|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Też mnie ta Turcja przeraża...
Margosia, Ty masz 2 days to go, a ja w aplikacji ciążowej 'rodzisz za -4 dni'... |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1263 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki, obudzily mnie pelne wymiona, ale nawet nie budze malego doswiadczona doswiadczeniem
![]() ![]() Widze ze wczoraj byl dzien wkurzenia naa.tz... no moj mnie wczoraj oswiecil ze w poniedziałek.jedzie na delegacje 3dniowa. Po moim trupie, jakby innych ludzi w firmie nie bylo. Kasy z tego az tak ogromnej nie ma, wole zeby byl na miejscu. I dobil mnie jeszcze tektem ze wieczorem wychodzi. Ta yhy. Chyba na spacer do smiet ika. Szkoda, ze faceci czasami tak ciezko mysla. Patryk jest przekochany, potrzebuje duzo uwagi ze strony rodzicow, noszenia,przytulania, bujania, gadania do niego, wiec jak nie spi to ciezko znaleźć chwile wolną, wiec czekam zawsze na wieczor kiedy tz odpocznie po pracy, ja mlodego nakarmie i uciekam do sypialni odespac na spokojnie i zebrać sily na noc. A ten mi tu wyskakuje ze on wychodzi. Zaproponowalam zeby kumpel przyszedl do niego, ale nagle kolega mial inne plany. No coz, trudno. I jeszcze tekst, ze ja sie regeneruje na spacerach i na drzemkach jak mlody spi. Na spacerach to ja lapie oddech po wyjsciu z domu, a drzemki w czasie snu mlodego są na takiej czujce, ze czasami wstaje bardziej nieogarnieta niz sie kladlam. Eeech, faceci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1264 |
Wtajemniczenie
|
hej hej!
witam sie w... 1paku! Kubuś urodził się 16.07.2016 o 2:32 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zadomowienie
|
Gratuluje! Dlatego tak zamilklas!
#1266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Wtajemniczenie
|
dzieki!! nie moge usnac..ciagle patrze czy oddycha 😀 a laska obok co wczoraj rodzila chrapie w najlepsze 😁
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zazdro standardowo ;p Arida chlopy tak maja... Tylko oni sa wiecznie zmeczeni ![]() Ja mialam kiedys wychodne wieczorem a Tz zostawal ze Starszakiem (oczywiscie mieli wszystko naszykowane... kolacje itp.) Wracam do domu a moje chlopy spia, Tz w ubraniu, jego kolacja niezjedzona. Budze go i mowie, zeby sie przebral bedzie Mu wygodniej... Ale biedny byl taaaaak zmeczony, ze nie mial sily, bo sie 3h zajmowal dzieckiem ![]() Rano stwierdzil, ze woli swoje dwa etaty ;p Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Olutka... mi tak napisze za tydzien ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Arida lipa z tż, faceci czasem myśla nie wiem czym. Napewno nie mózgiem.... Mój mąż jest ostatnio przekochany a mimo to boję się że patrzy na wszystko przez różowe okulary i że też będzie takie gadki robił... Całą noc miałam uczucie że rodzę. Tzn, śniło mi się to chyba. Nie wiem. Nie ogarniam. 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
Marcylina, jeszcze raz wielkie gratulacje!!
Arida, faceci czasem pokazują, że są z innej planety... |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zadomowienie
|
Marcylina gratki gratki Mamuśka!
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1273 |
Rozeznanie
|
Marcylina ogromne gratulacje!!! Tak czulam, ze przez to ucichlas na chwile.
Ja dzisiaj powinnam byc juz w polowie zastrzykow do Hani ![]() Kuffffa jak mnie denerwuje laska ktora obok mnie spi na lozku...aaaaaarrrrrggghhh h!!!!! Niech ja dzisiaj wypisza bo chyba zwariuje, co za irytujaca osoba....a ja sie cieszylam ze dostalam za☠☠☠iste miejsce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak leżałam to dwa razy trafiłam na tą samą babeczkę, co tu Wam o niej pisałam (w 28 tc była na wczasach 500 km od domu i wody jej odeszły) i fakt było mi jej szkoda, ale pod koniec tak mnie wpieniała że masakra!! Była w 30 tygodniu i ciągle gadała że nie może się doczekać aż WYJMĄ JEJ DZIECKO Z BRZUCHA, wymądrzała się że w teście obciążenia glukozą w 2 h norma jest do 100, potrafiła o 3 w nocy dzwonić do męża!!! Teściu dwa razy z uprzejmości kupił Jej maliny, za pierwszym razem nie wziął kasy, to za drugim nawet nie pytała czy coś ma oddać, a jak za trzecim przyjechał bez malin to rozczarowana była... Na telewizor się nie składała ze mną, a potrafiła zabrać mi pilota z łóżka i sobie pstrykać kanały... Aj masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja liczę bardzo na środę. Jak nie to chyba odkurzacz między nogi !!! Cytat:
kolejka kochana teściowka?! Szok. Cytat:
O matko. Idę zaraz czytać co to się dzieje ![]() Cytat:
No tak. Bo Ty przecież siedzisz w domu i nic nie robisz. On biedak potrzebuje wyjść do ludzi i odetchnac ![]() Na szczęście umiesz mi wytłumaczyć dlaczego jest tak a nie inaczej. Cytat:
Kochana ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Współczuję Ci lokatorki. Oby to nie trwalo już długo ![]()
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
Nie wiem,czy mówiłam Wam jak było u okulisty,więc Kubuś spał tak mocno,że ciężko mu było zakropic oczy przed badaniem,i w sumie 2 razy mu dali atropine,a to piecze no i zgdlodnial,to karmilam U lekarza,ale grunt ze oczka ok
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się modlę żeby nie mieć wywołania bo u nas dużo Turkow i uchodźców i jak trafię z takimi do sali to się wypisze na własne życzenie. Nie cierpię ich mentalności. Nie zwracają uwagi na nikogo tylko robią co chcą ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1278 |
Zadomowienie
|
Allofkowa to niezła agentkę miałaś w pokoju
![]() Nutik czekamy na relacje o twojej lokatorce ![]() Kamila szalona jesteś ![]() ![]() ![]() Wesoła Ania a czemu mieliście takie badanie oczek? Mamy karmiące czy Wy tez macie całe cycki w naczyniach krwionośnych które sa bardzo widoczne? Bo moje to pajęczyna fioletowych żył i zastanawiam sie czy aby na pewno to normalne;D |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej niż porodu boję się kp, tego, że nie będę wiedziała, że moje dziecko jest chore, kolek... tego, że język mnie ogranicza. Sal poród może się odbyć beze mnie, tzn w najgorszym wypadku po prostu zrobią cc. A już potem dziecko będzie na świecie i zacznie się chaooooooos!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
Marcylina gratulacje!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zadomowienie
|
Dzojsticzek, tez tak mam, ale zylasta na piersiach bylam juz w ciazy
#1283 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1284 |
Rozeznanie
|
Ta laska nie ma nic do czytania ani roboty. Siedzi caly dzien na brzegu lozka i sie gapi przed siebie (czyt. Na mnie). Jak tylko moze to cos gada o sobie, co ja to nie boli i czego to nie przezyla przez ostatnie dwa porody. Ok, mozna raz powiedziec dlaczego trafila do szpitala, ale ja nie cierpie ludzi ktorzy sie nad soba uzalaja i gadaja do innych pacjentow tak jakby tym drugim nic nie bylo. Ja nie lubie ani gadac o sobie obcym ludziom, bo nie mam takiej potrzeby. I nie chce mi sie tez w kolko od nich sluchac tego samego. Jak do niej przychodzi maz to siadaja oboje na tym brzegu i gapia sie przed siebie- czyli na mnie!!! Kurna jakby nie mogli sie w druga strone obrocic albo wyjsc z sali, czy to jest takie trudne do zrozumienia ze to moze byc dla mnie krepujace? Siedza i pieprza o dupie marynie, a ja nawet sie polozyc wygodnie nie moge (twarza do nich). Jak do niej dzwoni telefon to gada i gada i gada i nawet kuzwa nie wyjdzie na korytarz, nawet nie sciszy glosu. Jak przelazi obok mojego lozka to zawsze chwyci mojej barierki i mi nim trzesie. W nocy to samo przez co mnie budzi. Musze non stop miec sluchawki na uszach zeby moc ja ignorowac bo i inaczej zaczyna do mnie gadac a tak to przynajmniej moge udawac ze jej nie slysze. Jak czytam i nie mam sluchawek to zacznie gadac, nie wazne ze mi to moze przeszkadzac. No to wylalam zolc. Moze nie brzmi tak koszmarnie, ale jestem bardzo niewyspana (wczoraj cala noc jeczala jak sie obracala). Irytuje mnie mierzenie tetna plodu bo nas co 2h wybudzaja. Potem ta obok tez sie budzi i mi halasuje i nie da sie zasnac bo mnie tez boli pieronsko spojenie i ciezko mi sie obrocic i sie wybudzam. Do tego szpital jest w centrum miasta i jest glosno na zewnatrz bo stoi przy glownej drodze. Zeby sie nie udusic to trzeba miec caly czas okna otwarte i ten halas tez nie pomaga w zasypianiu. Juz czekam z utesknieniem na Hanke i chce do domu...
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Bo u nas napierw sa zastrzyki "uczulajace" macice do skurczow przez 3 dni. Ja poza tym, ze musze tu przez to dluzej kiblowac to sie ciesze bo mam troche czasu jeszcze do oxy i licze na to ze samo sie zacznie wczesniej...chociaz na razie nic na to nie wskazuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Ci, na prawdę. Ja bym chyba już ją zabiła. Nie lubię ludzi :P Nie możesz poprosić o zmianę sali? Albo jej po prostu powiedz, że prosisz ja o chwilę ciszy i żeby przestała się na Ciebie patrzeć bo nawet podrapac po dupie się nie możesz. ![]() No szok :/
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nutik rety współczuję Ci bardzo takiej współlokatorki przecież to na głowę idzie paść będąc z taka osoba. Jak tu się regenerować przed porodem to ja nie wiem. Dzojsticzek też mam mapę z żył i to tym bardziej widoczna bo ja bladoskóra jestem. Uwaga chwalę się. Dzisiejszej nocy udało nam się przespać ciurkiem 4,5 godziny luxus ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się czujecie?
![]() |
#1288 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
robisz!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dobrze ze u nas po porodzie każda jest zaslonieta parawanem z 3 stron, to trochę prywatnosci jest. Witam się 2w1. Noc strasznie duszna, ledwo można było spac. Mam ogólny wku.rw bo muszę czekać na duże zakupy, bo z auta cieknie płyn i trzeba zakorkowac:/ z lodowy wszystko wyzarte, będę kwitnac do popoludnia albo jutra rana.... Kolejny wkur.wio.ny dzień się szykuje. Snuje się już po tym domu jak jakaś walnieta, nie mogę sobie znalezc miejsca. Niech ta moja córka już wychodzi... Miłego dnia mamuśki i oczekujące ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zadomowienie
|
Hej. Udalo mi się w koncu zainstalować na nowo apke.
U nas jednak nie za różowo. Tymus od wczoraj w solarium lezy. Mial 14 bilirubiny. Teraz czekam na wynik ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Marcylina raz jeszcze gratki! Wiedzialam ze weźmiesz nas z zaskoczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
Ja to już nie wiem kiedy lepiej by było żeby młody wyszedł :P
Dziś T w pracy, z zakupami muszę na wieczór poczekać :/ Nie mam sily zjeść śniadania. Jakaś kosmiczna niemoc mnie dopadła. Munia jeszcze troszkę i pojdziecie do domku ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.