|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() ![]() U mnie laboratorium jest czynne od 7 ale pojadę wcześniej bo na następną wizytę mam mieć zrobioną krzywą cukrową więc 3 pobrania i minimum dwie godziny w laboratorium. Dostałam tez skierowanie na toksoplazmoze, tsh, morfologie, badanie moczu, przeciwciała na grupę krwi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | ||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam i obiecuje poprawę
![]() Cytat:
![]() martwie się o Kociulka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ze się odezwałaś ![]() Cytat:
![]() boskie ![]() ![]()
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-07-26 o 20:42 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam dziewczyny za pamięć, za wszystkie privy i tu i na fb
![]() Staram się czytać was jak najczęściej, ale moja strona psychiczna jeszcze jest do d..py. Póki co sytuacja w zasadzie bez zmian. W zasadzie bo na ostatniej wizycie lekarz oznajmił mi, że do tego wszystkiego doszły mi jeszcze skurcze. Wiem, wczesne skurcze się zdarzają, ale jak moja i tak mikra po Sthundorfie szyjka zacznie się jeszcze skracać to będzie bardzo niefajnie. Nawet na następną wizytę (tj.03.08) lekarz zasugerował mi, że mogę nie zdążyć się stawić. Więc leżę, leżę i jeszcze raz leżę. Lekarz pow wprost - toaleta to już ostateczność mojego wstawania. I tak do końca ciąży. Wszystko mnie już boli - i głowa, i kark, i krzyż i nie powiem co jeszcze, ale każdy dzień to nasz mały sukces. Są dni kiedy jestem pełna nadziei. To Monika trochę dzięki tobie - jak przeczytałam, że stan twojego łożyska się poprawił. Nawet nie wiesz jakich ta wiadomość mi skrzydeł dodała. Aż wczoraj znów zaczęłam planować pokoik dla synka, szukać koszuli do szpitala i do karmienia i ciuszków nawet z myślą o świętach. I już miałam zakupić kiedy przypomniałam sobie o mojej sytuacji i stwierdziłam, że nie, jeszcze mi nie można. Ale mam też dni załamania kiedy nie chce z nikim rozmawiać. I to chyba wtedy najbardziej Kubuś mnie kopie jakby chciał powiedzieć Mamo, ja tu jestem! Nie poddawaj się! Walcz! Damy radę! Więc walczę, bo nie wspominając innego powiedzenia, podobno nadzieja umiera ostatnia. A ja na przekór wszystkim teoriom i lekarzom chciałabym pokazać, że nam się uda. Pisałyście dziś o wcześniakach którym się udało. Nie macie pojęcia jak takie informacje działają na mnie podbudowująco. Tak ja wszystkie wasze dobre wiadomości. I dziękuję wam za wszystkie słowa wsparcia. Miło jest wiedzieć, że ktoś w nas wierzy kiedy mnie samej było już z tym ciężko.
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz dacie rade! ![]() ulozy sie na pewno :-* Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a nasza wątkowa mama aniołkowa Lilotka jest na wątku lutówek
![]() ![]()
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moj sie rozkraczył na prenatalnych a teraz wstydnis nóżki na krzyż ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Marzenia się spełniają :)
|
No właśnie u mnie to nie da się do końca czegokolwiek ustalić ale wstępnie cc mam mieć najpóźniej w 34 tc, czyli koniec października.
#2383 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście wszystkie
![]() Monika, niewielką, ale nadzieję mam, że może się jeszcze podniesie. Nie, nie plamię. U mnie te krwotoki są jednorazowe, bez wcześniejszego plamienia. Ale jak już poleci, to przez min. pół godziny non stop z taką intensywnością, że ani podpaski, ani wkłady poporodowe ani ręczniki nie dają rady. Lucky, a o ciebie tak się martwiłam, że do 3 w nocy nie spałam, bo czekałam na info. Pomijam to, że ostatnio cierpię na bezsenność i śpię po 3 godziny na dobę. Ale ulżyło mi, że dobrze się tobą zajeli. Mademoiselle_m, przyznam, że byłam zaskoczona, że te nasze maluchy tak rosną i twoje Dziecię ma już zaraz pół kilo. Ale cudnie! Justyna183, mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz, ale ja już jakiś czas podczytuję cię na innym wątku, bo jestem strasznie ciekawa jaka w końcu konfiguracje jest w twoim brzuszku.
![]() |
#2390 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bądź dobrej myśli Opowiem Ci historie mojej przyjaciółki Ona urodziła wcześniaka Ważył 600 g Tyle co 3 małe banany Miał chyba o ile dobrze pamiętam 34 cm Dzieciątko trafiło do inkubatora było dużo stresu ale teraz.... Chłopiec ma 2 latka Jest bardzo żywiołowy, uwirlbia grac w nogę Rozwija się normalnie nie ma żadnych opóźnień czy innych rzeczy Normalny rozbojnik z niego Kuba też taki będzie!!! Zobaczysz! ❤❤❤❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() my musimy tylko dbać o siebie o bo one już sobie świetnie dadzą radę ![]() strasznei skomplikowane to bycie w ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Rozeznanie
|
Kociulek trzymaj się mocno, wiara czyni cuda, nie ma innej możliwości niż ta, że będzie dobrze! A maluch jest silny, dacie razem radę
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-26 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kociulku trzymam za Ciebie kciuki!
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Migdałku
![]() Mewkaa, Velvet, właśnie takie przypadki mnie zaskakują i jednocześnie cieszą. Że jest szansa w razie gdyby się coś działo. Pytałam lekarza, który tydzień ciąży będzie już bezpieczny dla dziecka, to powiedział, że 34, w ostateczności 32. Ale nawet do tego 32 jeszcze bardzo daleko. Przypadki które opisujecie są niebezpieczne, ale jak widać nie niemożliwe. Boję się tylko, że nawet jeśli synek będzie silny, to nasi lekarze, sprzęt itd. nie będą dość silne. Pewnie niepotrzebnie się martwię, ale jak ostatnio leżałam w szpitalu w nocy przywieźli dziewczynę z silnymi bólami. Urodziła dziecko, które nie przeżyło. Nie muszę mówić jakiego szoku sama doznałam. Nie wiem który to był u niej tydzień ciąży. Leżała w sali obok i usłyszałam tylko rano jak pielęgniarka mówiła do niej, że będzie musiała zabrać dziecko do pochówku. Nie wiem od którego tc oddają dziecko do pochówku.
![]() |
#2395 | |
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty kochana nie załamuj się, bo takich przypadków jest na prawdę dużo i ciąże są donoszone prawie do końca. Trzymam za Ciebie kciuki ![]() Aha i moja kuzynka urodziła w 6 miesiącu, a mały ma dzisiaj 5 lat ![]()
Trojaczki urodzone 24.10.2016 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez justyna183 Czas edycji: 2016-07-26 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki do cholery pochówek? 😲 Ty chrzciny planuj do jasnej ciasnej!!!😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Az sobie w twarz pluje, ze wywolalam u ciebie jakielkowiek nerwy! Wypoczywaj! Jak twoja rodzinka? Tesciowa i mama pomagaja we wszystkich domowych obowiazkach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choć nad wyborem chrzestnych też już myślałam ![]() Cytat:
A zarówno rodzice jak teściowa bardzo mi pomagają, ale najwięcej przy mnie robią dzieci. Dla nich to na prawdę szkoła życia. Mówię do męża, że przez te, daj Boże, kilka miesięcy będą potrafiły prać, sprzątać, gotować itp. To oni są ze mną od samego rana i zaczynając od podania mi leków, posiłków, przez włączanie prania, zmywarki, sprzątania, a nawet gotowania, bo dziś ugotowali sobie makaron na mleku i ziemniaki do obiadu, a na zajmowaniu się kotem kończąc. Szkoda mi ich, że zabieram im wakacje i ten czas na zabawę, ale jak moi rodzice chcieli zabrać ich na weekend do siebie, tak na drugi dzień przywieźli, bo synek martwił się jak sobie sama daję radę.
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
Mewka, teraz mam 2 sierpnia na nfz wizyte ale pewnie bez usg...
#2400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wszystko się dobrze skończy wynagrodzisz im to jakoś 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Ooo Dodoo to tak jak ja ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.