![]() |
#421 |
Przyczajenie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
przeczytalam wszystkie watki i wiecie co?? smiac mi sie chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
No, ale jesli komus to pomaga (lub choziaz lagodzi objawy tradziku) to dlaczego ma tego nie robic??
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a skad wiesz ze nie pomaga jesli ktos am niewielki tradzik to pielegnacja i maseczki moga pomoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
O masz xD Jestem nowa [beczy] Tyle tego tutaj jest że aż mi się w główce nie mieści... Ja osobiście polecam "Korektor antybakteryjny z zielonym pigmentem Under Twenty" Tylko że jego jest trudno znaleźć ^^ Więc życzę powodzenia w poszukiwaniu
![]() Ja osobiście na noc czyszczę twarz tonikiem, a jak mam już gorsze wypryski to zakładam plastry na twarz z jakimś żelem o kolorze czekolady xD Musze się taty spytać o nazwę, bo sama nie pamiętam. Pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
BAN stały
|
maltusia87 u mnie to różnie. przed "tymi dniami" to tak mnie wysypuje,że szok, potem znikają i tak w kołko macieju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czemu w tobie tyle złośliwości!!!!!! Czy ty nie rozumiesz że jak ktoś ma trądzik to próbuje wszystkiego, byleby przekonać sie czy pomoże????? ![]() Poza tym trądzik nie jest z brudu i z nie mycia sie zacofana kobieto, z tymi tekstami mogłabyś coś wskórać w średniowieczu Jeśli nie masz trądziku to nie zabieraj głosu i nie pouczaj nikogo bo nie wiesz co tacy ludzie przeżywają, jak cierpia z tego powodu i jak ta choroba zmienia ich życia i nastawienie do świata!!!!!!!!! Stosowanie naturalnych alternetywnych metod leczenia wraz z konwencjonalnymi (od lekarza) nie jest zabronione a wręcz wskazane |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam sie z tobą Fuxia
patunia może to byc dla ciebie śmieszne,na szczęscie nikt cię nie zmusza do korzystania z tych metod i nie musisz od razu wypowiadac sie w tak ordynarny sposób! ja własnie jestem przed okresem,tak mi wywaliło na twarzy że aż nie moge na siebie patrzec,coś okropnego...:/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Dla mnie domowe sposoby na trądzik okazały sie za słabe
![]() ![]() Teraz mam plastry Evra, dopiero pierwsze opakowanie i poprawa jest ale bardzo niewielka, no ale z tego co mówił lekarz i inne Wizażantki na formu na poprawę mam czekać do 3 miesięcy ... więc czekam Ale polecam maseczkę z drożdży... fajnie matowi skórę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
No ja tez wyprobowalam maseczke z drozdzy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#430 |
Konto usunięte
|
ja juz od dawna stosuje maseczke drozdzowa co 2 dni, od jakiegos czasu codziennie. mnie ona raczej nie matowi ale pasuje mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Śmieszna to jesteś Ty To co tobie nie pomogło może pomóc innym osobom, i odwrotnie Każdy z nas jest inny i powinien próbować każdego sposobu, kazdej metody, dopoki nie znajdzie tej własciwej Wiec nie wolno niczego lekceważyć Ja sama też pare tych pomysłów wypróbowałam i moge je polecić innym osobom |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
No dobra. Pisze to zeby podzielic sie moim doswiadczeniem z innymi, w szczegolnosci z facetami majacymi tradzik. Wierzcie mi badz nie, ale ta strona jest odwiedzana rowniez przez osobnikow plci meskiej szukajach sposobu pozbycia sie invadora z pyska.
A wiec: Popelnilem juz wszystkie bledy, jakie smiertelnik moze popelnic w walce z tradzikiem. Bismarck powiedzial kiedys: tylko idiota (to o mnie ![]() ![]() Blad Nr. 1: Nie myjcie pyska czesciej niz 2x dziennie!! Wysuszacie go, przez co jeszcze bardziej sie swieci i szybciej bedzie sie przetluszczac. Nie jestem tez zwolennikiem porannego mycia twarzy. Wogole dla mnie to zdrowy debilizm myc sie z rana. Znam mase ludzi, ktorzy chca byc czyscioszkami, myja sie rano, a wieczorem klada sie spac jak stoja (to sie tyczy tych z testosteronem ![]() Blad Nr.2: golenie, ta czesc dla fecetow. Zadnego brzytw, wilkinsonow, gilletow czy innych badziewi. W rachube wchodzi tylko elektryczna maszynka, ktora czesto czyscicie. Golenie raz na dwa, trzy dni. W innym wypadku podrazniacie wloski, robicie stan zapalny i zabawy jest jeszcze wiecej niz ze zwyklym ropnym syfem. Blad Nr.3: kosmetyki, problemu nie rozwiazecie idac do Schleckera, Douglasa i innych wynalazkow. Nie dosc ze jakosc kosmetykow jest zenujaca to roznia sie opakowaniem(wszystko zawiera troche spirytu, cynk, ewentualnie aoloes). A juz bron Boze pytac sie tych ekspedientek o rade, sa tak wykwalifikowane jak ja do rozbrajania min przeciwpiechotnych. Dlatego:Apteka.(osobiscie polecam: Eurecin, niemieckie, troche drogie, ale szczerze: ile juz kasy kazda z was tu na to wydala??) Blad Nr.4: sport pomoga w walce z tradzikiem, w gruncie rzeczy prawda, zakladajac, ze zaraz po wysilku fizycznym wskakujecie pod prysznic, pot sprzyja rozwojowi bakterii, niezmyty zatyka pory i juz po waszym zapale do chodzienia na silownie. Blad Nr.5: zadnego dziabania przy twarzy, zadnego myziania sie po pysku, zadnego tarcia, podpierania sobie czola, drapania po skroniach. nawet jesli macie tlusta cere to jeszcze polowa drogi do tego zeby powstal syf. Zaczniecie jednak to wcierac, przenosic itp.-wiadomo. Teraz co zdecydowanie moze pomoc i przyspieszyc rozwiazanie problemu: 1.cebula- po myciu wieczornym, swierza cebula na pol i jazda po twarzy. wydaje mi sie ze pomaga, zakladajac ze ktos nie popelni ktorego z bledow. 2. zadnych slodyczy, niestety, no pain, no game, albo zdrowy wyglad albo przyjemnosci. Moja refleksja: bez slodyczy da sie zyc, zazwyczaj gdy myslisz ze masz ochote wpierd... cala tabliczke czekolady, jestes po prostu glodny, wiec zjedz cos, a zapomnisz o glukozie ![]() 3.Alkohol, nie wiem, byc moze ja reaguje alergicznie na alkohol, ale za (przysiegam) kazdym razem, gdy napije sie chocby odrobine, nastepnego dnia jest rzez. Alkohol powoduje b. czesto, ze skora na poczatku wydaje sie przygaszona, nawet zdrowsza. Sajgon zaczyna sie nastepnego dnia, gdy idziecie sie umyc, wtedy jest masakra. Nie pije alkoholu od miesiaca i nie mam zadnych syfow. Poza tym nie bez znaczenia wydaje mi sie tu fakt, ze bedac nawet lekko wcietym, nie kontrolujemy odruchow, jestes spocony w pubie, moment nieuwagi, przejedziesz reka po twarzy i ...jak wyzej. 4. Geniuszem jest ten, co wymyslil, zeby byl zakaz palenia w dyskotekach i pubach. Nie jest tak duszno, nie pocisz sie tak strasznie wiec i o tradzik trudniej. 5.W koncu: zadnych mlek, smietan, zarcia zawierajacego dodatkowy cukier(tu mam na mysli nektary, dzemy slodzone itp). Co do tlustego jedzienia: tu nie zauwazylem roznicy. UWAGA!! jesli jakikolwiek matol uzywa masci sterydowych na twarz, jest sobie sam winien, zadnych elocomow, hydrocortisonow itp. Przy zbyt czestym uzyciu dostaniesz tradzik sterydowy, a to juz jest bardzo niefajne. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o męską część wojowników z trądzikiem to mojemu TŻ-owi bardzo pomógł .... seks
Kiedyś używał tak jak ja wielu antybiotyków i cudów od dermatologa na trądzik i poprawa była ale tylko w tracie stosowania, potem znowu trądzik Od kiedy jesteśmy razem od czasu do czasu coś mu wyskoczy na brodzie i szybko znika No a jesli chodzi o mnie to seks nie działa... czytałam ze kiedy sie regularnie współżyje to poziom hormonów sie stabilizuje, no ale musze powiedziec ze nie do konca bo u mnie ten problem nanowo sie rozpoczął i choć jestem już w trakcie leczenia dermatologicznego i ginekologicznego to na efekty musze jeszcze długo poczekać ciesze sie ze mam tak wspaniałego faceta który wspiera mnie w najgorszych momentach, czasami tak poprostu zaczynam płakać a kiedy spojrze w lustro to wyje, a on mnie wtedy przytula i wszystko mija We dwójke dużo łatwiej przechodzi sie przez trądzik ... to jest ogromne wsparcie chodzi mi o pomoc drugiej osoby, której mozecie w 100% zaufać, że was nie wyśmieje i nie zbagatelizuje sprawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Probowal ktos myc twarz rumiankiem?? Znam kilka osob ktorym to na prawde pomoglo. Nie wylecza calkowicie tradziku,ale bardzo go zmniejsza. Pozdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Przyczajenie
|
Na trądzik Polecam Algi Morskie
również mialem problem z trądzikiem zaczolem stosowac algi morskie ktore juz od jakiegos czasu hoduje.Nie dosc ze uporalem sie z wypryskami to moja skóra stala sie bardzo ladna i jędrna.Robilem sobie maseczki przemywalem twarz wodą z alg.Algi mają właściwosci bakterjobójcze rany szybciej się goją a cera robi sie delikatna i gładka.
tu jest pare linków które przybliżą wam te niesamowite kryształki. ![]() http://www.allegro.pl/item315590957_...ml_gratis.html http://torebka.kafeteria.pl/katalog....de=view&id=602 http://www.wizaz.pl/forum/archive/in.../t-126822.html http://www.algi.hdwao.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Na trądzik Polecam Algi Morskie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja siostra kiedys hodowala algi ale w jakims innym celu... W kazdym badz razie miala te algi. Niestety je wywalila!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli udało ci sie go wyleczyć w miesiac to gratuluje Niestety my tu sie leczymy po pare lub pare nascie lat i nam to nie pomaga - i nie chodzi o to ze sie nie myjemy czy nie stosujemy niczego, bo gdyby tak było to nie wiadomo jakbysmy wygladali Nie da sie zrozumiec osoby która ma jakis problem jesli sie nigdy czegos takiego jak ta osoba nie przeżyło Widzisz, ja lecze sie juz 13 lat i pomimo licznych popraw w stanie mojej cery, ciagle sie to paskudztwo odradza, juz ponad 2 lata nie miałam wiekszych jego objawów a tu nagle znowu w bardzo ostrej formie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Racja!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
Nie nadążam za Wami! Czy któraś z Was zna coś co likwiduje blizny po pryszczach? Bardzo tego potrzebuję...
![]() Do patunia28: następnym razem, jeśli nie chcesz sie pokłócić z nami wszystkimi, to lepiej się TUTAJ nie wypowiadaj. Swoje uwagi zachowaj dla siebie, a nie wszystkie wypisujesz tutaj i prowadzisz do tego że w naszych "oczach" jesteś dziwna ![]() Któraś z Was napisała coś o czekoladzie że przez 100 dni nie będzie jej jeść. Nie radzę, bo jeśli po 100 dniach zjesz kawałek czekolady to jeszcze bardziej Ciebie wysypie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Nie nadążam za Wami! Czy któraś z Was zna coś co likwiduje blizny po pryszczach? Bardzo tego potrzebuję...
![]() Do patunia28: następnym razem, jeśli nie chcesz sie pokłócić z nami wszystkimi, to lepiej się TUTAJ nie wypowiadaj. Swoje uwagi zachowaj dla siebie, a nie wszystkie wypisujesz tutaj i prowadzisz do tego że w naszych "oczach" jesteś dziwna ![]() Któraś z Was napisała coś o słodyczach że przez 100 dni nie będzie ich jeść. Nie radzę, bo jeśli po 100 dniach zjesz coś słodkiego to jeszcze bardziej Ciebie wysypie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
slyszlam ze podobno blizny po tradziku usuwa sie roznymi metodami. Sa chemiczne srodki do zluszczania naskorka,dermabrazja oraz nowocześniejsze metody, takie jak wygładzające powierzchnię skóry lasery na bazie dwutlenku węgla. Choć są one bardzo drogie. Najlepiej to mozna iść do kosmetyczki na peeling chemiczny słyszałam że przez ok 4 dni schodzi kilka warstw skóry i blizny schodzą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na zmniejszenie blizn to raczej nic mi do glowy nie przychodzi ![]() A z tymi slodyczami to tez coos slyszalam o tym ze po dlugim okresie niejedzenia chocolate to wysypuje jeszcze bardziej ![]()
![]() |
![]() |
#446 |
Przyczajenie
|
To moj drugi i ostatni post. Ciekawy bylem waszych komentarzy.
Troche mnie bawi wasz strach przed niejedzeniem slodyczy ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
No jest w owocach...ale to co innego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#448 |
Przyczajenie
|
Ja mam trądzik od około 5 klasy podstawówki
![]() Teraz jestem w 2 gim i nadal go mam chodziłam po dermatologach ale to nic nie dawało nie wiem juz co mam robić ![]() Pomocy!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczytaj sobie wczesniejsze posty w tym watku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.