|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
i też już chce Pole mieć po drugiej stronie brzucha ![]() Cytat:
![]() a z projektem to bujemy się już chyba ze 2 lata, ale ten pierwszy rok, był taki, że wiedzieliśmy że jeszcze jest kupa czasu, bo kasy nie mieliśmy itd, tak konkretnie zabraliśmy się chyba w marcu? wybraliśmy wstępnie wizualnie to co nm się podoba, ale poszliśmy do projektantów, by nam doradzili kilka kwestii i rozrysowali to po swojemu, oczywiście zmian mnustwo :P No ale wiadomo jak to jest. Teraz na wiosne chcemy już ruszyć z kopyta, zobaczyć na ile wystarczy nam oszczędności, a później wziąć kredyt, aby za max 2 lata wyprowadzić sie na swoje ![]() taki jest plan, ale wiadomo, ze dużo rzeczy może się jeszcze pozmieniać ![]() Dla mnie największą motywacją jest, by jak Pola bedzie już chodzić, to żeby mogła hasać po naszym podwórku w zaciszu, bo działke mamy w na prawde cichym miejscu. a tu nie dość, ze jej nie wypuszcze podwórko, bo a) wsz ędzie pełno samochodów, które jeżdżą jak dla mnie zdecydowanie za szybko i b) Teście mają psa, po którym ni sprzątaja :/ więc chce uniknąć sytuacji, aby moje dziecko taplało się w kupie pieska ;P Cytat:
ja nie mam takij wyobraźni :P
![]() |
#3992 |
Zakorzenienie
|
narazie nie widze roznicy w brzuchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zadomowienie
|
U mnie standardowo noc z głowy. Znów mnie męczyły skurczy i powiedziałabym, że mocniejsze ale ciągle nieregularne. Standardowo znów zasnęłam gdzieś między 3-4 bo tak mi się kończą zapisy skurczy w telefonie
![]() Ciekawe jak długo może trwać taki stan, ale na dłuższą metę jest to męczące. Tija, Piernik - ja czasami mam wrażenie, że te skurcze mi wyciskają jajnik. I nie wiem czy przy skurczach np młody się jakoś inaczej układa? Bo to jest ten jajnik gdzie on ma mniej więcej głowę. Podobne bóle jajnika miałam, gdy miałam na nim dużą torbiel. Na szczęście nie mam bóli krzyżowych i oby mnie ominęły. Dziś kończę 37tc a zaczynam 38 tc. Śmiejemy się z TŻtem, że możemy zacząć "indukować" ![]() ![]() Ale do pośmiania się, na grupie UK dziewczyna opisywała, że miała intymne zbliżenie z mężem i on ją stymulował ręką i w trakcie odeszły jej wody ![]() ![]()
![]() |
#3995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie, że nie ma co się zmuszać ![]() Pan się zlał ze śmiechu ![]()
![]() |
#3996 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ręce opadają :/ Wśród znajomych pare par się budowało, troche różnych forum poczytałam i mniej więcej wiedzieliśmy co i ile ![]() Ogólnie powiem, że kasa idzie jak woda ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() Mi do sexów też nie spieszno ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zadomowienie
|
Jeszcze co do wydatków i domowych budżetów.
My w pewnym momencie zarabialiśmy na tyle, że z palcem w d powinniśmy odłożyć wkład własny na mieszkanie i to nie mały. Ale podobnie jak koleżanki wyżej, lubimy gadżety, dobrze zjeść, dobrze się ubrać no i nasz inwentarz kosztuje tyle co utrzymanie dobrego samochodu. Co roku mówimy, że za rok kupimy mieszkanie i co roku nam się to nie udaje. Bo np kupię nową wypasioną pralkę, lodówkę, większy telewizor a teraz znów wyprawka i tak w nieskończoność ![]()
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
wstawiam. pierwsze z 30 czerwca i drugie z teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Raczkowanie
|
jak ja bym miała decydować teraz gdzie chcę mieszkać na stałe to nie wiem chyba na ślepo bym szpilkę w mapę wbijała. My z tż to trochę takie narwańce wędrowniczki...może teraz jak się córa urodzi to trochę nam się poprzestawia w głowach. Na wiosnę będziemy zjeżdżać z Niemiec bo mąż ma planowany zabieg i pół roku rehabilitacji to będziemy w krakowie urzędować, ale jak sobiie pomyślę że już na zawsze mam w krk mieszkać to słabo mi się robi tak nie lubię tego miasta, nie wiem jak wytrzymałam tam 9 lat a z drugiej strony przyjaciele znajomi wszystko już wiemy co i jak.... mi się marzy trójmiasto ale znów wszystko od nowa zaczynać i do przyjaciol/rodziny daleko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy u mnie to był nacisk na jajnik..mi to jednak z opisu bardziej na ta kolkę nerkową pasuje,czytałam,że przy kolce ból może być właśnie niżej, niekoniecznie przy nerce.. dlatego dzisiaj się mocno nawadniam..ten ból u mnie wystąpił jak wróciłam upocona,odwodniona itp więc może coś się poblokowało..albo ucisk na nerw.. czyli skutecznie i indukowali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
![]() Hmm ![]() ![]()
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
My na ten miesiac tez ustalilismy sobie 800 zl, ale watpie, ze sie zamkniemy, bo owoce sezonowe sa drogie. Chociaz ostatnio w pierwszym tygodniu wydalismy na zakupy spozywcze jakies 250 zl, a w drugim tylko 80, przy czym kupilismy np. 3 litry prawdziwego soku i orzechy nerkowca. Pomyslalam wtedy, ze z takim planowaniem bardzo mozliwe, ze paradoksalnie wydamy mniej, nawet kupujac drozsze produkty. Nie bralam nospy, choc przeszlo mi to przez mysl... Cytat:
Fajnie, ze znalezliscie mieszkanie. 80 m to juz fajny metraz, da sie wygodnie zyc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do prania-sceduj to na mame/ rodzenstwo/kolezanke. Najlepiej w pakiecie z prasowaniem ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, ile czekalyscie na wynik GBSu? Ja znow zasnelam nad ranem i ofc nie poszlam, a we srode wizyta.. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
I czuje sie jak wielka bania.
![]() TZ chcialby zeby z tydzien jeszcze poczekał. W sobote podpisujemy umowę o dom, ale jedzie sam bo ja boje sie ruszac teraz z domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do budowy, to domyślam się, że $$ tak uciekają, ze szok ![]()
![]() |
#4007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krefetka widzę teraz, że pytałaś czyj to pokój będzie, ten niezagospodarowany. TŻta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Odnośnie biustonosza do karmienia, znalazłam firmę jaką kupowałam przy córce. Alles mama. Byłam bardzo zadowolona, więc teraz też od nich zakupię + 2 zwyklaki ![]() http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,1.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Raczkowanie
|
Dzięki że pytasz.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nie wiedziałąm że jesteś na 3x100 ja byłam na 2x100 i wczoraj zeszłam do 1x100 i dziś moja macica ma się lepiej niż wczoraj ,mniej twardnieje i na razie nie boli, ale to się nasila dopiero wieczorem, no nic zobaczymy. a kiedy wybierasz się na pierwsze ktg? w 38 tyg tak? czy już jakoś wcześniej? my z miesiączki mamy skończone 34 tygodnie (z usg konsekwentnie dzidziusia wychodzi o tydzień młodsza) i lekarz coś napomykał o pierwszym ktg koło 36-37 tygodnia. aneks17 ja też nakupiłam gruzińskich przypraw, ale ich nie podpisałam i jedyna jakiej uzywam to svenetian salt bo to jedyne co rozumiem do czego służy, a pozostałe to wielka tajemnica pysiaczek bardzo słodka malutka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4011 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I gratuluję miejscówki, trochę droższa niż gofry ale czasem takie niespodziewane "zakupy" sa najlepsze ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny wy naprawde nic a nic sie nie boicie/stresujecie? Piszecie, że chciałybyście żeby wasze maleństwa juz byly z wami... a ja sie boje tego pojawienia! Nie wiem, ze nie dam rady, ze nie podołam, ze nie jestem dobrze przygotowana... masakra ![]() Nie to, że uważam że nie powinnyscie tak czuć - bardziej chodzi o to że to chyba mi sie instynkt nie załączył...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ehhh nie to co u nas..... płacisz i płaczesz...... Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkie Wasze rady zachowane ![]() Cytat:
Moja Mała jest aktywna bardzo przez cały prawie dzień, wieczorem jest cisza a potem miedzy 23 a 1 w nocy znowu zaczyna rozrabiać - mam nadzieję, ze nie przełoży sie to tak 1:1 ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Uffff GBS ujemny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z instynktem jest tak, że się może jeszcze długo nie załączyć co jest NORMALNE. Ale myślę, że po porodzie mimo wszystko się wie co trzeba robić. Na początku są to ciągle te same czynności i po jakimś czasie staje się to rutyną/wykonuje automatycznie. Mam znajome, które też do tych czynności angażują mocno swoich partnerów i np nie ma kąpieli w wannie, kiedy nie ma męża w domu ![]() Po porodzie mogą nam towarzyszyć różne uczucia, różne instynkty i osobiste odczucia ![]() I to że odczuwamy niepokój przed też jest normalne ![]() W zasadzie te nasze hormony to jedna wielka bomba zegarowa i ewolucja to zrąbała totalnie ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 |
Zadomowienie
|
Tak sie skupiłam na liczeniu ruchów ze przysnęłam na 1,5h
![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak dość bycia w ciąży, że nie boję się już niczego. Cesarki, połogu z trójką dzieci. Byle już urodzić. Serio. Wczoraj to chyba pół dnia przepłakałam, jest mi tak niewyobrażalnie ciężko, nogi mi puchną, wyglądają jak słupy, brzuch przeszkadza w podstawowych czynnościach jak umycie się. Każde wstawanie (z łożka, toalety itd) to taki ból kolan, że tylko czekam, aż coś mi w nich pójdzie na amen(jedno mam po artroskopii, więc obstawiam, że pójdzie jako pierwsze). Z podłogi mogę wstać tylko, jak najpierw się na kolana przekręcę (a przy dwulatku naprawdę często muszę siadać i wstawać z podłogi). Jest mi źle, niewygodnie i mam wszystkiego dość!
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam to. Chociaż u mnie nie kolana ale biodra. Nie mogę dłużej siedzieć, leżeć. Spacery są ok, ale później znów to się odbija czkawką. Te skurcze które są ciągle na zasadzie On and Off, On and Off, oddycham jak jakiś parowóz mimo, że tutaj nie ma upałów ani duchoty. Noce nie przespane a w dzień czuję się jak zombie. Dziś serio się zastanawiałam czy nie wypić litra herbaty z liści malin i nie zagryźć ogórkami i winogronami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Zakorzenienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Jedz, pij, może chociaż jedna z nas się uwolni od tej niedoli. Ja muszę czekać na powrot gina z wakacji (wizyta będzie 36t6d), wtedy dostanę skierowanie na cięcie. Wizyta 3.08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
najpierw byłam na 2x100 a od około 28tc na 3x100przez napinanie się brzucha..no u mnie napinanie też wieczorem właśnie przy zmianie pozycji i podobnie jak kasia_ruda ostatnio pisała podczas leżenia.. lekarz zalecił,żebym na następna wizytę przyszła z zapisem ktg a będę wtedy w 38tc,ale myślę,że będę robić raz w tygodniu, czyli teraz w 35,36 i 37 zrobię..ja też skończone 34t...wczoraj jak byłam u położnej to też mówiła,że to ważne,żeby teraz częściej "słuchać" serducha Małej..no chyba , że będą jakieś kolejki na to ktg czy coś.. pojadę w piątek i zobaczę.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Raczkowanie
|
Pierniku , z chemia 300 zl/tyg. to bardzo dobry wynik
![]() Chociaz my ostatnio kupujemy wieeeelkie opakowania wszystkiego i wychodzi sporo taniej. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | ||
Zakorzenienie
|
Na drzwiach taką tabliczkę powieszę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.