|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Ja tez byłabym w lipcowkach gdybym nie poronila :-(
Pokazuje Wam tu mój brzuchol bo w klubie musze się odnaleźć ale na kompie. I body od mamy. Ale to będzie na lato. Fajne, z lidla
|
#92 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle tutaj piszemy o tym co i kiedy należy kupić, że nie ma szans o niczym zapomnieć ![]() Dopadłam na OLX od jakiejś prywatnej osoby za cudowną cenę 25zł ![]() Cytat:
Cytat:
Ja wciąż czekam i mam nadzieję, że niedługo zrobi niespodziankę i kopnie tak, że z niczym innym tego nie pomylę ![]() ![]() W takim razie gratulacje Julka ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
dopiero teraz zobaczylam fotke
łądnie wyhodowalas!! Cytat:
a brzuszek ladnie ci juz widac na lezaco Cytat:
![]() na pewno niedlugo kopnie, az cie bedzie bolalo
|
||
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super body i brzuszek
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż podobno kopał non stop, biedna teściowa
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja będę miała dużo ciuszków po mojej chrzesniaczce.
Siostra juz mi je szykuje. Wypiore tylko, przejrze co musze dokupić i poukładam do jakiś kartonikow. Niech sobie tam leżą do momentu kiedy będą potrzebne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Darunia, fajne body i brzuch
![]() Papaya, pokaż chociaż sukienkę ![]() U mnie po wizycie wszystko ok, gin dalej twierdzi, że chłopiec, więc Pani Migdalek jak mnie dodasz na pierwsza stronę, to możesz od razu pokolorować następna wizyta dopiero 25.06
|
|
|
|
#98 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to same różowe bodziaki itp więc chłopca w to nie ubiorę po moim bracie zostawiłam sobie same najfajniejsze rzeczy typu buciki nike, maleńkie trampki itp tak więc coś tam mam dla obu płci ![]() Jutro nie wyjdę z gabinetu jak mi nie powie płci ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
w którym tyg jesteś?
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Nasz Maluszek na usg był bardzo ruchliwy do czasu, aż lekarka przeszła do konkretnego badania i oględzin
Wtedy pokazał się cały tatuś - indywidualista, 'nie mam teraz ochoty, proszę na mnie nie patrzeć' i myk w drugą stronę, podziwiajcie mój kręgosłup Mój mąż w każdym sklepie znosi do naszego koszyka skarpetki, koszulki i różne pierdołki dla dziecka, ale skutecznie utrudniam mu zakupy odkładając rzeczy na miejsce Może za miesiąc coś kupimy Ja niestety nie dostanę ciuszków w spadku, ale mam nadzieję, że pepco, kik czy sh nie uszczuplą aż tak mojego portfela
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja mam nadzieje ze mój ginekolog nie zrobi mi suprise i nie powie ze jednak będzie chłopak bo do chłopca nie mam kompletnie nic..i raczej nie bede miała od kogo uzyskać.
No najwyżej bede musiała napaść na bank ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Justynia, jestem w 16 tyg.
Darunia, ja miałam wśród znajomych kilka przypadków, że po połowie ciszy lekarze zmieniali zdanie co do płci. Ciekawe czy tu na wątku komuś się tak zdarzy. Ja chyba dopiero po polowkowych będę pewna, chociaż już oglądam chlopiece ubranka, ale jeszcze nie kupuje. |
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę że z chłopca w 16 tyg się już dziewuszka nie zrobi
prędzej odwrotnie
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dostanę kilka ciuszków od siostry tż, bo ma synka, ale nie za wiele bo większość zostawia sobie na ewentualne drugie dziecko
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa!!! i znów to samo! napisałam, nacisnęłam wyślij nawet a postu mojego nie ma!!! aaaaaaaaa wstrętny komp
papaPapaya pisałam m.in do ciebie gratuluję zdanego egzaminu i zaraz zerknę do klubu zerknąć na foteczki a imię piękne hehe tylko czy to będzie Juliusz czy Julian? u nas Juliusz i nie zamieniłabym go na żadne inne imię (ani dziecko hahahaodpisałaś mi też o tym Lewandowskim, powiem ci, że sama się dziwiłam skąd właśnie on ale z drugiej strony śmiałam się do męża, że niedługo nam Lewandowski z lodówki wyskoczy bo co druga reklama to z nim;D Folinka no cóż, tak w dwóch zdaniach to trudno bo niepokoją mnie pewne objawy, które będę musiała skonsultować z lekarzem. Powróciły mi bóle kości ogonowej, które miałam po porodzie z młodszym synkiem. Męczyły mnie wtedy prawie 2 miesiące, przez które nie mogłam normalnie siedzieć i leżeć wyczytałam wczoraj w necie, że skoro już raz miałam z tym problem to w ciąży może on powrócić i nasilić się. Sama nie wiem jak ja to wytrzymam jeśli tak będzie bo ból masakryczny... Muszę spytać gina czy jest to wskazaniem do cc bo może być nieciekawie po porodzie, w najgorszym przypadku mogę być uziemiona i czekać mnie mogą rehabilitacje. Oczywiście jest to najgorszy scenariusz ale chcę się go wypytać o wszystkie za i przeciw cc i sn w tym przypadku. A może któraś z was też miała w poprzedniej ciąży (bądź też tak całkiem bez niej) problem z kością ogonową? . No a drugą sprawą są skurcze... mam wrażenie "stawiania się" brzucha. Nie pamiętam żebym tak wcześnie w poprzednich ciążach to odczuwała. Biorę no-spę profilaktycznie ale nieraz muszę wziąć też doraźnie bo przy tym stawianiu się brzucha czuję taki gorąc przechodzący przez moje ciało, identyczne uczucie jak na ktg kiedy pisały mi się dość mocne skurcze (w poprzedniej ciąży w około 33 tygodniu). małaDarunia świetny brzuszek jak leżę to też mam taką kuleczkę ale jak stoję to już nie wygląda tak fajnie;D bardzo trafnie określił to tż papaPapaya - że na tym etapie głupio zapytać czy to ciąża czy może się przytyło;D nie wiem co jeszcze pisałam
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Justynia, itstoolatex, pewne macie rację
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Boshe, wciągnęłam puszkę brzoskwiń w syropie a na to 2 kopiaste talerze bigosu
chyba jestem w ciazy
|
|
|
|
#107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję synka Cytat:
Cytat:
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym watku
![]() Mialam dzis wizyte, zalozono mi wkoncu karte ciazy usg nie bylo wiec nie wiem co u dziecka. Moje wyniki ok jedynie schudlam 1,5 kg od 6 tc, ale to wina wymiotow- przynajmniej bez problemu dostalam l4.Kolejna wizyta 13.07 to bedzie 16 tc jesli lekarz nie zrobi usg to pojde prywatnie podejrzec bo ciekawi mnie plec dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
za mną chodzi pączek, ale w sklepie nie było
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam puszkę brzoskwiń w lodówce ale to do naleśników trzymam ja dziś wypiłam z pół litra gazowanego zimnego napoju i tak mi się dziecko rozbrykało, że aż w szoku jestem tak jak narzekałam na brak ruchów tak dziś tego powiedzieć nie mogę smyra co chwilę
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
snufey- w kik są pajace po 20zł, my kupiliśmy 2, no i body nie są drogie
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysyłam męża do sklepu po pepsi lub sprite
|
|
#115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze tez spróbuje to sie dzidzia ruszy ??? Ale jak popije ten bigos cola to TZ wyniesie sie na kanapę ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie należy oczywiście przesadzać ale w późniejszej ciąży jak martwimy się, że dziecko mało ruchliwe to najpierw warto wypić coś mega słodkiego gazowanego i poczekać chwilę dobry patent na przyszłość dziś miałam po prostu ochotę na Sprite i taki bonus dostałam od maleństwa hehe![]() jeden minus tej mojej dzisiejszej zachcianki to mega zgaga na noc
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-06-27 o 21:21 |
||
|
|
|
#117 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale w Olsztynie obcykana nie jestem... Jedyne co mogę powiedzieć, to że Iława taka niby duża, turystyczna a wielkie g... tu można kupić Znalazłam sklep dziecięcy w jednym z bloków, całkiem dobrze wyposażony, jeden maluteńki koło galerii a reszta to takie co ceny z kosmosu... Cytat:
![]() To normalne, że w ciąży można nie mieć ochoty, ja to nie mam prawie wcale... ![]() Cytat:
Mój puścił tylko jeden pęd, ale ja nie jestem dobra w pielęgnacji storczyków.. U mnie rosną palmy i rośliny tłuste...Cytat:
Bardzo fajny brzuszek a body śliczne ![]() Cytat:
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
wchłonęłam puszkę coli, idę sobie zrobić kanapki i będę czekać, aż mój Marcelinio zdecyduje się dać znak życia
|
#119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pozno.. mi usg robil ale bez fotki ostatnio ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

Jeśli chodzi o te przykre określenia, to terminologia jest taka, że utrata ciąży do 22 tc jest nazywana poronieniem, a od 23 tc porodem przedwczesnym i tym samym od 23 tc, gdyby coś... to jest szansa, że dzieciątko przeżyje i z każdym tygodniem ta szansa rośnie. Nie wiem, czy mi się udało, ale chciałam to na pozytywną stronę jakoś odwrócić 
tak w sumie to dwa razy poczułam - wczoraj rano pierwszy raz takie jakby trzepotanie skrzydełek motylka w brzuchu, i dzisiaj takie delikatne dotkniecia w brzuszku jak leżałam 

Kiedy to czytac? 
łądnie wyhodowalas!! 

u nas Juliusz i nie zamieniłabym go na żadne inne imię (ani dziecko hahaha
wyczytałam wczoraj w necie, że skoro już raz miałam z tym problem to w ciąży może on powrócić i nasilić się. Sama nie wiem jak ja to wytrzymam jeśli tak będzie bo ból masakryczny... Muszę spytać gina czy jest to wskazaniem do cc bo może być nieciekawie po porodzie, w najgorszym przypadku mogę być uziemiona i czekać mnie mogą rehabilitacje. Oczywiście jest to najgorszy scenariusz ale chcę się go wypytać o wszystkie za i przeciw cc i sn w tym przypadku. A może któraś z was też miała w poprzedniej ciąży (bądź też tak całkiem bez niej) problem z kością ogonową? . No a drugą sprawą są skurcze... mam wrażenie "stawiania się" brzucha. Nie pamiętam żebym tak wcześnie w poprzednich ciążach to odczuwała. Biorę no-spę profilaktycznie ale nieraz muszę wziąć też doraźnie bo przy tym stawianiu się brzucha czuję taki gorąc przechodzący przez moje ciało, identyczne uczucie jak na ktg kiedy pisały mi się dość mocne skurcze (w poprzedniej ciąży w około 33 tygodniu).
gratuluję synka
usg nie bylo wiec nie wiem co u dziecka. Moje wyniki ok jedynie schudlam 1,5 kg od 6 tc, ale to wina wymiotow- przynajmniej bez problemu dostalam l4.
wysyłam męża do sklepu po pepsi lub sprite
Znalazłam sklep dziecięcy w jednym z bloków, całkiem dobrze wyposażony, jeden maluteńki koło galerii a reszta to takie co ceny z kosmosu...