![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65767856]O to super! U mnie milion papierow do załączenia, dlatego jeszcze tego nie zalatwilisny bo się nam nie chce tego zbierać
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Do mnie pielęgniarka się nie odzywala... to teraz wyszlo że powinna czy jak?[/QUOTE] Przewaznie po 3 miesiacu sama sie zglasza. Lub przychodzi z nienacka ![]() A czasem w ogole nie przychodzi, nie wiem czy to zalezy od regionu czy przychodni. Wybralismy z mezem lekarke ta blizej, bo tamta nie przyjmuje do grudnia. Najwyzej pozniej znow zmienimy. Tylko to wszystko tak do doopy. Bo tu gdzie teraz chodzimy to szpital, tu jest odzial dzieciecy i wszyscy specjalisci. A tam gdzie sie zapiszemy to tylko ona, osobna placo wka. Usg i badania robią tam, ale reszta to juz szpital. Nawet ta pielęgniarka jest ze szpitala. A ta lekarka narazie chora, wiec narazie nici z tego. U nas dawno po becikowym ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-27 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#424 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Baw się dobrze! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Żyje
![]() Tata zadowolony już się cieszy że będziemy ![]() ![]() Majunia dzisiaj super zniosła dzień ![]() ![]() Pozytywnie muszę się nastawić i będzie dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy małej Wit C w kropelkach i sami z męŻem ją wypijamy
![]()
#428 |
Zakorzenienie
|
Ile kropelki podajesz? Tak bezpośrednio do ust?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
Madzius podziwiam. Ja jechałam na egzaminy jak miał 3 tyg to musialam go wziąć i między egzaminami tulilam i karmilam
![]() Ania gratuluję cierpliwości ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Ile czekałyście na becikowe? Ja skladalam 23.08 ale jeszcze nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#431 | |||||
Ania
|
Witam
![]() U nas nic nowego, dzień minął bardzo dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję Wojtusiowi! że takie coś się musi dziecko męczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale my na mm ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostra i tato pomogą przy Mai? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Myślę że tak
![]() Mój pokój ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Australia udanego wypoczynku u rodziców
![]() Aniu cieszę się, że się nie pozabijaliście ![]() My na becikowe czekaliśmy miesiąc ![]() ![]() Padam dzisiaj, kolejny dzień z bólem glowy, do tego biodro znów boli i ledwo chodzę ![]() ![]() Kolorowych snów dziewczyny i chlopaki ![]() ![]()
#435 |
Zakorzenienie
|
Honciu udało się
![]() Śpij dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Konto usunięte
|
![]() Ja dzisiaj wyprawiłam dzieci do szkoły, spakowałam Małego do auta i pojechaliśmy do mnie do pracy na kawkę, bo dostałam cynk że szefostwo na targach za granicą ![]() Ignaś był bardzo grzeczny, ładnie się do wszystkich śmiał i dał matce spokojnie pogadać ![]() Pierwszą drzemkę miał dopiero w aucie jak wracaliśmy około południa. Przełożyłam go do wózka i spał w ogrodzie w słoneczku jeszcze 3 godziny ![]() Potem byłam na zebraniu w szkole, jeszcze zadania domowe ze starszakami i dzień przeleciał... [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65764221]W niektorych urzędach/mopsach wystarczy. Inne jeszcze wymagają zaświadczenia z us. Sliweczka a jak starszaki reagują na brata? Są nim zainteresowani, czy na razie zlewka-poczekaja aż podrosnie i będzie bardziej komunikatywny? Opiekują się nim trochę?[/QUOTE] Oni go strasznie kochają ![]() ![]() Córka potrafi go przewinąć, podnieść jak należy, trzymać. Chodzić z nim jej nie pozwalam ale ona by bardzo chciała. Syn jest raczej ciapowaty ale na szczęście nie ma ochoty na podnoszenie Małego, bo się boi że go niechcący skrzywdzi (i dobrze ![]() Lena studiujesz zaocznie? Jak pogodzisz studia z kp? Podziwiam. zabcia a może po prostu idźcie do innego lekarza prywatnie na konsultacje żeby nie trzeba było zmieniać przychodni... A jak próbowaliście odciągać to były jakieś gile? Może ta lekarka ma rację? Ja też muszę się w końcu zabrać za kompletowanie dokumentów do becikowego i do wyrobienia tej durnej karty zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Ja też musiałam dostarczyć umowę z 2014 bo zaczynałam pracę od lutego i zus wypłacał mi zasiłek macierzyński
Pielęgniarka środowiskowa odwiedza po 12 tygodniu Ania super że większość za Wami Zazdroszczę kina , myślałam że z mężem pójdziemy ale teściowa ani myśli by nam w tym pomóc, a moja mama jeszcze długo mi nie pomoże. Ogólnie mam spadek formy, brakuje mi właśnie chwili wytchnienia tylko dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jak to? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czesto wyjeżdżamy (rodziców mamy daleko, znajomych też) Hania bywa i śpi w obcych miejscach. Nigdy nie było większych problemów,,zawsze jednak na tyle na ile się da staram się zachować jej rozkład dnia i jego stale elementy. Honciu współczuję migreny ![]() Chuudzisszku żal Wojtusia że tak się drapie ![]() Dziękuję rowniez za komplement, Ani też ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliweczko ja nie wykluczam tego,ze ma racje,może tak jest. Ale ogólnie podejściem od samego początku mi nie pasuje i dodatkowo to 'machanie Gabi na wszystkue strony i pouczanie o trzymaniu dziecka-a to była o zgrozo pionizacja. Na punkcie kregoslupa to jestem wrazliwa,poniewaz mam chory i nie zycze nikomu aby przechodził przez te bóle i niemoznośc ruszania sie co ja. Gile były. Pociąganie nosem tez. Śpi ba bokach,bo inaczej ma zapchany nos i budzi sie z płaczem i pociąga przez nos. W dzień słychać gluty tam w głębi,więc to moze to co ona mowi. Objawy o ktorych czytałam średnio z tym sie pokrywają. Czytam Was na bieząco,ale nie odpusuje czesto. Jak tylko mam chwile to robie przetwory i korzystamy z Gabi z pogody. Pidczytuje przy karmieniu.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-27 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | ||||
Wtajemniczenie
|
Gdzieś od 3-4dni moje dziecko ma coraz większe przerwy. Zazwyczaj jadł co 2,5h a teraz to nawet co 3,5h
![]() ![]() Chciałam się pochwalić, że dostałam dziś telefon z zaproszeniem do kolejnego etapu rekrutacji ![]() Cytat:
![]() Ja młodego zostawiłam raz siostrze na godzinkę, dwa razy go teściowie na spacer wzięli i moi rodzice go pilnowali jak byliśmy na weselu ( od 21 do 2) a tż to często z nim zostaje. W niedziele był z nim jakieś 4h. Odnośnie testów alergicznych to teraz podobno się robi od szóstego miesiąca. Ja na razie nie planuję mu robić, zobaczymy co alergolog powie. Bardziej idziemy żeby się dowiedzieć jak wprowadzać mu kolejne pokarmy, zwłaszcza te na które mój tż ma poważną alergię ( na ryby i jajko reaguje wstrząsem anafilaktycznym) no i może da coś żeby się biedny tak nie drapał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No niestety z lekarzami to temat rzeka. Trafić dobrego to trudna sztuka Cytat:
![]() Do mnie też nikt nie dzwonił ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65772341]O jacie! Bardzo szybko! Kto był z małym? A nie macie tam lekarza ktory przyjmuje prywatnie? O super! Kino..co to jest? ![]() Baw się dobrze![/QUOTE] Ja chce iść na Bridget Jones 3 i nawet się już umówiłam z przyjaciółką, ale jakoś czasu nie ma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Szukajcie czystej aceroli- zarówno soku jak i wit.C właśnie z aceroli.
Działa rewelacyjnie! ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Chyba powinnam się podszkolić bo nie wiem czy umiałabym pomóc http://www.matkaniewariatka.pl/konta...rwszej-pomocy/ |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
Cały dzień nadrabiałam, udało się!
![]() ![]() ![]() Natomiast wczorajszy powrót - koszmar! Za póżno wyjechalismy, jeszcze po drodze odwiedzilismy moją ciocię i to była bardzo zła decyzja... około 17 Krzys zaczął nam marudzić bardzo. Praktyczne cała trase Ryki - Warszawa przepłakał strasznie. Zatrzymywaliśmy sie co chwilę, cyc, usnął, do fotelika za 5 min znowu ryk! ja nie wiem czemu on nie mogł po prostu zasnąć? Trasa normalnie do pokonania w 2 h a my jechaliśmy 6h. Już na prawde nigdy więcej nie zdecyduję się tak jechać - wyjazd o 5 rano jest bezbolesny. Idę spać, dobranoc mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Chudziaszek super, będziemy trzymać kciuki
Paulina super że chrzciny udane . Co do podróży to pewnie odreagowywał cały dzień Pierwsze karmienie, od razu mi lepiej bo trochę pospałam. Padłam przed 22. Pełnia szczęścia by była gdybym spała do teraz, ale mojemu tż zebrało się na amory i obudził mnie o 1. Za to w końcu przyniósł leżaczek z piwnicy, będzie mi trochę lżej Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2016-09-28 o 02:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Konto usunięte
|
Sliweczka super że rodzenstwo tak fajnie reaguje na brata. Będzie z nich dobrana drużyna
![]() U nas becikowe załatwia się dlugo i żmudnie, bo co chwila coś trzeba dowodzić, ale karte zdrowia dosłownie w minutę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
Witam
Chudziaszek, gratuluje drugiego etepu, w pon bede trzymac mocno kciuki ![]() Zabcia nie stresuj sie lekarzami trudno trafic na konkretnego, a moze ma racje ta babka. Tez dobry pomysl dziewczyny daly, zeby sprawdzic ta diagnoze prywatnie u innego lekarza. Zaczelam sie zastanawiac czy moj tego nie ma, ale musze najpierw zglebic temat. Ania to juz prawie sie przeprowadziliscie ![]() ![]() Sliweczka, starszaki kochane ze takie sa za mlodszym braciszkiem. ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Haneczka wspaniale ze Hani wszystko smakuje ![]() Ja na tych wakacjach gorzej zmeczona niz w domu. A to posiedzi sie dluzej, Gabrys ma swoje pobudki, mimo ze maz pomaga czy mama to i tak ja najwazniejsza osoba dla niego i nikt tak nie zabawi dziecka by nie plakalo jak ja. W wiekszosci i tak bierzemy go jak gdzies jedziemy, bo nigdy nie wiadomo jak dlugo nam zejdzie i nie chce obarczac kogos opieka nim. Choc patrzac po synku brata, ktory jest mlodszy o dwa tygodnie to moj mniej jest wymagajacy, za to moja przyzwyczajona do tamtego, gabrysia by tylko nosila i marudzi ze jej tego zabraniam. A potem wrocimy do domu, zostane sama i co?, i bym musiala go nosic ciagle. Wczoraj bylismy usyalic szczegoly na sali, pani bardzo mila, kazala zglosic sie do niej jak zjade do polski, bo zaintetesowala sie ze pracuje w hotelu, tylko nic konkretnego nie zaoferowala, a ja nie wiem czy chcialabym w polsce sprzatac, bo nie wiem czy inna prace by mi zaoferowala. Ogolnie jestem tak zmeczona ze nawet nie chce mi sie isc do fryzjera :/ a zawsze to byl piorytet kazdego urlopu ![]()
#447 |
Zadomowienie
|
Hejka,tak dawno nie pisałam,że nie wiem od czego zacząć.
Chudziaszku, trzymam kciuki,ja byłam kiedyś na assesment center,ale w małej miejscowości,więc to pewnie zupełnie co innego niż w dużym mieście. Paulina, świetnie,że chrzciny się udały, u mnie podobnie było z Basia wieczorem,że właśnie nerwy i placzki. Dużo ludzi i wrażeń do odreagowania U mnie było trzeba miliard dokumentów,ale do 500+ a i tak nie dostajemy😵 Wczoraj byłyśmy na bioderkach z Basią i wszystko dobrze ![]() Dziewczyny, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
Haneczka już nie chodzi o karmienie ale o sam fakt że mam go zostawić
![]() Sliweczka, zaocznie. Zapasów nie mam bo przez problemy z mleczkiem się nie udało ściągać. Ale plan jest taki że pierwszy dzień będzie na mm a ja w tym dniu będę ściągać bo przecież cały dzień to cycki wybuchną ![]() ![]() ![]() Madzia no taki przypadek jak Twój no to rozumiem. To siła wyższa. |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Chudziaszku kciuki!!!możesz zdradzić na czym by praca polegała?
Dzanet co to jest ta kartą zdrowia? Noc ok. Dwie pobudki. Jedna z płaczem szybko opanowana.Nie wiem dlaczego płacze:/?Dzisiaj chęci do zabawy nie było. Znowu miałam mały zastój ale Majunia pomogła ![]() Spotkałam sąsiadów i bardzo się cieszą ze wróciłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Justyna fajnie że masz już jakieś otwarte drzwi... zawsze to coś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Rozeznanie
|
Chudziaszek super! Powodzenia
![]() Co do karmienia, będziesz miała więcej swobody, tylko się cieszyć. ![]() Na spacer daje teściowej małego dość często, ale sa tak blisko domu że jakby płakał to w ciagu 10 min są z powrotem a jakby się coś stało to dzwoni i w 5 min możemy się spotkać. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.