Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-23, 08:27   #1951
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Miszka dzięki za te słowa! Odnośnie karmienia w czasie skoku - jak Mały swiruje przy piersi dłuższy czas (jak robi w trakcie skoków) to dawałam butle i szedł spać na 2,5-3h później niestety znów cyrk przy cycku ;(

MariaFranceska jak to nie można dzieci podnosić?
U Nas w trakcie jedzenie na raty, ile ja wtedy mleka marnuje i wlewam.

Cytat:
MariaFranceska odpowiedz o tych przygodach szwagierka

Madzia, odwrotnie. Wcześniej wg rozpiski. Teraz tak jak każde inne no warzywko tzn łyżeczkę. Dwie. Później do oporu. Gdzieś wklejalam link do bloga Jackowskiej o aktualizacji 2016.

Haneczka - Bóg nie umarł świetny !
Jak inaczej wytłumaczyć ekspozycję na gluten jak nie wprowadzanie go stopniowo po. Łyżeczce?
Każdy z,glutenem bedzie robił jak uważa Ty możesz opierać się na blogu Jackowskiej z roku 2016 a ktoś z,polecanej tutaj stronki ossesek teorii jest ogrom. Tak jak z,rozszerzaniem diety od 4 czy 6 m-cy.
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66680411]Przy blw polecam zaopatrzyć się w silikonowy śliniak z kieszonka. Dla mnie rewelacja! Na szybko kupilam z tomme t w tesco.
Fajne są też takie fartuszki foliowe. Będę teraz kupować, to kupię obu gwiazdom. Młodszej do blw, starszej do zabaw z farbami, ciastolina. No i chcę zrobić w koncu tą ciecz nienewtonowska. Samej mi się to podoba

Dzieci nie podnosimy do siadania, nie pomagamy bo dopoki same tego nie zaczną robić, nie są na to gotowe. Przede wszystkim chodzi tutaj o obciążenie kręgosłupa.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

U nas kolejna ciezka nocka. W dzień gwiazda oststnio strzela drzemke 13-17, niezbyt chętnie je, to potem w nocy nadrabia. O 3 walnela kupe, udawalam że nie słyszę. O 4 zaczęła gadac z sufitem, przebrałam, pogadala jeszcze z godzinę i usnela w koncu z cycem w buzi.[/QUOTE]
Ja już na alii express zamówiłam taki siliniak i dwa fartuszki foliowe. Dodatkowo w Ikeii kupię te ich fartuszki foliowe bo wiele dziewczyn poleca

Drzemka od 13 do 17 wow!!! coś taniego to me dziecko tylko za czasów noworodka miało no ale fakt, że potemm na noc masz cyrk.
U Nas u babci troszkę się poprzestswialo dziecko bo drugi spacer wczoraj od 16 do prawie 18 i potem zasnela dopiero o 21 no ale nie dziwię się

Jeśli wcześniej uda Nam się wrócić to idziemy dziś z Hania na basen z TZ jest mi łatwiej się tam zorganizować niż samej

Miłej niedzieli dziewczyny

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 08:36   #1952
ania230
Zakorzenienie

Hej. U nas noc ok. Teraz już zabawa.

Jednym słowem mam czekać aż sama usiądzie Maja bez pomocy mojej?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 08:37   #1953
agusiia69
Zakorzenienie

Madzia99999 a jak wygląda u Ciebie karmienie i ile Ci zjadla? Bo moja je 120-150 ml, ale w między czasie raz ją odbijam. Zjada np 90-100 ml za jednym zamachem i po 5 min dojada. U nas też sie marnuje mleczko
Stary 2016-10-23, 08:49   #1954
Lena_Marlena
Rozeznanie

Madzia - jasne że każdy robi według swojej intuicji. Wcześniej ekspozycja była taka że dwa miesiące trzeba było po łyżeczce dawać. Mi by cierpliwości brakło. Ale tak jak piszesz - każdy robi inaczej
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 09:01   #1955
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
U Nas w trakcie jedzenie na raty, ile ja wtedy mleka marnuje i wlewam.

Jak inaczej wytłumaczyć ekspozycję na gluten jak nie wprowadzanie go stopniowo po. Łyżeczce?
Każdy z,glutenem bedzie robił jak uważa Ty możesz opierać się na blogu Jackowskiej z roku 2016 a ktoś z,polecanej tutaj stronki ossesek teorii jest ogrom. Tak jak z,rozszerzaniem diety od 4 czy 6 m-cy.

Ja już na alii express zamówiłam taki siliniak i dwa fartuszki foliowe. Dodatkowo w Ikeii kupię te ich fartuszki foliowe bo wiele dziewczyn poleca

Drzemka od 13 do 17 wow!!! coś taniego to me dziecko tylko za czasów noworodka miało no ale fakt, że potemm na noc masz cyrk.
U Nas u babci troszkę się poprzestswialo dziecko bo drugi spacer wczoraj od 16 do prawie 18 i potem zasnela dopiero o 21 no ale nie dziwię się

Jeśli wcześniej uda Nam się wrócić to idziemy dziś z Hania na basen z TZ jest mi łatwiej się tam zorganizować niż samej

Miłej niedzieli dziewczyny

Drzemka oczywiście w wózku, kilka rszy przebudza się z płaczem ale widzę zer dalej zmęczona to bujam wózkiem i śpi dalej. W dzień fajnie. No ale to już nie noworodek i potem na nocce mi się to odbija...
Ale to pewnie chwilowe!

POPROSZE LINKI DO SLINIAKA I FARTUSZKOW

Bawcie się dobrze na basenie, super że wszyscy razem!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 09:39   #1956
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Miszka dzięki za te słowa! Odnośnie karmienia w czasie skoku - jak Mały swiruje przy piersi dłuższy czas (jak robi w trakcie skoków) to dawałam butle i szedł spać na 2,5-3h później niestety znów cyrk przy cycku ;(

MariaFranceska jak to nie można dzieci podnosić?
W sensie z leżenia do siadania

Cytat:
MariaFranceska odpowiedz o tych przygodach szwagierka
Nic wielkiego, kiedyś już pisałam, zaczęła z papkami po 6 miesiącu, dziecko najpierw chętnie jadło, później 3 razy wymiotowało, teraz nie chce nic oprócz suszonych śliwek, które dała, bo słyszała, że dobre na zaparcia. Dziecko otwiera buzie jak widzi pustą łyżeczkę albo fioletowe śliwki, jak widzi cokolwiek innego zaciska usta i nie ma mowy, aby coś jej innego dać, a szwagierka kombinuje, gotuje swoje rzeczy, daje słoiczki i nic. Także słuchając tego jestem pewna, że nie mam ochoty tak się bawić.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66680411]Przy blw polecam zaopatrzyć się w silikonowy śliniak z kieszonka. Dla mnie rewelacja! Na szybko kupilam z tomme t w tesco.
Fajne są też takie fartuszki foliowe. Będę teraz kupować, to kupię obu gwiazdom. Młodszej do blw, starszej do zabaw z farbami, ciastolina. No i chcę zrobić w koncu tą ciecz nienewtonowska. Samej mi się to podoba

Dzieci nie podnosimy do siadania, nie pomagamy bo dopoki same tego nie zaczną robić, nie są na to gotowe. Przede wszystkim chodzi tutaj o obciążenie kręgosłupa.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

U nas kolejna ciezka nocka. W dzień gwiazda oststnio strzela drzemke 13-17, niezbyt chętnie je, to potem w nocy nadrabia. O 3 walnela kupe, udawalam że nie słyszę. O 4 zaczęła gadac z sufitem, przebrałam, pogadala jeszcze z godzinę i usnela w koncu z cycem w buzi.[/QUOTE]
Ja myślałam o takim śliniaku klik .

Moja Kinga od rana marudzi, najpierw kupa, później odbicie, później afera, że chce spać, ale skąd mam wiedzieć, że ona śpiąca jak marudzi od 7mej rano. 20 minut wrzasku, 30 minut drzemki i znowu niezadowolona, mam dość.

Tu znalazłam info odnośnie śliniaków.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-10-23 o 09:56
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 10:14   #1957
Lena_Marlena
Rozeznanie

Dzięki Maria faktycznie teraz mi sie kojarzy że pisałas. Aaa do siedzenia, a ja sobie wyobrazilam ze nie podnosić dziecka że ma leżeć non stop głupek ze mnie
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 10:23   #1958
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Maria faktycznie teraz mi sie kojarzy że pisałas. Aaa do siedzenia, a ja sobie wyobrazilam ze nie podnosić dziecka że ma leżeć non stop głupek ze mnie
Nie, no taka zła dla teściowej to nie jestem, żeby jej nie pozwalać dziecka nosić.

Daliśmy Kindze czopek przeciwbólowy, bo chyba jej chodzi o zęby, nie chce jeść a mijają 4 godziny od karmienia piersią, siostra, która jest niejadkiem wciągnęła 120 ml i dojadła z piersi. Mąż asystował mi przy wkładaniu czopka, dostał odruchu wymiotnego

Stary 2016-10-23, 11:58   #1959
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Miszka, taka kupilam http://www.babydesign.eu/travelQUICK/wozki-babydesign
Super sie prowadzi, latwo sie sklada, niestety nie rozklada sie na prosto, ale Gabrys w niej przejechal sie moze ze trzy razy.
Fajna.
Mamy podobną.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dzień minął bardzo szybko. O 13 wyszliśmy na spacer i do 16 spacerowalismy. Maja cały czas spała. Później była zabawa i o 18 krótka 20 min przerwa. Kąpiel O 19 i poszła spać o 21.45 i teraz się obudziła i sobie gaworzy i się bawi....Noc zapowiada się ciekawie...

Zaproszenie na chrzest siostra mi zrobiła. Wypełniłam i jutro jedzeniemy do rodziny tz zaprosić dwie prababcia, pradziadek,dziadka, babcię i ojca chrzestnego. Później zostaje moja rodzina : Tata i siostry wraz z rodziną. Babć i dziadków nie mam.
Mam nadzieję że Majunia tyle wizyt dobrze przeżyje i nie będzie marudna itp.

Dziewczyny Maja zaczęła mi się bardzo podnosić. I chciałam się Was zapytać czy mogę jej pomagać siadać czy czekać?

Wczoraj wieczorem na łóżeczku tak szybko nóżkami przebierała ze się smialismy ze śpieszno Jej do raczkowania.

Bardzo ładnie przekreca się na boki i z brzuszka obraca się na plecy

Tyle rzeczy naraz się nauczyła

Nie pomagać siadać ani wstawać ani chodzić.
Jak będzie na to gotowa to sama usiądzie/podniesie się itd.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Miszka u rodziców na obiedzie z okazji rocznicy ślubu. Jeszcze nie wrócił. Zadzwoniłam zaczęłam ochrzaniać a teściowa się śmieje że ochrzaniam. No kurrr tupet ma. Jutro im zrobię jesień średniowiecza.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Dzieci dalej nie śpią
Zrób, ma tupet kobieta!
Wie jaka masz sytuację i zamiast wspierać i go odesłać do domu to jeszcze podsmiechujki urządzają.

Może uważa tak jak moja.
Jak szwagier był w szpitalu, a ja w 7 mcu ciąży to dziwiła się dlaczego nie przyleci. Jak mąż jej odpowiedzial, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić, że za daleko to ona odpowiedziala: wiesz, żona to tylko żona. Brata masz tylko jednego...

Cytat:
Mocno ten zderzak porysowany?
Życzę szybkiego powrotu d zdrowia. Dobrze, że antybiotyk szybko zazyliscis. Szybciej wrócisz do formy.
Brawo za umiejętności Hani

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Mąż u tesciowej?
Biedny Tomus i biedna Ty

Świetna rada intuicyjnie przede wszystkim

Nie pomagać. Czekać aż sama w pełni usiądzie. Dziewczyny Paulina i Maria pisały, że nie wolno pomagać.
Ortopeda też mi ro mówił tłumaczył czemu ale tak przejęta bylan ilością pytań jakie chciałam mu zadać że nie pamiętam odp :/

Co za baba!!!

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Wg jakiejś tam rozpiski i teorii nie powinno się teraz glutenu z "grubej rury" podawać tylko spr czy nie szkodzi czyli zrobić tzw ekspozycje. Stopniowo po malutku podając.
Chyba dobrze to tłumacze. Jeśli nie to niech mnie ktoś poprawi

Kiedyś gluten po troszeczkę, teraz podobno już tego się nie robi. Tzn.tej próby.
Można już podać pełną porcję glutenowego posiłku czyli np.kaszy manny.

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Nic wielkiego, kiedyś już pisałam, zaczęła z papkami po 6 miesiącu, dziecko najpierw chętnie jadło, później 3 razy wymiotowało, teraz nie chce nic oprócz suszonych śliwek, które dała, bo słyszała, że dobre na zaparcia. Dziecko otwiera buzie jak widzi pustą łyżeczkę albo fioletowe śliwki, jak widzi cokolwiek innego zaciska usta i nie ma mowy, aby coś jej innego dać, a szwagierka kombinuje, gotuje swoje rzeczy, daje słoiczki i nic. Także słuchając tego jestem pewna, że nie mam ochoty tak się bawić.

Moja Kinga od rana marudzi, najpierw kupa, później odbicie, później afera, że chce spać, ale skąd mam wiedzieć, że ona śpiąca jak marudzi od 7mej rano. 20 minut wrzasku, 30 minut drzemki i znowu niezadowolona, mam dość.

Wiesz, z dziećmi to nic pewnego.
Możesz mieć i taki przypadek, że Twoje dziecko nue będzie chciało grudek.
Będzie się dławic i mieć odruch wymiotny jak tylko poczuje coś innego niż papka.
Bo i tak bywa.

Ja zaczęłam od papek a za chwilę coraz mniej rozdrabnialam. Nie robiłam bkenderem tylko Kupilam sobie taką miseczkę z takim jakby ubijakiem i on nie robił papki tylko zostawiał małe grudki.
Nawet pielęgniarja się dziwiła, że mały tak szybko zaakceptował grudki.

Dziewczyny, jeszcze odnośnie rozszerzania.
Można zacząć od kaszki np.na kolację. Można też od kleiku a można od warzyw czy owoców.
To od was zależy.
Pisałam na fb, że ja zaczęłam od kleiku kukurydzianego na noc, potem zastapilam kp w czasie obiadu czyli wprowadzalam warzywa, potem eliminowalam kolejne kp i wprowadzalam owocowy deserek i kaszke na śniadanie (robiłam na gęsto i karmiłm łyżeczka, nigdy nie pił kaszy z butli).
To tylko od Was zależy co podacie jako pierwsze.

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-10-23 o 12:01
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 12:04   #1960
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Wiesz, z dziećmi to nic pewnego.
Możesz mieć i taki przypadek, że Twoje dziecko nue będzie chciało grudek.
Będzie się dławic i mieć odruch wymiotny jak tylko poczuje coś innego niż papka.
Bo i tak bywa.

Ja zaczęłam od papek a za chwilę coraz mniej rozdrabnialam. Nie robiłam bkenderem tylko Kupilam sobie taką miseczkę z takim jakby ubijakiem i on nie robił papki tylko zostawiał małe grudki.
Nawet pielęgniarja się dziwiła, że mały tak szybko zaakceptował grudki.

Dziewczyny, jeszcze odnośnie rozszerzania.
Można zacząć od kaszki np.na kolację. Można też od kleiku a można od warzyw czy owoców.
To od was zależy.
Pisałam na fb, że ja zaczęłam od kleiku kukurydzianego na noc, potem zastapilam kp w czasie obiadu czyli wprowadzalam warzywa, potem eliminowalam kolejne kp i wprowadzalam owocowy deserek i kaszke na śniadanie (robiłam na gęsto i karmiłm łyżeczka, nigdy nie pił kaszy z butli).
To tylko od Was zależy co podacie jako pierwsze.
Pewnie tak, może być różnie, ale na szczęście akurat tym się nie spinam,będzie jak będzie.

Na moją Kinię lek podziałał, bo prawie od razu zasnęła sama, czyli to jednak zęby.

Stary 2016-10-23, 13:01   #1961
fiazo
Zakorzenienie

Miszka ona uważa że jak sama nie miała pomocy to i teraz ja mogę sobie poradzić. Teraz do mnie dzwoniła to odrzuciłam, nie mam czasu z nią gadać, muszę strój biedronki zrobić i jeszcze do apteki trzeba skoczyć po lek Tomaszka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 13:07   #1962
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Miszka ona uważa że jak sama nie miała pomocy to i teraz ja mogę sobie poradzić. Teraz do mnie dzwoniła to odrzuciłam, nie mam czasu z nią gadać, muszę strój biedronki zrobić i jeszcze do apteki trzeba skoczyć po lek Tomaszka
Masz rację!
Olej, tak jak i ona Ciebie olała!
Szkoda, że sama jest kobietą i matką a nue potrafi postawić się w sytuacji innej matki...

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Znowu robisz jakiś strój? ? Co Ty szyjesz stroje dla całego przedszkola?

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 13:57   #1963
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Madzia99999 a jak wygląda u Ciebie karmienie i ile Ci zjadla? Bo moja je 120-150 ml, ale w między czasie raz ją odbijam. Zjada np 90-100 ml za jednym zamachem i po 5 min dojada. U nas też sie marnuje mleczko
U nas 120 ml max zjada. Tyle zje w nocy i np po dlugiej drzemce. Tak ogolnie zjada 90-100ml jak zje 120 ml poza nocą to np 80ml albo 100ml i jakieś 30 czy 40min przerwy i dojada resztę albo już nie chcę. 150ml raz zjadła po ostatnim szczepieniu jak dlugo spała.
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66682096]Drzemka oczywiście w wózku, kilka rszy przebudza się z płaczem ale widzę zer dalej zmęczona to bujam wózkiem i śpi dalej. W dzień fajnie. No ale to już nie noworodek i potem na nocce mi się to odbija...
Ale to pewnie chwilowe!

POPROSZE LINKI DO SLINIAKA I FARTUSZKOW

Bawcie się dobrze na basenie, super że wszyscy razem![/QUOTE]
Oby to było faktycznie chwilowe u Nas ostatnio 2krótkie drzemmki i jedna długa nw spacerze

Linki wrzucę wieczorem jak Mała zasnie
Cytat:
Nie, no taka zła dla teściowej to nie jestem, żeby jej nie pozwalać dziecka nosić.

Daliśmy Kindze czopek przeciwbólowy, bo chyba jej chodzi o zęby, nie chce jeść a mijają 4 godziny od karmienia piersią, siostra, która jest niejadkiem wciągnęła 120 ml i dojadła z piersi. Mąż asystował mi przy wkładaniu czopka, dostał odruchu wymiotnego
Biedny wrażliwy mąż
Co przeciwbólowego w czopku daliście?

Sophia Loren

Edytowane przez Madzia9999
Czas edycji: 2016-10-23 o 14:24 Powód: II
Stary 2016-10-23, 15:11   #1964
Konto usunięte

Cytat:

Fartuszek super, też kupię.
Dobrze, że małej pomógł czopek.
A sliniaczek mamy jeden taki
http://strefa-dziecko.pl/tommee-tipp...77ce0ccafd2a7d
Hani tez zamierzam kupić cos w tym stylu. Spisuje się naprawdę super! Starsza je sama, ale np przy rosole z makaronem cos tam jej czasem upadnie, co upadnie wpada do kieszonki i super Tylko polecam silikonowe, te plastikowe wydają mi sie byc niewygodne
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 16:30   #1965
zabciajs
Zakorzenienie

Nadrobilam.
Miszka- ja znow czytałam aby nie zapychac kasza na noc, ze ciezko brzuszkowi trawic.

Grzyby i las zaliczony, pozniej galeria w poszukiwaniu prezentów i padam przez krocze. Musze czesto siadac, wtedy jest lepiej.
Zdjecie metryczki dzis nie bedzie- drukarka padła, jutro maz musi w pracy wydrukowac.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-23, 16:45   #1966
fiazo
Zakorzenienie

Miszka Starszak ma pasowanie na przedszkolaka jutro a jest w grupie biedroneczki. Panie dały wybór ubioru "galowo, czerwono-czarno, biedronka" więc dziergam biedronke, zostało mi skrzydła zrobić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 17:04   #1967
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
U nas 120 ml max zjada. Tyle zje w nocy i np po dlugiej drzemce. Tak ogolnie zjada 90-100ml jak zje 120 ml poza nocą to np 80ml albo 100ml i jakieś 30 czy 40min przerwy i dojada resztę albo już nie chcę. 150ml raz zjadła po ostatnim szczepieniu jak dlugo spała.

Oby to było faktycznie chwilowe u Nas ostatnio 2krótkie drzemmki i jedna długa nw spacerze

Linki wrzucę wieczorem jak Mała zasnie

Biedny wrażliwy mąż
Co przeciwbólowego w czopku daliście?

Paracetamol, lekarz powiedział, że dać czopek jak widać, że jest problem, a nie bawić się w smarowanie czymkolwiek, bo wg niego nie daje to za bardzo efektów.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66691756]Fartuszek super, też kupię.
Dobrze, że małej pomógł czopek.
A sliniaczek mamy jeden taki
http://strefa-dziecko.pl/tommee-tipp...77ce0ccafd2a7d
Hani tez zamierzam kupić cos w tym stylu. Spisuje się naprawdę super! Starsza je sama, ale np przy rosole z makaronem cos tam jej czasem upadnie, co upadnie wpada do kieszonki i super Tylko polecam silikonowe, te plastikowe wydają mi sie byc niewygodne[/QUOTE]
W linku do tego bloga, który wklejałam też dziewczyna pisała o Tommee Tippee, więc chyba rzeczywiście warto kupić oprócz fartuszka.

Stary 2016-10-23, 18:59   #1968
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Paracetamol, lekarz powiedział, że dać czopek jak widać, że jest problem, a nie bawić się w smarowanie czymkolwiek, bo wg niego nie daje to za bardzo efektów.

W linku do tego bloga, który wklejałam też dziewczyna pisała o Tommee Tippee, więc chyba rzeczywiście warto kupić oprócz fartuszka.
Twój lekarz ma rację widzę to po Hani. Żel smarowaĺam ale za parę sekund po aplikacji wkłada palce i zlizuje z nich żel. Muszę kupić paracetamol w czopkach bo ten w płynie ostatnio pluje.

Sophia Loren
Stary 2016-10-23, 19:14   #1969
Konto usunięte

Ale tu dzisiaj cicho

Od godziny próbuje położyć Hanie spać, ale ona ani mysli skad te dzieci mają tyle sily, nie wiem.

Byliśmy dzisiaj na kasztanach na placu zabaw i zaliczyliśmy zakupy w biedrze. Zamieszkał z nami od dziś Brokuł Bartek Mamy też Grzybka Piotrka i zbieramy na śliwke Sabinke albo truskawke Tosie. Już myślałam że się nie uda, bo ostatnio malo zakupów z biedronce robimy, ale sms do grupy RODZINA i w 5 dni nazbieralismy na brokuła

Piękna pogoda dzise była to i humor mi się poprawił brzuch jeszcze pobolewa jak na okres, ciekawa jestem, czy go dostanę... w ogóle nie tęsknię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-23, 19:28   #1970
zabciajs
Zakorzenienie

U mnie znow pewnie bedzie zabawa do 22 Pierwsza pobudka po pół godz:/:/ A chcialam upiec ciasto dla jutrzejszych gosci. I to takie co jest dobre jak polezy przez noc :/ I paznokcie chcialam zrobic
Stary 2016-10-23, 20:03   #1971
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
U mnie znow pewnie bedzie zabawa do 22 Pierwsza pobudka po pół godz:/:/ A chcialam upiec ciasto dla jutrzejszych gosci. I to takie co jest dobre jak polezy przez noc :/ I paznokcie chcialam zrobic
Uuu jak na złości się Gabi budzi :/ ja paznokcie chcę pomalować.

Zabciu jaką Wy macie nianie elektroniczna? Dobrze kojarze, że masz sypialnie na piętrze?

Sophia Loren
Stary 2016-10-23, 20:12   #1972
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu jak na złości się Gabi budzi :/ ja paznokcie chcę pomalować.

Zabciu jaką Wy macie nianie elektroniczna? Dobrze kojarze, że masz sypialnie na piętrze?

Pogadała chwile i poszła spać Jest niesamowita ta moja Mała.
A ja..olałam ciasto i zajmuje się paznokciami - priorytety trzeba mieć

Tak sypialnie mamy na piętrze. Nianie kupiliśmy szczerze jedną z najtańszych, nie jakąś motorolę. Kosztowała 200zł, jakaś no name. Mogę Ci znaleźć w allegro w kupionych jakbyś chciała. Nie narzekamy na nią. Jedynie to tak jak większość niań baza musi być w prądzie. I dość szybko się rozładowuje ta część z obrazem, ale mi to zupełnie nie przeszkadza, bo wieczorem siedzimy w salonie. Jak gotuje to w kuchni w razie czego mogę podpiąć. Ciężko mi powiedzieć ile wytrzymuje. Np teraz chodzi 1,5 godziny bez prądu i brak jednej z trzech kresek.
Jakbyś chciała to mogę poobserwować ile pochodzi.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-10-23 o 20:14
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 20:28   #1973
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Pogadała chwile i poszła spać Jest niesamowita ta moja Mała.
A ja..olałam ciasto i zajmuje się paznokciami - priorytety trzeba mieć

Tak sypialnie mamy na piętrze. Nianie kupiliśmy szczerze jedną z najtańszych, nie jakąś motorolę. Kosztowała 200zł, jakaś no name. Mogę Ci znaleźć w allegro w kupionych jakbyś chciała. Nie narzekamy na nią. Jedynie to tak jak większość niań baza musi być w prądzie. I dość szybko się rozładowuje ta część z obrazem, ale mi to zupełnie nie przeszkadza, bo wieczorem siedzimy w salonie. Jak gotuje to w kuchni w razie czego mogę podpiąć. Ciężko mi powiedzieć ile wytrzymuje. Np teraz chodzi 1,5 godziny bez prądu i brak jednej z trzech kresek.
Jakbyś chciała to mogę poobserwować ile pochodzi.
Za 199zł z kamerką macie nianię? eee to chcę linka mniej więcej żeby zobaczyć. Bo też myślę o niani z kamerką jednak ale 500zł na firmę wiodącą mi szkoda. Zwłaszcza, że w tym mcu szczepienia i chcę zapas mleka na promo w Lidlu zrobić :P

Sophia Loren
Stary 2016-10-23, 20:42   #1974
201711281320
Konto usunięte

Cześć dziewczynki!
Dobrze że tak mało popisałyście, bo bez problemu nadrobiłam
Wreszcie dzisiaj piękna polska złota jesień Pojechaliśmy na wycieczkę do ogrodów pokazowych. Boshee, jakie piękne! Super byłoby mieć chociaż namiastkę takiego ogrodu u siebie...
Ignaś w miarę grzeczny ostatnio, w większości znowu zasypia przy cycku więc mama nie musi się denerwować cyrkami przy zasypianiu

Miała iść dzisiaj spać o 21:30...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 20:48   #1975
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Za 199zł z kamerką macie nianię? eee to chcę linka mniej więcej żeby zobaczyć. Bo też myślę o niani z kamerką jednak ale 500zł na firmę wiodącą mi szkoda. Zwłaszcza, że w tym mcu szczepienia i chcę zapas mleka na promo w Lidlu zrobić :P
Moim zdaniem nie ma po co przeplacac, wszystko z Chin. A po co mi obraz hd?
Widac dobrze wszystko.Slychać dobrze, nawet moge do Gabi mówić, ze juz ide Chyba nawet jakies kolysanki ma

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Nadal tylko jednej kreski brakuje
Stary 2016-10-23, 20:51   #1976
Madzia9999
Zakorzenienie

Dżanet:
https://pl.aliexpress.com/item/2016-...79204.html?s=p

i

https://pl.aliexpress.com/item/Baby-...ryId=100005721

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Moim zdaniem nie ma po co przeplacac, wszystko z Chin. A po co mi obraz hd?
Widac dobrze wszystko.Slychać dobrze, nawet moge do Gabi mówić, ze juz ide Chyba nawet jakies kolysanki ma

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Nadal tylko jednej kreski brakuje
Odpaliłam allegro i widzę takie za 199zł czyli to pewnie ta będzie
Klikam a co będę czekać, już mnie wkurza to bieganie co chwila bo mi się wydaje, że dziecko płaczę a w salonie w turystycznym łóżeczku już nie usypiam bo tak się wierci przy przenoszeniu że się budzi czasem i kolejne usuypianie, A poza tym niech zasypia w sypialni i wie, że to tam się śpi

Sophia Loren
Stary 2016-10-23, 20:52   #1977
zabciajs
Zakorzenienie

Madzia wrzucisz to na fejsa gdzie sa rzeczy z ali?
Stary 2016-10-23, 21:06   #1978
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia wrzucisz to na fejsa gdzie sa rzeczy z ali?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Wysłałam Ci w wiadomości na FB

Sophia Loren
Stary 2016-10-23, 21:10   #1979
ania230
Zakorzenienie

Hejka. Dzień minął bardzo szybko. O 13 juz u dziadków potem prababcia z dziadkiem i kolejna prababcia. W domu byliśmy na 19 a tu siostra z dziećmi.
Maja była bardzo grzeczna Oczywiście troszkę poradzudzila Ale było to znosne

Wiemy już ze jednej prababci i pradziadka nie będzie bo są po operacji.
Trochę wkurza mnie jak ludzie od razu zaczynają gadać o pieniądzach...Tak jakby O to chodziło.

Złapalo mnie przeziębienie apap fast już wzięty i xylogel również. Tz zakupi mi rzeczy potrzebne do mikstury i jutro zrobię

Jutro mam w planach wybrać się do sh i do pepco po rajstopy na chrzciny. Kreacja już wybrana tylko wszystko przymierzyć czy będzie ok

Majunia śpi. Ja również się połóze. Dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 21:19   #1980
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Juz w domu 😃 znow 7 godzin w aucie, wykechalismy po 12 na trasie jak sie zaczęło sciemniac to Oliwka caly czas spala. Myslalam ze na noc nie zasnie ale nie bylo zle z zasypianiem. Chwile pomruczala i jej nie bylo Trochę poznije chodziła spac na wyjezdzie, os jutra wracamy do naszego rytmu.

Na basen moglismy wjechać wozkiem. Najpierw my z TZ sie wylezwlismy w jacuzzi i saunach, w tym czasie Oliwka z babcia relaksowala sie w tezni i jaskini solnej.odplywala tam przez 2 dni. Na basenie na poczatku Chwile poplakala a pozniej bylo jej obojetne bycie tam. Duzo bardziej podobaly jej sie na relaksie Jeszcze bede z nia probowal pojsc na basen tylko u nas nie ma zajec dla niemowlat ;(
Po wyjezdzie wypoczeci i uśmiechnięci teraz tylko czekac na kolejna wyprawe
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości