|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
kanciu, ja podaję Maksowi tylko Cebion Multi, codziennie 5 kropelek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zadomowienie
|
Ogromne buziaki dla wszystkich miesięczniaków dzisiejszych i wczorajszych
![]() Kanciu ja od początku podaję Olivce tylko 1 kroplę Vigantolu i 3 krople cebionu multi, widzę, że tutaj też jest zupełna dowolność w podawaniu u lekarzy. Moja Olivka złapała w końcu przeziębienie od TŻ-a ![]() ![]() ![]() Babcia spisuje się na medal i razem z dziadkiem super zajmują się Olivką ![]() ![]()
#1953 |
Konto usunięte
|
miniu, mam nadzieję , że ro nic groźnego i Olivka szybko wróci do formy.
![]() Miałam już kiedyś spytać, a wciąż zapominam: czy Wasze dzieciaczki też tak ciągle buźka ruszają? Maks oprócz tego , że dość dużo gada, to non stop rusza tą buźką jak rybka, otwiera ją na wszystkie możliwe sposoby , rusza dolną szczęką, wygląda to tak jakby coś przeżuwał lub mówił, ale głos wyłączony. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zadomowienie
|
Kanciu, nam jeszcze w szpitalu powiedzieli że 2 krople Vigantolu i potem moja pediatra potwierdziła to! I nie dajemy już żadnych innych witaminek. Bo nasza pediatra powiedziała, że co za dużo to nie zdrowo, a w mleku są potrzebne witaminki... Czyli 2 kropelki dziennie do 1 r.ż.
#1955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wróciliśmy ze szpitala i Pani Doktor powiedziała że antybiotyk jest nie potrzebny (no ale kase wydałam). Mam tylko podawać Enterol 250 bo podobno lepiej działa niż Lacidobaby. kropka - kwiatek jest the best Ja też kupiłam dzisiaj Kacpiemu flipsy, ale są dość krótkie i zamiast je sobie wkładać do buzi to wkłada swoją rękę, bo cały chrupek mieści mu się w ręce. Zaczyna mnie martwić, że Kacper po pare razy budzi się w nocy tylko na smoka. Ja się nie wysypiam (a rano trza do pracy), a on chyba się za bardzo do niego przyzwyczaił. Kacpi też narazie nie pije z kubka-niekapka bo mu za mocno leciało jak pociągnął. Chyba zbyt zachłanny jest. Kupiłam dzisiaj marchew ekologiczną i ugotuję małemu marchwianki na te biegunki. Mam nadzieje że pomoże. A powiedzcie mi czy muszę do tej zupki dodawać kleiku ryżowego bo chyba nie mam. Mam tylko kukurydziany. I czy mogę marchew zmiksować razem z wodą?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
Kanciu my podajemy tylko 2 kropelki cebionu multi i po tym jak piszecie ze wy tyle dajecie to sie zastanawiam czy u nas nie za malo ale pediatra mowi ze ok bo za duzo d3 to tez nie za dobrze..
Katia jesli zrobisz zupe odpowiednio gesta to nie ma potrzeby juz dodawac kleiku.. no i oczywiscie ze mozna zmiksowac marchew z woda ![]()
#1957 |
Zadomowienie
|
Katia dobrze, że nie musisz Kacperka faszerować antybiotykiem, mam nadzieje, że po jutrzejszej wizycie u lekarza też u nas bedzie ok.
lea moja Olivka tez miała taki okres, że ciągle buźką ruszała jakby coś żuła. Komicznie to wyglądało jak taka bezzębna omeczka hihi. Teraz juz tak nie robi ![]()
#1958 |
Zakorzenienie
|
Alusia ma 39,1 gorączki, dzwoniłam do pediatry. Kazała podawać czopki na zbicie temp, bo oczywiście o tej porze nikt nas nie przyjmie!!
![]() No i oczywiście jestem sama w domu!!!! ![]() Już taxi mi wiezie czopki...
#1959 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla Alusi i dzielnej mamy
![]() Kurcze te choróbska chyba online się roznoszą ![]() ![]() Moja Olivka śpi już 2 godzinę, pomimo duszącego kaszlu...
#1960 |
Zakorzenienie
|
Ala dostała czopek, wykąpałam ją jak kazała pediatra w odrobinie chłodniejszej wodzie niż zwykle, ale nic nie zjadła z owsianki
![]() Myślę, że to na ząbki lub trzydniówka, chociaż nie jestem oczywiście pewna. Jutro rano idę do naszej pani dr.
#1961 |
Konto usunięte
|
Xantia,
![]() ![]() Kurcze, to może ja za dużo cebionu Maksowi daje? Ale tak kazał pediatra, w okresie letnim po 3 kropelki, a w zimę zwiększyć do 5. |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zakorzenienie
|
Xantia mam nadzieje ze szybciutko przejdzie Alusi..
acha i wez mi powiedz ile miala Ala kiedy zaczelas podawac jej owsianke?? Adi za kilka dni skonczy pol roku wiec sie zastanawiam czy juz mozna..
#1963 |
Rozeznanie
|
OGROMNE BUZIAKI DLA APUSIA
![]() ![]() ![]() ![]() Xantia całuski dla Alusi, żeby szybciutko zdrowiała ![]() Lea ja daję 2 kropelki Devikapu Minia buziaczki dla Oliwki, żeby ten kaszel zostawił ją w spokoju ![]() Kropka, kwiatek super ![]() ![]() ![]() A to na poprawienie humoru http://pl.youtube.com/watch?v=SiRwGStcN9k
#1964 |
Zakorzenienie
|
czytam i włos mi sie na głowie jeży biedne dzieciaczki i Wy biedne mamy u nas na razie ok ale koleżanka dzwoniła że w Bydgoszczy jakaś straszna epidemia jest z wymiotami i biegunka i choróbsko sie ciągnie jej maluszek jest chory ale wypuścili ich ze szpitala martwię sie bardzo
![]()
![]() |
#1965 |
Zadomowienie
|
Ja daję jedną kropelkę Devikapu. To zależy też od wielkości ciemiączka dziecka. Jedna pediatra to powiedziała, że mamy już wcale nie dawać, ale jej nie ufam. Cebionu już nie daję, pytałam lekarki i powiedziała, że nie trzeba. Zresztą w soczkach jest dodatkowa wit. C
#1966 |
Wtajemniczenie
|
Xantia i minia - pozytywne fluidy dla Waszych słoneczek
![]() Jutro też maszeruję do lekarza z Werką, bo ten kaszel/odkasływanie mi się nie podoba. Wydaje mi się,że coś się w gardełku odkłada, dzisiaj to aż się tym zakrztusiła. a z radosnych wieści: Werka przekręciła się dzisiaj z plecków na brzuszek i to dwa razy. HURRA! Wzorcowo z odwodzeniem rączki i w ogóle ![]() ![]() ![]() Myślę,że te cwiczenia usprawniające prawą strone dały efekt. Ja pdaję 2 krople vigantolu i nic więcej.
#1967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję z buziaczki, pozdrowienia, trzymanie kciuków. Alusia zjadła przez sen ok. 120 ml owsianki i teraz nie śpi, leży w łóżeczku ale już nie jest taka rozpalona. Paracetamol działa ![]() Ja nie podaję Ali ani cebiony ani wit D tylko tran. Kiedyś dawałam link do niego, teraz nie mam głowy go szukać, w każdym razie to jest tran islandzki ![]()
![]() |
#1968 |
Rozeznanie
|
Xantia i Minia - trzymamy kciuki za dziewczynki, by szybko wyzdrowiały.
Kancia, dzięki za adres strony o stulejce, mój mąż się śmieje, że bezkarnie oglądam sobie siuiaki. a na poważnie, zaczynam się zastanawiać czy mój synek ma prawidłowego. od początku lekarze mówili, że ma stulejkę fizjologiczną, ale żeby nic z tym nie robić, a ja jak pooglądałam sobie i poczytałam o operacjach w póżniejszym wieku już się boję... szczęściary, któe mają córeczki!!!! co do zmywarek, zaraz siadamy z mężusiem i wybieramy, na 100% siemens lub bosh, 45, bo tylko tyle mam miejsca, klasa średnia, około 1500zł. jak już zdecydujemy pochwalę się. miłego wieczoru, na razie oglądam mecz Polek z Holenderkami. ![]()
#1969 |
Rozeznanie
|
Oj te zarazki chyba rzeczywiście się wirtualnie przenoszą. Gorące uściski dla naszych chorowitków !!
Rozmawiałam z pediatrą na temat tego że Kacper upodobał sobie lewą stronę, ale powiedział żeby się tym nie martwić, poprostu dziecko tak lubi. Xantia - to jest chyba "molerss tran". Chyba nie będzie marchwianki na jutro bo się marchewka przypaliła (normalne jak gotuje coś dla Kacpra) ![]() barwa - my mamy boscha (wolnostąjącego) 45 i jstem zadowolana (bo tylko na taką mieliśmy miejsce) i kosztowała ok 1400. |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
Nie Katia, to nie jest mollers tran. To jest TRAN ISLANDZKI. Mollers jest norweski.
#1971 |
Zakorzenienie
|
APUSIU same najlepszości dla Ciebie słoneczko
![]() minia, Xantia zdrówka dla córeczek ![]() ![]() Z tą stulejką to ja też słyszałam, że do 2 roku życia nie ruszać ![]() Swoją drogą zastanawia mnie coraz bardziej, dlaczego jest ile lekarzy, tyle opinii ![]() ![]() ![]() Co do Vigantolu to my podajemy odkąd Hania skończyła 3 tygodnie 2 krople raz dziennie i CebionMulti 3 krople raz dziennie. Pytałam czy jakieś zmiany są jak podajemy Nutramigen to powiedziała, że nie i ze tak będizemy podawać do roku czasu. Jutro też się wybieram do pediatry na kontrolę zważyć i zmierzyć Hanie oraz popytać o gluten i posiłki, bo przeszliśmy całkowicie na NAN2 i nie ma już wymiotów ![]() ![]() ![]() Dziś byliśmy na spacerku ze znajomymi, którzy mają miesięczną Agatkę, była ładna pogoda. Jutro będę miała fotki to wkleję ![]()
#1972 |
Zakorzenienie
|
czyli wychodzi, ze ja podaje końskie dawki
![]() dobra, zaatakuję pediatre w czwartek bo akurat szczepienie mamy ![]() iwka gratuluję postępów ![]() minisia no ja też sie zastanawiam, ze tyle zbierznych opinii jest ![]() dziekujemy za resztę zyczen ![]() a chorutkie miśki niech szybko zdrowieją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Rozeznanie
|
Xantia - przepraszam. Pomyliłam nazwy !!
Ja to tylko sie kurcze potrafie wymądrzać. Chyba macie mnie już dość !! Zapomniałam wam powiedzieć, że Kacper waży już 8 400 g. |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Konto usunięte
|
katia, wymądrzaj się ile wlezie, tu można wszystko.
![]() Zmykam na kanapę poczytać jakąś książkę. Do jutra.pa.pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
Całuski dla Apusia
![]() A chore dzieciaczki niech szybko wracają do zrowia ![]() Więcej pisać mi się nie chce ![]()
#1976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie Twoje słynne wielocytowanie ![]() No jestem zawiedziona. ![]()
![]() |
#1977 |
Zadomowienie
|
Jak Krzyś był mały to nasza pediatra powiedziała, że nie ma stulejki. Ale skórka nie odciąga się tak jak np. u jego tatusia
![]()
#1978 |
Zakorzenienie
|
![]() a bo wam zapomnialam napisac o tej stulejce jak to jest u nas.. Adiemu na poczatku odciagalam ale bardzo kiepsko mi szlo.. on ma sporego siusiaka jak na takiego malucha.. no ale tz znalazl strone gdzie bylo napisane zeby nie ruszac bo mozna tylko szkody narobic i wlasnie jak mowily dziewczyny powinno samo sie wyrobic do 2 roku zycia ![]() Xantia to jutro sprobuje z owsianka a jeszcze mi powiedz czy Ala nie miala po iej zaparc??
#1979 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, właśnie przyszalałam i przypaliłam jako, które gotowałam na twardo dla Livusi
![]() ![]() Wiecie, ja gdy byłam jeszcze w ciąży i byłam pewna, że będzie chłopiec to strasznie się bałam, że mu siusiaka zepsuję i źle coś zrobię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Minia a no wlasnie.. za osiemnascie lat to my nic juz nie bedziemy wiedziec ile te nasze dzieci juz tak naprawde przezyly.. bedziemy sie tylko domyslac...
uuu.. jak sobie pomysle ze Adi moglby robic takie rzeczy jak ja to mi sie slabo robi ja to chociarz tyle ze sie pozno zaczelam chlopakami interesowac ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.