![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) część 12.
Moja je zdrowo 😊
Na smażone, słodycze itp. ma jeszcze czas. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A7-30D przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Konto usunięte
|
Konrad słodyczy nie dostaje, jedyne z czym się złamałam to flipsy ale juz waflami ryżowymi gardził i dżem ale daje tylko samorobny
No i obiady je prawie zawsze z nami z tym, ze to my zmieniliśmy nawyki żywieniowe i juz mało co solimy, nie jemy fast foodow. Rzadko robię coś zakazanego a jak juz np sos kurkowy to wtedy osobno gotuje. A no i duzo gotujemy na parze i grillujemy na grillu elektrycznym Słodyczy mu nie dam, bo jeśli wierzyć w teorie genów od tycia :P to wole nie ryzykować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no, moja słodkiego nie je. Raz jej Tz dał czekoladę ale wypluła. Ale zdarza jej sie zjeść kilka frytek czy kawałek gofra (samego, bez śmietany i innych rzeczy) czy kawałek herbatnika. Za to uwielbia takie "żelki" - ja je tak nazywam, ale to sa sprasowane, pieczone owoce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
mehja Ty napisz jak nauczyłaś L spać samą bo tu pytania się o to posypały.
Aika możesz doradzić ? - nasz pies ma całe uszy pogryzione przez muchy. Nic nie daje rady. Mama kupiła mu dzisiaj wit. A i posmarowałyśmy-zaraz zobaczę czy coś pomogło. fartuch jak po weselu? Ja słodyczy nie daję . Słodkie je w postaci dżemów robionych przeze mnie, owoców i w sumie tyle. Marei dzięki. Zjadła wczoraj o 20.00 180 ml mleka z kaszą manną, o 1 znowu jadła ale już bardziej rozrzedzone i nietstey o musiałam dać zwykłe mleko bo nie dało się jej uspokoić. Ale to dopiero 1 noc więc nhie jest źle. Zresztą i tak ostatnio budzi się w nocy na jedzenie tylko 1-2 więc nie ma tragedii. Widziałyście gdzieś fajne narzuty w kolorze szarym 200x220? Tak do 100zł?
#875 |
Zakorzenienie
|
Masija jak nie usypiala przy mleku to kladlam ja do łóżeczka, smoka dawałam, nucilam i glaskalam. Na początku wstawala po kilkanaście razy, ja kladlam ją z powrotem. I tak przez pół godziny. Po jakimś czasie załapała i przestała wstawać. Ale musialam ja głaskać dopóki nie zasnęła. Ale już nie trwało to pół godziny tylko 10 min. A teraz tylko ją kładę ale muszę być obok. Po max 5 min śpi.
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A7-30D przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na te rany to stosuj rivanol albo maść z jodyna, moze tez byc aluspray. Tribiotikiem możesz smarować. To wszystko zeby sie zagoiło. A zeby je odpędzić to dużo ludzi stosuje olejek waniliowy, taki do pieczenia, posmaruj uszy. Ponoć muchy nie lubią wanili. Jak nie pomoże to do weta, napewno cos ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Twixy też nie jedzą smazonego. Raczej gotowane czy grillowane. Chociaż one tolerują mięsa tylko w postaci pulpetow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny takie grzeszki żywieniowe dzieci to nic. Wczoraj byliśmy nad zalewem i podeszła do nas dziewczynka ok 1,5roku z torbą chipsów. Chciała Lilce dać jednego. Zaraz podszedł jej ok. 3letni brat ją zabrać i oczywiście miał swoją torbę chipsów
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A7-30D przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyslane z budki telefonicznej
![]() |
#880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ![]() Ładnie ich krzywdzą rodzice.... Cytat:
Z takich slodyczy to Goska zje czasem herbatnika, biszkopta, chrupke, ale szalu nie ma. Woli rodzynki i borówy ![]() Aaaa i uwielbia babciny serniczek. Raz łapnela caly kawal zanim T zdązyla jej ukroic łyzeczką.....wpakowala do buzi i zadowolona. Zrobilam jej zdjecie wtedy, pokaze wam potem... A drozdzowke z serem tez lubi. Raz w tygodniu na spacerze idziemy do takiej malej piekarni bo tam mają pyszne i wtedy jemy "na pól" ![]()
![]() |
#881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez sylwusiach Czas edycji: 2016-08-16 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Konto usunięte
|
Aaaaa no jeszxze K dostaje jak idziemy na lody wafelka od lodów, czytałam ze niezle gowno w tym jest ale chyba by mi serce pękło jakby wyciągał łapy jakbym sie lodem obżerała
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Też miałam i oddałam siostrze. Chciałam go mieć pod oczy, ale nie nadawał się dla mnie w ogóle. Miałam w kremie, był fajny ale nie pod oczy. Mam póki co jakiś w pędzelku i jest nawet.
Masjia jak mineraly? Do mnie niedawno przyszły, dużo drobniej zmielone i bardziej pylące niż Annabelle. Za to delikatniej kryją, ciężko zrobić sobie maskę. Trzymają się ok. Jeszcze potestuje trochę i będę musiała się zdecydować. M idą czwórki, nadal. Teraz będzie się przebijała druga polowa górnej prawej oraz górna lewa, dziąsła wyglądają jak bańki wypelnione krwią w tych miejscach. I dolna prawa spuchnięta. Aika wqm tez tak długo ida? Tz ma w.tym tygodniu na popołudnie, jaki spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u nas jest od razu wielki płacz jakbyśmy jej nie wiem co robili. Cytat:
![]() Mama kupiła jeszcze jakąś maść w aptece i już jest lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
Dalej tak sobie. Może dlatego że mam tylko kryjące. A ja potrzebuję krycia i matu. Może kupię oba i wymieszam? ![]() A nie ścierają Ci się? Ostatnio dorwałam chyba swój pudrowy ideał. Drobno zmielony, nie bieli, matuje no cud z Catrice ![]() U mnie właśnie dzisiaj tż poszedł do pracy po urlopie a ja dosłownie nie wiedziałam jak funkcjonować samej z L. po tak długim czasie. Ale zaraz się otrząsnęłam i zrobiłam więcej niż za całe 2 tyg. tż w domu ![]() Obiad wypaśny, sklep, pranie, przetwory, odkurzyłyśmy i jeszcze paczki zapakowałam do wysłania ![]() O i jeszcze zrobiłam zamówienie w c&a dla L. Podrzućcie jakieś strony z prostymi obiadami dla dzieci ![]()
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marei tamte dwie juz jej wyszły pare tyg temu teraz kolejne dwie czwórki idą. Pewnie trochę zajmie zanim wyjdą. Cytat:
Ooo tez proszę o jakies pomysły na obiad Zamówiłam Amy trzewiki na jesien i wczesna zime z Mrugaly to akurat wezmę jak bede w Polsce. Kurtki ma dwie z wyprzedaży z Nexta, czapka od Pierogowej jeszcze bedzie dobra. Jesteśmy gotowe na chłodniejsze dni |
||
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Konto usunięte
|
Ja sie boje kupować juz na październik trzewików choc mam upatrzone, nie wiem czy K noga nie urośnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie czerwcowe 2015! :) część 12.
Cytat:
Ja wzięłam z zapasem, mam nadzieje, ze bedą dobre i aż tak jej stopa nie urośnie. No i chciałam wykorzystać okazje ze bede w Polsce to nie musze za przesyłkę płacić do UK Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2016-08-16 o 17:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogole byłam dzis w sklepie i załamałam sie, K ma tak wysokie podbicie ze większość Emeli nie pasowała... Z calego sklepu dwie pary Emeli i jedna Mrugały pasowała... Nie jestem w 100% zadowolona z tego co kupiłam, ale sa ładne - mogłaby być cieńsza podeszwa... Na jesień wymarzyłam sobie Mrugały liski ale nie wiem czy noga wejdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie czerwcowe 2015! :) część 12.
Cytat:
Bardzo fajne sa te Wasze Emele, widziałam na Insta. Dlatego zamówiłam jak bede w Polsce zeby miec czas je odesłać jakby nie pasowały a nie płacić za przesyłkę do UK i z UK. Siostra tez mi nagadała, zeby kupować bo zaraz rozmiaru nie bedzie. Ja króliki wzięłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o usypianie to moja Laura też tak zasypia z tym że muszę jej śpiewać kołysankę bo inaczej się upomina ;-)
Jeśli chodzi o jedzenie to moja je w sumie wszystko. Tzn.nie je czekolady i nic z kakao bo ma problemy z zaparciami Słodyczy jako takich też nie je ale jakieś ciasteczka bebe, chrupki kukurydziane, paluszki to tak ![]() A poza tym je wszystko to co my, czyli np jakieś smażone placuszki, pierś z kurczaka smażoną jak schabowy itp ale też gotowane pulpety czy warzywa. Myślę, że zachowuje jeszcze zdrowy rozsądek i umiar w proporcjach. Nie mam siły gotować tylko jej osobno, a my nie jemy znowu tylko samych zdrowych rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie nadrabiam wszystkiego. byliśmy u mojej siostry 3 dni.
Co do jedzenia moja pochłania wszystko... Chociaż o ile Kuba to typowy miesozerca to Majka woli owoce i warzywa...mizeria,pomidor y,nektarynki, maliny,porzeczki...wszyst ko po kolei....smażone je normalnie...skoro my jemy to ona je z nami... |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Lenka też ma ostatnio wakacje
![]() Ja butów nie mam dla Leny, mam dola że moje piękne baletki są za duże i będą dobre pewnie w zimę.. Kupie jak będzie chodziła. Pewnie już jakieś kryte, może jakieś trzewiki albo zara ma trampki ocieplane.. Z emeli mi się nic nie podoba póki co. W elefanten widzialam ładne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez właśnie mysle nad ocieplanymi trampkami na zime z Zary |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam je dla blanki kiedyś, fajne były..
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Ma.któras z Was baterie umywalkową wodospadową? |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Moja jeszcze wielu rzeczy nie je, nie wiem jak miałaby zjeść kotleta z tak mała ilością zębów, zresztą widzę że niestety średnio chce gryźć..
Buty może jakieś na jesień kupimy ale najzwyklejsze bo chodzić jeszcze pewnie nie będzie, jakieś typowe buty może na zimę dopiero, nie wiem.. Chyba zmienię wątek na kilka miesięcy młodszy, może tam się odnajde :-/ Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Monika nie załamuj mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.