![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatki jak z frekfencją na weselu?
ojej jak mało przyszło. Bardzo mi przykro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
z tego co pamiętam, to zaproszonych mieliśmy 94 osoby, a przyszło 80.
na zaproszeniach mieliśmy prośbę o potwierdzenie przybycia z konkretną datą, a i tak do niektórych musieliśmy dzwonić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mężatki jak z frekwencją na weselu?
Hej dziewczyny ja co prawda jeszcze nie mężatka, pozostało 57 dni
![]() Co do potwierdzenia gości to samo - niby jest do 30 kwietnia ale czy każdy musi czekać do ostatniego dnia albo w ogóle nie dawać odpowiedzi i Państwo Młodzi muszą się dopraszać i dopytywać o potwierdzenie bądź odmówienie przybycie? Ehh ![]() Mam nadzieję, że mimo nie tak wielkiej frekwencji gości weselicho będzie super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
130 gości
110 przybyłych 100% zabawy nikt nie potwierdził, musieliśmy się o to upominać, ale tak jest podobno zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Można liczyć, że 10-20% nie przyjdzie, ale koniecznie trzeba w zaproszeniu umieścić notkę, aby Ci co nie przyjdą dali znać i podać termin do którego czekacie na decyzję i numer tel.
Bo nie raz z tego co wiem potrafi nie przyjść z 50 osób i jak by przyszło zapłacić średnio 200 od osoby, której nie ma to trochę kiepsko by było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Zaproszonych było 112 osób i 10 dzieci.
Osoby, które przyszły - 80 osób i 7 dzieci. (Wszystkie osoby, których nie było wcześniej nas o tym powiadomiły). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
U mnie na ok. 200 osób zaproszonych było 150 osób + 10 dzieci. I o dziwo sporo osób dzwoniło z potwierdzeniem. Umowę mieliśmy podpisaną na 100 osób, bo zakładaliśmy, że będzie ok. 120.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
U nas z zaproszonych 130 pojawiło się 91 + 5 dzieci. Najlepsze w tym wszystkim jest, że kilku bliskich znajomych nas olało i nie przyszli mimo, że potwierdzili. Rodzice z dziećmi też się zachowali nieźle. Miała być 14 dzieci więc zorganizowaliśmy im osobny stół. Przyszła tylko 5! Nie boli to, że jesteśmy 1000 zł w plecy. Mówi się trudno. Najgorsze było to, że przy stole Państwa Młodych były puste miejsca....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
zielony stworek
|
Odmówiły tylko dwie starsze ciotki męża i nagle na 2 dni przed kuzynka w ciąży wylądowała w szpitalu, więc 4 osób z zaproszonych ok 70tki nie było.
Nadprogramowo 1 dziecko, bez zaproszenia, z tytułu braku możliwości zapewnienia mu opieki w czasie ślubu i wesela. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Zaproszonych było 62 osoby, przyszło 61
![]() Praktycznie wszyscy sami potwierdzali, dzwoniliśmy chyba tylko do 2 rodzin ze strony TŻta, żeby się upewnić, że będą (potwierdzili, że przyjadą już jak dostali zaproszenie, ale zawsze lepiej się upewnić) ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Zapraszaliśmy dużo wcześniej i prosiliśmy o potwierdzenia, ja podeszłam do tego tak, że jeśli ktoś nie potwierdził że będzie a nie mogę się z nim skontaktować to po prostu zakładam, że go nie będzie - rodzina była oburzona ale tym o to sposobem zapłaciliśmy tylko za 4 nie zajęte miejsca i tak naprawdę była to jedna para która dzień wcześniej zapewniała że będzie i 2 osoby towarzyszące ( czytaj goście mieli być z kimś ale przyszli sami) Dziewczyny dzwońcie potwierdzajcie proście o potwierdzenia w końcu to Wasz czas i Wasze pieniądze nie ma się co martwić że ktoś się obrazi - lepiej chyba mieć pewność że sala będzie pełna niż patrzeć na puste stoły ....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
my zapraszalismy prawie 50 osob a przyszlo 16. moj chrzestny ktory mieszka za granica postapil najbardziej chamsko bo przyjechal na tydzien przed slubem a w dzin slubu pojechal mowiac ze musi odpoczac przed praca... bylo mi bardzo przylkro
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
My zaprosiliśmy 180 osób, przyszło 122, więcej niż się spodziewaliśmy
![]() ![]()
![]() |
#77 |
BAN stały
|
z gośćmi jest zawsze jakiś problem..serio trzeba się upominać o potwierdzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
zizixx ... serio to jedna z najmniej przyjemnych części planowania wesela ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() My mielismy potwierdzenia do 10 sierpnia, miesiac przed weselem - niektorzy dalej nie dali odpowiedzi ani tak, ani nie, bo jeszcze nie wiedza ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Bardzo po chamsku tak zostawic i nie potwierdzic.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() Drugi kuzyn potwierdzil przy wreczaniu, w dniu potwierdzenia napisalam czy na pewno bedzie to tez sie juz nie odezwal ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
U nas podobnie - kilku osób musieliśmy się dopytywać po X razy czy będą. I to już były sytuacje typu nie odbieranie telefonu, odczytanie wiadomości na Fb i nie odpisanie
![]() Najlepszy był mój kolega, pytam go osobiście czy potwierdza przybycie, a on do mnie - to trzeba potwierdzać?! ![]() ![]() Mam jeszcze 3 "niepewne" osoby, które nadal nie wiedzą czy przyjść czy nie przyjść, kontakt z nimi także jest dość ciężki. Nie wiem co z nimi robić tak szczerze mówiąc... daję im czas do soboty i informuję stanowczo, że albo mi mówią teraz albo uznaję, że ich nie będzie. Termin potwierdzeń minął 10 dni temu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
My zapraszaliśmy ok. 210 osób, a było 170 już razem z dziećmi, zespołem itd. Nie mieliśmy ani jednego pustego siedzenia, to też ważne.
Powiem wam, że przy wręczaniu zaproszeń praktycznie wszyscy obiecywali, że będą (oczywiście oprócz takich osób jak schorowany dziadek tż, kobiet w zaawansowanej ciąży, znajomi mieszkający za granicą ). Do dnia potwierdzeń przybycia zadzwoniło .... uwaga... 2 osoby! ![]() Szczerze - na początku było mi przykro słyszeć odmowy, ale w sumie wesele było świetne i pełne ludzi, którym na nas naprawdę zależy. Bardzo dopisali nasi znajomi (było 54 z zaproszonych 60 osób - już liczę z os. towarzyszącymi). To był mega test dla naszych wszelkich znajomości i teraz już wiemy z kim nie warto utrzymywać kontaktów ![]() A najbardziej się wzruszyłam, bo niektórzy mieli takie głupie wymówki (kolega tż: znał termin wesela od razu, a 2 miesiące przed dzwoni, że ,, bardzo chciałbym u was być, ale jadę z ojcem na mazury na weekend bla bla bla bla"), a wujek tż przyjechał prosto ze zgrupowania sportowego sam z Warszawy pociągiem - dodam, że jest osobą niepełnosprawną niewidomą i prawie niesłyszącą... Spóźnił się, ale no mówię, był w drodze i tak mu zależało, żeby chociaż na weselu być. Nawet przetańczyłam z nim kilka piosenek ![]() Najgorzej mi było wstyd za mojego chrzestnego, który dostał zaproszenie drogą pocztową (bo nie odbierał telefonów od nas, a moja mama się uparła, że mimo braku kontaktu z nim WYPADA go zaprosić, bo jakżeby inaczej). Potem próbowałam dodzwonić się, żeby od niego usłyszeć chociaż, że go nie będzie czy coś, no jakąś konkretną informację. No ale też nie odbierał (dzwoniłam z kilku numerów, na smsy też nie odpisywał). Z tydzień przed weselem dostałam smsa, że jego ani jego rodziny nie będzie. A tydzień po weselu sms, zeby mu przesłała na maila mój numer konta to wyśle prezent. No chyba go pogrzało, że po takim zachowaniu jeszcze kiedykolwiek się do niego odezwę. Ten ,,prezent'' niech sobie wsadzi w.... nos A jego siostra równie rodzinna wysłała mi wiadomość na facebooku, że akurat w czasie mojego wesela wyprowadza się do Norwegii ![]() A ich ojciec nie przyszedł, (to on był jedną z osób, które zadzwoniły w dniu, do którego goście mieli potwierdzić obecność) bo miesiąc temu był chory i jeszcze mi zakaszlał w słuchawkę, żebym przypadkiem się nie przyczepiła do jego wymówki ![]()
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2016-08-25 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Moja obrazona na mnie babcia odesłała mi zaproszenie pocztą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem ciekawa jak u nas będzie. Też prosimy tyle samo osób, jak frekwencja to się okaże. Cytat:
![]() Moja chciala się obrazić bo nie chcialam wziąć prezentu przed ślubem 2 m-ce tylko żeby później mi dała. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
To też się dołączę jako przyszła Panna Młoda niezadowolona ze swojej rodziny
![]() Zaproszonych łącznie - 120 osób Przyjdzie - 58, z nami będzie 60 osób ![]() Wiele osób pisało do mnie smsy że nie przyjdą, inni w ogóle nie raczyli potwierdzić przybycia ![]() Edytowane przez Lady Audrey Czas edycji: 2016-09-09 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Nam odmówiło jakieś 10 osób. Z tego 3 osoby, na których obecności nam bardzo zależało, moja przyjaciółka z mężem (urodziło im się dziecko miesiąc przed moim ślubem) i przyjaciel męża, taki od przedszkola. Od tej pory kontaktu nie mają, bo TŻ stwierdził, że skoro kumpel woli dni miasta od wesela przyjaciela to nie ma co czasu tracić na takich ludzi.
Reszta osób to potencjalne osoby towarzyszące, praktycznie całe moje kuzynostwo przyszło samo, ja byłam zadowolona bo żadnych obcych osób na weselu, a oni się świetnie bawili w swoim gronie ![]() Z potwierdzonych osób jedna odpadła przed samym weselem, też OT. Ostatecznie były 74 osoby ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.