Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-20, 19:38   #1771
mariea
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mariea, no super to jest, niech się wszystkie emolienty chowają I naturalne.
Laurka, ja używam już od dawna w ogóle kosmetyków naturalnych, bez parabenów i jak najmniej chemii. Jestem zachwycona moje ulubione firmy to Lavera i Sylveco, uwielbiam olejek perilla i teraz jestem fanka tego ze słodkich migdałów

Krysilla, mam nadzieję, ze to zaniknie jakoś samo. Jest jakaś szansa chyba? A jeśli nie to uda się coś z tym zrobić po urodzeniu, tak żeby Malutka była całkowicie zdrowa

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-09-20 o 19:41
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 19:41   #1772
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Laurka, ja używam już od dawna w ogóle kosmetyków naturalnych, bez parabenów i jak najmniej chemii. Jestem zachwycona moje ulubione firmy to Lavera i Sylveco, uwielbiam olejek perilla i teraz jestem fanka tego ze słodkich migdałów
Muszę się skusić na ten olejek że słodkich migdałów.
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 19:47   #1773
Krysilla
Rozeznanie

Podobno może zaniknąć. Zobaczymy na połówkowym.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-09-20, 19:50   #1774
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Witam się po dłuższej nieobecności. Miałam trochę sytuacji losowych i nie było jak pisać.

Aktualnie wiem już, że będę miała dziewczynkę. Hanię. Więc można mnie oznaczyć. Z zakupów na razie ja kupiłam nosidełko, a mąż łóżeczko. Teraz muszę poszukać materaca do tego łóżka.

U mojej małej wykryto pyelectasis 7 mm. i 28.09 mam kolejne usg- tym razem połówkowe i będziemy monitorować sytuację.

A teraz ruszam nadrabiać.
Hej
gratuluję córeczki -HANIA jak my będziemy mieć dziewczynkę to tez będzie Hania
A co do tej wady...nazwa mi nic na początku nie mówiła bo u nas nikt nigdy tak tego nie nazwał, wpisałam w google i już wiem MOGĘ CIĘ CAŁKOWICIE USPOKOIĆ Moja 3,5 letenia córeczka Daria urodziła się właśnie z tą wadą. Poszerzenie miedniczek nerek, inaczej wodonercze. Wykryto dopiero w 28 tyg ciąży na usg. Chodzimy co pół roku do nefrologa na kontrolę, ma robione usg nerek. Wada się zmniejsza. Od mojej znajomej córka tez to miała i całkiem z tego wyszła Także nie masz się czym martwić.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-20 o 19:52
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 19:52   #1775
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej
gratuluję córeczki -HANIA jak my będziemy mieć dziewczynkę to tez będzie Hania
A co do tej wady...nazwa mi nic na początku nie mówiła bo u nas nikt nigdy tak tego nie nazwał, wpisałam w google i już wiem MOGĘ CIĘ CAŁKOWICIE USPOKOIĆ Moja 3,5 ltenia córeczka Daria urodziła się właśnie z tą wadą. Poszerzenie miedniczek nerek, inaczej wodonercze. Chodzimy co pół roku do nefrologa na kontrolę, ma robione usg nerek. Wada się zmniejsza. Od mojej znajomej córka tez to miała i całkiem z tego wyszła Także nie masz się czym martwić.
O! Dzięki!

Hania teraz chyba popularna. Ale mamy dlugie nazwisko, więc chcemy w miarę krótkie imię.

Stary 2016-09-20, 19:52   #1776
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Lactacyt rownie dobrze mozna bylo wziac mydlo do rak...
ja wole delikatne ze zdrowym składem..

tak samo jak szampon, albo sie pieni albo jest przyjazny dla wlosow

Zobacz sobie skład tego płynu ginekologicznego. Jest duzo lepszy niż normalnej emulsji. Delikatne nie działają bakteriobójczo wg mnie. Ale każdy robi jak mu pasi
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 19:55   #1777
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję dziewczynki Piszesz o wodonerczu? Córeczka Silver to miała.
.
O właśnie super,że pamiętasz

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
O! Dzięki!

Hania teraz chyba popularna. Ale mamy dlugie nazwisko, więc chcemy w miarę krótkie imię.

No ,ale ja nie patrzę czy popularne czy nie tylko po prostu bardzo mi się podoba to imię od dawna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 19:58   #1778
Opiumalfa
Zakorzenienie

Krysyllia gratulacje! Zobaczysz wada zaniknie!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 20:00   #1779
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Byliśmy dziś na pogrzebie, męża dziadek zmarł
Pół dnia na nogach i szczerze pisząc mam dosyć, jestem zmęczona, boli mnie całe spojenie, najgorzej przy zmianie pozycji,mała śpi i ja też już w łóżku odpoczywam.

Krysilla gratuluję Hanki, mam ciotkę Hanie

A jeżeli chodzi o twardnienie brzucha, to jeszcze mnie ta przyjemność nie dopadła
Stary 2016-09-20, 20:01   #1780
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
O właśnie super,że pamiętasz

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

No ,ale ja nie patrzę czy popularne czy nie tylko po prostu bardzo mi się podoba to imię od dawna
Pewnie że pamiętam, przecież Michał też miał podejrzenie, ale okazało się, że taka jego uroda

Mariea, do tego ten olejek jest dość tani
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 20:01   #1781
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
O! Dzięki!
Oczywiście trzymam kciuki żeby wada sama zanikła, ale jak nie to naprawdę też nie masz sie czym martwić
Stary 2016-09-20, 20:03   #1782
patiuszka
Zadomowienie

mariea dziękuję

Ja też lubię takie kosmetyki i nawet te same firmy Był czas, że chyba przez dwa lata nie używałam żadnych drogeryjnych kosmetyków, a w Rossmanie nie widziałam nic dla siebie poza podpaskami

Teraz tak pół na pół
Uwielbiam olejki i aktualnie pierwszy raz mam i polecam olejek z nasion bawełny
Stary 2016-09-20, 20:03   #1783
ewemis
Raczkowanie

Ja już po wizycie i sama nie wiem jak wam to wytłumaczyć skoro sama nic nie rozumiem Wychodzi na to że moja szyjka macicy pod wpływem skurczy rozwarstwia się przez co podnosi łożysko do góry, w momencie spokoju "zamyka się" przez co łożysko opada... więc w dniu dzisiejszym szyjka 40mm, łożysko nisko mimo że 12.09 była szyjka 26mm, łożysko wysoko lekarz gdyby sam nie robił obu usg w życiu by w to nie uwierzył na razie darujemy sobie jakąkolwiek ingerencje szwem czy passerem i będziemy obserwować, no i musze dalej leżeć bo najwidoczniej to jej służy
Gapcio 320g i tak dawał czadu że lekarka go czuła, a podczas usg próbował zjeść własną stopę
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 20:03   #1784
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na pogrzebie, męża dziadek zmarł
Pół dnia na nogach i szczerze pisząc mam dosyć, jestem zmęczona, boli mnie całe spojenie, najgorzej przy zmianie pozycji,mała śpi i ja też już w łóżku odpoczywam.
wyrazy współczucia
Stary 2016-09-20, 20:06   #1785
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Krysilla moja chrześnica ma to samo córeczka Silver i poza kontrolami u nefrologa jest w porządku. U niej wykryto duuużo później bo po urodzeniu, zdarzały jej sie zapalenia pęcherza, ale dostawała po prostu furagine na to i jest coraz lepiej. Myślę, że im wcześniejwykryte tym lepiej
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 20:07   #1786
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Zobacz sobie skład tego płynu ginekologicznego. Jest duzo lepszy niż normalnej emulsji. Delikatne nie działają bakteriobójczo wg mnie. Ale każdy robi jak mu pasi
Ja znam ten płyn, skład ma super, i pH takie lecznicze, 3,5 chyba, ale ja niestety dostałam po nim okropnego uczulenia i akurat dla mnie się nie przydał

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Podobno może zaniknąć. Zobaczymy na połówkowym.

Trzymam kciuki żeby zaniknęła
Stary 2016-09-20, 20:21   #1787
Escorpio
Zakorzenienie

Dziewczyny nie było mnie u Was prawie cały dzień i teraz tyle nadrabiania

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Tort gotowy. Wyszedł no cóż.. nieciekawie, ale może chociaż będzie smaczny Nie ma się co dziwić ostatnio nawet naleśniki mi się nie udają
Mi się podoba Na pewno pyszny

Cytat:
Pokażę wam moje łupy lumpkowe. Proszę nie śmiejcie się, po 4 latach kupowania dla chłopca wreszcie mogę sobie odbić i coś różowego kupić Znalazłam też otulaczyk za 5 zł
Śliczne ubranka Ale nie widzę zbyt dużo różu Jakbym Ci pokazała moje, to róż aż bije po oczach ( a jeszcze nie znam płci )

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Dzidziuś ma już 23 cm !!!

I na 90 % chłopak Bye bye Milenko
Jaki duży I gratuluję chłopca

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
fajne te rzeczy czasem po cichu żal mi, że nie mogę kupować rzeczy dla dziewczynki - tyle piękności dla chłopczyków mniej jest rzeczy
Też tak stwierdzam. Ciekawe kogo mi los przyniesie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Wagą nie ma co się martwić - żadna z nas przecież nie będzie się ani głodzić ani wpychać sobie jedzenia na siłę tylko po to, żeby przytyć określoną liczbę kilogramów... Nie mamy na to za dużego wpływu - każda przytyje tyle, ile ma przytyć a karmienie piersią serio potrafi zdziałać cuda ja strasznie schudłam karmiąc... a jadałam wtedy ogromne porcje! np. cała torebka kaszy gryczanej, polana gulaszem i pół słoiczka buraków - to był mój obiad teraz ledwo połowę tego jadam
Porcja duża, ale jaka zdrowa

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie wygląda pysznie
A jak robiłaś krem? Rozważam samodzielne zrobienie tortu na urodziny córki w przyszłym tygodniu, ale brak mi pomysłu...
Ja ostatnio robilam mężowi na urodziny tort, banalny i pyszny Wrzucę zaraz zdjęcie tylko jak na telefon wejdę

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Zrobiłam wstępne zamówienie na Gemini Typowa wyprawka dla mnie i dzieciaczka do szpitala i kilka gadżetów typu katarek, termometr bezdotykowy, zestaw startowy butelek dr brown's i wyszło mi 420 zł chyba nie umiem robić zakupów z głową
Skąd ja to znam..

Cytat:
mam nadzieje że się udało wkleić z butelek jednak zrezygnowałam bo są tylko z wąskimi szyjkami a mi na szerokich zależy
macie może jakiś sugestie co jeszcze ?
Dzięki za listę, przyda się na pewno
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 20:21   #1788
mariea
Zakorzenienie

a ja zapomniałam napisać, że byłam dziś na badaniach i z morfologią ok. hemoglobina 12,8. może bez rewelacji, ale trzyma poziom, najważniejsze, że nie spadła, bo spadała, a teraz przynajmniej stoi w miejscu. czyli ten sok z pokrzywy może cos tam pomógł. chyba zacznę go pić 2x dziennie, na próbę raz dziennie wychylałam i chyba za mało
mocz mi się robi coraz bardziej zasadowy. ph już 7,5 niby łykam żurawinę, za dużo nie daje. nie wiem czym go zakwasić. probiotyki te dedykowane okolicom intymnym powinny pomóc na to??
Stary 2016-09-20, 21:10   #1789
ydzia
Raczkowanie

Cytat:
a ja zapomniałam napisać, że byłam dziś na badaniach i z morfologią ok. hemoglobina 12,8. może bez rewelacji, ale trzyma poziom, najważniejsze, że nie spadła, bo spadała, a teraz przynajmniej stoi w miejscu. czyli ten sok z pokrzywy może cos tam pomógł. chyba zacznę go pić 2x dziennie, na próbę raz dziennie wychylałam i chyba za mało
mocz mi się robi coraz bardziej zasadowy. ph już 7,5 niby łykam żurawinę, za dużo nie daje. nie wiem czym go zakwasić. probiotyki te dedykowane okolicom intymnym powinny pomóc na to??
Hej ja też mam wysokie ph moczu 8....pije herbatki z żurawiny jem żurawine i nic. Teraz dostałam właśnie tabletki żurawit i mam łykać wit c. A tak w ogóle to od czego robi się takie wysokie ph moczu?
Poza tym chyba zaczyna mnie rozbierać przeziębienie. Ugotowalam cały garnek rosołu kupiłam czosnek miód. Wiec będziemy się bronić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 21:16   #1790
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, ze to wodonercze. Żaden lekarz nie użył tej nazwy. Nawet nie czytam w internecie informacji o tym, by się nie wystraszyć.

Trzymam kciuki Kochana, żeby wszystko było w porządku Dobrze robisz, że nie czytasz internetu. Skoro lekarz nie wszczął alarmu, to nie jest źle

Cytat:
A z jakiej firmy kupujesz?

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Też czytałam, że jest dużo lepszy niż ten zwykły. Kiedyś go miałam i nic mi sie nie stało
Cytat:
Ja już po wizycie i sama nie wiem jak wam to wytłumaczyć skoro sama nic nie rozumiem Wychodzi na to że moja szyjka macicy pod wpływem skurczy rozwarstwia się przez co podnosi łożysko do góry, w momencie spokoju "zamyka się" przez co łożysko opada... więc w dniu dzisiejszym szyjka 40mm, łożysko nisko mimo że 12.09 była szyjka 26mm, łożysko wysoko lekarz gdyby sam nie robił obu usg w życiu by w to nie uwierzył na razie darujemy sobie jakąkolwiek ingerencje szwem czy passerem i będziemy obserwować, no i musze dalej leżeć bo najwidoczniej to jej służy
Gapcio 320g i tak dawał czadu że lekarka go czuła, a podczas usg próbował zjeść własną stopę
W takim razie odpoczywaj jak najwięcej

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Hej ja też mam wysokie ph moczu 8....pije herbatki z żurawiny jem żurawine i nic. Teraz dostałam właśnie tabletki żurawit i mam łykać wit c. A tak w ogóle to od czego robi się takie wysokie ph moczu?
Poza tym chyba zaczyna mnie rozbierać przeziębienie. Ugotowalam cały garnek rosołu kupiłam czosnek miód. Wiec będziemy się bronić
Chyba jakaś epidemia przeziębień się zrobiła… Mnie coś bierze, ale mam nadzieję, że na braniu się skończy. Piję Prenalen, na gardło ten Prenalen. Na razie nie jest gorzej.
I też się zastanawiam skąd się bierze wysokie ph moczu.

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2016-09-20 o 21:17
Stary 2016-09-20, 21:19   #1791
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A z jakiej firmy kupujesz?
Nacomi
Stary 2016-09-20, 21:19   #1792
Escorpio
Zakorzenienie

Wrzucam jeszcze zdjecie mojego bardzo łatwego w przygotowaniu tortu oczywiście na boczki zabrakło mi troche kremu

Nie wiem czemu się poziomo wstawił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (142,2 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2016-09-20 o 21:20
Stary 2016-09-20, 21:23   #1793
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam bladego pojęcia przed ciążą nie miałam z tym problemu. zaczęłam od ph 6 i się sukcesywnie zwiększa... raczej sam żurawit nie pomoże, przynajmniej u mnie na ph nie działa... może ze 4 tabletki dziennie trzeba łykać na szczęście wizyta się zbliża, może lekarz będzie znał jakiś mało inwazyjny sposób na zakwaszenie moczu.
ja rosół dziś jadłam, też mnie gardło boli, boję się czy się nie podziębiłam, okropnie ranek był zimny...

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Wrzucam jeszcze zdjecie mojego bardzo łatwego w przygotowaniu tortu oczywiście na boczki zabrakło mi troche kremu

Nie wiem czemu się poziomo wstawił
w poziomie też jest smakowity! brawo cukierniczko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 21:27   #1794
ydzia
Raczkowanie

Cytat:
nie mam bladego pojęcia przed ciążą nie miałam z tym problemu. zaczęłam od ph 6 i się sukcesywnie zwiększa... raczej sam żurawit nie pomoże, przynajmniej u mnie na ph nie działa... może ze 4 tabletki dziennie trzeba łykać na szczęście wizyta się zbliża, może lekarz będzie znał jakiś mało inwazyjny sposób na zakwaszenie moczu.
ja rosół dziś jadłam, też mnie gardło boli, boję się czy się nie podziębiłam, okropnie ranek był zimny...

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

No mi przepisał 3 razy dziennie. Ale jak Twój lekarz coś wymyśli to dawaj znać chętnie skorzystam

ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 21:27   #1795
paulinka009
Zadomowienie

Witam czy moglabym niesmialo do Was dolaczyc? Co prawda jestem mamusia marcowa ale tak milo dyskutujecie o wszystkim ze chcialabym sie dolaczyc do Was o ile sie zgodzicie
Cytat:
Moge zapytac co to za sok? Kupny czy robiony? Duzo o nim czytalam podobno dziala super.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 21:31   #1796
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
No mi przepisał 3 razy dziennie. Ale jak Twój lekarz coś wymyśli to dawaj znać chętnie skorzystam

jasne, w sobotę popołudniu napiszę
Stary 2016-09-20, 21:32   #1797
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Tyle go zostało, że jeszcze jest w zamrażalce A teraz nie mam na niego ochoty, bo jest słodki

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Witam czy moglabym niesmialo do Was dolaczyc? Co prawda jestem mamusia marcowa ale tak milo dyskutujecie o wszystkim ze chcialabym sie dolaczyc do Was o ile sie zgodzicie
Moge zapytac co to za sok? Kupny czy robiony? Duzo o nim czytalam podobno dziala super.
Witaj A opowiedz coś więcej od sobie
Stary 2016-09-20, 21:34   #1798
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
cześć, pewnie że możesz dołączyć. jest u nas kilka marcówek jak chcesz oprócz podczytywania być u nas na liście to napisz takie dane jak widzisz na pierwszej stronie, a Cię wpiszę

sok kupiłam bez cukru firmy Bioavena. cieszę się, że mi zahamował spadek hemoglobiny. mam nadzieję, że zwiększenie dawki spowoduje wzrost.
Stary 2016-09-20, 21:36   #1799
paulinka009
Zadomowienie

Jestem Paulina mam 26 lat to moja druga ciaza tym razem mam nadzieje ze szczesliwsza w brzuszku mam Milenke a termin wg Om na 17 marca co bym jeszcze mogla napisac hmm ?

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 21:36   #1800
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Tyle go zostało, że jeszcze jest w zamrażalce A teraz nie mam na niego ochoty, bo jest słodki
ja rzygam od za słodkiego jedzenia niestety. dostałam od siostry batona, sam daktyl zmiksowany z jakimiś wiórkami kokosowymi i chyba jeszcze jakimiś owocami. ugryzłam mały rożek i od razu torsje i wymioty z 10 min batonik dojadł TZ

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości