Świnki Morskie - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-30, 12:27   #2281
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...

to moze zadbaj teraz o to zeby nie lezala na mokrym? moze masz zla mate i zle siusie wsiąkaja? albo uszyjesz jej norke z polarku do lezenia?

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 12:31   #2282
Judyta~
Raczkowanie

już dawno miała uszytą norkę - sikała do niej, była cała mokra w przeciągu 1 dnia. ja się naprawdę bardzo staram, robię wszystko, żeby nie leżała na mokrym,ale gdy położę jej z tyłu szmatkę, też jest szybko zasikana. Być może mata ma za małe dziurki, może powiększę je np. nożem?
Judyta~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 12:36   #2283
motylek1007
Zakorzenienie

nie, to nie bardzo cos da....

to moze wloz duzo sianka i czesto patrz czy nie ma mokro....

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-02, 09:36   #2284
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Hej dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku Wam i Waszym pociechom

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 09:42   #2285
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku Wam i Waszym pociechom
dziękujemy i wzajemnie

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-02, 11:15   #2286
Judyta~
Raczkowanie

wzajemnie
Judyta~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 22:15   #2287
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Ja też mam świnkę, ma ona 4-5 miesięcy i kicha:/ nie bardzo tylko troszke, ale słyszałam od wielu osób ze świnki zaczęły im kichać lekko, potem coraz bardziej i wkoncu zdechły;( ogólnie to nie mam z nią więcej zadnych problemów, zmieniam jej trociny raz na tydzien i nie smierdzi pewnie dlatego, że nie daje jej słaty i tp je marchewke, jabłka, chipsy, swój pokarm Jest naprawde kochana i bardzo madra, uwielbia bawić sie moimi włosami, a jak jestem smutna to mnie pociesza
Jak ją kupiłam to na początku zrobiła się jej rana, poszłam z nią do weterynarza i dostała zastrzyk, potem przemywałam jej wodą utlenioną i po trzech tygodniach rana się zagoiła Jednak jest ona strasznie strachliwa, jak np odkurza sie koło akwarium, albo wydaje piskliwy głos
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-05, 22:40   #2288
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
Ja też mam świnkę, ma ona 4-5 miesięcy i kicha:/ nie bardzo tylko troszke, ale słyszałam od wielu osób ze świnki zaczęły im kichać lekko, potem coraz bardziej i wkoncu zdechły;(
czy śwince podajesz wit C w płynie codziennie?

nieleczony katar moze przerodzic sie w cos powaznego, jednak zazwyczaj mija.

świnki umierają, nie zdychają

Cytat:
ogólnie to nie mam z nią więcej zadnych problemów, zmieniam jej trociny raz na tydzien i nie smierdzi pewnie dlatego, że nie daje jej słaty i tp je marchewke, jabłka, chipsy, swój pokarm
dobrze, ze nie podajesz jej sałaty, bo ona ma bardzo duzo azotanow, ale jakie chipsy podajesz swince?

jaka karme jej dajesz? mozesz podac firme?

mozesz tez urozmaicic jej diete o pare innych warzyw

Cytat:
Jednak jest ona strasznie strachliwa, jak np odkurza sie koło akwarium, albo wydaje piskliwy głos
Akwarium to nie jest dobre miejsce dla świnek, ale idealne do rybek

Moze pomyslisz nad klatka? a w ogole najlepiej nad towarzystem dla swinki, bo w samotnosci nigdy nie jest im dobrze

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-05, 22:47   #2289
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
czy śwince podajesz wit C w płynie codziennie?

nieleczony katar moze przerodzic sie w cos powaznego, jednak zazwyczaj mija.

świnki umierają, nie zdychają

dobrze, ze nie podajesz jej sałaty, bo ona ma bardzo duzo azotanow, ale jakie chipsy podajesz swince?

jaka karme jej dajesz? mozesz podac firme?

mozesz tez urozmaicic jej diete o pare innych warzyw

Akwarium to nie jest dobre miejsce dla świnek, ale idealne do rybek

Moze pomyslisz nad klatka? a w ogole najlepiej nad towarzystem dla swinki, bo w samotnosci nigdy nie jest im dobrze
Witamine C? Nie podaje? jak mam jej ją podawać?
daje jej różne pokarmy, różnych mark, ale jada wszystkie Podaje jej też różne biszkopty dla świnek itp Ona zawsze musi mieć w klatce marchewke bo inaczej piszczy Nie przepada za innymi warzywami;/ Nie chce ich jadać. jakie inne warzywa moge jej podać? Kawałek jabłka czasem zje, ale nie często...
Ona ma akwarium duże, a dlaczego świnkom jest niby lepiej w klatkach?
Myślała o drugiej śwince, ale boje się, że trafie na parke, kiedyś moja kolezanka dokupiła świnke, chciała jego, pani w sklepie powiedziała, ze to on, a potem okazało sie, ze to ona;/
Stary 2008-01-05, 23:05   #2290
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Witamine C? Nie podaje? jak mam jej ją podawać?
kupujesz wit C w aptece w płynie dla niemowalkow. Juvit moze byc - kosztuje okolo 7zł, do tego strzykawke bez igły kosztuje 50 groszy.

Podajesz swince codziennie 5 kropelek za pomoca owej strzykawki do pyszczka. Codziennie, gdyz swinki nie syntetyzuja tej witaminy.
Jesli swinka ma katar mozesz zwiekszyc do 10 kropli a pozniej, zwlaszcza zima kiedy brak swieżych warzyw 5 kropli codziennie.
Do poidełka nie wlewamy - za szybko sie ulatnia.

Cytat:
daje jej różne pokarmy, różnych mark, ale jada wszystkie Podaje jej też różne biszkopty dla świnek itp
po pierwsze nie podawaj jej rzeczy typu biszkopty, ciasteczka i inne pierdólki dla świnek. To tylko cukier i chemia i uwierz mi ze nie wyjdzie na dobre prosiaczkowi.
Chcesz jej dac nagrode daj warzywko.

Takie sklepowe karmy typu Animals, Vitapol, Koliber nie sa zbyt odpowiednie ;/ ale najgorsze to te na wage ;/

Cytat:
Ona zawsze musi mieć w klatce marchewke bo inaczej piszczy Nie przepada za innymi warzywami;/ Nie chce ich jadać. jakie inne warzywa moge jej podać? Kawałek jabłka czasem zje, ale nie często...
pare stron temu podalam obszerny opis co swinki moga jesc a co nie...ale tak w skrócie napisze co lubia: marchew, jabłuszko, ogórek, pomidor, seler, buraczki, koperek, pietruszka (korzen i nac), nac z marchewki, rzodkiewki, takze nac rzodkwi, cykorie...to takie jakie przyszły mi od razu na mysl.

Pamietj tylko ze zima wiekszosc jest sztucznie nawożona wiec uwazaj z podawaniem

Cytat:
Ona ma akwarium duże, a dlaczego świnkom jest niby lepiej w klatkach?
po pierwsze wentylacja
po drugie lepiej montuje sie rozne rzeczy w srodku np poidełko
po trzecie lepszy kontakt ze swiatem
po czwartke swinka sama moze wchodzic i wychodzic z klatki

Cytat:
Myślała o drugiej śwince, ale boje się, że trafie na parke, kiedyś moja kolezanka dokupiła świnke, chciała jego, pani w sklepie powiedziała, ze to on, a potem okazało sie, ze to ona;/
najpierw musisz wiedziec jaka plec ma Twoja swinka a pozniej dokupic taka sama tyle tylko ze mlodsza. na 99% bedzie ok.
Sprzedawca nie nalezy zawsze ufac bo oni czesto sie nie znaja...moze masz kogos kto sie zna? lub po zakupie swinki od razu pojdziesz do weta na rozpoznanie?

Przypominam tylko ze swinka musi miec STALY dostep do sianka, ZAWSZE i cos do ścierania ząbkow

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-05, 23:37   #2291
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
kupujesz wit C w aptece w płynie dla niemowalkow. Juvit moze byc - kosztuje okolo 7zł, do tego strzykawke bez igły kosztuje 50 groszy.

Podajesz swince codziennie 5 kropelek za pomoca owej strzykawki do pyszczka. Codziennie, gdyz swinki nie syntetyzuja tej witaminy.
Jesli swinka ma katar mozesz zwiekszyc do 10 kropli a pozniej, zwlaszcza zima kiedy brak swieżych warzyw 5 kropli codziennie.
Do poidełka nie wlewamy - za szybko sie ulatnia.

po pierwsze nie podawaj jej rzeczy typu biszkopty, ciasteczka i inne pierdólki dla świnek. To tylko cukier i chemia i uwierz mi ze nie wyjdzie na dobre prosiaczkowi.
Chcesz jej dac nagrode daj warzywko.

Takie sklepowe karmy typu Animals, Vitapol, Koliber nie sa zbyt odpowiednie ;/ ale najgorsze to te na wage ;/

pare stron temu podalam obszerny opis co swinki moga jesc a co nie...ale tak w skrócie napisze co lubia: marchew, jabłuszko, ogórek, pomidor, seler, buraczki, koperek, pietruszka (korzen i nac), nac z marchewki, rzodkiewki, takze nac rzodkwi, cykorie...to takie jakie przyszły mi od razu na mysl.

Pamietj tylko ze zima wiekszosc jest sztucznie nawożona wiec uwazaj z podawaniem

po pierwsze wentylacja
po drugie lepiej montuje sie rozne rzeczy w srodku np poidełko
po trzecie lepszy kontakt ze swiatem
po czwartke swinka sama moze wchodzic i wychodzic z klatki

najpierw musisz wiedziec jaka plec ma Twoja swinka a pozniej dokupic taka sama tyle tylko ze mlodsza. na 99% bedzie ok.
Sprzedawca nie nalezy zawsze ufac bo oni czesto sie nie znaja...moze masz kogos kto sie zna? lub po zakupie swinki od razu pojdziesz do weta na rozpoznanie?

Przypominam tylko ze swinka musi miec STALY dostep do sianka, ZAWSZE i cos do ścierania ząbkow
jutro kupie jej witamine
mówiac ze jada biszkopty mam na mysli kupione w sklepie zoologicznym.
hmm właśnie ze moja swinka jest wybredna ogórek, pomidor tak ale np seler siedział w klatce tydzień i nie ruszyła go:/
niestety moja swinka nie ma zabardzo mozliwości wychodzenia z klatki bo mam psa;/
hmm zastanawiam się nad zainwestowaniem w klatke, ale najpierw musze uskładać kase...
ile mniej wiecej kosztowałaby taka większa klatka dla 2 świnek?
ja mam świnke rozetke, może kupie drugą długowłosą albo zwykłą... to chyba bez znaczenia? fakt nie pomyślałam, że może czuc się sama samotna, świnke i klatke może kupie w połowie lutego... ale czy ta klatka naprawde gra tak wielką rolę?
mam jeszcze jedno pytanie, czy świnką obcina sie pazurki? moja ma już dość długie...
hmm witapol też kupuje...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-05, 23:45   #2292
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
mówiac ze jada biszkopty mam na mysli kupione w sklepie zoologicznym.
ja też o takich pisałam i powatrzam - zrezygnuj z tego. To nic dobrego dla ich przewodu pokarmowego

Cytat:
niestety moja swinka nie ma zabardzo mozliwości wychodzenia z klatki bo mam psa;/
mam nadzieje ze w ogole to ją wypuszczasz...

psa zamykasz w innym pokoju a swinka niech pobiega, bo co ma robic cale dnie sama i to jeszcze w akwarium

Cytat:
ile mniej wiecej kosztowałaby taka większa klatka dla 2 świnek?
dla 2 świnek minimum to klatka setka, na allegro są po okolo 99zł

Cytat:
ja mam świnke rozetke, może kupie drugą długowłosą albo zwykłą... to chyba bez znaczenia?
rasa nie ma najmniejszego znaczenia - wazna płec - taka sama i koniecznie młodsza

Cytat:
klatka naprawde gra tak wielką rolę?
tak

Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie, czy świnką obcina sie pazurki? moja ma już dość długie...
tak, obcina sie... jesli sama tego nie robilas jedz do weta, pokaze Ci co i jak a samo obciecie kosztuje grosze a czesto robia to gratis

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-06, 15:46   #2293
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też o takich pisałam i powatrzam - zrezygnuj z tego. To nic dobrego dla ich przewodu pokarmowego

mam nadzieje ze w ogole to ją wypuszczasz...

psa zamykasz w innym pokoju a swinka niech pobiega, bo co ma robic cale dnie sama i to jeszcze w akwarium

dla 2 świnek minimum to klatka setka, na allegro są po okolo 99zł

rasa nie ma najmniejszego znaczenia - wazna płec - taka sama i koniecznie młodsza

tak

tak, obcina sie... jesli sama tego nie robilas jedz do weta, pokaze Ci co i jak a samo obciecie kosztuje grosze a czesto robia to gratis
hmm więcej nie kupie biszkoptów itp
Tak świnke wypuszczam, a właściwie to chyba nawet jak kupie klatke i drzwiczki będą otwarte to nic się nie stanie, bo pies nie ma wstępu do mojego pokoju, a pokój jest zawsze zamknięty
hmm widziałam, że tam gdzie dawałas zdjęcia swoich świnke w klatce miałas zamieszczona taką deseczke gdzie był pokarm. Kupiłas ją razem z klatką czy sama zamontowałaś?
wiesh może czy swinki długowłose są droższe czy w takiej samej cenie?
nie chciałabym ziębić mojej świnki idąc z nią do weterynarza, bo jest zimno:/ ale sama boje sie ruszac jej pazurków
Stary 2008-01-06, 16:15   #2294
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
hmm widziałam, że tam gdzie dawałas zdjęcia swoich świnke w klatce miałas zamieszczona taką deseczke gdzie był pokarm. Kupiłas ją razem z klatką czy sama zamontowałaś?
tą półeczke sama zrobilam, wymierzylam i zamówilam w sklepie. Okolo 10zł zapłacilam za to.

Cytat:
wiesh może czy swinki długowłose są droższe czy w takiej samej cenie?
świnki długowłose są o wiele droższe niz normalne (ja dałam ponad 100zł) ale to jak kupujesz u hodowcy...w zoologach możesz nabyć mieszance czyli takie na wpół długowłose, jednak przy małych prosiaczkach nikt Ci nie da gwarancji w zoologu ze takie będą a moga nawciskać kit

Cytat:
nie chciałabym ziębić mojej świnki idąc z nią do weterynarza, bo jest zimno:/ ale sama boje sie ruszac jej pazurków
przeciez nie pojdziesz pieszo do weta prawda? swinka w kocyk, do transporteka i do samochodu a potem do weta

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-06, 16:44   #2295
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
tą półeczke sama zrobilam, wymierzylam i zamówilam w sklepie. Okolo 10zł zapłacilam za to.

świnki długowłose są o wiele droższe niz normalne (ja dałam ponad 100zł) ale to jak kupujesz u hodowcy...w zoologach możesz nabyć mieszance czyli takie na wpół długowłose, jednak przy małych prosiaczkach nikt Ci nie da gwarancji w zoologu ze takie będą a moga nawciskać kit

przeciez nie pojdziesz pieszo do weta prawda? swinka w kocyk, do transporteka i do samochodu a potem do weta
aha ale to jak ją zamówiłas to dostałaś taka od razu do włożenia do klatki? zamówiłas w sklepie zoologicznym?
aha ja za moją świnke płaciłam 30 zł a za taką kase to długowłosej nie kupie
Niestety nie mam ani 18 lat ani prawojazd, a nie wiem czy znajdzie się ktoś chętny żeby mnie podwieźć
A na tych zdjęciach widziałam jeszcze, że zamiast trocin miałaś podkładke. Dlaczego?
A wiesz moze czy kiedy świnka tak jakby cichutko mruczy to jest jej dobrze czy źle?
Stary 2008-01-06, 16:48   #2296
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
aha ale to jak ją zamówiłas to dostałaś taka od razu do włożenia do klatki? zamówiłas w sklepie zoologicznym?
zamówilam w takim sklepie "zrób to sam" gdzie przycinaja deski na wymiar. Ja mam 2 włożone obok siebie i jest szeroka póleczka

Cytat:
A na tych zdjęciach widziałam jeszcze, że zamiast trocin miałaś podkładke. Dlaczego?
przy swinkach długowłosych zwariowałabym przy trocinach wiec przerzucialam sie na mate...i nie żałuje

Cytat:
A wiesz moze czy kiedy świnka tak jakby cichutko mruczy to jest jej dobrze czy źle?
musisz mi to jakos dokladniej opisac wtedy spróbuje wyjaśnic

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-06, 17:14   #2297
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
zamówilam w takim sklepie "zrób to sam" gdzie przycinaja deski na wymiar. Ja mam 2 włożone obok siebie i jest szeroka póleczka

przy swinkach długowłosych zwariowałabym przy trocinach wiec przerzucialam sie na mate...i nie żałuje

musisz mi to jakos dokladniej opisac wtedy spróbuje wyjaśnic
aha myśle że może mój father spróbuje mi zrobić taką półeczke jak go poprosze
a dlaczego przy swinkach długowłosych zwariowałabys przy trocinach? to jakas różnica? to one siusiają w tą mate i potem ją myjesz? moze tez przezuce sie na coś takiego
hmm jakby to opisać... kiedy ją głaskam to ona czasami tak cichutko jakby zamruczy, jak wibracja w tel nie no niewiem jak to opisc
a czy to normalne za za dwoma uszami nie ma włosków?
czy inne świnki tez leciutko gryzą ? albo moja swinka czasami gryzie mi np sweter.
Stary 2008-01-06, 17:29   #2298
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego przy swinkach długowłosych zwariowałabys przy trocinach? to jakas różnica?
prosiakom długowłosym wszystko sie wczepia we włosy a moje maja klatke pół dnia otwartą wiec cały pokoj mialabym w trocinach

Cytat:
to one siusiają w tą mate i potem ją myjesz? moze tez przezuce sie na coś takiego
w macie sa dziurki przez ktore siusie przelauja i wsiąkaja w piach który jest pod nia. Mimo wszystko trzeba ją prac co okolo 5 dni a bobki codziennie wyrzucac

Cytat:
hmm jakby to opisać... kiedy ją głaskam to ona czasami tak cichutko jakby zamruczy, jak wibracja w tel nie no niewiem jak to opisc
takie cos mowi jej sie nie podoba takie głaskanie

Cytat:
a czy to normalne za za dwoma uszami nie ma włosków?
czy inne świnki tez leciutko gryzą ? albo moja swinka czasami gryzie mi np sweter.
to że za uszami nie maja futerka to normalne.

Gryzienie swetra to cecha indywidulana jedne gryza inne nie

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-06, 17:38   #2299
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
prosiakom długowłosym wszystko sie wczepia we włosy a moje maja klatke pół dnia otwartą wiec cały pokoj mialabym w trocinach

w macie sa dziurki przez ktore siusie przelauja i wsiąkaja w piach który jest pod nia. Mimo wszystko trzeba ją prac co okolo 5 dni a bobki codziennie wyrzucac

takie cos mowi jej sie nie podoba takie głaskanie

to że za uszami nie maja futerka to normalne.

Gryzienie swetra to cecha indywidulana jedne gryza inne nie
a taka klatka mogłaby byc? http://www.allegro.pl/item288859702_...granatowa.html ile płaciłaś za tą mate?, czy mogłabym dać taką mate pod tą klatke, niewiem bo tam jest takie miejsce na sianko...
dwie świnki chyba nie potrzebują dwóch poidełek i miseczek?
czy jak je puszczasz po domu, to nie gryzą kabli? niewiem bo moja uwielbia gryźć wszytsko co napotka na drodze;/ boje się żeby sobie krzywdy nie zrobiła
Stary 2008-01-06, 17:57   #2300
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
taka klatka wystarczy dla 2 swinek

Cytat:
ile płaciłaś za tą mate?, czy mogłabym dać taką mate pod tą klatke
ja za mate placilam 30zł za metr a pod nia piach. Miesiecznie wydaje 30zł na sam piach...

Cytat:
dwie świnki chyba nie potrzebują dwóch poidełek i miseczek?
to zalezy juz od samych swinek, czasami 1 miska wystarczy poidełko spokojnie mozesz miec jedno

Cytat:
czy jak je puszczasz po domu, to nie gryzą kabli? niewiem bo moja uwielbia gryźć wszytsko co napotka na drodze;/ boje się żeby sobie krzywdy nie zrobiła
moje tez gryza kable dlatego pokoj dobrze zabezpieczylam

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-06, 18:09   #2301
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja za mate placilam 30zł za metr a pod nia piach. Miesiecznie wydaje 30zł na sam piach...

to zalezy juz od samych swinek, czasami 1 miska wystarczy poidełko spokojnie mozesz miec jedno

a mylisz ze ta mata pasowałaby do tej klatki?
a jak zabezpieczyłas pokój ja mam strasznie duzo kabli i nie da rady ich zabezpieczyc...
czy jak ich nie zabepiecze to nie powinnam ich puszczać?
a czy twoje świnki załatwiają ci się po pokoju czy wracają do klatki?
Stary 2008-01-06, 18:22   #2302
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
a mylisz ze ta mata pasowałaby do tej klatki?
na pewno, ja jak mowilam kupilam metr a po bokach musialam jeszcze obciąc bo byla za duza

Cytat:
a jak zabezpieczyłas pokój ja mam strasznie duzo kabli i nie da rady ich zabezpieczyc...
czy jak ich nie zabepiecze to nie powinnam ich puszczać?
jakos pokombinowalam, tu zastawilam, tam zasłonilam...i tak wyszlo

Cytat:
czy twoje świnki załatwiają ci się po pokoju czy wracają do klatki?
Moje prosiaki, co tu kryć, siusiaja i bobkują wszedzie

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-06, 18:32   #2303
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:

Majatek wydajesz na te swinki
Ja na moje jakies 30-40zl miesiecznie, o ile nie mniej
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-06, 18:32   #2304
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno, ja jak mowilam kupilam metr a po bokach musialam jeszcze obciąc bo byla za duza

jakos pokombinowalam, tu zastawilam, tam zasłonilam...i tak wyszlo

Moje prosiaki, co tu kryć, siusiaja i bobkują wszedzie
a czym pozasłaniałaś?
jednak nadal boje sie kupic drugiej swinki... a jak mi weterynarz powie ze jest jeszcze za mała zeby to stwierdzic?
do jakiego wieku rosną świnki?
moja ma ok pół roku. urośnie jeszcze? ja mam rozetke, a one ogólnie są chyba mniejsze czy tak? jak ja puszczam świnke to ona się gdzies chowa i cały czas stoi w jednym miejscu...
Stary 2008-01-06, 18:35   #2305
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
a czym pozasłaniałaś?
jednak nadal boje sie kupic drugiej swinki... a jak mi weterynarz powie ze jest jeszcze za mała zeby to stwierdzic?
moja ma ok pół roku. urośnie jeszcze? ja mam rozetke, a one ogólnie są chyba mniejsze czy tak? jak ja puszczam świnke to ona się gdzies chowa i cały czas stoi w jednym miejscu...
Ja stwierdzilam plec kilka dni po porodzie, a doswiadczenia nie mam i musze powiedziec, ze wszystko sie w 100% zgodzilo. A co dopiero mowic tu o weterynarzu.
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 18:42   #2306
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
jak tak powie to sie nie zna..płec świnki doświadczony hodowca rozpoznaje po kilku godzinach od urodzenia, a po paru dniach to juz w ogole...a w sklepie sa swinki kilkutygodniowe wiec nie powinno byc problemu...

Cytat:
do okolo roku

Cytat:
jak ja puszczam świnke to ona się gdzies chowa i cały czas stoi w jednym miejscu...
jedna świnka nie ma za bardzo z kim sie gonic, bawic...lub nie oswoila sie do konca z Toba jeszcze...

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-06, 18:46   #2307
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Ja stwierdzilam plec kilka dni po porodzie, a doswiadczenia nie mam i musze powiedziec, ze wszystko sie w 100% zgodzilo. A co dopiero mowic tu o weterynarzu.
to nie byłas sie pytać u weta jaka to płeć?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-06, 18:47   #2308
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
to nie byłas sie pytać u weta jaka to płeć?
jeśli ktoś sam umie to nie musi jechac do weta

[*] 11.09.2012
Stary 2008-01-06, 18:48   #2309
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
jak tak powie to sie nie zna..płec świnki doświadczony hodowca rozpoznaje po kilku godzinach od urodzenia, a po paru dniach to juz w ogole...a w sklepie sa swinki kilkutygodniowe wiec nie powinno byc problemu...

do okolo roku

jedna świnka nie ma za bardzo z kim sie gonic, bawic...lub nie oswoila sie do konca z Toba jeszcze...
hmm to mnie pocieszyłaś, kupie świnke po feriach, bo na ferie wyjeżdżam, a samej jej nie zostawie a klatke chyba zamówie tą może tak koło środy i pomyśleć, że jakbym nie weszła na to forum to moja świnka mogłaby do końca swojego życiorka siedzieć sama w akwarium
Stary 2008-01-06, 18:50   #2310
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli ktoś sam umie to nie musi jechac do weta
no tak, ale jednak zaszła w ciąże ciekawe co ja bym zrobiła małymi świniaczkami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości