Perypetii Październikówek 2016 cz. III - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-31, 19:19   #1051
WKasiarr
Zakorzenienie

Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może napiszecie ile macie sztuk ubranek na 56 i 62, bo ja to myślałam, że mam ich dużo ale teraz to zaczynam w to wątpić :/
U mnie się zebrało w rozmiarze 56. Łatwiej zliczyć, bo wszystko na suszarce wisi
9 pajacyków cienkich, 4 welurkowe, 8 półśpiochów, 16 kaftaników, 11 bodziaków z długim rękawkiem, 4 bluzeczki z napkami na ramionach, 9 bodziaków bez rękawków, 3 bluzy z kapturkiem., plus czapeczki, niedrapki, skarpetki... Jeszcze u mojej mamy mam do odbioru, ale nie wiem ile sztuk. Na bank tego nie wykorzystam wszystkiego.
Na 62 jeszcze nie robiłam podliczenia, ale patrząc na półkę wynik może być podobny lub wyższy.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-07-31 o 19:21
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-31, 19:51   #1052
pearl126
Zadomowienie

Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Ja juz skończyłam maja wyprawkę ciuszkowa wiec podsyłam moje podliczenie:

56
*body długi rękaw 12szt (choć zdaje mi sie,ze to raczej większe 56 i troche w tym dzidzia pochodzi)
*body krotki rękaw 8szt (tu mam rzeczywiście malutkie)
*pajace 7szt
*spodnie/polśpiochy 9szt

62
*body długi rękaw 9szt (znowu tu mi sie zdaje,ze połowa z tego to podchodzi juz pod 68 raczej)
*body krotki rękaw 2szt
*pajac 0szt
*spodnie/polśpiochy 9szt
*bluza/bluzeczka na pajac 3szt
*grubszy pajac 2szt
*kombinezon 1szt

68
*body długi rękaw 3szt
*body krótki rękaw 1szt
*spodnie 9szt
*bluzy/bluzki 6szt

Nie mam w ogóle śpiochów i nie planuje. Dzidzke chce ubierać na początek w body z krótkim rękawkiem plus pajac. Jak sie wprawie to tylko body długi rękaw plus spodnie/polśpiochy, plus ewentualnie bluza/bluzeczka. Stad brak śpiochów i pajacy na 62.

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-31, 19:52   #1053
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
No widzisz, tego nie doczytałam. Zresztą ja to spory czas temu gdzieś czytałam, słyszałam...

Mój mąż mi dzisiaj wjechał na ambicje i przypomniał, że nadal nie mam torby przygotowanej, a on w razie czegoś nie chce zostać z niczym. Poza tym zdecydował, że mam zapakować w torbę najpotrzebniejsze rzeczy na wyjazd do teściów w przyszłą sobotę. Marudził, że gorąco, że zmiana klimatu, że podróż, że intensywnie itp itd. I mamy zabrać na wszelki wypadek co potrzeba. Kurcze niech mi tu nie wywołuje wilka z lasu Na moje dość ironiczne pytanie czy ma zamiar też fotelik zabrać to stwierdził, że nie, bo na to ma plan awaryjny. No tak, bo jego bratu 9 miesięcy temu też sie dziecko urodziło, wiec wziąć skąd będzie. No i co? No i wyprałam wszystko na 50/56 cm i 56cm, wisi suszy się i przeraziło mnie ilością podczas wieszania. Brawo mój mąż i jego siła
Załącznik 6565541

No to mój na odwrót. Na wszystko mamyjeszcze czas. Do tego stwierdził, że kupiłam kosmetyków dla Młodej i większości nie będziemy używać.

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... od paru dni chodzę struta... razem z tz kupujemy mieszkanie, które obecnie wynajmujemy. Byliśmy w banku i jest możliwość zwrotu wkładu własnego pod warunkiem, że mieszkanie jest do remontu. Generalnie u nas do roboty jest cała kuchnia, łącznie z prądem i gazem i przedpokój z wymianą drzwi, bo obecne to prowizorka zrobiona z dechy...
Wiecie jak to pierworodka... chciałabym juz żeby od połowy sierpnia stało łóżeczko u nas i tak dalej... a tu zapowiada się jeszcze remont...

Powiedzcie mi czy ja przesadzam? Albo wymyślam? Oczywiście przez ten mój strach z tz nie umie się dogadać i podjąć jakiejkolwiek decyzji... mój tz jest przekonany że zdążymy przed porodem... a ja nie do końca....

Musiałam się Wam wygadac...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

A ile zajmie Wam ten remont na dzień dzisiejszy? Wiadomo, zawsze coś się przeciągnie, ale nie martw się na zapas. Zresztą musicie to zrobić tak czy inaczej. Nawet jeśli nie zdążycie przed porodem to teraz chyba najlepiej zacząć, bo potem, będzie ciężej.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-31, 20:07   #1054
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... od paru dni chodzę struta... razem z tz kupujemy mieszkanie, które obecnie wynajmujemy. Byliśmy w banku i jest możliwość zwrotu wkładu własnego pod warunkiem, że mieszkanie jest do remontu. Generalnie u nas do roboty jest cała kuchnia, łącznie z prądem i gazem i przedpokój z wymianą drzwi, bo obecne to prowizorka zrobiona z dechy...
Wiecie jak to pierworodka... chciałabym juz żeby od połowy sierpnia stało łóżeczko u nas i tak dalej... a tu zapowiada się jeszcze remont...

Powiedzcie mi czy ja przesadzam? Albo wymyślam? Oczywiście przez ten mój strach z tz nie umie się dogadać i podjąć jakiejkolwiek decyzji... mój tz jest przekonany że zdążymy przed porodem... a ja nie do końca....

Musiałam się Wam wygadac...

Ja Cię doskonale rozumiem, bo my co prawda mieszkamy "na swoim", ale też wszystko w fatalnym stanie jest i trzeba polatać dziury w ścianach, pomalować, mnostwo rzeczy poprawić, nowe drzwi też są potrzebne... trochę zaspaliśmy z tematem, ale w sumie też nie mogliśmy się dogadać z ekipą. Teraz temat powrócił, ale ja już jestem zbyt spanikowana, żeby się za to zabierać, przecież to mnóstwo sprzątania i tak się wydaje, że się ze wszystkim zdąży. A teraz to ja już wolę na spokojnie kupić to łóżeczko i fotelik, prać, prasować, pakować się i czekać, a nie robić w mieszkaniu rozpierduche. Jeszcze, żebym miała pewność, że faktycznie urodzę w październiku, a nie np. w połowie września, albo jeszcze odpukać wcześniej... Więc postawiłam sprawę dość twardo - jeśli faktycznie zdążą ze wszystkim i DO 15 sierpnia będzie ZROBIONE, to się zgadzam. Jeśli nie, to na wiosnę na spokojnie ogarniemy temat. No i okazało się, że oni teraz nie zdążą, więc stanęło na tych wiosennych miesiącach. I teraz tylko drzwi wymieniamy pod koniec sierpnia, ale to jest tak naprawdę tylko 1 dzień roboty i już.
Jeśliby u Ciebie zdążyli do połowy czy nawet bliżej końca sierpnia, to myślę, że na spokojnie, będziesz miała jeszcze na luzaczku czas, żeby sobie podopinać tematy i czekać na bąbla... no i plus też jest taki, że już nie będzie to nad Wami "wisialo", tylko będziecie mieli z głowy i urządzone gniazdko.
Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może napiszecie ile macie sztuk ubranek na 56 i 62, bo ja to myślałam, że mam ich dużo ale teraz to zaczynam w to wątpić :/
No jak sie wzielam za pranie to wydawało mi się, że mam dużo, ale tak wg listy wydaje mi się "rozsądnie" a może nawet za mało

8 body z długim na guziczki rozm. 56
2 body z krótkim rekawkiem rozm. 62
4 body z dł. Rozm. 62
4 x kaftanik rozm. 56
4 kaftaniki rozm. 62
2 śpiochy 56
2 śpiochy 62
2 pajace bawełniane 56
2 pajace bawełniane 62
2 pajace welurowe / frotte 56
2 pajace welurowe / frotte 62
1 pajac typu miś/polar 62
1 kombinezon 68
miliony czapeczek
1 niedrapki
miliony par skarpetek
4 x półśpiochy / spodenki 56
4 półśpiochy / spodenki 62
2 x bawełniana chustka na szyje
1 rożek
1 śpiworek

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-31, 20:49   #1055
morrigan1986
Wtajemniczenie

Witam w klubie, mój mąż stwierdził, że jednak przydałoby się zmienić podłogę w pokoju małej. Ja bym chciała też przemalować pokoik, bo jak wybierałam farbę to pokojem dziecka miała być nasza sypialnia, ale po drodze zmieniło się przeznaczenie pokojów. Sypialnia jest większa, w niej ta zieleń wyglądałaby ok, w mniejszym pokoju Zosi jest ciut....oczoj**na. I mój mąż też ma podejście, że jest jeszcze wcześnie, nie potrzeba żadnych zakupów, ubranek. Może jak w sierpniu urodzi się córka jego brata, to dostanie jakiegoś pałera.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-31, 20:55   #1056
Megula91
Zadomowienie

Megilla - właśnie nie wiem ile to zajmie to mnie najbardziej martwi. Na pewno do połowy sierpnia ogarnelibysmy temat gazu i prądu...

Wontrubka - masz rację w sumie im wcześniej tym lepiej. Ale też jestem przerażona wizja syfu w mieszkaniu w momencie gdy chciałam powoli prac ubranka malutkiej... jestem rozbita i nie wiem co robić... a tz zaczyna się niecierpliwic...

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-31, 21:02   #1057
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Ja juz skończyłam maja wyprawkę ciuszkowa wiec podsyłam moje podliczenie:

56
*body długi rękaw 12szt (choć zdaje mi sie,ze to raczej większe 56 i troche w tym dzidzia pochodzi)
*body krotki rękaw 8szt (tu mam rzeczywiście malutkie)
*pajace 7szt
*spodnie/polśpiochy 9szt

62
*body długi rękaw 9szt (znowu tu mi sie zdaje,ze połowa z tego to podchodzi juz pod 68 raczej)
*body krotki rękaw 2szt
*pajac 0szt
*spodnie/polśpiochy 9szt
*bluza/bluzeczka na pajac 3szt
*grubszy pajac 2szt
*kombinezon 1szt

68
*body długi rękaw 3szt
*body krótki rękaw 1szt
*spodnie 9szt
*bluzy/bluzki 6szt

Nie mam w ogóle śpiochów i nie planuje. Dzidzke chce ubierać na początek w body z krótkim rękawkiem plus pajac. Jak sie wprawie to tylko body długi rękaw plus spodnie/polśpiochy, plus ewentualnie bluza/bluzeczka. Stad brak śpiochów i pajacy na 62.
Pajace przydają się do spania, moja do rozm 86 jeszcze nosiła na noc, bo nic się nie podwija
Stary 2016-07-31, 21:06   #1058
Ewula88
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja jestem zdania aby remontować wszystko teraz w miarę możliwości. Wydaje mi sie ze potem po narodzinach bedzie ciężej. Wiele moich znajomych przełożyło remonty na potem a dzieci maja juz duże i dalej mieszkania niegotowe.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-31, 21:11   #1059
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Pajace przydają się do spania, moja do rozm 86 jeszcze nosiła na noc, bo nic się nie podwija

Rzeczywiście, masz racje pózniej dokupie większe pajacyki na spanie. Dzięki za przypomnienie.

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-31, 21:22   #1060
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście, masz racje pózniej dokupie większe pajacyki na spanie. Dzięki za przypomnienie.
Warto polować na wyprzedaże, bo normalnie są strasznie drogie w tych kolejnych rozmiarach. Opłaca się na promocjach w endo, 5-10-15 i wielopaki w smyku. Przynajmniej dla mnie więcej niż 30 zł za piżamę dla dziecka to straszne zdzierstwo ;-) szczególnie że musi mieć przecież kilka na zmianę.
Stary 2016-07-31, 22:10   #1061
pannazwanny
Rozeznanie

Dziewczynki moja taktyka niekupowania niczego okazała się dobrą taktyką... Byliśmy wczoraj u kolegi TŻa i powiedział że da nam ciuszki i jego żona przyniosła gotowy worek, rozpakowałam to teraz w domu i oczom nie wierzę, 26 szt. body, 7 pajaców, 16 śpiochów, 6 koszulek, 5 czapeczek, pojedyncze inne rzeczy a oprócz tego kombinezon, śpiworek oraz polarek do wózka... Wszystko w tych najmniejszych rozmiarach. Mam jeszcze odebrać rzeczy od 3 innych koleżanek ale już praktycznie wszystkie ciuchy mam!
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-31, 23:03   #1062
Inka_25
Rozeznanie

Witam się jeszcze w niedziele...... Nadrabiam was dopiero......
Justyna-strasznie się cieszę ze u Waszej czwóreczki wszystko super.....oj będzie mała rządziła braciszkami��
Megulla-tylko spokój nas uratuje�� Rozpoczynaj remont i się nie przejmuj-nawet jakbyś miała na początku gdzieś się wynieść-pomysł jaki będziesz miała pózniej luz..... Kiedy chcesz remont robić??? Jak maleństwo będzie raczkować i wszystkiego będzie ciekawe???? Nie odkładaj tego!!!!!! My teraz kupiliśmy dom-stan deweloperski..... Wszystko trzeba wykończyć w 4 mięs......
Co do prania ciuszków-moim zdaniem jest dużo za wcześnie- ja zamierzam dopiero w połowie września ogarniać. Patrząc jak się kurzy u nas w szafie-2 mies to dużo-tym bardziej że teraz to pierze pralka-i w zasadzie w 1dzien się wszystko ogarnie.
Moja Z złapała zapalenie ucha..... Od wczoraj gorączka.... Dzisiaj na sor pół dnia i antybiotyk......MASAKRA-1raz bierze antybiotyk....
Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 07:27   #1063
WKasiarr
Zakorzenienie

Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Pannazwanny Super sprawa z paką dla bąbla. Dużo zeszło Ci z głowy, fajnie.

Inka Zdrowia dla małej!!

Mój mały harcuje od 4 i ani myśli przestać.
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 07:48   #1064
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Dziewczynki moja taktyka niekupowania niczego okazała się dobrą taktyką... Byliśmy wczoraj u kolegi TŻa i powiedział że da nam ciuszki i jego żona przyniosła gotowy worek, rozpakowałam to teraz w domu i oczom nie wierzę, 26 szt. body, 7 pajaców, 16 śpiochów, 6 koszulek, 5 czapeczek, pojedyncze inne rzeczy a oprócz tego kombinezon, śpiworek oraz polarek do wózka... Wszystko w tych najmniejszych rozmiarach. Mam jeszcze odebrać rzeczy od 3 innych koleżanek ale już praktycznie wszystkie ciuchy mam!
No i super ja tak miałam dla córki, dopiero teraz jak ma dwa lata zaczynam jej sama więcej kupować, bo chociaż ciągle trochę dostaję to już coraz bardziej zniszczone jednak. Ale na kolejne rozmiary, tak 3-4 latka też już czekają dwa kartony rzeczy w dobrym stanie. Dla chłopca gorzej bo większość znajomych ma dziewczynki, dostałam w sumie trzy kartony ciuszków ale zdecydowanie więcej na kolejne rozmiary, a te mniejsze musiałam dokupić. Ale właściwie większość już mam, zbieram się do zakupów z apteki i będzie spokój.
Stary 2016-08-01, 08:12   #1065
Megula91
Zadomowienie

Inka - chcemy zacząć od połowy sierpnia w najlepszym przypadku... macie rację dziewczyny, im wcześniej tym lepiej. Nawet jakbyśmy nie zdążyli przed narodzinami to i tak lepsza opcja niż jak juz córka będzie z nami...

BARDZO WAM DZIĘKUJĘ! Potrzebowałam tego 😊

26.11.2015

04.08.2017
Stary 2016-08-01, 09:13   #1066
Lunus
Wtajemniczenie

Cześć
U nas też temat remontu na topie - oczywiście rozpoczął się jeszcze przed myślą o ciąży bo robiliśmy projekt łazienki i dwóch pokoi a później jak nas przyszpiliło z ciążą to już ciężko kogoś znaleźć no ale trzeba to zrobić i ciśniemy wszystkich Przyznam że jakoś tego nie do końca widzę ale ok

No i przy okazji zrobimy kącik dzieciowi bo nie możemy jeszcze zrobić całego pokoju bo jak? w tym całym remoncie ma mieszkać ? ;P

W każdym razie piesek będzie musiał się miejscem podzielić i już nie będzie panem pokoju tylko będzie miał współlokatora

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 09:22   #1067
marrticzka
Zadomowienie

Witajcie w deszczowy i przyjemnie chłodny poniedziałek😊
U nas na tapecie przeprowadzka.wątpliwości czy gonić,by zdążyć do października czy na spokojnie porobić większe zakupy typu panele,kafelki itp. i jak dzidz już będzie to na spokojnie swoim tempem się przeprowadzić.chyba wygrywa druga opcja.Póki jeszcze jestem na chodzie kompletujemy wszystko,bo z dnia na dzień coraz ciężej

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 09:29   #1068
Lunus
Wtajemniczenie

Ktos tu ostatnio szumisia kupował ale jakiegoś innego.
Czy masz może porównanie do tego oryginalnego ?
http://whisbear.com/sklep/kategoria/wszystkie
http://szumisiesklep.pl/kategoria/ku...ny-czujnik-snu

Może inny szum ma albo może lepszy od tego starego ?

Stary 2016-08-01, 09:34   #1069
ana909
Erudycja

Witam się po kolejnej zarwanej nocy, chyba jeszcze gorszej niż poprzednie :/ czuję się mega zmęczona, niby chłodno, padało od nocy a ja już po śniadaniu jestem zlana potem.
Stary 2016-08-01, 09:36   #1070
Megula91
Zadomowienie

Lunus - no właśnie chyba lepiej tak jak piszą dziewczyny. Lepiej teraz to zrobić niż później. Ja w takim razie tez stopuje jeśli chodzi o kącik dla małej. Jak nie zdążymy pójdę do mamy. Nie ma problemu.. 😊

26.11.2015

04.08.2017
Stary 2016-08-01, 09:49   #1071
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość

Tez się zastanawiam którego wziąć...
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 10:01   #1072
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość

Zarówno Szumisie jak i Whisbeary to produkty polskie, oryginalne. Ja kupiłam Szumisia ponieważ:
- bardziej mi się podoba z wyglądu
- ma 5 opcji szumu, Whisbear ma tylko jeden szum przypominający ten z życia płodowego
- zarówno Szumiś jak i Whisbear mają dodatkową opcje cry sensor
- kosztują praktycznie tyle samo

Różnica tak jak mówię - inny wygląd oraz Szumiś ma pięć opcji szumu.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 10:02   #1073
styska1551
Zadomowienie

justyna183 gratulację będziesz mieć wesołą gromadkę Ja też jestem jedyną dziewczyną wśród 3 chłopaków (ale nie jesteśmy czworaczkami ) i jest fajnie, siostry nigdy nie chciałam mieć, ale wszystko jeszcze przed Tobą np. kolejny 3-pak A co do imion dla chłopców, to podobają mi się Milan, Kosma, Maksym, Dacjan, ale nie wiem czy pasują

isia1987 pięny brzuszek

WKassiar A mój śpi chyba nawet więcej niż 15h na dobe, jest strasznie leniwy, kopnie sobie kilka razy dziennie i mu się nie chce. No chyba, że oglądam mecze to daje we znaki, ale nie wiem czy dlatego, że ja się denerwuję, czy słucha porad wujków i dziadka i ma już dość

Roosko ja na wózek wydaję jakoś 4500 zł, ale kupują mi go rodzice, chciałam coś tańszego, ale oni się uparli na taki budżet i już.

pannazwanny ja też jeszcze nic nie kupiłam, to może też dostanę jakieś ciuszki, dobra taktyka

morrigan1986 zobaczyłam właśnie, że rodzisz Zosię 18 października to tak jak moja bratowa Każdy mówi, ze Zośki to wredne baby są, ale każdy je lubi, a moja Bożena się śmieje, że jest strasznie wredna bo tak jej daje popalić i chce już wyskoczyć.

Masakra, noce podczas których są minimum 4 pobudki to standard Jeszcze mnie ostatnio takie skurcze w łydkach łapią, ze nie wiem co sie dzieje, ginekolog każe więcej magnezu, ale już biorę tak dużą dawkę, że 2x przekracza dziennie zapotrzebowanie. Jeszcze będę pić wapno, bo łydki tak bolą, że szok. Ciekawe czy to nie oznaki anemii... 3 sierpnia idę na wizytę to się wszystkiego dowiem.
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 10:08   #1074
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Zarówno Szumisie jak i Whisbeary to produkty polskie, oryginalne. Ja kupiłam Szumisia ponieważ:
- bardziej mi się podoba z wyglądu
- ma 5 opcji szumu, Whisbear ma tylko jeden szum przypominający ten z życia płodowego
- zarówno Szumiś jak i Whisbear mają dodatkową opcje cry sensor
- kosztują praktycznie tyle samo

Różnica tak jak mówię - inny wygląd oraz Szumiś ma pięć opcji szumu.
O fajnie, że odpisałaś.
U mnie wszyscy mają tego czerwonego więc już sama nie wiem.
Jeszcze rozważałam tego ptaszka ale trzeba się zdecydować

Stary 2016-08-01, 10:18   #1075
pannazwanny
Rozeznanie

My na używany wózek planujemy wydać do 1000 zł.

Ja ciągle trochę przeziębiona, ale jak czytam o waszych spuchniętych nogach i skurczach łydek to się pocieszam że przynajmniej to mnie na razie omija. I też przez większość nocy śpię jednym ciągiem.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 10:27   #1076
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość

morrigan1986 zobaczyłam właśnie, że rodzisz Zosię 18 października to tak jak moja bratowa Każdy mówi, ze Zośki to wredne baby są, ale każdy je lubi, a moja Bożena się śmieje, że jest strasznie wredna bo tak jej daje popalić i chce już wyskoczyć.
Tak, słyszałam, że Zośki to charakterne dziewczyny

Ja w nocy też się ciągle budzę, do łazienki trafiam z zamkniętymi oczami.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 10:40   #1077
megilla
Zakorzenienie

Hej,
Ja też po przerywanej nocce. Dobrze, że mogłam odespać. Obudziłam się o 3 z takim jakby swiezbieniem nóg. Nie swedzialy, to coś bardziej jak zespół niespokojnych nóg. Przez dwie godz snulam się. W końcu wypiłam melise i zasnęłam. A może lepiej sprawdzić czy to cholastaza?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 10:45   #1078
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
My na używany wózek planujemy wydać do 1000 zł.

Ja ciągle trochę przeziębiona, ale jak czytam o waszych spuchniętych nogach i skurczach łydek to się pocieszam że przynajmniej to mnie na razie omija. I też przez większość nocy śpię jednym ciągiem.
Jesteś miesiąc za mną więc jeszcze masz czas ja źle sypiam dopiero od tygodnia, a naprawdę źle jest od 3dni :/ najlepiej jest nad ranem, dlatego ostatnie dwa dni spałam do 10-11, bo zasypiam porządnie koło 5 rano. W dodatku czuję coraz wiekszy ucisk tam na dole i mega szybko robi mi się słabo. Dobrze że dziś mam wizytę to pogadam z lekarzem
Stary 2016-08-01, 10:48   #1079
marrticzka
Zadomowienie

Dziewczyny,czy któraś z Was zauważyła po ostatnich wynikach (robionych po 15.07),że zostały zmienione normy ???Ja byłam w szoku,gdy okazało się,że teraz norma hemoglobiny to 11,2-15,7 a nie tak jak było od 12- 16. Mi wyszło 11,3 więc zgodnie ze starą mało,a z obecną w normie.I bądź tu mądry człowieku.

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-01, 10:51   #1080
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy któraś z Was zauważyła po ostatnich wynikach (robionych po 15.07),że zostały zmienione normy ???Ja byłam w szoku,gdy okazało się,że teraz norma hemoglobiny to 11,2-15,7 a nie tak jak było od 12- 16. Mi wyszło 11,3 więc zgodnie ze starą mało,a z obecną w normie.I bądź tu mądry człowieku.

ja miałam robione i normy były takie same jak poprzednio. Może w innym labie robiłaś? wtedy mogą mieć inne kryteria

ja spałam w miarę dobrze, budzę się w nocy jak się przekręcam bo kręgosłup boli. Na lewym boku mi strasznie niewygodnie ostatnio i śpię na prawym lub na plecach. I szybko się męczę, mąż się śmieję, że oddycham jak parowóz, sapie mu nad uchem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości