE]

No właśnie nie miałam badania na fotelu od początku ciazy. W 7 tc wylądowałam na SORze, tylko wtedy. Potem w 13 tc usg i w 21. Od tego czasu nic lekarz omawia ze mną tylko wyniki badań krwi i moczu. O maluszka wogole nie ma mowy. W 21 tc mała ważyła 409 gram i tyle wiem... Szczęście za 1,5 tygodnia czeka mnie przeprowadzka, a co za tym zmiana prowadzącego wiec mam nadzieje, ze bedzie już "normalnie" chyba i tak zbyt długo zwlekalam ze zmiana lekarza

Edytowane przez Ashley_88
Czas edycji: 2016-06-20 o 21:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 21:49   #84
weselna01
Zadomowienie

Ashley - masz kontroli tylko ciut więcej, jak w Anglii (czyt.mało). Pewnie Cię zaraz dziewczyny przemaglują z pytaniami co miałaś robione, bo poleca się mimo wszystko mieć:

1.Wizyty na początku co ok 2 tygodnie a potem raz na miesiąc i pod koniec ciąży znowu co 2 tygodnie.

2.Morfologię i mocz co 1,5 miesiąca, raz na kwartał TSH,

3.Do 28 t.c. poziom glukozy we krwi

4.Oznaczenie grupy krwi

5.Oznaczenie cytomegalii, różyczki, HIV i toxoplazmozy

6.Poleca się do 14 t.c. zrobić pierwsze podstawowe badanie prenatalne a do 24 (?) t.c. drugie na wielkość narządów, długość kości itp.

7.Cytologię

8.Długość szyjki i usg na każdej wizycie

9.Przynajmniej jedno badanie piersi.

Coś pominęłam?
Stary 2016-06-20, 21:57   #85
Ashley_88
Raczkowanie

Cytat:
Ashley - masz kontroli tylko ciut więcej, jak w Anglii (czyt.mało). Pewnie Cię zaraz dziewczyny przemaglują z pytaniami co miałaś robione, bo poleca się mimo wszystko mieć:

1.Wizyty na początku co ok 2 tygodnie a potem raz na miesiąc i pod koniec ciąży znowu co 2 tygodnie.

2.Morfologię i mocz co 1,5 miesiąca, raz na kwartał TSH,

3.Do 28 t.c. poziom glukozy we krwi

4.Oznaczenie grupy krwi

5.Oznaczenie cytomegalii, różyczki, HIV i toxoplazmozy

6.Poleca się do 14 t.c. zrobić pierwsze podstawowe badanie prenatalne a do 24 (?) t.c. drugie na wielkość narządów, długość kości itp.

7.Cytologię

8.Długość szyjki i usg na każdej wizycie

9.Przynajmniej jedno badanie piersi.

Coś pominęłam?
No niby wychodzi, ze raz w miesiącu mam wizytę, bo nawet swistek L4 żeby wypisać, ale to wszystko jest na zasadzie - nic sie nie dzieje, gonić nie robimy. Badania o których piszesz już w zasadIe zaliczyłam. Krzywa cukrowa w normie, cytologia,morfologia i mocz w zasadzie co miesiąc, toxo już 2x, TSH musze zrobic jeszcze raz, bo miałam na początku ciazy, a zmagalam sie pare lat temu z nadczynnoscia tarczycy. Tylko o dzidzi nic kompletnie...cytologię to miałam w 4tc gdy nawet lekarz nie wiedział jeszcze ze jestem w ciazy. A najgorsze, ze to prywatnie...fakt - nie płace, bo mam pakiet wykupiony przez zakład pracy, ale mimo wszystko... Wrrrr
Stary 2016-06-20, 22:01   #86
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
raczej tak, jakbyś nie mogła to kazaliby Ci iść na oddział, no chociaż nie wiem, myślę, że kazał po prostu nie chodzić, odpoczywać.. ponoć źle wpływa łażenie po schodach.
znajoma tak miała, ale taki hardcore że nie mogła nawet iść do wc..tylko robiła do kaczki...

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

no to ja obstawiam,że dalej pupą w dół..ale okaże się czy matka ma czuja
Weselna odpoczywaj

Montii ja też tak u siebie obstawiam bo nikt mnie po żebrach nie kopię ale zobaczę w przyszłym tygodniu co powie gin.
Położna dziś na SR mówiła, że do 35 tyg może się odwrócić

Słowikowa i inne kobitki martwiące się małą wagą w/w położna powiedziała dziś, że zna dobrze przypadek kiedy kobieta przez całą ciążę przytyła tylko 3,2 kg, a dziecko ważyło 3,8 kg

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 22:04   #87
Montii
Zakorzenienie

Weselna no ja bym kontynuowała wszystko to co moge robić z pozycji kanapy ale to ja pracoholik ... :P
Zawsze możesz dopytać ... Zreszta jak masz byc tam w środę to zapisz sobie na kartce pytania

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Madzialena ja to mam tak nisko brzuch ze dziecko nawet nie ma prawa dosięgnąć do żeber bo spokojnie moge tam rękę wcisnąć ... Macica jakby była nieco powyżej pępka dopiero .. Hmmmm

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-20, 22:10   #88
kasia_wroc
Zadomowienie

Witam Nowe koleżanki ☺

Weselna teraz to odpoczynek! Wszystko będzie db Ale odpoczynku nigdy za wiele ☺

Nasze małe rozrabiaki szaleją w naszych brzuchach, a jeszcze nie tak dawno martwilysmy się ze nie czujemy ruchów ☺
Jak to leci ☺

Stary 2016-06-20, 22:10   #89
Zefirkowa
Rozeznanie

Wróciłam z wizyty u gina

Dzieciak zdrowy, ma około 1,2 kg Nie musze powtarzać krzywej cukrowej Szyjka ok, płyny ok, ogólnie spoko

Tylko moja waga mnie załamała. jestem (od początku ciąży) na +12 kg Myślałam że taki wynik osiągnę w 9 miesiącu. Przecież nie jem słodyczy,p piję głównie wodę, pływam raz w tygodniu, soaceruję i ogólnie się ruszam. Boję się że skończę na +25 kg.

Ktoś mnie pobije?
Zefirkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 22:18   #90
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zefirkowa Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty u gina

Dzieciak zdrowy, ma około 1,2 kg Nie musze powtarzać krzywej cukrowej Szyjka ok, płyny ok, ogólnie spoko

Tylko moja waga mnie załamała. jestem (od początku ciąży) na +12 kg Myślałam że taki wynik osiągnę w 9 miesiącu. Przecież nie jem słodyczy,p piję głównie wodę, pływam raz w tygodniu, soaceruję i ogólnie się ruszam. Boję się że skończę na +25 kg.

Ktoś mnie pobije?
Duża dzidzia ☺

Ja mialam zastój wagowy długi czas. A od ostatniej wizyty tak mi brzuch wysadzilo i na wadze widzę +4kg od ostatniej wizyty.
Jem regularnie w miarę zdrowo, nie mam problemów z wyproznianiem a waga ostatnio wystrzelila

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości