![]() |
#1651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
ja dziś z pytaniem: czy ja nienormalna jestem że wymagam ciszy (tj. wyłączonego telewizora) w czasie kąpieli i usypiania dziecka?
Lubię sobie włączyć w tym czasie kołysanki, jakąś spokojną muzykę, ja sama potrzebuję się wyciszyć, czuję że takie spokojne kąpiele, jakiś masażyk, tulenie dobrze wpływa na nas obie, łapię z nią lepszy kontakt, zbliżam się. Chcę chociaż wieczorem nie robić wszystkiego w pośpiechu. Czerpię z tego energię m. in. do nocnych wędrówek po mieszkaniu z małą Mi, która czasem o 2 w nocy nie może zasnąć przez godzinę i siedzenia z laktatorem...
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes jak najbardziej normalna ![]() Widzisz jak wychowalas syna niby facet a rozumie Twoje potrzeby😛 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Dzien dobry
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Dla mnie to tez normalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-08-15 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tego wymagam cały czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie tez norma. Raz zrobilismy wyjatek, jak bylo euro i ogladalismy jakis wazny mecz a maly zazadal isc do lozka wczesniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
Ma ktoś telefon jakiejś chińskiej firmy Huawei, Xiaomi? Telefon mi szwankuje i pewnie to tylko kwestia czasu i będę musiała kupić coś nowego ;( nie chce szajsunga, miałam już dwa razy i ciągle było coś nie tak. Polecacie coś?
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- U nas od pierwszych dni w domu non stop laptop był włączony i leciały jakieś piosenki dla bobasa. Nie mamy wydzielonej kuchni, wiec dziecko non stop jest narażone na różne odgłosy. Jak jest śpiąca, to nic jej nie przeszkadza ![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-08-15 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Ależ się do dupy czuje. Gorączka niby spadła bo wziętym w nocy apapie, ale jestem strasznie rozbita. Czuję się jakbym miała grypę - boli mnie głowa, mięśnie, nie mam na nic siły, kręci mi się w głowie, na przemian mi zimno i gorąco. No i oczywiście boli pierś. Dobrze że dzisiaj święto i P. Jest w domu, bo nie wiem jakbym się sama miała Majką zajmować. Dzisiaj spróbuję się sama poleczyc a jutro jakby co to lekarz:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Huawei taki sobie, ale o tym xsiaomi slyszalam ze jest bardzo dobry!! Ja cale zycie mialam samsungi, ktorych szcczerze nienawidzilam. Teraz mam iphona i nie potrafilabym zmienic. Moze nie tyle co telefonu, ale systemu. iOS to dla mnie mistrzostwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakiego masz iPhone i z jaka pamięcią ? Ja mam starutką 4s i nie wiem czy brać właśnie coś z innej firmy (a kurczę właśnie o Samsungu myslalam) czy jakiegoś nowszego IPhone , a spadł mi kilka razy a szybka niezniszczalna a niedługo pewnie będzie latał jeszcze cześciej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja potrzebuje niezniszczalnej cegły z minimum 3GB ramu ![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-08-15 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Moderatorka z pazurem
|
Mona, nasze buciki maja 9cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochana
![]() Zrobimy jej na wymiar u kowala ![]()
#1666 |
Zakorzenienie
|
Będzie ciężko, ginący zawód
![]()
![]() |
#1667 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() troche mialam obawy ale na kursie niemieckiego mialam ekipe z Chin(zeby nie bylo,zadna patola tylko studenci-dzieci bogatych) i gadali ze przeciez kazdy telefon u nich sie robi lacznie z Iphone i nie ukrywali ze jako panstwo podrob z kazdej firmy sciagaja i podpisuja jako swoje.. uzywaja nawet tych samych materialow ;P wiec zaryzykowalam i zobaczymy.. na pewno za ceny sa bardziej przyzwoite a na maksa nawciskane bajerow ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez mialam 4s. Teraz mam 6, 16gb. I poki co nie probuje zmieniac. Moj tz pracuje w apple, wiec mamy jeszcze znizki a on wszystkie produty zna od podszewki. Musza cos naprawde spieprzyc, zebysmy zrezygnowali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
Odwołuję to, że gorączka spadła. Ten elektroniczny termometr jest do dupy. Wydałam 100 zł, a termometr za każdym razem pokazuje inaczej. Na 5 pomiarów jeden po drugim najpierw było 36,6 a za ostatnim razem 37,5. Zmierzyłam normalnym termometrem i wyszło mi 38,4. Wysyłam P. po Ibuprofen i kapustę.
W każdym razie pomogło mi to podjąć decyzję czy ściągać mleko na swoje wyjścia czy podawać wtedy mm - wybieram mm. Obstawiam, że to ciągłe maltretowanie piersi laktatorem w celu zebrania zapasów mogło się przyczynić do tego zapalenia. Co do telefonów - ja właśnie jestem na etapie wyboru. Za dwa tygodnie kończy mi się umowa, więc muszę iść przedłużyć i wybrać nowy telefon. Przez ostatnie 5 lat miałam HTC, ale teraz chyba wybiorę Samsunga. Nie chcę płacć za telefon więcej niż 200-300 zł, co przy abonamencie 55 zł nie pozwala mi na jakiś oszałamiający wybór. Chciałam dalej HTC, ale przy tych kryteriach w grę wchodzi tylko jeden model, który nie powala parametrami. Dlatego skłaniam się do Samsunga J5 - moja mama ostatnio taki wzięła i jest zadowolona, ja też dzięki temu miałam okazję się z nim zapoznać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio dałam Małej butelkę żeby zobaczyć czy zatrybi jedzenie przez smoczek, ale ona w ogóle nie kuma o co w tym chodzi
![]()
#1671 |
Zakorzenienie
|
Zauwazylam u Igoraska za uszkami na gorze mocne zaczerwienienie. Co to moze byc odparzenie? Traktowac bepanthenem/sudocremem czy nie ruszac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | ||
Zakorzenienie
|
Ja mam od 6 lat iPhona i nie zamieniłabym na nic
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie ja mam 8 GB i sie przycina mi i co chwilke tej pamięci brakuje, wiec 16 to juz był by dla mnie szał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Tez mam starego iphona 4 maz 5 i przenigdy bysmy nie wrocili do androidow. Moja stara czworka smiga szybciej niz nowy android kolegi wiec ten...
![]() Boszzz jak sie pozarlam wczoraj po imprezie ze swoim. Nachlal sie po przyjezdzie do domu jak swinia i jeszcze do mnie jakies problemy szuka. Nie mowi o co chodzi. Poszedl spac prawie trzaskajac drzwiami i dzis sie nie odzywa. Nadmienie ze on odkad tu jestesmy cofziennie drinkuje. Wiec oczywiscie nie pomaga w nocy ani razu za to po wypiciu tak chrapie ze budzi niunia i mnie. Jestem bardziej zmeczona nocami niz w domu. Tam to chociaz jak wypil to sam sie kladl do salonu. Ani nam nie przerywal snu ani nie smrodzil. Jestem zla i zneczona. Poprosilam ojca zeby mnie dzis zawiozl do domu ale z mama mnie nie rozumieja. Mam jechac sama a dziecko im zostawic. Ps. Moj wlasnie sobie naprzywozil towarzystwo brata szwagra i dalej slysze brzecza butelki. Czyli znow nie zajmie sie dzieckiem. ![]() Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-08-15 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj tz ma 64 haha ale on ma pelno smieci w tym telefonie. mi te 16 jest ok, bo na muzyke mam ipoda albo uzywam spotify. A co do 4, to apple powoli przestaje ulepszac 4, bo sa zbyt stare. Niedlugo bedzie nowa aktualizacja, ktorej dla 4 juz nie wypuszcza, bo telefon by padl z tego co sie orientuje. ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Ja to bym sie spakowala i sama pojechala z dzieckiem, nawet autostopem... no bez przesady |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zadomowienie
|
Dobrze wiedzieć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam o tym zeby sie pakowac mimo wszystko ale to za daleko zeby samej z nim jechac. Czuje sie bedzie niezla draka no i oczywiscie wykopie go stad dzisiaj. Niech se wszyscy ida spac do swojej mamusi. Co do aktualizacji czworki racja. Juz dawno nie mam nowszej aktualizacji i smialam sie jak chcialam sciagnac mobilne allegro i sie juz nie dalo na ta wersje haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tu na temat postępowania: http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/0...piersi-ropien/ Poza tym nie wiem której położna polecała wylewać mleko i dawać sztuczne...bzdura jak diabli. Dziecko może nie chcieć pić z chorej piersi, bo smak może się zmienić, ale absolutnie to nie powód żeby ściągać i wylewać a już na pewno podawać sztuczne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zadomowienie
|
.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-09-14 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleka nie wylewam, podaję małej częściej tą pierś, na szczęście mały łakomczuch nie odmawia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.