|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4623 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez mamy zaklejony pępek. Wg. Chirurga jeden plasterek powinien sie trzymać ok2tug. Każdy dzień dłużej plasterka tym dla dziecka lepiej. Jak juz zacznie sie odklejać lub jeslibodlepimy mamy odczekać 3-4 dni i smarować odparzone miejsce pop laserze kremem do pupy a pózniej znow pójść do chirurga na sprawdzenie i ew ponowne założenie plastra. Cytat:
W dniu kiedy miał szczepionkę padało i wiało ale tez spacer zaliczyliśmy (20min przed szczepionka i 30min po) Cytat:
Cytat:
Kapie codziennie, włosy co dwa dni myje. Dodatkowo w ciagu dnia jak za bardzo ubrudzi sie mlekiem myje twarz wacikami z woda. Czasem myje raczki jak ma bardzo spocone albo jak za dużo nazbiera paproszków. Po kąpieli smarowane jest oliwka z migdałów i pszenicy. Cytat:
Tak. Ten pryszcz ma tak zostać... nie powinno sie go ruszać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja tez używam butelki dr browns i mały zjada bardzo szybko swoja porcje, a je 120-150 ml ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmm ja mam niby jakies butelki ze smoczkami 1 poziom, wiec jakies inne chyba niż Ty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Raczkowanie
|
Dawid był dziś szczepiony i kiepsko to zniósł... krzyk, płacz i łzy... ;( teraz odsypia stresy, a jak nie śpi, to tylko cyc jest ok...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Młody ma 7 tygodni i 1 dzień i waży 5640g! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4631 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze go tez bolec miejsce po szczepieniu i tez mozna qtedy podac ale jak uwazasz dobrs3 ze cyc pomaha ;-) Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4632 |
Raczkowanie
|
Właśnie skończył jeść i tuli się do cyca! I jest happy. Poza tym mąż ten paracetamol musi kupić wracając z pracy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że już happy. ![]() Artur będzie miał w przyszłą środę szczepienia, czytam o tych reakcjach dzieciaków i już się obawiam. ![]() Ostatnio zmienił znowu styl spędzania doby i lubi sobie pospać w dzień, czego kiedyś nie uznawał :P ale wieczorem zasypia coraz później, właściwie trudno to już nazwać wieczorem, bo była 0:30, 1, a dzisiaj 2. ;/ Potem budzi się po około 5 godzinach na już poranne karmienie, czyli ten element spoko, ale ciężko wytrzymać to usypianie, myślałam że się wywrócę jak go nosiłam... Muszę się jakoś przyzwyczaić do drzemek w dzień, bo mam okazję nadrobić, ale nie mogę zasnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Raczkowanie
|
Młody po szczepieniu sporo śpi, ale częściej sie budził w nocy... za to zero gorączki itp. Uff... teraz śpi w chuscie
![]() ![]() Florencee, Młody strasznie późno zasypia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzis nocka nawet dobra. Zasnal kolo 21 potem jadl o 2 i po 7 coa tam pomrukiwal przez sen ale w zasadzie oczka mial zamkniete to sie uspokajal. ![]() Bo fakt florence pozno chodzi spac. Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4637 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam..nadrobiłam parę ostatnich stron
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już nie pamiętam jak była w "tamtym" życiu.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja też niestety późno chadza spać-są dni , że schodzi do północy, choc bardzo staramy się,żeby to było wcześniej.. Nie wiem skąd taki jej rytm.. Ale jak już zasnie to śpi do rana - karmię Ją na spiocha jak zaczyna szukać i śpi dalej.. czasem przy zmianie pampersa się obudzi,ale jak nie wypróżni się do nie zmieniam,co zdarza się coraz częśćiej.. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Raczkowanie
|
Pierniku, Dawid w chuscie potrafi spać do 3h! Wiec chusta jeździ ze mną wszędzie. Duzo w niej spacerujemy i tz tez nauczył sie wiązać! Mega nam ułatwia życie. W domu mogę coś zrobić - poprasowac, ogarnąć z grubsza mieszkanie, zrobić drobne.zakupy bez przeciskania sie z wózkiem.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4639 |
Zakorzenienie
|
11 tygodni!!
Franus miał pięknie ustawiony dzień, 3 drzemki w tym jedna nawet 3h, zasypial na nco ok 20 i spal do 6 z 2-3 karmieniami. Od poniedziałku dopadł nas okropny skok, zaburzyl wszystko. Wieczorne zasypianie, drzemki w dzień. Ja padam na pyszczek, Franek jest zmęczony. Takiego czegoś jeszcze nie mieliśmy. Wczoraj spał 1h (tal było zawsze), 20 min na spacerze (zamiast min 1.5h, max 3), a potem to już masakra, średnio po 5min. Zasnął ok 16 na 1h. Za to pobił rekord czasu w leżaczku-40 min jednym ciągiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
Oby. Przerwę w nocy też sobie wydłużyl (to akurat plus). Teraz jeszcze śpi. Od 5 z nami w łóżku (czyli jak zawsze)
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Nam w szpitalu powiedzieli zeby nie smarowac dziecka niczym. Na razie nie smarowalam, ale się zastanawiam nad balsamem. Jaki polecacie? Jeśli chodzi o kąpiel to co drugi dzień się kapiemy z dodatkiem oliana do wody Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Pampersy jak na razie rozmiar 2. Da da,lidlowe i pampers na zmiane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | ||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Teraz myślę, że może u mojego też był skok? Bo dzisiaj spał już normalnie, tak jak wcześniej.
![]() Dzisiaj byliśmy na kontroli w Poradni Neonatologicznej. Wszystko w porządku, waga 4950. ![]() Cytat:
Ale fajnie! ![]() Cytat:
Arturkowi dzisiaj lekarka przykleiła plaster, nie ma przepukliny, ale w celach powiedzmy estetycznych, żeby się schowała ta wypukłość. Mówiła też, żebym go kąpała w emolientach i nimi smarowała, bo często mu jakieś krostki wyskakują, ja na nie zastosowałam niedawno Oilatum i zeszło, więc może z tej serii kupię cały zestaw. Do tej pory używałam płynu i kremu z Hippa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
U nas trzeci skok to była tragedia. Do tego lało i wiało w tym czasie wiec spacery odpadaly. Po 30 min na dworze miałam dość. Współczuję rodzicom krotych dzieci nie śpią w dzień.
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Raczkowanie
|
Zona u mnie norma jest ze Moja cora spi po 2-3h w sumie dziennie. I to najczesciej w cyklu rwanym budzi sie co 15 min :/ ja jestem wykonczona ona pewnie tez a dom nieogarniety:/
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zadomowienie
|
U mnie malutka czasem przespi 6h w ciagu dnia z przerwami. A dzis bylo az 7h w nocy przespanych ciagiem 😁 a ma dopiero 6tygodni. Chyba calkiem niezle?
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noc z pobudka na cyca ale orzesypia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mało się odzywam, ale mam tym razem pytanie. Mój synek ma 5tyg i od jakiegoś czasu męczą go baczki a teraz doszły pieniste kupki. Myślałam że to sporadyczny przypadek był z tą spieniona kupka, ale wygląda na to że to się dzieje znacznie częściej. Karmie piersią.
Wiecie od czego to może być i czy to jest groźne? Co z tym robić? W przyszłym tygodniu mam kontrolna wizytę u lekarza w czwartek, ale nie wiem czy jej nie przyspieszyć. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-10-15 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.