|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych - grupa wsparcia, część XIII
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;64074881]Wyobraźcie sobie jaką ja mam smutną sytuację pracując w drogerii
![]() Może potem Ci przejdzie. Koleżanka uwielbiała słodycze, popracowała w cukierni i ...odechciało jej się słodyczy całkiem po pewnym czasie. Jestem z siebie dumna- odpuściłam sobie promocję na kolorówkę z Kobo. Dziś kupiłam tylko niezbędniki w promo w rossmanie i wydałam zaledwie 16 zł. ![]() Parę rzeczy mnie latem kusiło, ale nie uległam pokusie. Denkowanie przeważa nad zakupami. Czekam jeszcze na jedną przesyłkę za 88 zł z promo w Naturze, ale coś nie chcą mi jej chyba dostarczyć. Nie wszystko tam dla mnie bo kupiłam też niezbędniki typu chusteczki Cleanic, ale nie wiem czy wpadnie mi to wydatki z tego miesiąca czy nie bo jakoś od 8 sierpnia przesyłka do mnie idzie i dotrzeć nie może. ![]() ![]() Dumam czy kupić teraz taniej farbę do włosów czy jeszcze się wstrzymać. Zużyję dziś jedno opakowanie i w zapasie zostanie mi jeszcze tylko jedno. No i dumam czy kupić kolejne 30% taniej czy nie ma to sensu. To, że farbować będę ponownie tą samą farbą to wiem na pewno. Pytanie tylko czy jest sens wydawać na to kasę jeszcze w tym miesiącu.
![]() |
#332 |
only smart shopping
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;64074881]Wyobraźcie sobie jaką ja mam smutną sytuację pracując w drogerii
![]() Współczuję, tyle pokus ![]()
![]() |
#333 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie kupuj farby ![]() Oj i to ilu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Zużyłam lipowy płyn micelarny Sylveco.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Kuźnia inspiracji
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;64106311]Tutaj to działa inaczej - zawsze nowości, zawsze kilka produktów, których jestem ciekawa, pełno ulubieńców, pełno promocji, nie da się tego 'przejeść'
![]() Współczuję, nie pomaga to w odwyku na pewno, ale może jeszcze przyjdzie czas, ze Ci zbrzydna w końcu te kosmetyki ![]() Swoją droga, zazdroszczę wszystkim, którzy mają swoich ulubieńców - przy takiej rotacji kosmetyków u mnie nie sposób takiego znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Kuźnia inspiracji
|
Dawno nie było zdjęć, więc postanowiłam trochę obfocić swoje rzeczy
![]() Pielęgnacja kolejno, ciało, włosy i twarz (tu się zaplątało serum do włosów Organix z kokosem w opakowaniu po jakimś innym serum) Kolorówka: oczy, cała reszta (+ zaplątana kredka do oczu Revlon) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Inspire, jaki piękny, skromny zbiór kolorówki.
Ja z moją mogę się schować. U mnie w tej kategorii zatrzęsienie. Powoli dochodzę do minimalizmu. Baaardzo powoli. Ulubieńców warto mieć, ale kiepsko jak mi ulubiony produkt firma wycofa z produkcji i muszę potem kilka rzeczy kupić w ciemno, ryzykując nietrafione zakupy by znaleźć następcę dotychczasowego ulubieńca. No kurcze ja nie mam tak, że jak coś tanie to żal nie brać. Ja chcę żeby było taniej to, co mam zamiar kupić. No, ale nie zawsze tak się da. Jakoś w kupowanie dużo bo prawie darmo, bo promocja to nigdy się za bardzo nie wkręcałam. Gorzej, że nie miałam od kogo uczyć się pielęgnacji czy makijażu bo moja mama na bakier z kosmetykami plus inna cera i inny typ urody niż ja no to musiałam zdobywać doświadczenie metodą prób i błędów. A niech mnie, chyba przyoszczędzę bardziej niż planowałam bo coś drogeria natura nie ma chyba zamiaru przysłać mi mojego zamówienia.
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak oceniasz paletki cieni?
![]() |
![]() |
#340 | |
only smart shopping
|
Cytat:
![]() Jak oceniasz maseczki?
![]() |
![]() |
#341 |
Konto usunięte
|
Nie widzę na telefonie zdjęć
![]() Ale pochwałę się: oddałam kilka zapasów siostrze ![]() Za to kupiłam zestaw do hybryd. Mam nadzieję, że będą mi wychodzić półhybrydy bo serce mnie boli na myśl o pozbyciu się zwykłych lakierów i kupnie teraz hybrydowych... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | ||
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym uczeniem się pielęgnacji miałam tak samo, tylko mama kupowała mi czasem jakieś kremy czy toniki typowo pod zwalczanie niedoskonałości po przeczytaniu tego, co producent napisał na pudelku i wierzyła, ze tak naprawdę jest (i w sumie jak coś chce dla siebie to też tak robi), więc cieszę się, ze zainteresowałam się skladami, naprawdę ![]() ![]() Najlepsza zarówno pod względem nakładania, blendowania i trwałości jest Bourjois, tylko te dwa jaśniejsze kolory są raczej dość mocno błyszczące i brakuje trochę jasnego matu (ten kwadrat w środku to czysty brokat, pięknie wygląda na powiece ale szatańsko się sypie), niemniej bardzo podobają mi się na powiekach. Maybelline ma gorsza pigmentacje niektórych cieni (jeśli chodzi o maty), ale nie jest źle, czasem jest problem z rozcieraniem, bo lubią znikać. Pod względem jednak gamy kolorystycznej jest to produkt, którym można zrobić każdy makijaż. Zdecydowanie warty uwagi jest trzeci cień od prawej w pierwszym rzędzie - taki złoty brąz, bardzo błyszczący, ale pięknie wygląda na powiece i chyba jest to najbardziej napigmentowany cień z całej palety. Catrice to suche cienie, pylą i osypuja się, ale na powiece są całkiem ok, tych używam najrzadziej. Cytat:
![]() ![]() I to jest problem, bo nigdy nie umiem się dopatrzyć jakichś efektów po maseczkach ![]() ![]() Dzisiaj złota poszła w ruch drugi raz, no i szczypie we wrażliwsze miejsca na twarzy... skóra po niej wygląda całkiem fajnie, ale trochę trudno z nią wytrzymać i chyba więcej jej nie kupię (a we wrześniu, o zgrozo, znowu mam okazję wpaść do DM). Rozprawiłam się z tuszami - do kosza poszły: Rimmel, Volume Colorist - staram się nie trzymać maskar dłużej niż pół roku i nadszedł jej czas, poza tym widzę, że zaczęła już grudkować Rimmel, Wonder'full Waterproof - tragedia, absolutnie odradzam patrzeć nawet w kierunku tego tuszu. Zużyłam O'Herbal, odżywka wygładzająca z ekstraktem z korzenia tataraku - praktycznie całą wykorzystałam do golenia ![]() Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2016-08-15 o 15:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;64158566]Nie widzę na telefonie zdjęć ![]() Ale pochwałę się: oddałam kilka zapasów siostrze ![]() Za to kupiłam zestaw do hybryd. Mam nadzieję, że będą mi wychodzić półhybrydy bo serce mnie boli na myśl o pozbyciu się zwykłych lakierów i kupnie teraz hybrydowych... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Mnie też poczatkowo bolało,tzn wydawało mi się, że będzie bolało, ale połowa kolekcji poszła bez problemu. Nie pozbywam się wszystkiego, bo u stóp wolę zwykłe lakiery. A zbiór hybryd rośnie, choć tez już kilka pogoniłam z pudełka ![]()
![]() |
![]() |
#345 |
Kuźnia inspiracji
|
Zużyłam Balea, Fresh&Fruity, pianka pod prysznic oraz Schaebens, truskawkowa maseczka do twarzy
Kliknęłam paczkę z Rossmanna, niestety wróciłam bardzo późno do domu i nie zostało za wiele do wyboru ![]() 1. Le Petit Marseillais, regeneracja, mleczko nawilżające do skóry zniszczonej i przesuszonej 2. Bielenda, kremowe serum do ciała, odżywienie 3. Eveline, Mega Max, kredka kajal do oczu 4. Isana, Style 2 Create, spray solny do włosów Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2016-08-19 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Skusiłam się w Naturze na małe zakupy z Wet N' Wild.
Chodziłam za tymi produktami długo, -50% przekonało mnie do zakupu. WNW ICON RÓŻ DO POLICZKÓW PEARLESCENT PINK WNW ICON CIEŃ DOPOWIEK TRIO SWEET AS CANDY WNW ICON CIEN DO POWIEK TRIO WALKING ON EGGSHELLS WNW ICON CIEŃ DO POWIEK POJEDYNCZY BRULEE WNW ICON CIEŃ DO POWIEK POJEDYNCZY NUTTY Wydałam aż 35 zł na kolorówkę.
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Przybędzie mi 10 wygranych kosmetyków Ziaja. Plus jest taki, że sama mogłam je wybrać, więc nie będzie to kolejny żel pod prysznic, balsam do ciała czy krem do twarzy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Konto usunięte
|
Ja trochę kupiłam w tym miesiącu... Na szczęście zużyłam więcej
![]() W planach nie mam nic kupować więcej, mam wszystko co potrzebuję, nawet aż nadto. Jak na razie pięknie się hamuję przed zakupami. Oby tak dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Ja w tym miesiącu kupiłam tylko perfumy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Kuźnia inspiracji
|
Zuzylam:
1. Schaebens, Thalasso maske, maseczka do twarzy z aktami 2. Lirene, antycellulitowy olejek do ciała 3. Soraya, Ideal Beauty, bogaty krem do twarzy na dzień |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Konto usunięte
|
Jestem Dziewczyny z siebie dumna. Ze zużyciami poszło całkiem nieźle.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Kuźnia inspiracji
|
Nic specjalnego, zrobiłam zakupy w stacjonarce z książeczką czekowa i jeszcze chciałam wykorzystać mailing z sierpnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
only smart shopping
|
Cytat:
![]() Jakie będą wasze sierpniowe bilanse ![]() Ja uniknęłam pokusy w postaci DM-u, więc tragedii nie będzie, ale szału też nie. Mam mnóstwo końcówek, które nie chcą się wykończyć ![]()
Edytowane przez kjd3 Czas edycji: 2016-08-29 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam tylko wodę Attraction z Avonu
![]() Wczoraj z tego braku zakupów miałam kosmetyczny sen: w Naturze pojawiły się kosmetyki nowej firmy, średnie cenowo, kilka serii, zajmowały całą ścianę w drogerii i z tej okazji obowiązywała świetna promocja - wszystkie kosmetyki tej firmy za darmo ![]()
![]() |
#360 | |
only smart shopping
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.