|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część... kolejna :D
Jeju trzeci raz buntu dwulatka nie zniose!!!!!!!!!!!
Ratujcie!!!!!!!!! Neti polej cos bo oddam, serio mam dosc!!!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Marsi-dasz rade! :-* Gojka-co robilas z ogorkow? Ja mam w tym roku swoje I tak mysle naf jskas salatka w sloiku, ma zime. Nigdy nie robilam. Macie jakis przepis? Da rade w ogole cos takiego z ogorkow zrobic? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku, da sie na pewno.
Moja tesciowa robi cos takiego: http://kulinarnyprzepis.pl/salatka-z-ogorkow-i-papryki/ ja nie lubie rzeczy octowych, ale TZ sie zajada. marsi, worek sil przesylam ![]() Aaaaa nie pisalam Wam, umarlam ze smiechu dzis w nocy. Teraz jak Kuba nie ma swojego lozeczka to do czasu zakupu nowego zazyczyl sobie spac po japonsku - na materacu na podlodze ![]() Materac stoi obok naszego lozka. Budze sie w nocy, patrze: materac pusty, nie ma go!! Patrze pod nasze lozko, a tam moj syn spi w najlepsze ![]() ![]() wturlał sie skubaniec.
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2016-07-30 o 23:02 |
|
|
|
#1384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zwykłe kiszońce robie, bo wystarczy włozyc ogórki i zalac zimną wodą z kranu ![]() KIJA, jak tam racje zywnościowe bo burza w internetach sie rozpętała na ten temat? |
||||
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Marsi, aż tak źle? Dasz radę! dziś właśnie myślałam o Tobie jak się czujesz. Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
Sylwietta nam racje przyslugiwaly więc nie wiem. O swoim wikcie i własnej wodzie byliśmy, 12 godzin na miejscu plus dojazd do Wieliczki i powrót
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryku, większość korniszonów bo te idą u nas najszybciej. Do tego dla tz w chili i zrobiłam jeszcze sałatkę (koreczki na nia mowie) choc do konca nie jestem pewna czy tesciowa podala mi dobry przepis, wiec nie poręcze czy dobry. Przepisy moge jutro do klubu wrzucić.
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki!
mam pytanko - macie rolety w pokoju? mamy salon od wschodu i juz nie dajemy rady do okolo 11 jest nie do wytrzymania w sypialni mamy te zwykle zaciemniajace. brac takie same do salonu czy te dzien noc? dobre one sa skoro maja takie pasiaste przeswity? ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
te nasze ogorki sa bardzo duzo i jakos nie widze je kisic. do kiszenia wole mniejsze. mam chetke zrobic jakas salatke wlasnie, no generalnie cos innego. z drugiej strony naj.ebie sie przy tym jak cholera a w zime przy moim ewentualnym kp to na takie octowe cuda bede mogla sobie jedynie popatrzec |
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryku, te koreczki co ja robię nie są jakies mega pracochlonne. Wiadomo troche schodzi, ale nie aż tak mocno. Aa i sa one raczej slodkawe- nie wiem czy lubisz. Ja większość przetworów bardziej na slodko niz octowo. Choc nie jestem na 100% pewna czy t. dala mi dobry przepis. Wstawie jutro, bo dzis nie mam czasu za bardzo. Wiadomo tz w domu, wiec korzystamy.. Te chili tz tez się szybko robi. A raczej przygotowuje, bo później na 12 godz sie odstawia itp. Koreczki tez godz musza odczekać.
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy te zaciemniające i średnio dają radę. Mimo że zasłonie okna to i tak jest gorąco,nie tak jak bez rolet ale mimo wszystko oczekiwałabym od nich więcej. Ja mam okna północne i zachodnie.
|
#1391 |
|
Konto usunięte
|
Mamy w obu pokojach rolety, u dziewczyn waniliowe - bez sensu, bo prawie nie zaciemniają, u nas kawa z mlekiem - tak samo
tyle, że chociaż okna południowe, to mieszkamy na 1 piętrze, naprzeciwko wysokie kamienice więc ogólnie ciemno jest i chłodno. Na 4 piętrze to masakra była - czyste słońce i poddasze!
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykłe rolety i jestem zadowolona.
Moja siostra ma ten dzień-noc i jakoś tak średnio mi się podobają. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;63629816]Mamy w obu pokojach rolety, u dziewczyn waniliowe - bez sensu, bo prawie nie zaciemniają, u nas kawa z mlekiem - tak samo tyle, że chociaż okna południowe, to mieszkamy na 1 piętrze, naprzeciwko wysokie kamienice więc ogólnie ciemno jest i chłodno. Na 4 piętrze to masakra była - czyste słońce i poddasze![/QUOTE]Ja tak mam. Nad nami strych Dlatego mam ciemne rolety i wentylator
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mialam kiedys jasne rolety - porazka totalna, nic nie daja.
Teraz od balkonu mam antywlamaniowe (parter), w upal opuszczam do polowy i jest super - przyjemny chlod. W sypialni i kuchni chce zalozyc rolety dzien i noc. |
|
|
|
#1394 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ba!Te robiłam http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25237 i te ![]() http://www.mojegotowanie.pl/przepis/ogorki-z-musztarda Całkiem smaczne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;63629816]Mamy w obu pokojach rolety, u dziewczyn waniliowe - bez sensu, bo prawie nie zaciemniają, u nas kawa z mlekiem - tak samo tyle, że chociaż okna południowe, to mieszkamy na 1 piętrze, naprzeciwko wysokie kamienice więc ogólnie ciemno jest i chłodno. Na 4 piętrze to masakra była - czyste słońce i poddasze![/QUOTE]No moja mama na ostatnim piętrze mieszka a nad nią tylko dach. SAUNA. U mnie super chłodek na parterze z grubymi murami
|
|
#1395 | |
|
Lurker ;)
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;63629816]Mamy w obu pokojach rolety, u dziewczyn waniliowe - bez sensu, bo prawie nie zaciemniają, u nas kawa z mlekiem - tak samo
tyle, że chociaż okna południowe, to mieszkamy na 1 piętrze, naprzeciwko wysokie kamienice więc ogólnie ciemno jest i chłodno. Na 4 piętrze to masakra była - czyste słońce i poddasze![/QUOTE]Cytat:
okna z kazdej strony, wyobrazcie to sobie darmowa sauna :POd jutra w lidlu beda miec ciecierzyce w sloiku za 3 zl. Kupilam juz dzis i bede robic te prazona z przyprawami ciekawe czy nam posmakuje.
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj znow robilam chrupki (duza porcja, z calej paczki ciecierzycy) - dzisiaj juz sladu po nich nie ma
![]() Robilam jeszcze to: http://www.dusiowakuchnia.pl/2015/01...suszonych.html super jak ktos lubi suszone pomidory
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;63629816]Mamy w obu pokojach rolety, u dziewczyn waniliowe - bez sensu, bo prawie nie zaciemniają, u nas kawa z mlekiem - tak samo
tyle, że chociaż okna południowe, to mieszkamy na 1 piętrze, naprzeciwko wysokie kamienice więc ogólnie ciemno jest i chłodno. Na 4 piętrze to masakra była - czyste słońce i poddasze![/QUOTE]Ja właśnie od wczoraj mieszkam na 4 piętrze, ale to nie jest stara kamienica, tylko po prostu taki niewysoki blok, ma ok 10 lat. Mieszkanie super, dwupoziomowe, ogromne, no ale fakt - słońca dużo i przez to duszno. |
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Heja, wczoraj wracalam z nad morza zamiast 6 h prawie 10 takie korki ... Zaraz do pracy
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Deli-gdzie byliscie I na ile? Ktora droga jechaliscie?
Black-oby wam sie dobrze mieszkalo! A zmieniliscie tez miasto czy tylko mieszkanie? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- My jedziemy do krynicy w drugiej polowie sierpnia, udalo nam sie zarezerwowac pokoj tam gdzie ostatnie 2 lata z rzedu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o kciuki. Wczoraj późnym wieczorem przeszla u nas burza. Nie bylo nas wtedy w domu. Dzwoni sąsiadka, ze ich zalewamy, ze leje sie ciurkiem woda z sufitu.. Co sie okazalo? Pies ze strachu przegryzl rurkę, ktora doprowadA wode do pralki.. Chcial pod wannę wejść, a ze remont nie skończony i wanna nie zabudowana to... Na parterze jest sklep z firankami, zaslonami itp mega drogi. Oby tam nic nie ucierpialo, bo jak nam przyjdzie zapłacić za straty to sie pochlastam.. O 9 otwierają ide pogadac z wlascicielka.. Takze trzymajcie kciuki, oby tylko lazienka zalana, bo woda pionem poszla..
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka- o kurde! Kciuki, zeby juz wiecej zadnych strat nie bylo
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka, to nieciekawie. Kciuki!!
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
kiszone od zawsze robię z zimną wodą z kranu: na litr wody czubata łyżka soli i zalewam, potem zakręcam i odstawiam na półkę, jeszcze nigdy zaden sloik mi sie nie zepsuł
![]() Pstryniu, a Krynica to daleko od Włądysławowa? my bedziemy 18-24 ![]() Kija, tż jak był "na mieście" to tez na swoim jedzeniu Dzis widziałam nagranie jak dziennikarze TVN podrzucaja do śmietników, gdzie kwaterowali policjanci puszki po alkoholu żeby aferę rozpętac....
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, bo my mniej wiecej tez w tym terminie jedziemy :-( Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
uuuu to szkoda... my planujemy jakis wypad do Gdańska na jeden dzień, ale piernik wie co z tego wyjdzie, wiadomo- pogoda
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na telefon, czy dostałam ten staż. .. Drobie nogami, bo strasznie mi zależy, ale mam nieciekawe przeczucia ;(
Gojka jak tam? |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa laski musze sie Wam pochwalic! przytyłam 3 kg
mówie Wam, jaka jestem szczęsliwa- wchodze wczoraj na wage a tam 52,9 kg
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki. W sklepie nic niw ucierpialo. A nawet gdyby woda doszla do nich to na szczęście maja w tym samym miejscu lazienke. Sklep obejmuje dwa mieszkania i obawialiśmy sie, ze łazienkę maja w innym miejscu. Także los byl przychylny..
I dostałam propozycje pracy. Na 3 miesiące tylko, potem jak bym chciała moge zostac ale sama juz na swoim. Prowadzenie kiosku ruchu. Kuszaca propozycja, tylko co ja z dzieckiem zrobię? Zwłaszcza rano? Przedszkole od 6 ja tez bym o 6 zaczynała. Tz we wrześniu do Angli na ok miesiąc wyjeżdża.. No i o ile w ciąży nie jestem. Na dniach sprawa sie wyjaśni. Bo juz blisko do @. A czuje, ze i w tym miesiącu sie nie udalo.. Takze zaczynam pomalu rozgląda sie za job.
|
#1410 |
|
Konto usunięte
|
Sylwia, bierz ode mnie! nawet 20 ci dam
![]() Gojka, i jak??? Hołp, kciuki ![]() Sylwia, idźcie koniecznie do ocean parku - jest kijowy, ale plac zabaw - genialny! na cały dzień możecie iść, jest gdzie zjeść, schować się, wc... rewelacja. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Dasz radę! dziś właśnie myślałam o Tobie jak się czujesz. 

do okolo 11 jest nie do wytrzymania