|
|
#361 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Allegro - czarna lista sprzedawców perfum
Cytat:
sama sobie przeczysz - skoro wiedza w temacie żadna, to po co psujesz komuś opinię, w tak autorytatywny sposób stwierdzając kilka postów wcześniej, że sprzedaje ordynarną podróbę? |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;5881088]sama sobie przeczysz - skoro wiedza w temacie żadna, to po co psujesz komuś opinię, w tak autorytatywny sposób stwierdzając kilka postów wcześniej, że sprzedaje ordynarną podróbę?[/quote]
Proponuję Ci nie wyciągać pochopnych wniosków z mojego posta i nie zarzucać mi autorytarności, zwłaszcza w sytuacji kiedy takie emocje nie miały miejsca.Nie uważam abym swoim jednym postem zepsuła komuś "opinię", w sytuacji kiedy niżej napisane było sprostowanie. To po pierwsze. A po drugie....miałam prawo do takiej spontanicznej opinii, ponieważ takie było moje szczere przekonanie,a robiąc to -wydawało mi się, że robię dobrą rzecz zgłaszając pewną nieprawidłowość. Są większe zbrodnie i nad człowiek się litują stąd też postaram się nie psuć sobie humoru przypisywaniem mi przez Ciebie złych i co ważniejsze nieprawdziwych intencji.
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Ata - nie będę wnikała czy dobrze zrobiłaś wklejając tu link do aukcji oryginału jednoznacznie określając jako podróbę, ale na początku wątku jest wyraźnie zaznaczone - na listę wpisujemy sprzedawców, którzy na 100% są niegodni zaufania, jeśli mamy mocne dowody na ich nieuczciwość.
Dlatego wszystkim chciałam o tym przypomnieć! Tutaj, jak nazwa wskazuje, tworzymy listę sprzedawców - nick plus uzasadnienie dlaczego. |
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjęłam do wiadomości.
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny opisywałam wczoraj przypadek Escady magnetism, która nie pachniała w ogóle
Słowem woda ogórkowa to przy niej killer.DZISIAJ próbowałam wymienić perfumy u tego Sprzedawcy, dziwnie zapomniał spakowac inne perfumy mimo, że wczoraj tak ustaliliśmy.....Niespodzi ewanie zaproponował zwrot kasy ??? Uważam, że wystraszył się, bo ma podróby i po co mu taka upierdliwa klientka. Nie wiem, czy wszystkie perfumy ma podrabiane ....może niektóre a może tylko te moja sztukę ale wklejam dla ostrzeżenia link moich perfum http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=276783532 |
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
A w związku z historią opisaną przez Atę77 - skoro wyszło, że to może jednak było zbyt pochopne działanie podawanie tu linka do aukcji, to czy mozna by wykasowac te posty? Bo jednak wisieć w takim wątku to powinni tylko ewidentni naciągacze.
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Aggie, w planach mamy zrobienie wątku z samymi nickami w kolejności alfabetycznej - tak, jak to jest w przypadku wiarygodnych sprzedawców Allegro.
Wtedy się wyklaruje
|
#368 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nie wiem, jak sprawa się zakończy ale już w tej chwili jest na tyle niemiło, że chciałam opisać sytuację jako ostrzeżenie. 25 listopada zamawiałyśmy z Asią_102 perfumy u polecanego na wizażu sprzedawcy Bolec69. Do dniadzisiejszego żadna z nas przesyłki nie otrzymała. I już nawet nie o to chodzi, bo jak działa poczta Polska, wszyscy tu dobrze wiemy, ale - napisałam do sprzedajacego dwa maile z prośbą o podanie numeru nadania przesyłki, żebym mogła zweryfikować, czy w ogóle została wysłana i co się z na dzieję. Na pierwszy mail uzyskałam odpowiedź "perfumy zostały wysłane, proszę czekać", drugi został kompletnie zignorowany. Dzisiaj zadzwoniłam na numer, który sprzedawca (Super Sprzedawca, hehe) podaje na swojej stronie, żeby ponownie poprosić o numer nadania. Co usłyszałam? "NIE MAM CZASU". Plus dodatkowe arcyuprzejme odpowiedzi typu: "nie jestem chłopczykiem po którym pani będzie jeździć itp." Mam jeszcze nadzieję, że zamówione perfumy jednak do nas dotrą, tym niemniej jeśli o mnie chodzi, był to pierwszy i ostatni zakup u tego sprzedawcy.
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nieladnie z jego strony, nieladnie- zeby nie powiedzec dosadniej
|
|
#370 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
styl wypowiedzi zbulwersował mnie na tyle, aż tę sytuację opisałam w wątku. Nie twierdzę, że facet jest winien, być może on rzeczywiście te perfumy do nas wysłał, ale sposób prowadzenia rozmowy... ręce opadają.
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Profesjonalista
Niemiłe historie.W nieświadomości (co do kultury osobistej tego sprzedawcy) w niedzielę kupiłam u niego smoczy ekstrakt
Edytowane przez mex Czas edycji: 2007-12-12 o 09:44 |
|
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Margot, blady strach na mnie padł normalnie
![]() zaczynam się żegnać powoli ze smokiem...
|
|
#373 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Mnie tylko zastanawia fakt, że ten osobnik znajduje się na liście polecanych na Wizażu sprzedawców - czyżbyśmy stanowiły pierwszy negatywny przypadek..?
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
Może wcześniej nie było problemów "pocztowych", więc żadna nie miała świadomości jaki jest "kulturalny"...
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit - dziewczyny, gdzie on na tej liście jest? Nie mogę go znaleźć
|
|
|
|
|
#376 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Przepraszam za zamieszanie - na wszelki wypadek mozesz go na liście polecanych nie umieszczac - nawet jeśli towar ma oryginalny i w korzystnych cenach to chyba szkoda tracić nerwów na taką "przyjemną" korespondencję...
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie pan Bolec69 ląduje na naszej antyliście polecanych sprzedawców. Nie tak się klienta traktuje |
|
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj pan paczkonosz dostarczył paczuchę z pocałunkiem smoka, więc w tym wypadku w/w sprzedawca spisał się idealnie i choćbym chciała nic złego o tej transakcji napisać nie mogę. Paczka czwartego dnia od zakupu w domu.
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
mam powazne zastrzezenia do uzytkowniczni carminka
handluje czasem Avonami - w tym i zapachami. Kupilam u niej 28 listop. 2 plyny do kapieli - cena ok, plyny tez ale za przesykle policzyla 15 pln. Na samej przesylce poczta zebrala 11 pln a opakowanie pani dala wlasne (2 kopertki+ kawal szarego papieru i pudlo po Heinejenie. Kulturalnie zapytalam gdzie te 4 pln poszlo - zwykla prosba o wyjasnienie ale jak odpowiedzi nie ma tak nie ma. Czekam do po swietach - a potem neutral. Nat
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
d'ou, a dostałaś paragon? I czy na nim masz wyszczególnioną przesyłkę?
Jeśli tak - to resztę zabrał Urząd Skarbowy (Poczta jest zwolniona z Vatu, ale już "sprzedaż przesyłki" nie...
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki paragon???? Na paczce pani z poczty wpisala 11 pln a sprzedajaca nie raczyla laskawie dzioba otworzyc - nic na temat paragonu ani cnic. A ceny przesylek na poczcie zawieraja VAT wiec cena 11 pln za przesylke to juz jest z VATem
Zwykla przyzwoitosc wymaga odpowiedziec 2-3 slowa wyjasnienia. Wrrr... i tak u niej nie kupie wiecej. Nat
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do VATu - niestety, opłaty pocztowe są zwolnione z VATu (nie zawierają go), natomiast (i tu jest walka, ale na razie przegrywana) sprzedawca, który sprzedaje coś wysyłkowo, powinien/musi zawrzeć cenę przesyłki na paragonie/fakturze i odprowadzić od tego VAT (taki, jaki odprowadza za większość rzeczy w paczce - jeśli większość rzeczy jest opodatkowana 22%, to 22, jeśli 7 - to 7, chyba, żeby większość rzeczy była zwolniona z podatku, lub miała stawkę 0)... Dobra, kończę OTa
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
No to fajnie - dzieki za uswiadomienie. Nadal jednak nie rozumiem czemu sprzedajaca na moje pytanie nabrala nagle wody w usta (no i czemu nie ma paragonu). Wyjasnic nie zaszkodziloby...
![]() Nat
|
#385 |
|
Wiedźma
|
Dziewczyny - z przykrością muszę poinformować, że kupiłam zepsute perfumy u użytkownika Piwo81.
Oryginalne, ale zepsute. Sprzedający zgodził się na zwrot, ale musiałam wysłać paczkę za pobraniem do jego narzeczonej. Mam nadzieję, że zostanie odebrana. ![]() Ogólnie - człowiek kontaktowy, ale ceny bardzo wysokie i towar... niepewny. Gdybym nie znała tak dobrze zapachu - pewnie bym nie zwróciła uwagi. Skutek: z pewnością wyrzucone na śmietnik 30 zeta - jeśli kaska wróci.
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
No niestety, ja również się ciężko nacięłam, kwota może niezbyt duża ale...przykro bo to forumka gazetowa
nick Walkier1-kupiła ode mnie próbki, zasymulowała jakieś problemy z przelewem, nawet zadzwoniła, potwierdziła nr konta, wydawała się sympatyczna i miła, do tego była dość nawet aktywną uczestniczką gazetowego forum, przyznaję i biję sie w piersi za swą łatwowierność- wysłałam próbki bez przelewu bo miałam zamiar wyjechać na kilka dni, chciałam być fair no i przelewu nie ma do dziś na maile nie odpowiada, na gazetowym zapewne zmieniła nick został mi żal do siebie samej
|
|
|
|
#387 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
|
|
#388 |
|
Wiedźma
|
UWAGA!
Piwo81 wystawił zwrócone przeze mnie Un Bois Vanille po raz drugi na sprzedaż, mimo że poinformowałam go, że są przeterminowane! Tu link: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=299925627 Dodatkowo opisy jego aukcji kłamią - testery nie są bardziej trwałe, niż produkty, o czym sprzedającego informowałam. W razie zwrotu rzeczywiście odzyskuje się kwotę za perfumy, jednak przesyłka w obie strony (w tym w jedną za pobraniem czyli w sumie 30 zł) obciąża kupującego, nawet jeśli reklamacja jest uzasadniona. Nie polecam niestety.
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Ano kłamią kłamią
. Cyt. "JEŚLI NIE BĘDZIECIE PAŃSTWO ZADOWOLENI Z ZAKUPIONEGO PRODUKTU ZWRACAM PIENIĄDZE. ZAZNACZAM, ŻE JESZCZE NIE ZDARZYŁA MI SIĘ TAKA SYTUACJA."Czyżby?
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Cwaniaczek... tylko że ktoś inny sie na nie natnie. A ostrzegałaś też użytkowniczki na forum gazetowym?
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

stąd też postaram się nie psuć sobie humoru przypisywaniem mi przez Ciebie złych i co ważniejsze nieprawdziwych intencji.
Słowem woda ogórkowa to przy niej killer.

oj nieladnie z jego strony, nieladnie- zeby nie powiedzec dosadniej

- nawet jeśli towar ma oryginalny i w korzystnych cenach to chyba szkoda tracić nerwów na taką "przyjemną" korespondencję...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)