![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
aniatr - zgadzam się, że w tym roku wydali piękną kolekcję, z ubiegłorocznej nic bym nie wybrała dla siebie
![]() sabatina - mnie się najbardziej podoba druga i trzecia suknia z Twoich fotek ![]() ![]() anisia - piękne suknie ![]() ![]() w ogóle często mam tak, że coś bardzo mi się podoba na kimś, ale wiem, że mi by to nie pasowało albo nie czułabym się w tym dobrze ![]() Pierwsza suknia z Twojego pierwszego "rzutu" bardzooo mi się podoba ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze wlasnie najbardziej boje sie tych skomplikowanych jak dla mnie spraw prawnych (kto kupuje, kto wlascicielem, na kogo kredyt, co sie z tym dzieje po slubie itd itd... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Rozeznanie
|
Witajcie w Nowym Roku - wszystkiego co dobre i piękne życzę wam.
A u mnie cóż przestój z sukniami, te które mi sie podobają kosztują 3,5-4 tyś i wcale ich nie za dużo. czau coraz mniej zostało, a ja nie mam wybranej suknii. Poza tym jakoś pomału do przodu, bo już mamy wstępnie zarezerwowanego kamerzystę spotkanie w przyszłym tyg. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2008
![]() ![]() Nasze przygotowania też na razie stoją tylko w niedzielę idziemy na ostatnie nauki i zostanie jeszcze tylko poradnia ![]() czekoladka, gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Zadomowienie
|
a ja teraz jestem na etapie poszukiwania szkoly tanca..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 |
Rozeznanie
|
Wszytkiego dobrego w Nowym Roku, przyszło... tegoroczne Panny Młode.
No i ten "przyszły" rok zmienił się w "ten" rok. Machina przyspiesza. Czas się wziąc za przygotowania, bo do maja niedaleko... Mały kolejny kroszek juz wykonany i DJ zarezerwowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Raczkowanie
|
w wawie polecam riviere.
#3008 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Zadomowienie
|
Kalex, piękna suknia
![]() ![]() Dziewczyny, czy nauki przedmałżeńskie są w jakiś sposób powiązane z poradnią? Jeśli tak, to jak? ![]()
#3010 |
Zadomowienie
|
Zazwyczaj na naukach jest już wliczona poradnia,tzn,przychodzi ktos z poradni i nigdzie samemu nie trzeba łazić i ma się z głowy.Ale oczywiscie trzeba zapytac,bo nie zawsze tak jest i wtedy trzeba samemu sobie isc po zaswiadczenie z poradni...
#3011 |
Zakorzenienie
|
u nas do poradni trzeba sie samemu fatygowac. ale jest przy Kosciele
![]() |
#3012 |
Rozeznanie
|
U nas jest podobnie. Na świadectwie ukończenia kursu przedmałżeniskiego jest też miejsce na podbicie spotkań w poradni. Są na to przewidziane 3 osobne spotkania. Poradnia jest też gdzies przy kościele. No nic niedługo trzeba będzie to uzupełnić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
Zadomowienie
|
patrze ze chyba jestem w najlepszej sytuacji- u mnie kursy przedmalzenskie byly przeprowadzane w klasie maturalnej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Raczkowanie
|
Słoneczko, u mnie też to samo
![]()
#3015 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego w 2008! To będzie nasz rok!!!
![]() Trzymajcie się cieplutko. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item287546895_...44_tu_42_.html Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | |
Zakorzenienie
|
Trzecia śliczna, pamiętasz może co to za firma?
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my kurs mamy zrobiony, w poniedziałek idziemy na 1 spotkanie do poradni... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
najlepiej zadzwon do jakiegos doradcy kredytowego, nie chce kryptoreklamowac, my np korzystalismy z expandera. doradza wam jakie banki maja jakie oferty i jak to bedize wygladac ale i tak warto byc naumowie kupna, a potem w akcie notarialnym i w ksiedze wieczystej ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki doradca kredytowy pewnie sporo kosztuje... ale na pewno podowiaduje sie w bankach o mojej sytuacji. Kurcze glupia sytuacja troche, bo to tak jakbym nie ufala TZtowi, ale wkoncu malzenstwo to tez w jakis tam sposob prawny zwiazek zalegalizowany (bo przeciez mozna by bylo zyc na kocia lape prawda?), wiec jak legalizujemy wspolny zwiazek to i zalegalizujmy wspolne mieszkanie ![]() Nawet nie probowalam napominac TZtowi o wczesniejszym slubie cywilnym... Nie zgodzilby sie. On jest za bardzo przywiazany i psychicznie nastawiony do tej daty slubu Koscielnego (27.09.2008), poza tym za dobrze Mu jest w domu zeby mial wczesniej z niego wychodzic ![]() Ale jak Mu mowie - zamieszkajmy ze soba wczesniej, 2-3 miesiace przed slubem, to slysze, ze niieee bo tak nie mozna, bo to grzeeech... a po cywilnym to juz malzenstwem bysmy byli ![]() Dziekuje Marta za zainteresowanie i odpowiedzi ![]() BTW Rozmawialam wlasnie z mama na ten temat i poparla Cie ze warto skorzystac z takiego doradcy ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2008-01-05 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Raczkowanie
|
Kalex
![]() ![]() U mnie w przygotowaniach przestój.
#3022 |
Zakorzenienie
|
Hehe z tego co widze to u wiekszosci jest przestoj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Raczkowanie
|
a u mnie wrecz przeciwnie: ja zalatwiam suknie, buty i dodatki a razem zalatwiamy zaproszenia, a dokladnie mamy juz wybrane i teksty wymyslamy bo chcemy juz wydrukowac, poza tym czekamy na obraczki bo maja na dniach dzwonic no i mamy isc ogladac garnitury dla TZ wiec ogolnie jak na pol roku przed to duzo sie dzieje. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sytuacji o której piszecie TŻ jest współwłaścicielem mieszkania (połowa jest jego) a cały kredyt sam spłaca, natomiast kakusia jest właścicielką drugiej połowy i nie ma żadnych obciążeń. W sytuacji niewypłacalności TŻ-a bank nie mógłby zabrać całej nieruchomości bo właścicielką połowy jest kakusia .....więc bank nigdy się na coś takiego nie zgodzi (totalna głupota wychodzi - nie ponoszac nakładów staję się współwłaścicielem połowy wartości nieruchomości, kązdy by tak chciał), no chyba że kakusia wpłaci połowę wartości nieruchomości ![]() Trochę to skomplikowane , ale kakusia nie chciałabym się tu mądrzyć, ale czy nie lepiej porozmawiać z TŻ-em niż knuć za jego plecami, umawiac się z doradcami itd ? To chyba nie od tego powinno się zaczynać małżeństwo ? No chyba że już o tym rozmawialiście, a może warto zostawić sprawę kupna mieszkania do momentu aż weźmiecie ślub, no chyba ze Twój TŻ też się chce zabezpieczyć na jakąś ewentualność ? Wiem, wiem mam skrzywienie zawodowe w postaci chorobliwej podejrzliwości po 4 latach pracy w Kancelarii Prawnej ....... co ludzie wyprawiają przy podziałach majątku podczas rozwodów i tuż przed ślubami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaproszeniami zajmiemy sie za miesiac, moze nawet dwa. Nie panikuje, wrecz przeciwnie, na luzie do tego podchodze ![]() ![]() ![]() ![]() No a wiadomo - najwazniejsze sprawy dawno juz zalatwione ![]() teraz na luzie na kurs tanca, odbebnic poradnie i znow chwila nic nie robienia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Raczkowanie
|
![]()
a u mnie dzieje sie zle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale spokojnie, ja nic nie mam zamiaru knuc za plecami TZta! Wrecz przeciwnie - razem doradzimy sie doradcy kredytowego. Narzeczony wie, ze chcialabym aby to mieszkanie bylo na Nas. Mieszkanie mamy zaklepane, ciotka TZta trzyma je Nam od paru miesiecy - umowilismy sie ze do lutego, zeby kredytu nie musiala brac moja mama, a juz TZ. Poza tym do czasu slubu chcielismy go remontowac. Czyli wychodzi na to, ze nie moge ani byc wspolwlascicielem kredytu - bo obnize zdolnosc kredytowa, ani nie moge byc wspolwlascicielem mieszkania ???? Czyli prawnie nie bede miala nic wspolnego z tym mieszkaniem tak? ![]() Sama mowisz ze masz skrzywienie zawodowe... ![]() ![]() A Czekoladko - slub cywilny zmienia postac rzeczy prawda? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3028 |
Raczkowanie
|
jak mozna dodac zdjecie sukni bo chcialam pokazac Wam co mi sie podoba?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem na tym samym etapie przygotowań tzn suknia wybrana już czekam na przymiarkę, w przyszłym tygodniu jade po buty i inne dodatki, zaproszenia w trakcie umawiania się ze sprzedającym co do tekstu, czcionki itp, obrączki zamówione czekamy na odbiór ale tz mówi że na garnitur to on ma jeszcze czas ![]() Wybieramy się do poradni ale trudno sie zmobilizować... Kakusia nie wiesz jak jest otwarta poradnia przy kościele sw. Mikołaja?? bo my po naukach mamy zupełnie inne terminy podane niż np mówił nam mój kuzyn który robił je niedawno, są jakieś nieaktualne dane na stronie kurii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
Zadomowienie
|
Tak ślub cywilny zmieni sporo, ale wówczas też przystępujecie razem do kredytu .....więc zdolność kredytowa znów się obniży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.