|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Fajne te Wasze śpiworki ze wzorkiem ja mam cały czarny....
Jest noc dosc ze atakuje mmie komar od godziny, cira sie wybudzila to lodowata cala i co!? Przesikana :co jest: wiec caly rytual przebierania i sie rozbudzila na cacy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3062 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
GGI--- od urodzenia sie daje przy KP w kropelkach a w mm juz jest zawarta witamina D
Co do tej witaminy to sama biore VIGANTOLETTEN w tabletkach i super sie czuje Śpiworek/-- Kejka super ten z Ali kupiłyście ale jak sie dziecko w pasy zapina? Ma dziury na pasy? I jaki rozmiar brałyście? Dzieki za linka ![]() ---------- Dopisano o 02:22 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ---------- Asia--- nie wypowiem sie o macie skip ale dziewczyny tu zachwalają
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
AsiaPo a jak Ty sie czujesz? Lapie Cie?
Malos a moja siostra chyba dodatkowo podawala wit D. Nie dawala wit K
|
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest wejscie na pasy, nawet kilka- na dolna czesc tez masz. Do gory jest takie cos, ze mozesz zalozyc na spacerowke zeby nie zjezdzalo w moim jest zamek ze nozki mozna wyciagnac dolem a u Esesme w zielonym tego nie ma- za to ma fajna koeszonke na przodzie ktorej my nie mamy. Jess mega cieply bo puchowy, w srodku jest taki kotek i do tego ten cicik wokol glowy (kaptura). Mozna go zapiac pod szyje albo wywinac zeby dziecko raczki wyciagnelo. I rozmiar jest tylko jeden tych spiworkow. Ja zaplacilam 250 zl a w necie za 459 widzialam![]() Asia ja mam SkipHopa i nie dosc ze jest piekna to jeszcze warta swojej ceny ale to moje zdanie poki co mam rozlozone 12 sztuk a reszte jak mlody zacznie sie przemieszczac- mam szaro-zolta z tymi kolkami w srodku. I mam kawalerke a miejsce na mate sie znalazlo
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Ne mi wariuje i nie mogłam wejść na forum
![]() Kayira dobrze, że tylko samochód ucierpiał. za wypad w góry.Vel może Emi tak się spodoba basen, że regularnie zaczniecie chodzić. Też nas kuszą termy ale nie możemy się zebrać. Drogo Was to wyszło, na ile czasu? Na zimę mamy kurtki i spodnie na szelkach ale zastanawiam się nad kupnem kombinezona. Wczoraj w lumpku dorwałam kurteczkę na jesień. Mamy drugiego zębola ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Ne mi wariuje i nie mogłam wejść na forum ![]() Kayira dobrze, że tylko samochód ucierpiał. za wypad w góry.Vel może Emi tak się spodoba basen, że regularnie zaczniecie chodzić. Też nas kuszą termy ale nie możemy się zebrać. Drogo Was to wyszło, na ile czasu? Na zimę mamy kurtki i spodnie na szelkach ale zastanawiam się nad kupnem kombinezona. Wczoraj w lumpku dorwałam kurteczkę na jesień. Mamy drugiego zębola |
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Vel, to rośnie Ci fanka basenu, nasza też uwielbia.
Plus do tej pory była zawsze najmłodszym pływakiem i wszystkie dziewczynki podpływaly pooglądać taką laleczkę Ostatnio jak zostawiłam TŻta z małą w basenie to po pierwszym powrocie zastałam go z dwoma paniami, w tym jedną 9miesięczną, a za drugim razem z 4latką. Wyrywa panienki na dziecko, paskud jeden
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara nie dziekuje
![]() Graty zabka i kulania. Fajnie jak dziecko sie tak rozwija ![]() Lin basen ogolnie dobra sprawa. Szybko sie kg gubi i na kregoslup... A Tz cwany ![]() Ja sie dzis dowiadywalam w koncu o basen. Jak bedzie samochod to jezdzimy ![]() Tylko my placimy za wejscie. A do zajec dla maluchow sa 2 panie w soboty od 10
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Kejka super te śpiworki, chyba tez zamówimy bo to juz niewiele czasu zostało a z Ali troche idzie paczka.
Madziara gratki za ząbka sliczne są uśmiechy takich króliczków z ząbkami na dole I zazdroszczę wam tych basenów my sie jakos sprężyć nie mozemy zeby znaleźć jakis w okolicy i sie na niego wybrać. Musze tz przycisnąć żeby cos ogarnął
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Happy my tez sie dlugo zbieralismy....
Ale bardzo chce... bo mlody to po prostu robi nam fontanny przy kapieli.. i chcemy zobaczyc jak na basenie bedzie...
|
|
#3070 |
|
Wtajemniczenie
|
Happy szlo rowne 18 dni
|
|
#3071 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie wyszliśmy z term, było MEGA, mały jest boski i super sie bawił, chlapał, machał girkami, dla nas tez rozrywka
![]() Lin--- opowiedziałam mojemu TŻ co wyprawiał Twoj na basenie i wielce też poszedł do brodzika z Adasiem wyrywać mamuśki tylko akurat pustki były Kejka--- dzieki za info, a jaki rozmiar brałyście? ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Nawet bikini założyłam w końcu -19 kg to juz moge
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
Malos rozmiar spiworka do wozka?
|
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
Oni maja chyba tylko jeden, jesli dobrze kojarze. 110 cm dlugisci i 53 cm szerokosci
️
|
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
☆☆☆
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2016-09-15 o 20:48 |
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Matka Smoka
|
AsiaPo - mam skip hop szaro-kremową. Też się długo wahałam, ale kupiłam za bon z okazji chrztu, poza tym odkąd myślę, że na jednym dziecku skończymy to szaleję haha. I cóż - ja nie jestem powalona jej jakością i wykonaniem. Puzzle nie pasują do siebie tak idealnie, są miniszparki. I moja jest już poharatana pazurkami małego. Może jestem naiwna ale za tą cenę to raczej się spodziewałam czegoś mocniejszego. Obawiam się, że jak zaczną się resoraki itp. to niewiele z niej zostanie. Ale cóż, chciałam stonowaną, więc innych opcji i tak nie ma. Dobrze, że jest tyle elementów to za jakiś czas pozamieniam te zniszczone.
Nie wiem gdzie dziś będę spała, bo moje dziecko śpi sobie w poprzek łóżka W ogóle dziś to odwalił numer nad numerami, leżałam i najpierw śmiałam się a potem płakałam ze wzruszenia (matka wariatka?). Nakarmiłam, usnął, puścił cyc - to jak zwykle powolutku się wycofuję (trwa to jakieś 20 minut zazwyczaj). Nagle kuźwa sąsiad z wiertarą! I się gad wybudził. I zaczęło się: brzuszek i pełzanie, zadarta głowa i skan otoczenia. To sobie leżę nieruchomo i milcząco obok. I tak zrobił 180 stopni i już przerwy na odpoczynek coraz dłuższe, to myślę - uśnie. Gdzieś tak na wysokości 190 stopnia natrafił na moje biodro (leżałam na wznak). Wymiział się o spodnie, leży z zamkniętymi oczami. Ale coś widocznie zatrybił, bo znów podniósł głowę i ryje po biodrze, w końcu natrafiając na gołą skórę - mniam! Wylizał, wyssał - padł. Znów mała przerwa i ponownie lizanko, coraz wyżej. I tak skubany przelizał mi cały brzuch w pionie, jakimś cudem ominął zwinięty stanik i w końcu - bingo! - jest cyc. I tak ułożony prostopadle do mnie, w pozycji na brzuszku, uniesiony trochę na rączkach, twarz w cyc i ssie i śpi. A ja mówiłam, że leń i cyca nie znajdzie! No taka dumna jestem
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-09-15 o 20:53 |
|
|
|
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
Ineso niesamowita jest wola przetrwania małych ssaków
![]() Kejka dzieki za info 🏻 ️ chyba sie skuszę bo piekne te śpiworki
|
|
|
#3078 |
|
Mama Land
|
Ineso: Buahahaha
Trochę mnie to zaczyna martwić, gdyż widzę, że beze mnie nie chce spać, a tęsknię za przytulankami z TŻ ![]() Dziękuję za Twoją opinię - zapamiętałam, że nie byłaś z niej zadowolona Kayira: Narazie (ptfu ptfu!) nic mnie nie bierze, ale witamina C mi topnieje No i co godzina mierzę temperaturę Córce i sobie
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#3080 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Brawo za zęba u mnie nadal cisza w tym temacieCytat:
i graty za bikini, piękny spadek wagi ja musiałam jechać w jednoczęściowym, bo mi się cycki do bikini nie zmieściły Ineso niezły kombinator z młodego
|
|
|
#3081 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Też mnie łapie przeziębienie ech. Cytat:
Chociaż ja mam taki mega obcisły, to też nie wiem czy się zmieszczą, ewentualnie naleśniki aż pod pachy się zrobią
|
||
|
|
|
|
#3082 |
|
Mama Land
|
My za to mamy bekę, jak młoda leży w łóżeczku, a my na łóżku się przytulamy (wtedy ona albo się bawi czymkolwiek, albo lapi się na nas i obserwuje z zaciekawieniem
![]() Muszę jej chyba jakiegoś misia zamiast siebie podkładać i już dziś zacznę kombinować z Mr.B. - nagrzeję termofor, więc będzie imitował moje ciepło ![]() Lin: No trochę schizuję, wiem, ale przeraża mnie wizja przeziębionej M. i mnie samej z tym wszystkim. Już lecę na oparach energii, bo czuję się zaniedbana i taka... flejowata. Wczoraj byłam z kumpelą w drogim butiku i tak w oczy kolił mój wizerunek tam, że aż strach. I ogólnie doskwiera mi samotne spanie, ale dziś wracam do łóżka z TŻ już o wiele lepiej, więc się odważę
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Uwielbiam Was czytac zawsze wybuchne smiechem.
Noc u nas kiepska i dosypialysmy do 10. Gratuluje juz pierwszych ząbków u nas jeszcze cisza. Apropo badenu to u mnie z figura spoko chetnie przyjme pare kg bo przy zwroscie 175. 54kg wygladam jak anoreksja a cycki miseczka ,,a'' ostatnio uslyszalam cos takiego karmisz piersia? Mówię tak!A dokarmiasz czymś ?odpowiadam ze nie jeszcze ma czas. Na to tekst yo takimi bylejakimi cyckami wykarmisz Tekst z naleśnikiem rewelacja hihi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeżyłam z Żabą dwa przeziębienia, w tym jedno gdzie co godzinę musiałam małej odciągać w nocy katar. I oba razy załatwił ją tak TŻ. Temperaturę mierzyłam jej tylko jak już była chora, jak leciał ten katar i jak była marudna. I zbijałam tylko 38*, co zresztą potwierdzili pediatrzy. Jak dajesz małej witaminę C plus KP to nic więcej nie dasz rady zrobić. Plus spacerować, żeby się wietrzyć. Skoro TŻ już zaczyna czuć się lepiej to powinnyście przejść bez chorowania przez tą sytuację. Swoją drogą mój TŻ, który nigdy nie dawał się zagonić do lekarza i póki stał na nogach trzymając się regałów łaził do pracy. Od czasu jak mamy malucha SAM mierzył temperaturę jak był chory i brał leki jak tylko zaczynał mu się katar. I powiedział, że jakby tylko to było coś poważniejszego (powyżej 37) to poszedł by do lekarza i by się odizolował od Małej, żeby jej czymś poważniejszym nie zarazić...
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę sie pochwalic bo taka dumna jesteśmy
Moja corka która butelkę traktowała jak zło konieczne od tygodnia trzyma sama i pije kompot ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Malos ladnie spadlas z wagi
![]() Ineso niezle... ot wie co dobre ![]() Zdrowka i Tobie.. Asia i obyscie nadal byly zdrowe ![]() Ggi ale ktos dowalil.. masakra... a ja Ci moge kilka kg oddac ![]() Graty dla cory ![]() A ja bede musiala jakis 1 czesciowy stroj kupic. Choc najpierw pojde w 2 czeciowym i zobaczymy jak maly.. Co do wagi.. waze juz 8 kg mniej niz przed ciaza
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Kayira i malos super ze waga w dół leci nie ważne ile wazne ze Wass sukces i samopoczucie dobre.
Mnie ubylo 21kg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Malos nie wiem czy już pytałam, o której dajesz deserek a o której obiadek?
Byłam u mamy i Bartek kompletnie nie chce mi tu jeść. Dobrze, że dziś wracamy. |
|
|
|
|
#3089 |
|
Rozeznanie
|
GGI--- jedz dziewczyno, bo znikniesz!!! To juz naprawdę niedowaga
uważaj na siebie i nie chudnij więcej ️ tez Ci moge oddać, jeszcze mam 3-4 na zbyciu i super, ze mała butelkę chwyciła ![]() Lulka --- właśnie z tym jest mały problem, bo często u nas obiadek wypada ok 16 i wtedy juz nie mam kiedy dać deserku tylko idzie mleko po kąpieli o 19... Musze go przestawić, bo je piec posiłków na dobę w tym 3x mleczko. Dostaje 8-9 kaszka z owocami, 12-13 mleko, 16 obiadek, 19 mleko, w nocy 3 mleko. Hihi pewnie dla cycowych mam to jakas abstrakcja taki harmonogram ![]() A Ty o której co dajesz?
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Tak kochana jem i to sporo no ale.... waga stanęła to juz sukces. Córką wysłała i zabrals ze mnie wszystko co najlepsze cyce i moja za☠☠☠ista dupe no cóż trzeba sie z tym pogodzic.
Harmonogram jedzenia piękny może u nas tez tak bedzie kiedys choc i tak nie narzekam. Miłego dnia Mamusie! Pieknego poranku i oby jeszcze pogódka sie udała... buziaczki my konczymy karmienie i mam nadzieje że jeszcze do spimy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

ale jak sie dziecko w pasy zapina? Ma dziury na pasy? I jaki rozmiar brałyście? 

za wypad w góry.

tylko akurat pustki były 

️

🏻
️ chyba sie skuszę bo piekne te śpiworki 
u mnie nadal cisza w tym temacie
uważaj na siebie i nie chudnij więcej