![]() |
#631 |
PRO
|
Dot.: Pomoc w wyborze komputera/laptopa - ZBIORCZY!
A co cię interesuje, wyższa wydajność czy super jakość?
Dell Vostro 5459 (14,1") seria Vostro 14 5000 - jeśli to 2-gie plus gwarancja 3 lata. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- @Baas chcesz koniecznie z SSD? Czy mozesz zamontować w przyszłości? Dyski 240-256GB to ok 300-350zł na teraz ASUS R556LJ-XO164T-8 i5-5200U/8GB/1TB/Win10 GF920 Dell Vostro 3559 i5-6200U/8GB/500/Win10X - 3 letnia gwarancja Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-14 o 18:35 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo chciałabym coś co mi w miarę będzie jakoś działać. ![]() A do takiego normalnego użytkowania polecasz jakieś firmy? Np. takie, które lepiej kupić do normalnego użytkowania typ: internet itd.. ? ![]() A co myślisz o tym LENOVO? - Laptop LENOVO Y510P http://allegro.pl/laptop-lenovo-y510...154560#thumb/5 Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-14 o 18:36 Powód: Link w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#634 |
Przyczajenie
|
Dot.: Macbook Pro czy laptop ?
ja wole zwykłe laptopy dla mnie macbooki to są strasznie "samoluby" wszystko musza miec indywidualne wszystkie programi i w ogole
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
PRO
|
A bez tego SDD całego, będzie hulało dobrze?
Od dysku zależy szybkość wczytywania A do takiego normalnego użytkowania polecasz jakieś firmy? Np. takie, które lepiej kupić do normalnego użytkowania typ: internet itd.. ? Modele/serie laptopów... nie firmy. Serie biznesowe mają dłuższą gwarancje i są tak projektowane by przetrwały dłużej. A co myślisz o tym LENOVO? - Laptop LENOVO Y510P A co mam myśleć o modelu z 2013 ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Jeśli dla chłopaka do granie to np. Lenovo 700-15 (15,6") seria Ideapad 700 15 (700-15ISK) Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-14 o 18:28 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
No i jestem w d... 😁. Potrzebuje laptop na już, bo obecny ma chyba rozwalone gniazdo zasilania i ZGON.
Już sama nie wiem, co mam wziąć. Wydaje mi się, że dla mnie najlepiej będzie kupić coś z procesorem typu i5. Ciągle mam w głowie jakiś ASUS jednak, bo dużo się naczytałam, że takie dobre. Chciałabym zmieścić się w cenie do 2000 zł, ale czy da radę? Myślicie, że warto iść do takiego X-KOMu i po prostu zapytać, a oni rzeczowo doradzą? Nie wiem czy ufać tym wszystkin sprzedawcom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
PRO
|
ASUS R556LJ
Zamów przez internet a odbierz osobiście, w razie problemów będziesz mogła oddać i wybrać inny i nawet dopłacić jeśli ten 2 rdzeniowy procesor okaże sie dla ciebie za słaby ![]() Podmienić na dysk SSD w przyszłości też będziesz mogła. xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-14 o 18:29 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.x-kom.pl/p/117766-noteboo...FfEV0wodHjMH1w I ten który poleciłeś, jest myślisz... lepszy? Ja się nie znaam, ale ma lepszy procesor to chyba lepszy. ![]() Chyba jestem przekonana do tego ASUSa. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-14 o 18:29 Powód: Link w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
Mam dokładnie tego asusa (tylko z ssd) od kilku dni, jest ok, jedyna wada dla mnie to touchpad. Poprzednio też miałam asusa, mocno eksploatowany i wytrzymał 6 lat. Lepszy od tego lenovo (więcej ram, nowszy, wydajniejszy procek, zewnętrzna grafika). W tym przedziale zastanawiałam się między asusem a lenovo, wzięłam asusa bo jednak wydaje mi się lepiej wykonany, z serwisem też nie miałam problemów.
Co do wydajności, na razie grałam tylko w simcity na wysokich ustawieniach i jest ok.
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grasz na nim? ![]() ![]() W sumie mnie denerwuje touchpad i użytkuje laptopa jedynie z dodatkową myszką. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
PRO
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A orientujez się może w jakich cenach taki dysk może kosztować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
PRO
|
Cytat:
Polecane dyski SSD do laptopa i PC GoodRam (Polski) Iridium PRO 240GB już poniżej 300zł z taych polecanych Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-14 o 18:41 Powód: Link. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, na pewno będę się zastanawiała nad dokupieniem tego. ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-14 o 18:41 Powód: Link w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
Mama naprawiła starego laptopa
![]() Teraz mój facet ma możliwość wymiany starego laptopa na coś lepszego. Przekątna ekranu preferowana to 12,5 czyli taki, jaki ma teraz, ale widzę, że na stronie x-kom wybór laptopów o takiej przekątnej jest mały, więc nie jest to aż tak istotne- może być większy. Najlepiej żeby był szybki niezawodny, głównie służyłby do przeglądania internetu, oglądania filmów, pracy z excelem itp. Fajnie jakby poszły na nim gry typu sims 4( to dla mnie ![]() Dobrze jakby był cienki i lekki. Jeśli chodzi o możliwości finansowe, to nie chciałby raczej wydać więcej niż 2500 zł(razem z systemem operacyjnym) Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś rady ![]()
wymiana: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1206686 ![]() ![]() Edytowane przez Hermiona111 Czas edycji: 2016-07-23 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
PRO
|
xxx
Dell Vostro 5459 i3-6100U/8GB/500 GF930M Chyba że szuka mniejszego? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-29 o 16:31 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Zadomowienie
|
Czegoś mniejszego raczej. Do tego ten laptop, w cenie, która nas interesuje ma procesor i3 i tylko 4GB RAMu. No ja się nie znam, swojego laptopa kupowałam, gdy wchodziły te nowe procesory i mam również i3 z tym, że 2,27 GHz oraz 4GB RAM a komputer ma 6 lat. Zdaję sobie sprawę, że tamte i3 a teraźniejsze to pewnie inna bajka? Jak to z tym jest?
wymiana: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1206686 ![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-29 o 16:32 Powód: Link w cytacie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
PRO
|
http://www.notebookcheck.pl/Ranking-...ch.4344.0.html
Do tego co napisałaś wystarczy i3, a skoro chcesz małego lepiej zamiast w wyższą wydajność pójść na kompromis i mieć bardziej poręcznego ultrabooka lepiej wykonanego z trwalszą konstrukcją i dłuższą gwarancją. Od mocniejszego ale słabiej wykonanego ze standardową gwarancją Acer V3-372 i5-6200U/8GB/500 Acer V3-372 i5-6200U/4GB/500/Win10X biały Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-29 o 16:30 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wymiana: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1206686 ![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-14 o 18:41 Powód: Link. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
PRO
|
i tego bym proponował ma ekran IPS w przeciwieństwie do poprzednika Acer V3-371
Acer V3-372 i5-6200U/4GB/500/Win10X biały Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-29 o 16:29 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Raczkowanie
|
Jeżeli ktoś szuka niezawodnego laptopa z prawdziwego zdarzenia i świetnie wykonanego to tylko IBM z serii ThinkPad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
PRO
|
2005 wtedy IBM sprzedał dział PC Lenovo (chińczycy) :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Co nie zmienia że laptopy legenda sam używam po dzień dzisiejszy ibm t60 i beż żadnej usterki i awarii a laptop wciąż wygląda jak nowy pomimo że jest z 2006 roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Raczkowanie
|
Toshiba rocznik 2008 - pracuje do dzisiaj niemal bez zająknięcia. Wymieniany był tylko HDD (w poprzednim uszkodzenia fizyczne). Matryca bez martwych pikseli, drobne uszkodzenia obudowy - powstałe głównie z mojej winy
![]() Nie planuję go zmieniać, choć swoje lata ma, mało tego, poważnie planuję znaleźć odpowiedni dla niego dysk SSD, przeczyścić cooler, wymienić wiatraczek i pastę termoprzewodzącą ![]() Kosztował niemało, ale jednak wart był swoich pieniędzy. Co do Lenovo, to trudno mi się wypowiadać, ale mam krewnego, który bardzo sobie chwali i muszę oddać, że te modele mają niesamowicie ciche wentylatory (przynajmniej generacje z lat 2013-2014). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
IBM produkował najlepsze laptopy na świecie nawet tych laptopów używała NASA w USA kiedyś oglądałem dokument
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 | ||||
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc w wyborze laptopa.
Mój już ledwo zipie ![]() Cytat:
Dobrze by było, gdyby był system. Cytat:
- oglądam filmy, seriale - oglądam filmiki na youtube - fb, wizaż, fora internetowe - od czasu do czasu Open Office ("word" i arkusz kalkulacyjny, ale nic skomplikowanego) Nie gram w żadne gry, nie robię nic związanego z grafiką. Cytat:
Wygląd: obojętny, byle był czarny. Żadne róże czy inne fiolety ![]() Dysk: nie zależy mi na dużej pojemności. Wszystko czego potrzebuję mam na dysku zewnętrznym. RAM, złącza - nie wiem, nie znam się. Ma chodzić płynnie ![]() Laptop będzie używany tylko w domu. Cytat:
Edytowane przez pannaxyzn Czas edycji: 2016-09-14 o 21:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
PRO
|
Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie
Unikaj zestawów z SSD można znacznie lepszy dokupić samodzielnie, dobry dysk SSD 240GB, to tak w kwestii informacyjnej. ASUS R556LA-XO2470T-8 i5-5200U/8GB/1TB/DVD/Win10 Skoro nie grasz unikaj kupowania z grafiką dedykowaną jedna rzecz mniej która może się popsuć po 3-5 lat. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-29 o 16:12 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Mogę się do Was zwrócić o pomoc przy wyborze tabletu? Będę wymieniać telefon na iOS i potrzebuje dodatkowo urządzenia z androidem. Tablet ma mi służyć do używania aplikacji dostępnych tylko na Androida. Nie musi posiadać funkcji dzwonienia (nie orientuje się czy każdy ma czy nie). Albo chociaż doradźcie czym mam się kierować przy wyborze?
![]() Wysłane z 📱
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.