![]() |
#901 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
Cytat:
![]() ![]() hahhahha patrząc po fotce to raczej nie ten sam facet ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesz my tez czasem uzgadniamy prezenty, np zawsze na swieta kupujemy wspolnie cos dla domu ![]() ![]() Ale sa tez prezenty niespodzianki, prezenty bez okazji ![]() ![]() A tego typu sms-y jak opisujesz, tez czasem wymieniamy, uwielbiam takie słodkie przekomarzanie się z moim mężem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ufff co za ulga
![]() ![]() ![]()
#903 |
Zakorzenienie
|
ale sie nasmazyłam naleśników
![]() ![]()
#904 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
daj daj daj daj daj ![]()
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
nie mogę
![]() a co do tego synka to na wakacje mój TZ jedzie sie nim opiekować ![]() ![]()
#906 |
Gość
|
|
![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Ja też romantyczna inaczej
![]() ![]() Ale jeśli chodzi o prezenty to jestem praktyczna i lubię tak obdarowywać i być obdarowywana ![]() ![]() Bez okazji lubię byc zapraszana na kolacje, drinka, kawkę przez Tża, sama także go zapraszam- i wtedy jest romantycznie ![]() ![]() Np. kiedyś zrobiłam awanturę Tżowi bo kupił mi na zeszłą gwiazdkę- ozdobę na złotym łańcuszku (wszystko bardzo ładne, romantyczne, ozdoba- to był granat wysadzany kamieniami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
mój TZ jest z tych co to lubia robic niespodzianki
![]() ![]() ![]()
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On twierdzi, że nie potrafi iść na kompromis i tyle. Pytam się czy może dla mnie się postarać i nauczyć kompromisu? - Nie wiem, powiem Ci jutro. Jak czytam wasze wpisy to mi przykro. Jak dajecie sobie bawełniane kwiaty, albo perfumy, albo wybieracie lakier do paznokci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
co do lakierów to mój TZ kupuje mi lakiery ostatnio kupił mi pomarańczowy(taki mieniacy sie na złoty śliczny) bo.....on uwielbia pomarancz
![]() ![]()
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moim poprzednim partnerem miałam taka sytuację.. Mogłam sobie pogadać jak do sciany, a on nic mi nie odpowiadał, jak juz przypierałam go do muru i zadawałam konkretne pytanie, często słyszałam: "jestem zmęczony, jutro o tym pogadamy.." A jutro znów nie mówił nic.. I jak z kimś takim mogłam coś ustalić, załatiwć, zbudowac.. nie...
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nauczylam sie to zauwazac przy moim TZ - on sam powiedzial ze czesto cos mowi i zle to wychodzi bo on nie potrafi dobrac odpowiednich slow i chodzi mu o cos innego ale powie to tak ze ja rozumiem to jako cos przykrego mysle ze Twoj TZ moze miec tak samo - mowiac to w sumie mogl nie miec niczego konkretnego na mysli i zastanawia sie co Ci powiedziec bo drazysz temat a on po prostu Cie kocha i tyle i po co mowic o czym kolwiek. faceci sa dziwni ehh daj mu czas moze sam sie otworzy i zacznie o tym rozmawiac ale powiedz mu to, powiedz ze ok niech nic nie mowi, jak bedzie wiedzial czego chce to niech usiadzie i porozmawia wtedy z Toba - ale nie rob tego ze zloscia, bardziej zrob tak zeby on zlitowal sie nad Toba, czasem trzeba zrobic z siebie biednego zuczka a wtedy TZ zrozumie ze musi wziac sprawy w swoje rece i zaopiekowac sie swoim zuczkiem
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
ja nie wyobrażam sobie związku bez kompromisów i rozmowy
powiem Wam, że mój TZ jak go poznałam był może nie egoistą bo to za "duże" słowo, ale po prostu zawsze było wszystko po jego mysli i wogóle i powiem Wam, że nadal się to zdarza ale nigdy w stosunku do mnie ![]() i kocham jego teksty ostatnio mówiłam jakie schody mi się podobają a on "dobrze kochanie jak chcesz" tylko jak cos jest niewykonalne to mi tłumaczy, że np jak tak zrobimy te schody to się zawalą ![]() Zgadzam sie z wypowiedzia Svinecki ja też czasem xle zrozumiałam TZ i od razu bunt a on mi wtedy musiał tłumaczyc na babski jezyk i chodziło o cos całkiem innego
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-01-10 o 10:30 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Raczkowanie
|
Tż zapisał nas na nauki przedmałżeńskie
![]() ![]() Ale jak sobie myślę o tym wszystkim to ogarnia mnie przerażenie...ciężkie to będzie pół roku ![]() Czeka nas wykończenie mieszkania (kasy pewnie zabraknie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja sobie uswiadomilam ze chyba jestem osoba ktora najdluzej na watku czeka na oswiadczyny.....i sie chyba nigdy nie doczeka
#916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pomyśl ile ja czekałam...6,5 roku, a niektórzy jeszcze dłużej... Czekałam i czekałam i nie miałam żadnego wsparcia, chyba nikt mnie nie rozumiał, a ja głupia sobie wmawiałam, że Tż chyba nie chce się ze mną ożenić skoro tyle czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
ps. wlasnie TZ mi napisal ze mnie kocha ![]()
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-10 o 13:20 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzisz kocha, a jak kocha to i się oświadczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
to napiszę jeszcze więcej...a co mi tam...
zaproponowałam mu zebyśmy poszli na wystawę ślubną (różni producenci, suknie, cukiernicy, zespoły muzyczne)...tylko poszli nie zaczęli organizować, a on na to: po co? ja mówię: bo tyle jest do zorganizowania, że możemy sie zorientować, (wcześniej nigdy mu tego nie proponowała, nigdy...) a jeszcze nawet nie ustaliliśmy daty ślubu, nic po 4 miesiącach od zaręczyn, nawet jednego słowa o planowaniu... Powiedział, że będzie zajęty. A wystawa jest przez 10 godzin. Skwasił się i mówi to idź sama. Jesteś do tego stworzona- w sensie planowania... Mam dość. |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ehhh faceci
#923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój Tż sam wpadł na pomysł, że oświadczy się i weźmiemy ślub cywilny w tym roku, ale kiedy zaczynałam rozmowy o dacie to on wtedy mówił, że po co się spieszę itp ![]() ![]() Ja z nim rozmawiałam i wytłumaczyłam, że po pierwsze sam pierwszy wyszedł z taką propozycją, po drugie jesteśmy razem już naprawdę długo (miesiąc po cywilnym będzie nasza 7 rocznica), po trzecie mam się do niego po obronie przeprowadzić, zamieszkać, zameldować, więc tak będzie łatwiej ze względu na formalności, no i ostatnie, ale najważniejsze, że przecież się kochamy, chcemy ze sobą być, znamy się dobrze i oboje wiemy, że chcemy tego ślubu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale sobię tłumaczę że tacy oni (faceci) już są ![]() Siła wyższa (zwierzęca natura) nimi rządzi, pierwotne instynkty ![]() i my (kobiety) musimy być ponad to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Jestem na forum z doskoku i nie mogę na bieżąco (piszę dzisiaj, i jeszcze szukam zaproszeń, teraz już na prawdę muszę się decydować...
![]() Powiem tylko, że w urzędzie nie byliśmy, przełożyliśmy na piątek lub poniedziałek bo choróbsko się Tżta trzyma. Ale ja jestem spokojna, na pewno termin będzie , bez przesady ![]() Gold: czytam cię i czytam i tak się zastanawiam... Martwi mnie postawa Tżta (przenoszę to na inne sprawy, wszystko zawsze jest pod hasłem " zwisa mi, róbta co chceta?", "jutro, zaraz, jestem zmęczony"? Widzisz to pod hasłem "przyszłość"? PS. na gadu mam opis z cyklu "nie przeszkadzać" ale to tylko dlatego, że nie mogę pisać na bieżąco, i ktoś potrzebujący rozmowy moglby się olany poczuć, stąd to. Niemniej jestem na forum, zajrzę raz na jakiś czas. To tak pisze, żebyście się nie dziwiły obecnością mojego nicku na dole strony ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Faceci nie potrafia planowac, nie rozmyslaja, nie rozkaldaja wszystkiego na czynniki pierwsze.
Moj tez zawsze na wszystko ma czas, uwaza ze wszystko z czasem samo się ulozy, załatwi i nie ma sensu planowac i gadac o czyms co ma się wydazyc za rok np. Bedzie co bedzie- takie myslenie ma. O naszym slubie w ogole zesmy nie rozmawiali, po prostu nadszedł dzien w ktorym poszlismy zarezerwowac datę. Ja po wyznaczeniu daty od razu wpadłam w panikę. Akcja przegladania internetu, szukanie sukienek, garnituru, cukierni, zaproszen...no bo przeciez mielismy tylko 2 miesiące na załatwienie wszystkiego...a moj TZ spokój. Uważał ze panikuje niepotrzebnie i wszystko w odpowiednim czasie się załatwi. No i w koncu nadszedł jego dzien na rozpoczecie przygotowań ..wtedy zaczał działac ze zdwojona siła...byłam w szoku bo wszystkim się zajął. Obraczkami, zamówieniem ciasta, kwiatów, odebraniem sukienki, ustalaniem menu. Faceci nie mysla oni działaja ![]() ![]()
#927 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() i myślę, czy ja przesadzam, czy ja jestem jakąś dziwna zawsze to ja mówię: słuchaj to i to mi nie pasuje... (jeszcze wczoraj się tym wam chwaliłam, ze mówię kawa na ławę ![]() a on wreszcie stwierdzi: ona sie czepia, ona chce rządzić, ja mam się podporządkować? o nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Nie jesteś dziwna to bardzo dobra cecha.
Im mniej szarych dających się przekrzyczeć myszek cierpiących w milczeniu, tym lepiej. Też walę kawę na lawę, mimo mojego nadwrażliwego serducha. Bo jestem przy tym uparciuchem i gadułą. Zapytam jeszcze o coś: jak się zachowuje kiedy macie do załatwienia coś "na już"? Umie "przejąć stery" i to robi, czy zawsze czeka pod ścianą?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie moj tez za barodz sie nie palil do zalatwiania spraw slubnych. bylo: Ty zadzwon, ty pogadaj. zloscilo mnie to ale...sam przyznal ze on nawet nie wiedzial jak sie do tego zabrac, wolal zebym to ja zalatwiala. ale grzecznie jezdzil ze mna itp.
tak samo teraz z tym mieszkaniem. ja juz od dawna ,mysle jak to bedzie, jak sobie poradzimy. a on ze mamy czas.a jak teraz przyszlo co do czego to dzwoni po mieszkanie, dogaduje sie, nawet juz z bratem ma zalatwic to zeby nam meble pozyczyl, butla gazowa tez juz w razie co czeka ![]() a rozbroil mnie wczoraj. wychodzimy z teog mieszkania, spojrzal tylko na mnie, wyjal tel i dzwoni do babki. ja sie potem smieje ze skad wiedzial czy mi sie podoba a on: kotku nie od dzis Cie znam, ten blysk w oku wystarczyl
#930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.