Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-04, 11:56   #2221
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja pisalam o swiadomym nie wiem, takim na odczepne drogie zabawki to juz inny temat tak jak i przypadek brata panny izabeli - tu juz wplywu nie mamy na to ze cos sie dziecku nagle odwidzi. w sumie czesta przypadlosc

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

mnie tez napitala spojenie lonowe. najgorzej rano, tzn. generalnie po dluzszym lezeniu. ale jak rozchodze to potem juz jest ok. ale rano jest nieciekawie, a najgorsze jest takie strzykanie kosci brrrrr
Mój tż się zawsze pyta "co to było?" jak mi kość strzeli. Jak mu mówię to się strasznie krzywi i przeżywa. Czasem mam wrażenie, że mi pęknie miednica
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
PANNA IZABELA ale co ma mięta do pokrzywy? No chyba, że ja coś niezrozumiale przeczytałam
Chodziło mi ogólnie o zioła

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Godzina 23 prawie a ja pieke wytwane muffinki

Panna Izabela tak zrozumiałam. Ja wlasnie nie wiem co i czego i jak kupować dlatego dopytuje
A to co kupiłam w tesco to spioszki nie body, tak sie znam ze nawet czesci niemowlęcej garderoby myle
Szybko poznasz Może kup sobie np 12 bodziaków plus coś na dół (np półśpiochy, dresiki, legginsy...), 12 pajacyków, wg mnie to taka optymalna ilość, zawsze można dokupić ale masz wtedy czas np na zamówienie z neta czy wysłanie tż, jeśli by zabrakło. Często jest też kwestia tego, jak często się pierze no i przebiera dziecko. Wiem, że są mamy które mają podejście takie, że piorą codziennie i non stop dziecku zakładają to samo na początku, więc się wyrabiają i w 6 parach
Ja mam pajace po bracie moim i po Wiki i już nie kupuję żadnego, wystarczy te co mam, bo głównie chcę nosić dziecko w zestawie body plus spodnie. Ale każda mama ubiera inaczej i będziesz miała czas na początku żeby się przekonać, w co Ci wygodniej ubierać dziecko
Ja np z doświadczenia po bracie wiem, że wolę body wkładane przez głowę i najlepiej mające napy przy głowie niż te kopertowe (nie wiem czemu ale prawie zawsze gubiłam jakieś zapięcie i dłużej mi się schodziło). Za to tż uważa, że będzie wolał te kopertowe, więc mam na względzie i takie, może faktycznie jemu będzie lepiej więc jak będzie miał ubierać dziecko to wybiorę mu takie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Panna Izabela, tylko przygotuj się na bielenie dziecięce potrafią zrobić maskę i twarz lubi się po nich świecić . Na próbę weź sobie ten z babydream, ma przystępną cenę, zobaczysz czy Ci odpowiada
I taki filtr najlepiej pozostawić na minimum 15 minut do wchłonięcia, a potem zmatowić jakimś pudrem ryżowym czy bambusowym.

To poszaleliście z mężem pięknie
Chciałam właśnie spróbować tego z babydream. Raczej będę się smarować tylko będąc na wsi, bo wychodząc na miasto i tak muszę być pomalowana podkładem. Kurcze, w pierwszej ciąży mogłam wyjść bez i wcale jakaś mega blada nie byłam i cera wyglądała na zdrowszą. Teraz nic mi nie wyskakuje, ale jestem blada i wyglądam jakbym była chora i zmęczona, plus wągry na nosie...
A orientujesz się który puder lepszy, ryżowy czy bambusowy?

Właśnie szaleństwo było mniejsze, bo zanim mąż przyszedł to miałam we wszystkich koszykach razem koszt prawie 1000 zł
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
ochlodzilo sie i lekko zaczyna kropic

kurde, nie wiem jak pomalowac pokoj chlopakow, jak ustawic meble, nie mam jakiegos artystycznego zmyslu ehh, trudne to bardzo :/
Poszukaj inspiracji w internecie, jest tego mnóstwo!

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja już pierwszą wypłatę od pracodawcy mam za sobą
Leci mi już teraz wypłata Zusowska, a na czas tzn, że dostawałaś przelewy zawsze tego samego dnia miesiąca, co z pracy?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Weszłam dzisiaj na KarolinaMagdalena i ostatnio logowała się prawię miesiąc temu, czyli wtedy, kiedy pisała, że jest w szpitalu...
Mam nadzieję, że nic z Nią złego się nie dzieję, a nie wchodzi bo nie ma ochoty.
Ja czasem o niej myślę i mam nadzieję, że po prostu nie ma internetu albo ochoty pisać na wizażu. Ale mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze... Szkoda, że nie dała znać, widzę że niejedna tu się o nią martwi...

Cytat:
Dzień dobry!

Ja też mam nadzieje, że wszystko dobrze i ze wroci do nas z dobrymi wiadomościami..

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Dzięki
Myślicie, że 50stek nie ma sensu kupowac? Od jakiego rozmiaru kompletujecie wyprawke?
Ja kilka 50 mam. Stawiam w zakupach głównie na 62, ale i 56 trochę mam. Tych 50 takich malutkich mam kilka sztuk. Przy Wikusi mieliśmy dwie pary legginsów mniejszych niż 50 i jedne się przydały...
Cytat:
Dzisiaj doszliśmy do wniosku ze jakby 1 rzecz z listy na tydzień kupował to do porodu się nie wyrobimy
Najlepiej kupować hurtem W ogóle jak macie gdzieś w pobliżu hurtownie dziecięcą to wszystko kupicie w jednym miejscu i to taniej niż w sklepie.

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Zmien produkt na jakis inny. Takie swędzenie to jest niestety ale zapowiedz rozstepow. Albo u osob ktore chudna skora swedzi kiedy sie obkurcza. Ale niestety my rosniemy.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ja dzis caly dzien spedzilam w lesie, strasznie boje sie kleszczy, ale poki co zaden mnie nie ugryzl. Oby nigdy to nie mialo miejsca.

Powiem Wam, ze wózki wszystkie wygladaja dla mnie tak samo nie widzę zbyt duzej różnicy. Na szczęście dużo babek w ciąży, bądź z maluchami chodzi wiec mam mozliwosc sie przygladac.
Swędzenie to głównie objaw braku nawilżenia. Owszem, rozstępy od tego mogą się pojawić ale one są też i genetyczne. Chociaż w moim przypadku - mama nie ma rozstępów, mnie brzuch swędział bardzo w pierwszej ciąży, a rozstęp mam tylko na udzie, które nie swędziało wcale i to dostałam rozstępu 3 tyg po porodzie.
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Wszystkie dzieci muszą używać katarkow/gruszek?
Zastanawiam się czy w ogóle to kupować.
Jakoś tego kataru się trzeba pozbywać jak zalega...

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Stawiam zdecydowanie na oleje, stosuję na wilgotną skórę i najdłużej utrzymują ją natłuszczoną. I nie uczulają. Teraz mam migdałowy rafinowany i kokosowy rafinowany. Niebieska oliwka z babydream ma fajny, olejowy skład i świetną cenę, widziałam też w rossmanie olejek z hippa dla mam (w składzie miał migdałowy, jojoba i jakieś dodatki), kosztuje 22 zł za 100ml.
Masło z palmersa trochę się na mnie lepi w te upały, więc zostawiłam je na chłodniejsze dni.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Dodatkowo, kiedy dziecko nałyka się wydzieliny, może wymiotować.
Mnie ta oliwka z babydream nie pomagała na swędzenie, za słaba była. Właśnie miałam też pytać czemu rafinowane ale doczytałam. Ja bym chciała nierafinowanych używać i na dziecku...

Cytat:
W sumie to dobry pomysł;-)

W takim foteliku dziecko może swobodnie przez dluzszy okres sobie lezec? Bo to już nie taki komfort i nie tyle miejsca co w gondoli.
Max 2-3 godziny, bo to niezbyt dobra pozycja dla pleców.

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ja też kupuje 2w1 a osobno fotelik i bazę...
Szkoda że cena za dobry fotelik i bazę to wydatek prawie tyle co wózek...
To baza tyle kosztuje!!??
My kupiliśmy co prawda w promocji fotelik ale za ok 500 zł z tego co pamiętam (maxi cosi)
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Hey hey

My od rana debatujemy nad malowaniem mieszkania...
A nad czym konkretnie?

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dziękuję Chyba właśnie tak zrobimy, na razie odłożymy wybór fotelika na późniejszy czas, bo nie wiem co będzie z samochodem i kiedy ewentualnie kupując 3w1 trzeba będzie sprawdzić dopasowanie do różnych systemów w autach

Aleksandramaj - aha, czyli zawsze da się jakoś to dopasować. Super. Dziękuję

Ok, a mam jeszcze inne pytania - na jakie certyfikaty zwracać uwagę przy wyborze fotelika? Bo producent zawsze się na jakieś powoła, tylko czy na te właściwe... Kompletnie się nie znam

No i pytanie nr 3 czy w przypadku naszych maluchów, które urodzą się zimą, mam dokupić pościel do wózka, czy starczy sam śpiworek? Czy może coś jeszcze powinnam mieć?

Rany, ale jestem zielona
Ja mam w wózku prześcieradełko a pod nim podkład w razie zalania i dziecko będę kłaść ubrane najpierw w kombinezon z polaru, a jak będzie zima to w zimowy i plus kocyk. Mam jeden komplet pościeli do wózka ale to nie dla noworodka ze względu na poduszkę, ale pewnie będę używać albo w łóżeczku albo jak synek będzie spał w wózku w domu.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:07   #2222
bluesberry
Zakorzenienie

A podkłady to ja już w ogóle hurtem kupuje, do łóżeczka, wózka, kołyski, wszędzie
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:16   #2223
mietowka25
Zakorzenienie

PannaIzabela no to fotelik 500 plus baza około 600-750
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:19   #2224
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
chyba nie od zatok, ale kto wie co z tego się może rozwinąć... oby nic. Bardziej gardło mam zawalone ale juz troche lepiej
Mam spray do nosa dla ciężarnych i karmiących, Fitonasal, pomaga

Cytat:
Napisane przez PannaIzabela
Chciałam właśnie spróbować tego z babydream. Raczej będę się smarować tylko będąc na wsi, bo wychodząc na miasto i tak muszę być pomalowana podkładem. Kurcze, w pierwszej ciąży mogłam wyjść bez i wcale jakaś mega blada nie byłam i cera wyglądała na zdrowszą. Teraz nic mi nie wyskakuje, ale jestem blada i wyglądam jakbym była chora i zmęczona, plus wągry na nosie...
A orientujesz się który puder lepszy, ryżowy czy bambusowy?

Właśnie szaleństwo było mniejsze, bo zanim mąż przyszedł to miałam we wszystkich koszykach razem koszt prawie 1000 zł.

Mnie ta oliwka z babydream nie pomagała na swędzenie, za słaba była. Właśnie miałam też pytać czemu rafinowane ale doczytałam. Ja bym chciała nierafinowanych używać i na dziecku...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Używam bambusowego z dodatkiem jedwabiu z biochemii urody i dla mnie jest najlepszy.

Może kup sobie róż w jakimś ładnym, żywym kolorze, odrobina ociepli buzię i będziesz wyglądać zdrowiej. Jak chcesz zostać przy naturalnych kosmetykach, proponuję do znudzenia róże mineralne polecam tu annabelle minerals - mam od nich dwa: romantic i rose, można zamówić próbkę w miniaturowym słoiczku (są bardzo wydajne). Nakładasz zwykłym pędzlem do różu.

Łoo, to z czego się aż tysiąc złotych uzbierał?

Absolutnie nie odradzam nierafinowanych tylko nie wiem jak jest ze stosowaniem u niemowlaków, osobiście bałabym się smarować takiego szkraba. Naturalne rzeczy są świetne, ale trzeba pamiętać że w takim samym stopniu jak chemia, potrafią wywołać reakcję alergiczną. U starszego dziecka, po próbie uczuleniowej można spokojnie używać.
Stary 2016-07-04, 12:44   #2225
basiczek24
Wtajemniczenie

Witam sie w 23 tygodniu, jutro wizytuje i troche mam stresa bo wyniki do d... mi wyszly wiec zobaczymy co tam lekarz zaleci. Ogolnie juz w koncu Julcie czuje, mega piekne uczucie

Poczekam do wyplaty i tez cos musze juz kupic, jak zaczelam dobierac zakupy do kosza to tez niezla sumka wyszla.

Udanego dnia zycze i dobrych wizyt.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:01   #2226
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
A podkłady to ja już w ogóle hurtem kupuje, do łóżeczka, wózka, kołyski, wszędzie
o pięknie a ja podkładów na liście wcale nie mam

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:11   #2227
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
o pięknie a ja podkładów na liście wcale nie mam
Polecam! pranie materaca jest dużo trudniejsze

Dostałam próbkę pieluch z babydream (rossmann) 0 beznadzieja. nie polecam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 13:21   #2228
fiii
Rozeznanie

witam wszystkie listopadowe mamuski po przeczytaniu wielu waszych wypowiedzi postanowilam dołączyc
jako ze nie bardzo jestem obcykana tutaj prosze o wyrozumialosc
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:22   #2229
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
witam wszystkie listopadowe mamuski po przeczytaniu wielu waszych wypowiedzi postanowilam dołączyc
Witamy opowiedz coś o sobie
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:23   #2230
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej zapraszamy Napisz nam coś o sobie
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:27   #2231
fiii
Rozeznanie

mam 31 lat jestem w 22tc4d, będzie córeczka termin mam na 3 listopada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 13:28   #2232
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2016-07-04, 13:29   #2233
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
mam 31 lat jestem w 22tc4d, będzie córeczka termin mam na 3 listopada
U mnie też dziewczynka tylko na aż na koniec listopada mam termin 26-27 A imię już wybrane ?
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:32   #2234
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Takie cuś
łoooo

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:33   #2235
fiii
Rozeznanie

co do imienia mamy kilka pomysłów ale żadne nie pasuje w 100%, na razie mówimy na nią niunia
Stary 2016-07-04, 13:36   #2236
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ich w ogóle nie używałam Nie było takiej potrzeby

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:47   #2237
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Poćwiczyłam z Chodakowską. Tego mi było trzeba
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:54   #2238
basiczek24
Wtajemniczenie

Fiii, witam. A to Twoje pierwsze dzieciatko?

Anulka, ja tez z Chodakowska cwiczylam ale przed ciaza, teraz bym sie nie odwazyla.

Jestem mamą
Stary 2016-07-04, 13:58   #2239
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Anulka, ja tez z Chodakowska cwiczylam ale przed ciaza, teraz bym sie nie odwazyla.
a ja się odważyłam Wytyczne od lekarza mam więc nie mam czego się obawiać. A ileż można leżeć i jeść?
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 14:03   #2240
sosowhat
Wtajemniczenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;62590311]a ja się odważyłam Wytyczne od lekarza mam więc nie mam czego się obawiać. A ileż można leżeć i jeść? [/QUOTE]

zalecenie wiecej ruchu ? : >

Fii witam witam
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:04   #2241
asioka92
Zakorzenienie

Witajcie! Poczytuje Was od pewnego czasu ale nie miałam kiedy napisać. Jestem w pierwszej ciąży termin mam na 12 listopada jeszcze niestety nie wiemy czy chłopiec czy dziewczynka. Chętnie do Was dołączę i jak tylko będę miała czas to popiszę.
asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:05   #2242
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja ich w ogóle nie używałam Nie było takiej potrzeby
Dla mnie podkład to fajna sprawa Ulewanie, przelanie pieluchy, wymiociny itd itp to wszystko w sekundzie włazi w materac wole wyprać podkład i prześcieradło niż czyścić materac
Stary 2016-07-04, 14:06   #2243
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asioka92 Pokaż wiadomość
Witajcie! Poczytuje Was od pewnego czasu ale nie miałam kiedy napisać. Jestem w pierwszej ciąży termin mam na 12 listopada jeszcze niestety nie wiemy czy chłopiec czy dziewczynka. Chętnie do Was dołączę i jak tylko będę miała czas to popiszę.

Hej ten termin co ja
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:09   #2244
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
zalecenie wiecej ruchu ? : >
Pytałam ogólnie o ćwiczenia jako, że przed ciążą sporo biegałam i byłam ciekawa czy teraz też mogę i co mogę ewentualnie
Stary 2016-07-04, 14:11   #2245
basiczek24
Wtajemniczenie

Asioka, witam.

Annulka, ja tez cos cwicze, youtuba odpale i cos porobie, ale w ciazy mam takiego lenia, ze szkoda gadac...

Podklady to dla mnie rzecz niezbedna, sa w liscie zakupow.

Jestem mamą
Stary 2016-07-04, 14:12   #2246
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2016-07-04, 14:14   #2247
KarolinaNL
Zadomowienie

Ja mam tylko podklad na materac w lozeczku. Kupilam w ikea za kilka euro.

Witam nowe mamuski
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:16   #2248
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Annulka, ja tez cos cwicze, youtuba odpale i cos porobie, ale w ciazy mam takiego lenia, ze szkoda gadac...
ja też

ale chcę coś w końcu zrobić ze sobą a nie narzekać, że tylko jem i dziwić się, że kg przybywają

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
hej
Stary 2016-07-04, 14:16   #2249
basiczek24
Wtajemniczenie

A tak w ogole to przydaloby mi sie ruszyc dupsko bo przytylam juz 7 kg tylko ze w pierwszym trymestrze nic mi nie ubylo.

Jestem mamą
Stary 2016-07-04, 14:19   #2250
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!

Cytat:
Witaj!

Anulka, podziwiam Cię że masz siłę na Chodakowską ja bym prędzej jajo zniosła:P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości