![]() |
#1021 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dziś prawie cały dzień nad jeziorem. No i na lodach, tudzież mrożonej kawce (chodziła za mną od dawna). A wracając do domu ścigaliśmy się z burzą - właśnie w natarciu ale na razie jeszcze gałęzie nie latają ![]()
![]() |
#1022 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby Cie jutro wypisali.. w towarzystwie kota przyjemniej te czynnosci wykonywać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | ||
Zakorzenienie
|
W sumie nie pogniewałabym się jakby spała jak Esik
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak urodzi się Mały to zapytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysyłam chmurki dla Słonka, niech lecą! ![]() Cytat:
Ja mam próbkę Sudocremu z SR, ale i opakowanie normalnej wielkości stosowane czasami na potrzeby własne. Używać będę też jeśli będzie odparzenie. Fajnie, że zakupy zaliczone. ![]() Cytat:
Podoba mi się ten pomysł, na moje własne problemy skórne nie ma to jak maść robiona, też bym chętnie zagadnęła o coś takiego pediatrę. ![]() Cytat:
Zazdroszczę jeziorka, miły dzień. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Każdy lekarz ma prawo wypisywać maści robione, a cena 8,8 to ryczałt ustalony odgórnie, zadne znajomości nie są potrzebne do tego
![]() Składy są bardzo krotkie, znam dwa: 1.lanolina, wazelina, ad dest 2.lanolina, wazelina, ad dest, kwas borny Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1031 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i tak rozmawiałam z gin, że położy mnie wczesniej gdyby na nast wizycie okazalo się że moge urodzić wczesniej, z czego bardzo cieszy sie TŻ bo sie tym dojazdem bardzo martwi. Uff mam nadzieję, że w miare jasno wyjaśniłam ![]() Byliśmy na wsi na weekend - od razu mówie, że wcale nie było chłodniej a wręcz było gorzej, to była dla mnie najgorsza noc w moim życiu. Aż czułam jak mi sie tyłek poci!!! Na szczęście tylko 5 stron do nadrobienia więc szybciutko jestem już na bieżąco ![]() Jest cudownie chłodno....cudownie!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1033 |
Raczkowanie
|
O matko nieeeeeee!!!!
Ide 13,07, ginka ma sprawdzić czy mnie klasc czy nie ma takiej potrzeby bo, nie wiem, nie ma zadnych przeslanek ze bede rodzic (nie wiem czy jakies sa). Jak bedzie ok, to mnie nie polozy i zobacze sie z nią po jej urlopie zaraz ok 26,07. Czyli nadal przed moim TP. Dlatego dziewczyny chyba jestem tu jedyna, ale ja naprawde wolę te kilka dni przenosić ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ale akurat lekarze mają tu różne opinie, a ten "trend" z Unii przywędrował. Dlatego podałam dwa różne. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Podobnie jak z octaniseptem pielęgnacją pępka. Dużo różnych metod.
Jestem coraz bardziej ciekawa zajec w środę i "najnowszych trendów" w pielegnacji. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że Srokao wyjaśniła dlaczego nie dla mały dzieci. Pewnie gdybym miała wybór ominęłabym wersję "z" ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...rmentiol.html# Dla mnie to wystarczający argument do unikania tego w składzie kosmetyków dla dzieci. Przyznam się też, że od kiedy trafiłam na tego bloga to moja i Oliwii kosmetyczka/chemia bardzo się zmieniły. Wcześniej nie zwracałam uwagi na składy ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Tutaj nie przemywa się niczym. I pępki tak samo odpadają dzieciom jak tym w PL ![]() ![]() Spirytus będę mieć na wszelki wypadek i użyję w ostateczności.
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj caly dzien byłam w gościach. Dopiero wróciłam do domu wiec tylkko szybko nadrabiam i lecę spać Niespodzianką dnia było. że na manicure pojechałam akurat kiedy przyszła mega burza i musiałam jechać autem w taką ulewę, że ledwo co widziałam na oczy. Na ulicach rzeka dosłownie - dziękowałam losowi, że nie zaciągnęłam w0dy do silnika bo serio bylo groźnie.
A w moim mieście 20km dalej nie spadła ani kropla ![]() Szalona ta pogoda
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Strasznie słabo z tą blokadą wszystkiego w czasie ŚDM. A co jakby jednak rodząca na zaawansowanym etapie przyjechała w tym czasie, kiedy szpital nie pracuje normalnie, co by zrobili. ![]() Muszę popatrzeć w ogóle na te plany drogowe itp., bo mój mąż chce się wyprawić na ŚDM 30-31 lipca. Cytat:
![]() Ale mąż dopytuje (ma atak zainteresowania się wyprawką ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Ja mam serię Dzidziusia na odparzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Ja do codziennej pielęgnacji nie będę używać tylko jak się coś dzieje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o trwałość maści, to fakt, że należy je odpowiednio wykonać, często zależy ona też od jakości podłoży maściowych różnych producentów. Nie wiem czy wiecie, ale w związku z tym, że te maści nie zawierają konserwantów to ich deklarowana trwałość jest 7-14 dni. Na tyle zostały przebadane, później mogą się rozwarstwiać, ale wiem, że przez pacjentów często używane są znacznie dłużej. Podobny skład ma linomag: wazelina, lanolina ale zamiast wody jest olej lniany, moim zdaniem lepsze rozwiązanie. Oczywiście wersja w zielonej tubce, bo czerwony zawiera dodatkowo wspominany wcześniej kwas borny. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Rozpoczynam właśnie ostatni tydzień pracy! ![]()
#1045 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() hej...oby ten tydzień był dla Ciebie przyjemny,ale jednocześnie mam nadzieję,że z ulgą przywitasz kolejny ![]() witam się poniedziałkowo... wczoraj którejś z Was pisałam,że nie mam zgagi..to co w nocy mnie dopadło to nie była zgaga to była mega giga zgaga..walczyłam parę godzin,żeby zasnąć..co parę minut podchodziło mi wszystko do gardła i paliło..myslałam,że oszaleje..teraz to NAPRAWDĘ współczuję wszystkim,które mają zgagę w ciązy..bo ta chwilowa przedciążowa to jest śmieszna przy tym ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | ||
Zadomowienie
|
Cześć.
![]() Cytat:
![]() Gdyby nie szło dobrze z tym co mam teraz, jakby co mąż będzie latał po Octenisept. ![]() Super! Naciesz się jeszcze pozytywnymi aspektami, a potem odpoczynek! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
Ja też. Sprawdzony przez lata. A twgo octa nawet nie mam. Ale kupię, bo w szpitalu złapała mnie opryszczka i polozna dała mi wacik nasączony tym cudem. Nie mam po niej śladu.
Ale ciekawa jestem co tam zalecają. Nie mogę leżeć na plecach. Bobo tak mi Ciśnie na kręgosłup ze ból jest okropny. Jest całym swoim ciężarem po jednej stronie i daje sie poczuć. Prawy bok odpada z powodu zgagi. Z tego bólu śnił mi sie dzis poród. Plecy bolały, skurczów brak i na dodatek traciłam wzrok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj TŻ na 5 rano jechał do pracy, Esik krótko przed jego wyjściem się obudził. Mam nadzieję, że sobie tej godziny nie zakoduje do wstawania ![]() ![]() Ale mi nogi nad ranem drętwiały nieprzyjemnie ![]() Idę dzisiaj na KTG do koleżanki i małą kawę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1049 | ||
Wtajemniczenie
|
Udanego ostatniego tygodnia pracy!
![]() Cytat:
Mi pomaga rennie, lub gdy zgaga jest "mala" to mleko. Cytat:
W nocy spie najczescoej na lewym boku, ale najgorzej gdy musze zmienic bok, ile to energii wymaga :P I znow poniedzialek, Wczoraj poprasowalam troche rzeczy Malek, ale jeszcze 2 kupki mi zostaly, na szczescie wszystko juz wyprane ![]() Mysle ze jak ogarne sie z prasowaniem to walizke do szpitala tez ogarne, bo grakuje mi tam glownie dzieciecych rzeczy ![]() To wszystko robi sie takie powazne... Wy tu pisalyscie ze spakujecie sie w walizke wielkosci "bagazu podrecznego" a ja mam problem w zmieszczenie sie w taka jeszcze wieksza, jak Wy chcecie to zrobic? :P
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Bobo spakowalam w małą torbę. Ubranka są maleńkie, kocyk mam cienki. Najwiecej miejsca zajmą pieluchy.
Moja torba to inna bajka, bo a to kapcie (2 pary), ręczniki, koszule, caly ten zestaw okołoporodowy, woda itp itd. Ale nabieram wprawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.