|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy
o kurde...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja gin, do której chodziłam od początku, całą ciążę itd, prywatnie, robiła mi raz cyto. Akurat byliśmy tydzień w pl więc chciałam to załatwić. Po 2 tyg, kiedy już byliśmy w De dzwoni tel, że mają bardzo złą wiadomość bo jest podejrzenie wirusa HPV. Ja w płacz histeryczny, tż nie mógł się ze mną dogadać! Pipa zamiast powiedzieć " Jest podejrzenie więc pędź Pani czym prędzej powtórzyć cyto!" to kazała mi kupić sobie witaminę A ![]() Poszłam tutaj do gina, mówię jak sprawa wygląda a ten w śmiech, mówi że po pierwsze badanie się powtarza a nie straszy bezpodstawnie pacjentkę, a po drugie jak ona wit A chciała raka leczyć ? ![]() ![]() Głowa do góry! |U Ciebie to też na pewno głupia pomyłka! Albo zakłamany wynik tą infekcją. Swoją drogą, przecież przy infekcji zawsze cytologia wychodzi gorzej ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam ze kolposkopie wykonują ginekolodzy, widzę ze chyba ten u ktorego jestem zapisana na polowkowe tez, zadzwonię w poniedziałek i sie dowiem, moze przełożę to wszystko na szybszy termin załatwię dwie sprawy od razu.
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- blue nie powtórzył cyto jedynie zbadał na samolocie i jak pisałam jego zdaniem wygląda wszystko dobrze. Na wynikach było napisane zeby sie zgłosić na kolposkopie i dał mi skierowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |||||
Zakorzenienie
|
A tak a propo jedzenia to teściowa mnie wkurzyła. Jakiś czas temu zapraszała nas na pierogi z jagodami tj parowańce. Zjadłabym mega ale ja lubię tylko swieże a nie odgrzewane. Nie pojechaliśmy i tż jej powiedział, żeby dali znać jak świeże będą, bo nie lubimy odgrzewanych. To co zrobiła? Napisała, żebyśmy przyjechali bo babcia właśnie zrobiła świeże. Szkoda tylko, że tż jeszcze w pracy a my mamy do nich kawałek. To napisała, że odgrzeją w mikrofalówce. Kurde, za młoda jest żeby sklerozę mieć, smaka mi narobiła a i tak sobie nie zjem i chodzę zła. Jeszcze obiecałam sobie obchodzenie pierwszych piątków w ciąży i zapomniałam, że to dzisiaj. Nie przygotowałam się psychicznie i jedzeniowo i będzie mi burczało w brzuchu pół mszy, no ale trudno, za głupotę się płaci.
Cytat:
Gratuluję i Tobie i tż!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Listopadowa jak masz/miałaś dużo infekcji to taki wynik może pojawić się właśnie od tego. Trzeba koniecznie wyjaśnić, ale zobaczysz że będzie dobrze ![]() Pstryczku gratuluję chłopaczka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Dostałam info o koleżanki ze w tesco wyprzedaże dziecięcych ciuszków sporo. Idę na odstresowanie z tezetem na spacer, moze cos kupimy. Dzisiaj to mi pozwoli wszystko kupować.
Nastawiłam się na chlopca ale jak powiedział ze dziewczynka tez sie ciesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oj tam ja zwykle siadam do forum dwa razy dziennie, muszę sporo czasu poświęcić żeby przeczytać wszystko, i wiadomo że pojawiają się tematy "z dupy" które mnie nie zawsze interesują. Akurat wczoraj wyjątkowo miałam czas i mega ubaw mogąc powspominać różne pierdoły z dzieciństwa, zależy co kto lubi 😉 jest nas w końcu prawie 40, wystarczy że każda dorzuci 3 grosze i robi się czasem 100 postów.... Eeee, ludzki pan 😁 będzie na nowy przyodziewek 😁 Cytat:
I na spokojnie po cytologii jak coś będzie źle to umów się na kolposkopię jak najszybciej. Nie denerwuj się na zapas! Cytat:
Ja z początku byłam odrobinę rozczarowana że druga córka, ale teraz bardzo się cieszę, chyba bardziej niż z chłopca 😜 Kurde zjedliśmy dziś obiad w takim barze ala mlecznym, ja naleśniki ze szpinakiem, były dobre, ale dużo bo 3 takie dosyć tłuste, no i teraz tak mi z paszczy jedzie czosnkiem że wstyd normalnie... I wątroba mnie trochę bolała, teraz przeszło. Pazerność nie popłaca 😒 Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Puffa-u mnie mlody dzis tez ciut ponad 400g wazyl :-D
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam grupę III cyto ale mowil ze to pewnie zniekształcenie przez infekcje. Dostałam globulki, jak infekcja była mniejsza to zrobił mi drugie cyto i wszystko było ok, tez dziwne ze drugi raz Ci nie zrobił |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1872 |
Rozeznanie
|
Pstryczek gratulacje 😊😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zadomowienie
|
Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy
Mój ginekolog to jakos jak przekazuje mi informacje to nawet jakby to było cos złego to chyba bym nie zczaila.. Bardzo podchodzi do wszystkiego spokojnie, to tez ostatnio ta cytologia jakos mega sie nie przejęłam. Ostatnio jak czytałam u Was o tym położeniu łożyska etc to postanowiłam go zapytać na wizycie czy łożysko jest dobrze umiejscowione a on do mnie "juz jest lepiej
![]() ![]() Jejku... jutro idę na tą 18-tkę i to już nie takie łatwe jak wesele. Teraz podobno coraz częściej robi się 18-tki tematyczne więc jutro lecę na Hawaaajeee ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-07-01 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarz powinien informować o wszelkich nieprawidłowościach, nawet jeżeli to nie jest coś złego, albo są to tylko podejrzenia do weryfikacji. Mam nadżerkę na szyjce już kilka lat, a dowiedziałam się o niej, jak przypadkowo w przychodni trafiłam do innego ginekologa - poprzedni cap wpisał to w kartę i nawet mnie nie poinformował, bo wyniki cytologii miałam prawidłowe. Najwidoczniej uznał że nie ma sensu mi o tym mówić ![]()
![]() |
#1875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do cytologii to nie dostajesz wyniku na kartce? Ja u różnych ginekologów byłam to zawsze na papierze mam wynik. Myślę że lekarz mniej więcej powinien znać granicę co powinien powiedzieć pacjentowi a co nie. Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży on widział że nie jest tak jak być powinno.. i co miał powiedzieć pacjentce która się właśnie od niego dowiedziała kilka sekund temu że jest w ciąży i popłakała się ze szczęścia że ta ciąża to chyba na straty? No nie.. Co prawda są tacy lekarze, mi powiedział na wizycie że jeszcze poczekamy na to jak się rozwinie zarodek bo póki co trochę jest mały jak na ten wiek ciąży i że spotkamy się za 2 tygodnie. No i już było po robocie. Sama nie wiem czy wolałabym aby wtedy mi powiedział że nic z tego, czy może widział już wiele i dzieci też swoim tempie rosną - trudno było na etapie 5 tygodnia ciąży stwierdzić czy pójdzie to w dobrą, czy złą stronę. Wiem też że ma rewelacyjne opinie i nie pozwoliłby na niepowiedzenie o czymś pacjentowi. Widać że czasami daje czas aby poobserwować coś, a dopiero potem stresuje pacjenta ![]() Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-07-01 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W publicznej przychodni w moim ośrodku jest tak, że żadnych wyników ze skierowania nie dostajesz do ręki, tylko trafiają prosto do kartoteki. Nawet głupia morfologia czy mocz. A jeżeli chodzi o nadżerkę, to kiedyś chciałam iść po receptę, ale mój ginekolog był wtedy na urlopie, więc wpisali mnie do innego. Siedzę przy biurku, on przegląda kartę i gada mi że mam nadżerkę. A ja zdziwko ![]() ![]() Teraz leczę się prywatnie, na pierwszej wizycie nowa gin od razu się do tego przyczepiła, ale w ciąży i tak nic z nadżerką nie zrobię... ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Chociażby tutaj na forum można znaleźć historie typu: lekarz sugeruje wprost, że ciąża się nie rozwija i trzeba będzie czekać na poronienie, widzimy się za dwa tyg. A potem okazuje się, że wszystko jest w porządku. U mnie zarodek był mniejszy niż wynikałoby z terminu om i tętno też było stosunkowo słabe, ale jeszcze w granicach normy. Wiedziałam o tym wszystkim, zostałam uspokojona, że to nie jest jakaś znaczna anomalia. Denerwowałam się jak diabli, ale przygotowałam się psychiczne na niepowodzenie. Jak trafiłam do szpitala z bólami we wczesnej ciąży, lekarka od razu przygotowując mnie do usg powiedziała, że to piąty tydzień i że nie będzie jeszcze tętna. Byłam spokojna. Gdyby nagle w trakcie usg powiedziała "brak tętna", natychmiast zaczęłabym panikować. Sposób przekazywania informacji ma ogromne znaczenie ![]()
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-07-01 o 18:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Blue- u nas bedzie jednomyslnie Wojtus
![]() Mietowka- mozesz mi na pierwszej stronie wpisac na niebiesko Wojtusia? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-07-01 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
PSTRYCZEK super! My dalej pomysłu nie mamy, dobrze że do listopada jeszcze trochę czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Listopadowaa mam nadzieję że wyniki okażą się jednak dobre ![]() Dziewczyny gratki za wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje!
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
Si :-D juz niemoge sie doczekac jak bede go zacalowywac dzien I noc :-D
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wiem, że to się łatwo mówi osobie z boku ale Twoje infekcje mogły miec wpływ na wynik. Trzymam kciuki żeby nastepne badanie wyszło jak najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 |
Zadomowienie
|
Pstryczek, gratuluję udanej wizyty
![]() ![]() Listopadowaa, wiem że to łatwo powiedzieć, ale staraj się nie martwić na zapas. Gdyby było chyba aż tak tragicznie to by zadzwonili, nie? Szkoda, że tyle trzeba czekać na kolejne badania, no ale zobaczysz, będzie dobrze ![]() A ja dzisiaj zrobiłam pierwsze zamówienie w Gemini i zaczęłam od.... Katarku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
Mi chodzi po głowie Dominik, Emil, Leon, Tymon ale tz nic nie pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.