|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato przyszło, bocian leci, wnet pojawią się nam dzieci!!
Cytat:
![]()
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Pyati ja to na nic nie liczę bo w okolicach owu był tylko raz sex a potem ciche dni więc znów organizm fiksuje-grr
Ps.Zielinka w takie cuda to nie wierzę.
#1203 |
Rozeznanie
|
e malinko może ten seks zadziałał cuda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- A tak serio makaron z cukinią w sosie serowym😅😊
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
kas no psychiatryk haha sex z cukinią haha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Pyati nogi zaciskaj ![]() Midusia dzieje się dzieje ![]() Co do tych 3dniowcow to ja nie do końca się zgadzam. Różnica czy na szkle czy w macicy wg mnie jest. Mrozenie w 3 dobie niewiele wiedzy daje, tez mnie to martwi. Więc liczenie zarodków w 3 dobie nie jest miarodajne. Natomiast mi ostatnio dr tłumaczył ze jak jest sporo zarodków to warto podhodowac do 5 doby bo można bardziej zaryzykować. A jak jest mało to lepiej dawać szanse w macicy. Grunt żebyś jeden ładny tłusty miała. Z ruchliwym plemniorem ![]() Ja po wizycie i czekam na jutrzejsza na ponowne podglądanie. Wczoraj z zaleceń kielich wina czerwonego o orzechy, oj nie musieli mi dwa razy powtarzać ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- :roftl: Czemu nie, trza urozmaicac ![]()
#1207 |
Zakorzenienie
|
Statystyki klinik transferujacych w 5 i w 3 dobie nie roznia sie wiec wniosek z tego taki ze te co maja dac ciaze to ja daja bo rozwijaja się tak samo niezaleznie od srodowiska, czy to szklo czy macica.
A w macicy wcale nie musi być lepiej. Tak sie przyjelo ze najlepsze srodowisko naturalne, ale wsrod czynnikow powodujacych nieplodnosc jest szereg ktore utrudniaja rozwoj i implantacje w macicy, wiec to wcale nie musi byc takie przychylne srodowisko dla wczesnego zarodka. Im starszy zarodek tym silniejszy, a najlepiej jak od razu jest gotowy do implantacji zamiast probowac tworzyc w macicy blastke. W labie robia im na prawde dobre warunki. Skoro w takich samych dobrych warunkach jedne sie rozwijaja a inne nie to znaczy to tyle ze te co przestaja sie dzielic i tak by ciazy nie daly. A to ze transfery robia w 3 dobie wcale mnie nie dziwi. Tez z perspektywy placacego ogromne pieniadze pacjenta wolalabym miec transfer zamiast czekac do 5 doby i zostac z niczym. Trudno stanac przed pacjentem ktory wydal wlasnie kilka/raczej kilkanascie tysiecy i powiedzieć mu ze transferu nie bedzie bo zarodki nie dotrwaly do blastki. Potem sa zbedne pytania, co by bylo gdyby... I klinikom tez sie nie dziwie jesli PIERWSZY transfer danej pary robia w 3 dobie, ale dziwie sie bardzo kiedy mroza zarodki w 2-3 dobie rozwoju. Pacjenci za to placa, potem placa za kazdy transfer a pieniadze konto kliniki zasilaja. Nie bez powodu program nakazywal mrozenie tylko blastocyst. Te co maja dac ciaze, przejda w blastke czy to w labie w czy w macicy, te ktore nie maja jej dac nie rozwina sie nigdzie. Takie sa moje na dzien dzisiejszy wiedza, doświadczenie i przemyslenia.
#1208 |
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za kciuki, doczytam Was jutro, bo padam na twarz! Dzisiaj dopadły mnie mdłości straszne i ogólnie fatalnie się czułam, do tego ten stres i jestem wykończona.
Kciuki się przydały, nie liczyłam na tak wiele... bo jest serduszko ![]() ![]() jutro się odezwę i opiszę coś wiecej jeszcze raz dziękuję kochane! |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
Mala mi gratulacje
![]() Pyati ty nastepna za dwa tyg bedziemy swietowac ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Malinka z ta @ tak jest, jak potrzebujesz ba czas to zawsze pozniej przyjdzie. Mi sie z 28 dniowego cyklu ba koniec zamienil w 35dniowy bo mi zalezalo na transferze?
#1211 |
Zakorzenienie
|
Malami gratulacje! To musi być cudny widok😙
Gdzie Midusia? Padła tak po relanium? Chociaż słówko by napisała... zbieram się zaraz, bo przede mną druga z 3 dwunastek w pracy. Ja chcę urlop! Ale to dopiero w październiku😕
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
Kochane trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące nieustannie!!!
Ja miałam okropny zjazd psychiczny związany z porodem, że nic się nie działo i ze byłam w szpitalu po nic ale mniejsza o to... Wczoraj o 22:50 urodziła się nasza córeczka Magdalenka ![]() Dziękuję za kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Bry. Jakie dobre wiadomości na początek dnia
![]() Wuncek serdecznie gratuluję Magdalenki, piękne imię wybraliście jest ono jednym z 3 na mojej liście dla dziewuszki. Odpoczywaj teraz ile możesz i poznawajcie się z maleństwem ![]() MałaMi świetnie że słyszałaś serduszko, Twój okruszek dobrze się rozwija i niedługo da popalić mamusi ( mdłości, zmęczenie, itp) ![]() Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-07-22 o 06:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Rozeznanie
|
wuncek o w końcu !! serdeczne gratulacje i witamy na świecie Magdalenkę
![]() ![]() ![]() ![]() Mała Mi u Ciebie też super wieści i jak jest serduszko i widziałaś/słyszałaś to możesz powoli odetchnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupa krem z kabaczka można zamiennie dac cukinię https://m.facebook.com/story.php?sto...81091025364959 Robiłam też placki z cukini i leczo z cukini. ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Wnucek gratuluję córeczki Mala_mi gratuluję serduszka i życzę spokojnej ciąży
![]() |
#1216 |
Kocia mama
|
Mala mi
![]() ![]() Wuncek gratulacje kochana ![]() ![]()
#1217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |||||||
Zadomowienie
|
Uf piątek, jak się cieszę! wczorajszy dzień był nerwowy, zmulony i tak długi, że ledwo wstałam po niecałych 6h snu. Ale mam świetny humor
![]() tak jak chyba wam pisałam mój gin w medicover był wczoraj ostatni dzień, także czeka mnie zmiana. Na odchodne skierował mnie na badania typu różyczka, tokso itp., a jak przyszłam do domu i zalogowałam się na konto to zobaczyłam, że zleconą mam tylko glukozę ![]() także nie wiem czy w systemie jest błąd i nie widzę wszystkiego czy czeka mnie wycieczka kolejna po skierowanie. Ogólnie przed wejściem byłam tak po.srana, że chyba przed obrona tak nie panikowałam, ręce spocone i zimne jak lody, aż mi słabo było ![]() Próbowałam zagadać o tej dawce progesteronu, czy jest konieczna aż taka, ale on z tych co nie lubia sprzeciwu i zaczął mówić o zaufaniu do lekarza, że ten progesteron 39 za wysoki nie jest i wahania mogły powodować u mnie bóle, także nadal mam brać 3 dupkow i 2 lutki ![]() Korci mnie żeby sobie zmniejszyć do 3x1, ale nie wiem już sama, jak myślicie? czy poczekać na opinie drugiego lekarza? Myślę, że kolejny mi takie dawki duzej nie da, a nie wiem czy zmniejszanie dawki powinno się odbywać tak wcześniej czy raczej po 1 trym? Serduszko widziałam to nawet za dużo powiedziane, coś tam mrugało, ale to naprawdę słabe usg ciężko było pomierzyć nawet. No i jak wyszłam to postanowiłam wkręcić męża ![]() Jak już wiedzieliśmy, ze jestem w ciąży to mój zaczął się prężyć jak to on się nie spisał itp. ![]() Więc wychodzę, on pyta no i jak? Na co ja, że no ok tylko jest coś co nie wiem jak mu powiedzieć,,, Wkręciłam mu, ze pęcherzyk się podzielił. Jego mina: bliźniaki??? ![]() Hahaha to było boskie, tym bardziej, że mu od dawna powtarzałam, że możemy mieć ![]() Długo mi się nie udało go w tym utrzymać, bo domagał się zdjęcia z usg ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziękuję!!! ![]() Cytat:
![]() czwartek był owocny, oby dla tych, które będą testować za 2 tygodnie też się okazał taki. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() omomomom ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- masz być wśród kolejnej partii zaciążonych! soul - kciuki! midusia - jak tam u ciebie? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Wnucek gratulacje!!!! I od razu imieninowe życzenia dla wszystkich Magdalenek 😙
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Akcja skończyła się przedwczoraj, czyszczeniem w prywatnej klinice, bo w szpitalu powiedzieli, że nie ma miejsc... kochany NFZ. Teraz niech każdy żyje ze swoim sumieniem.... mężowi w końcu powiedziałam, dostał delikatnie mówiąc furii ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Malami, nie kręc sobie sama z lekami, poczekaj co nowy lekarz powie, takie moje zdanie. Kiedy następna wizyta? Masz już lekarza wybranego?
#1220 |
Zadomowienie
|
Wuncek, gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witaj mala Magdalenko, i jak malena dolaczam do sentymentu imienia ![]() Kas ![]() ![]() Candid, pierwszego trimestru nie zazdroszcze, mdlosci niezbyt milo wspominam. Ja po swoich przezyciach do tej pory do konca tej ciazy nie przezywam, i caly czas emocjonalnie sie chronie. Mam nadzieje ze mi to przejdzie po porodzie.
#1221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wuncek, gratulacje!!!!!!!!! Witamy Madzie na świecie ![]() ![]() ![]() Malinka, a może to właśnie TEN sex? Soul, to w przyszłym tygodniu zamiana kciuków. ![]() ![]() Midusia, do raportu!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Biedreona, to co dziś pijemy twoje imieninowe? ![]() ![]()
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Wuncek-
![]() ![]() MałaMi- cudnie. W Medicoverze w systemie nie widać zleceń na badania serologiczne i wirusologiczne: kiła, HIV itp. Taka polityka firmy. Prowadziłam u nich ciąże i sie o to dowiadywałam. Pyati- to mam nadzieje że będzie trafiony zatopiony. Kciuki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1223 |
Zakorzenienie
|
Natka raczej nie,nic nie czuję zupełnie nawet na @ się nie czuję.
To by był cud nad cuda a w takie nie wierzę.
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Po pierwsze i najważniejsze wuncek GRATULUJE!!! ![]() ![]() ![]() Pyati, mam nadzieję, że te wybrane 2 plemniory porządnie spenetrowały twoje jajce i za 2 tyg będziemy tutaj miały co świętować ![]() Cytat:
![]() Na godzinę przed transferem wypiłam 1,5l wody, ale czekając w klinice i tak miała wrażenie, że za mało wiec dopiłam jeszcze chyba z litr... Mieliśmy się stawić na 0,5h wcześniej, żeby podpisać brakujące zgody a się okazało, że już dawno wszystko było podpisane. Poczekaliśmy więc trochę bezczynnie, a potem pojechałam z pielęgniarka na zabiegówkę. W ogóle w przeciwieństwie do moich wszystkich euforii podczas wizyt w klinice wczoraj po wejściu wpadłam w tak gigantycznego doła, że chyba większego, niż Bajkał... Z lekarzem pierwszy raz widziała m się dopiero na zabiegówce (swoją droga to przywiązywanie nóg na fotelu toż to istny psychiatryk ![]() ![]() Całe te procedury z "proszę wprowadzić zarodek" trochę śmieszkowe, ale ostatecznie zobaczyłam wdmuchniętą chmurkę do macica city, poleżałam 20min, zapłaciliśmy i do domu. Z milionów pytań przed, po zabiegu nie chciałam zapytać oczywiście o nic. Gin kazał brać leki niezmiennie według zaleceń i 11dpt zrobić betę. Generalnie musiałam wyglądać naprawdę żałośnie, bo gin dłuższą chwilę podtrzymał mnie później za rękę (no chyba, że analizować, czy przypadkiem czegoś nie brałam ![]() Także ten... nie zapytałam ani o relanium, ani o no-spe ani tak naprawdę o nic. Po powrocie przeleżałam całe popołudnie, a dzisiaj za chwilę spadam do roboty na 6h. Najwcześniej w poniedziałek mogę dzwonić i pytać, co z naszą pozostałą trójką, a w pn za tydzień beta. Oczywiście jak do tego czasu nie zejde ze stresu.... nie ma co, dzielna dziewczynka... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Malinka, chuchnęłam jednak w kciuka
![]() Pyati, to kiedy testowanko? Pewnie skupisz się na pracy/stażu więc szybciej ci zleci. To co teraz do porodu szykuje się Justi, a potem pewnie Biedreona i Zielinka. A do testowania? mhmm... Chyba że tak cicho nam Czarna siedzi i wyskoczy z suprajzem ![]()
#1226 |
Zakorzenienie
|
Mała-Mi tobie też ogromnie gratuluję serducha
![]() ![]() ![]() ![]()
#1227 |
Zakorzenienie
|
Midusia, to odpalam już teraz
![]()
![]() |
#1228 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie kręcę nic chociaż korci mnie ![]() z lekarzem cięzki temat. Ogólnie mam swojego gina, do którego chodziłam jakiś czas no i pójdę do niego 5 sierpnia, bo ma urlop teraz. A w medicoverze chcę chodzić dodatkow, zeby chociaż badania mieć za darmo (taaa za darmo co miesiąc płace składkę ![]() W medi zapisałam się do jakiegoś starszego gościa na środę, nie wiem czy nie za wcześniej znowu ![]() no i mam problem czy prywatnie prowadzić ciążę u dawnego gin czy u tego do ktorego chodziłam z medicover. Stary gin do starszy facet, młody jest młodziutki trochę zarozumiały, ale ma np. certyfikat do tych badań 11-13 tyg. Najchetniej to bym chodziła do 2 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz miałam taka sytuację, że robiłam posiew i dla mnie on nie był widoczny, a lekarz mi wydrukował wynik ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() z psiurami dyżur cały tydzien ma TŻ, na wszelki wypadek nagadałam mu, że niczego w domu robić tez nie mogę ![]() ![]() ![]() A teraz pliiis powiedzcie mi, na ile na własną rękę mogę się raczyć no-spą i magnezem? Jeżeli to bezpieczne i często zalecane, to wolałabym wziąć, bo moje pozytywne afirmacje (jak sobie przypomne co jakiś czas ![]() No i u nas w ogóle jakąś dziwna klasyfikację zarodków stosują, bo nie ma żadnego A,B,C,D, tylko mam napisane, że podano zarodek cl8.1 no i o podobno super. Rzeczywiście?! ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Dżizas.... i obiecuję, że juz ostatnie marudzenie.... Jak tak sobie analizuję teraz estradiol z 2 dni przed punkcją i jest 2456,17 pg/ml to to trochę dziwne, że pobrali tylko 6 komórek i tylko 4 z nich były dojrzałe, nie...?
![]() |
#1230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć obchodzę to za duże słowo. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2016-07-22 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.