Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-23, 16:53   #4441
doooti
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
A kto wie ja się przeniosłam jakiś czas temu z centrum do biura bliżej Malty, ale raz na jakiś czas wpadam na stare śmieci

Sent from my iPhone
No to ja na tych starych śmieciach właśnie pracuje, tak wiec moglysmy czasami jeździć ta sama winda
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 16:54   #4442
fiii
Rozeznanie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ja stacjonuję na północy, więc tu coś mogę polecić. Przede wszystkim jezioro Garda, zwłaszcza jego północna część, konkretnie miasteczko Torbole i do odwiedzenia Malcesine, Limone, Sirmione. To wszystko nad Gardą i zdecydowanie są to urocze miejsca
Niedaleko mnie jest Bergamo śliczne, idealne na jednodniową wycieczkę. Jest tu lotnisko, lata ryan i wizz. Na jednodniową wycieczkę polecam jeszcze na przykład Weronę.
No i Cinque Terre w Ligurii, to już dalej ode mnie, ale
o to widze ze ty niedaleko mediolanu moja mama tam mieszka
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 16:57   #4443
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
jedziemy do takiego ośrodka jak to się mówił na łono natury
atrakcje typu kajaki, konie, ogniska itp. (od razu mówię że konie to atrakcja tylko dla męża, tzn. ja też bym chętnie pojeździła ale w ciąży się boję)
ale jeśli chodzi o noclegi to mimo wszystko rezerwujemy hotel bo ja się na namiot chyba nie nadaję już , poza tym w nocy już chłodno

na kilka dni dołaczy do nas rodzina zarówno z mojej jak i z męża strony na wspólny całodniowy spływ kajakowy i ognicho/grilla więc będzie integracja

byliśmy juz tam ale tylko obczaić miejscówkę i jestem tam super

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

chyba ostatni dłuższy wyjazd we dwoje , także nie odpuszczamy
Super! Brzmi swietnie!

To nasze pierwsze dziecko, teraz wszystko się pewnie zmieni, może i my byśmy gdzieś skoczyli choć na 1 noc

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
o to widze ze ty niedaleko mediolanu moja mama tam mieszka
Nom, do Mediolanu mam ok. 50 km
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:02   #4444
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ja stacjonuję na północy, więc tu coś mogę polecić. Przede wszystkim jezioro Garda, zwłaszcza jego północna część, konkretnie miasteczko Torbole i do odwiedzenia Malcesine, Limone, Sirmione. To wszystko nad Gardą i zdecydowanie są to urocze miejsca
Niedaleko mnie jest Bergamo śliczne, idealne na jednodniową wycieczkę. Jest tu lotnisko, lata ryan i wizz. Na jednodniową wycieczkę polecam jeszcze na przykład Weronę.
No i Cinque Terre w Ligurii, to już dalej ode mnie, ale
dzięki ) sprawdzę sobie te miejsca
myślimy o wyjeździe na kilka dni ale zobaczymy czy się uda..
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:04   #4445
Listopadowaa
Zakorzenienie

melduje, że jestem ale mnie nie ma. Siedzimy z tz nad morzem, pewnie bede zaglądać ale nie dam rady nadrabiać.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:06   #4446
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
melduje, że jestem ale mnie nie ma. Siedzimy z tz nad morzem, pewnie bede zaglądać ale nie dam rady nadrabiać.
Udanego wyjazdu
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:06   #4447
Listopadowaa
Zakorzenienie

mietowka dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-23, 17:09   #4448
Anettt87
Zadomowienie

Patrycjazuzanna - zdrówka!

Dziewczyny, super zakupy. Ja kilka rzeczy dziś w lumpku kupiłam, potem dodam zdjęcia, bo na razie nie mam jak.

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Dzięki za zaproszenie do klubu, brzuszki macie śliczne

Ja mam dzisiaj dzień z ciąg dalszy nerwów z pracodawcą, już nie mam siły. Czym ja sobie na coś takiego zasłużyłam?? Przez to nie mam ochoty na nic

Jeszcze dzisiaj zaczynają się zajęcia w szkole rodzenia i muszę iść sama, bo tż dzisiaj nie może
Dużo wytrwałości życzę i postaraj się nie denerwować nimi, nie są tego warci miłych zajęć w szkole rodzenia!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny
nie bede jechac bezsens totalny choc nie powiem, szkoda no ale co zrobic. sa rzeczy wazne i wazniejsze
Słusznie robisz, popieram całkowicie to wszystko, co dziewczyny już napisały

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Leonek waży już 1030g
Wszystko w porządku.
Ułożony główką do dołu póki co
Szyjka z 4.5 na 3.8, ale powiedział, że na tym etapie już naturalnie się powinna skracac i gorzej jakby stała w miejscu.
Wizyty już teraz co 3 tygodnie
Gratulacje! Ale duży chłopiec!

Cytat:
Miłego wypoczywania
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:09   #4449
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzisiaj jestem padnieta i nie mam ochoty na nic, zaraz lecimy na plaze po prostu leżakować pod namiotem. Obudziłam sie o 4 rano i juz nie spalam. Od 6 sie szykowaliśmy juz do wyjazdu. W drodze taka niemiła niespodzianka bo przez dwie godziny nie bylo zadnej toalety Do tego jakies nowe ekspresowe drogi, nie bylo sie gdzie zatrzymać, ani zadnej stacji. Gdybym wiedziala nie pilabym rano kawy, i tu ani zjeść ani napić się. Wymeczyłam sie tylko.
Ale teraz uciekamy juz na plaże
Stary 2016-08-23, 17:23   #4450
mietowka25
Zakorzenienie

Która chętna?
Stary 2016-08-23, 17:35   #4451
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Czesc
Powiem Wam,ze to mierzenie cukru nie jest takie zle. I widze, ze duzo rozsadniej sie odzwiam. Zaczelam tez mierzyc Tzta i okazuje sie, ze on ma bardzo wysoki cukier. Na nastepna wizyte do diabetologa idzie ze mna. Razem bedziemy trzymac diete z niskim IG i zobaczymy jakie beda tego rezultaty.

Mam w srode wizyte u ginekologa. Juz sie nie moge doczekac :-D
Baletnica, bosko, że ogarniasz zdrowsze jedzenie, na pewno Wam na dobre wyjdzie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Nie potrafię skumac że odzież ciążowa jest tak droga...
Miętówka, no to może warto rzucić okiem na olx? Dział"dla dzieci", podkategoria "odzież ciążowa"-ja w ten sposób kupiłam ze 3 pary dżinsów ciążowych, kilka super t-shirtów, tunik, ze 3 sukienki i właśnie idą do mnie szorty i poducha do karmienia w kształcie słonika
Najdroższe dżinsy kosztowały chyba 35 zeta z wysyłką, a wszystkie ciuchy w bardzo dobrym stanie, same firmówki.

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj świętuje z TZ pierwsza rocznice i siedzę właśnie w kuchni robi mi sie bulion na zupę tajska z mleczkiem kokosowym i krewetkami, potem bede robiła pad thai z krewetkami a za chwile mi sie dopiecze brownie z malinami omniomniom i będzie kolacyjka
Uroczo) życzę Wam jeszcze co najmniej 99 rocznic

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
O matko ale emerytka ze mnie. Upiekłam te koperty z antonówką i zaraz mi rozerwie kark i spojenie łonowe😕 już nie porwę się na takie długie stanie przy garach, oj nie. teraz nawet leżeć nie mogę bo tak wszystko boli😭 ale chociaż ciastka smaczne 😜

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Geosmina, pomyśl nad kupnem wysokiego krzesełka do kuchni, mi mój kochany Tż sprezentował takie z Ikei, jak zobaczył, ile stoję przy garach choćby przy przygotowywaniu pomidorów do suszenia. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80199214/
Bosko się sprawdza, nawet Tż lubi na nim podsiadywać

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Widzę, że tylko ja jestem wątkową czarną owcą bez dostępu do klubu

Jutro idę na test obciążenia glukozą! Już się boję
Nie Ty jedna, ja też jestem poza klubem, bo niedawno dołączyłam
Glukozy się nie bój, najwyżej Ci się rzygać może chcieć, a to żadna nowość w ciąży

Relacja ze szkoly rodzenia wczorajszej: uczyłyśmy się, jak oddychać, zależnie od fazy porodu. Do zapamiętania: oddychamy swoim tempem i oddychamy przeponą! Krótszy wdech, długi, spokojny wydech-bo wtedy ciało się rozluźnia.
Położna pokazała nam też fajne ustrojstwo, które jest na wyposażeniu porodówki - Tens.
Przykleja się elektrody na plecka i w razie bólu wali się delikatnie impulsem elektrycznym, który ten ból łagodzi. Samemu reguluje się natężenie. Fajna sprawa, trzeba tylko kupić swoje elektrody-koszt 30-40 zeta.
Ważny niezbędny drobiazg do porodu-nawilżająca/natłuszczająca pomadka do ust
A, i jeszcze dopytywałam-zawsze mam jakieś dociekliwe pytania na sr- jak jest ze znieczuleniem przy ewentualnym nacinaniu krocza:
Otóż tnie się bez znieczulenia, za to w szczycie skurczu, więc jest to ponoć po prostu nieodczuwalne, natomiast zszycie jest zawsze w znieczuleniu.
Mam nadzieję, że komuś się coś przyda z tych mądrości

Nasz dzieć na wczorajszym usg zadebiutował wagą 1.3 kg (27 tc), więc zapowiada się kawał chlopa
No i mam się trochę bardziej oszczędzać, bo szyjka ma coś kolo 3.4 .

W ogóle, odpukać, jakąś dobrą passę mam ostatnio-u ginekologa ok, u okulisty ok, dzisiaj moja diabetolog mnie pochwaliła, że wzorowo się prowadzę-ależ ciąża potrafi dać kopa motywacyjnego
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:38   #4452
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Bawcie się dobrze i niech Wam pogoda dopisze
Stary 2016-08-23, 17:38   #4453
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Która chętna?
ja zaraz sobie zrobię, nie ma jak dobra inspiracja
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:43   #4454
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Która chętna?
Jak chciałaś się odgryźć za tego pączka to Ci się udało
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:44   #4455
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj jestem padnieta i nie mam ochoty na nic, zaraz lecimy na plaze po prostu leżakować pod namiotem. Obudziłam sie o 4 rano i juz nie spalam. Od 6 sie szykowaliśmy juz do wyjazdu. W drodze taka niemiła niespodzianka bo przez dwie godziny nie bylo zadnej toalety Do tego jakies nowe ekspresowe drogi, nie bylo sie gdzie zatrzymać, ani zadnej stacji. Gdybym wiedziala nie pilabym rano kawy, i tu ani zjeść ani napić się. Wymeczyłam sie tylko.
Ale teraz uciekamy juz na plaże
Ale zazdroszczę morzaaaa

Cytat:
Która chętna?
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 17:46   #4456
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Jak chciałaś się odgryźć za tego pączka to Ci się udało
Nie, ale musiałam znaleźć alternatywę za paczka ;-)
Stary 2016-08-23, 18:04   #4457
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Hej
Dzwoniła do mnie dzisiaj pani położna odwiedzi mnie jak wrócimy poproszę o listę konkretnych rzeczy, które muszę zabrać do szpitala dla siebie i Helenki. W internetach tyle list wyprawkowych, że aż mi się słabo robi

Pogoda dzisiaj była zdecydowanie lepsza wrzuciłam Wam do klubu kolejne zdjęcie. Jak same zobaczycie mój brzuszek jednak rośnie, wiele zależy od tego co mam na sobie
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 18:05   #4458
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłabym, ale nie mam mikrofali

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-23, 18:06   #4459
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłabym, ale nie mam mikrofali

Też nie mam mikrofali
Stary 2016-08-23, 18:06   #4460
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie mam mikrofali
Aa myślałam że to ten z mikrofaliw garnku robiłaś ?

Stary 2016-08-23, 18:07   #4461
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Aa myślałam że to ten z mikrofaliw garnku robiłaś ?

W garnku
Stary 2016-08-23, 18:09   #4462
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
W garnku
Młoda poszła spać :/ a kuchnia obok jej pokoju no nic, popcorn przekładamy na jutro
Stary 2016-08-23, 18:10   #4463
mietowka25
Zakorzenienie

Boziu znowu bym coś zjadła...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-23, 18:11   #4464
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Relacja ze szkoly rodzenia wczorajszej: uczyłyśmy się, jak oddychać, zależnie od fazy porodu. Do zapamiętania: oddychamy swoim tempem i oddychamy przeponą! Krótszy wdech, długi, spokojny wydech-bo wtedy ciało się rozluźnia.
Położna pokazała nam też fajne ustrojstwo, które jest na wyposażeniu porodówki - Tens.
Przykleja się elektrody na plecka i w razie bólu wali się delikatnie impulsem elektrycznym, który ten ból łagodzi. Samemu reguluje się natężenie. Fajna sprawa, trzeba tylko kupić swoje elektrody-koszt 30-40 zeta.
Ważny niezbędny drobiazg do porodu-nawilżająca/natłuszczająca pomadka do ust
A, i jeszcze dopytywałam-zawsze mam jakieś dociekliwe pytania na sr- jak jest ze znieczuleniem przy ewentualnym nacinaniu krocza:
Otóż tnie się bez znieczulenia, za to w szczycie skurczu, więc jest to ponoć po prostu nieodczuwalne, natomiast zszycie jest zawsze w znieczuleniu.
Mam nadzieję, że komuś się coś przyda z tych mądrości

Nasz dzieć na wczorajszym usg zadebiutował wagą 1.3 kg (27 tc), więc zapowiada się kawał chlopa
No i mam się trochę bardziej oszczędzać, bo szyjka ma coś kolo 3.4 .

W ogóle, odpukać, jakąś dobrą passę mam ostatnio-u ginekologa ok, u okulisty ok, dzisiaj moja diabetolog mnie pochwaliła, że wzorowo się prowadzę-ależ ciąża potrafi dać kopa motywacyjnego
Gratki za wizyty
Widzisz ile cennych informacji, po co mi szkoła rodzenia, skoro mam wizaż
Stary 2016-08-23, 18:13   #4465
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
A ja własnie jem na siłę :/ nie czuję w ogóle głodu :/
A co gorsza jak już mam na coś ochotę to i tak smakuje jakoś inaczej
Stary 2016-08-23, 18:15   #4466
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja za popcornem akurat nie przepadam, ale cholerka znów mi o tum pączku przypomniałaś
Pocieszam się muesli z mlekiem i miodziem.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Bastaaaa!!
Stary 2016-08-23, 18:16   #4467
zielinka_87
Zakorzenienie

Dziewczyny, mozecie przypomniec jakie termometry polecacie, zamierzacie kupic?

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 18:17   #4468
aleksandramaj
Wtajemniczenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64494086]
Pogoda dzisiaj była zdecydowanie lepsza wrzuciłam Wam do klubu kolejne zdjęcie. Jak same zobaczycie mój brzuszek jednak rośnie, wiele zależy od tego co mam na sobie [/QUOTE]

Ja tylko biust widzę
Stary 2016-08-23, 18:18   #4469
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mozecie przypomniec jakie termometry polecacie, zamierzacie kupic?
Ja mam Braun IRT4520
Stary 2016-08-23, 18:29   #4470
sosowhat
Wtajemniczenie

Przyszla mi sukienka, jakos tam sie wcisnelam ale.mussze chyba dorobic zamek bo jest wkladana przez glowe i mam delikatny problem jak przez brzuch musi przejsc

Edytowane przez sosowhat
Czas edycji: 2016-08-24 o 07:32
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości