|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Hej witam po kółku cięższych dniach albo to przez upały albo skok bo jutro kończy 19 tyg. Bo tylko rączki A ja normalnie jej nie muszę nosić, i podbitki w nocy co godzinkę ,dwie. Wczoraj już bylolepiej bo w dzień spała 11:30-14:00 A później jedno turbodoladowanie koło 17 i o 20 już spała. A ja pozbieralam kamienie na naszej działce teść zasila trawkę i już będziemy mieć śliczny trawnik przed naszym przyszlym domkiem 😁
Dziś też juz grzeczna była została z babcią A my pojechaliśmy załatwiać sprawy z przyłączam gazu bo tz wrócił z pracy o 10 po 24 godzinach w pracy a w sumie z dojazdem to 27. My używamy daty z lwem A na noc pampersy. I teraz nie wiem czy już 4 czy jeszcze 3 Ale myślę że skończymy 3 i wskoczymy w 4. A mam pytanie z innej beczki ☺polecacie jakiś fajny odkurzacz? Bo chce kupić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Dzisiaj załapałam się na koronkę o 15 Marciar, współczuję kochana
|
|
|
|
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zrobiło mnie dziś w konia
godzina 18:30, czyli pora na leki i kąpanie. Idę z lekami a ten co, ojoj jak trze oczy, ojoj jaki śpiący, na twarzy podkuwka i wypluwa wszystko co mu daję. Przewraca sie na bok i oczy zamyka Mówie do męża że oho to nie będzie kąpieli skoro on taki śpiący. Dawaj go umyć wacikami, szybko szybko bo już popłakiwał. Potem szybki cyc. Na kolana do taty, tata pogłaskal po łepku, ponucił, śpi. No dobra mówię, będzie dzień brudasa To była 19. Poszłam więc ja do wanny. A tu mąż mówi, że wchodzi do pokoiku a ten już się naspał Karuzelę sobie odpalił i ogląda z brzucha, łeb w górze Wyłażę więc z wanny, dawaj cyc, jeden, drugi. On sporadycznie je z dwóch, szok. Zjadł 4 razy w ciągu 2 godzin Nie wiem co mu. I po 20 zasnął Uniknał tym sposobem kąpieli i leków ![]() Cytat:
A Pampersy kupowałam tez w dobrej cenie na feedo, to taka giga paka, wielki karton wyszło tyci taniej niż Dada nawet nie wiem to chyba jakieś promo było, tam ze 170 sztuk byłoCytat:
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-06-28 o 22:13 |
||
|
|
|
|
#2404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczególnie po tym, jak próbowałam go uśpić w leżaczku. Zawzięłam się, że go nie podniosę, niech wyje. Zgadnijcie kto wygrał A wieczorne usypianie bywa taką komedią, że muszę wychodzić z pokoju, bo z bezsilności śmieję się jak głupia Ile Mia waży? |
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dokładnie to nie wiem ile bo bilans miałam mieć tydzień temu na szczepionce a nie zrobili i dopiero we wrześniu mam. Mia to mała słodka terrorystka. Chce mnie wykonczyc i juz. Bo jak ja uśpię cudem i do łóżeczka odniosę to śpi całe 15 min a na kolanach z moja ręką czasem walnie 3 godziny ![]() To wez tu kładz do łóżka. ... Idę spać bo już ledwo na oczy widzę
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taki http://www.samsung.com/pl/consumer/h...VCC54J1V3B/XEO i polecam |
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale ty jesteś super silna babka! Mia ma prawdziwe szczęście, że ma taką mamę |
|
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Paula juz niedlugo odpoczniesz jeszcze troszke wytrzymaj
moze jakas proteze z reki trzeba zorganizowac ? ![]() Lucy ale cwaniaaczek maly Moj sie obudzil na cyca teraz jak nigdy zjaadl padl ![]() Mamusie mam pytanie...zeby idea na.potege dzis sllini sie pcha te.lapkii zauwazylam mial w dzien podwyzszona temperature na wiieczor spadla moze to byc od tych zebow? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
kaasi- jak najbardziej mogą to być zęby
![]() Lucy-wy o 19 kąpiecie a my o tj porze...na spacer ruszyliśmy dzisiaj ![]() Jeśli chodzi o odkurzacz- my mamy Bora MPM...http://ekobora.pl/filtr-wodny.html Głośny ale wszystkie syfy topi w wodzie i nic po drugiej stronie się nie wydostaje czyli fajny dla alergików. Ja jestem zadowolona bo to wymysł TŻta i ja jeszcze nigdy nim nie odkurzałam a mamy go ponad rok. Aaaa trochę czasochłonne jest dbanie o niego bo trzeba kubeł na wodę wymyć+suszenie. Jeśli chodzi o dady...musi być coś na rzeczy- te z tygrysem są jakieś lewe bo np. dzisiaj założyłam Krzysiowi i za chwilę patrzę, że bodziak jest mokry a pielucha sucha. Nie wiem jak on to zrobił ale to nie pierwszy raz. Ale ogólnie jestem za dadami. Małej cały czas zakładamy na noc a potrafi mieć naprawdę spompowaną po nocy i jest ok. My byliśmy dziś 3 h na spacerze. Fajna temperatura- wcale mi nie tęskno do upałów. Jutro znów plastrowanie. Aaaaaa.....- wypiłam dziś szklankę kakao i nic większego Małemu nie było czyli mogę już pić mleko !!!! Jupiiii!!! ...i jeszcze spełniłam swoją zachciankę w postaci bitej śmietany .
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia, no my kąpiemy zawsze 18.30-19 i do 20 zazwyczaj już spi. U nas by nie przeszły spacery o 19 bo on jest padnięty już o tej godzinie, wtedy już w swoim łóżeczku smacznie śpi
![]() Ostatnio przez mecze o 18 się delikatnie wszystko poprzesuwało, tzn kąpaliśmy go w trakcie meczu oglądając ale wiadomo były obsuwy. To zasypiał czasami po 20 aż.Ale jak na niego to już miał stan agonalny o tej godzinie ![]() No to abyś juz mogła konsumowac mleko
|
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia ale ci super
u nas chyba jednak te zachowanie Zosi to po mojej probie jogurtu :-( Lucy szalony Bartuś 😀i tak podziw ze o tej zasypia u nas to srodek dnia haha Esor obejrzałam gre o tron szok ale myślałam ze gorzej bedzie :-D cersei najlepsza.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2414 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
Tż mnie beszta że przeze mnie wyrośnie nam lady foch i że on się z tym rozprawi jak wrócę do pracy. 😈 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Badzia to gratki 😀 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||||
|
|
|
|
#2415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
To by było coś ![]() Sztuczna ręką ![]() Cytat:
![]() Jejku jeszcze teraz tyle czasu zanim dadzą kolejny sezon.... ![]() Moja właśnie tankowala ![]() Jak będę miała szczęście to jeszcze zaśnie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
A u nas dzień się zaczął. Chyba że królewicz zdecyduje się jeszcze pospac
obudził się o 6 i pierdy walil2 myślę szybko dam fenistil i cyca to się nie rozbudzi taaaa zanim dałam fenistil ten już na brzuchu świat obserwował i piszczal ale dziś była fajna noc to nie narzekam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale z drugiej strony co masz zrobic jak placze? Zostawic? To sie tak tylko latwo mowi innym osobom. |
|
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kinoman.tv ogladan ;-) Cytat:
Nie pamiętam ile w nocy pobudek bylo haha. Ale bylo kilka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powinnam ją była nauczyć, żeby się sama uspokajała 😂 ogólnie podobno można oduczyć dziecko jedzenia w nocy 😂 także ja jestem ofiarą losu, bo niczego Zuzki nie nauczylam 😀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
Marta wszystkiego najlepszego dużo zdrówka i pociechy z męża i Zosienki
|
|
#2421 |
|
Wtajemniczenie
|
DZień dobry,
ja zawsze biorę jedno albo drugie jak płacze. Nigdy nie zostawiłam do wypłakania. Skoro płacze to znaczy, że ma jakiś problem a jest za małe żeby go samo rozwiązało. Małgośka była bardzo płaczliwym dzieckiem (z resztą nadal jest) i nigdy jej nie zostawiłam jak wyła po kilka godzin dziennie. Owszem, swoje pod nosem gadałam i w myślach też różnie bywało ale zawsze ją wzięłam na ręce i przytuliłam.
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto wytrzyma widok placzacego dziecka i będzie stał jak posąg? ![]() Ja biorę aż uspokoi się ![]() Moja gwiazda zaczęła się w lozeczku obracać ! Wyszlam wracam a ta na brzuszku ![]() Zaobserwowalam ze ona robi wszystko miesiąc po was wiec za miesiąc zacznie nogi gryzc
|
|
|
#2423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie uwierzycie. Przemek spi juz ponad godzine w domu w wozku! To sie nie zdarzylo od dobrych 3mcy!! I to po calkiem dobrej nocy. Czyzby moje dziecko sie troszke naprawialo tfu, tfu, jakby co to nic nie pisalam
|
|
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my wrociłyśmy ze spaceru i zaszłyśmy wracając do biedronki i będziemy testować dadowe pampki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2427 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Widze, ze nie tylko ja mam nieodkladalne dziecko
U nas Nina przyzwyczaila sie do rak przez kolki. A trudno zebym miala ja zostawic placzaca w lozeczku przez pare godzin. Do tej pory nie potrafi zasnac w lozeczku czy w wozku. Na poczatku spala mi tylko na rekach albo na mnie na brzuszku. Teraz juz spi w lozeczku, ale najpierw wlaczam suszarke i bujam ja na rekach dotad az zasnie mocniejszym snem( przestanie ruszac reka czy noga ) Czasami budzi sie gdy ja odkladam. Zazwyczaj gdy nie chce mi sie tyle bujac i szybciej ja odkladam. Jesli tylko otwiera oczy, to stoje, zamykam oczy i udaje, ze smacznie spie Jesli mimo to kweka, biore ja na rece, bujam pare minut i odkladam z powrotem. Tez zauwazylam, ze na rekach moze mi pospac z 2 godziny, ale nie chce byc az tak uziemiona. Ostatnio probowalam zeby sama zasnela, ale nie da sie. Zostawialam ja i w lozeczku i na lozku, sama i ze mna, z muzyczka, suszarka, zabawkami, pieluszka i bez niczego... Schemat jest zawsze ten sam: najpierw bryka jak maly zrebaczek, gada, szaleje, pozniej zaczyna marudzic, plakac a na koncu drze sie jak opetana Ostatecznie usypiam ja tak jak zawsze a ona wykonczona usypia mi na rekach w minute. Sprobuje jeszcze z pomoca tz, bo wkrotce ma urlop. Sama nie mam do tego cierpliwosci i tylko wsciekam sie na siebie i na nia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2428 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babo cicho siedź ![]() Samara czuwa
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Jestina to u mnie to samo
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

i zdążysz odsłuchać w południe co trzeba
Nie wiem co mu. I po 20 zasnął
nie wiem to chyba jakieś promo było, tam ze 170 sztuk było
Szczególnie po tym, jak próbowałam go uśpić w leżaczku. Zawzięłam się, że go nie podniosę, niech wyje. Zgadnijcie kto wygrał

obudził się o 6 i pierdy walil2 myślę szybko dam fenistil i cyca to się nie rozbudzi taaaa zanim dałam fenistil ten już na brzuchu świat obserwował i piszczal
ale dziś była fajna noc to nie narzekam