|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zadomowienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Oj, Dziewczyny, podlądam Was od czasu do czasu i mocno trzymam kciukasy za powodzenia w Waszych starankach
![]() GoniaJ ja też strasznie się pochorowałam - nawet musiałam posiedziec troszkę za zwolnieniu przez jakiegoś bakcyla, który dopadł mnie jakoś w połowie czerwca, brałam też antybiotyki. Było to właśnie na samiutkim początku ciąży (2 tydzień, jakoś tak). Zaznaczę, ze do chorowitych nigdy nie nalezałam ![]() ![]() ![]() Tak patrzę na listę i widzę, ze jestem juz na samej górze oczekujących na rozdwojenie... ![]() ![]() Kochane! Przesyłam Wam mnóstwo fasolkowych fluidków i czekam na kolejny mamusiowy wąteczek rozpoczęty i kontynuowany przez Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gosiala - ja myślę że jak się jeździ ponad 100 km/h to nie ma co zbierać i nawet pięciodrzwiówka nie pomoże ![]() ![]()
![]() |
#814 |
Ola-Unhola
|
Ale mi się koszmarnie zaczął czwartek - dzisiaj w nocy od 2 mój mały dostał mega gorączki 39,8. Do teraz nie mogę jej zbić. Waha się pomiędzy 39,5-39,8. Taki rozpalony jest, że hej. Do tego okropny kaszel, katar i ból gardła.
Cała buźka czerwona od gorączki, oczka zapuchnięte, lewo leży w łóżeczku. Była u mnie karetka, dostał jakiś antybiotyk i czopy na zbicie gorączki. Prawdopodobnie powikłania po ospie (którą skończył w niedzielę) - ma anginę. Taki bidulek, że płakać mi się chce ![]() ![]() Mam nadzieję, że nic od niego nie złapię, a przecież duże prawdopodobieństwo, bo ja cały czas jestem z nim przytulam go, bo taki biedniutki i wiadomo, że nie przestanę. Idę spróbować mu coś dać do jedzonka, bo nie może na pusty brzuszek łykać antybiotyku, bo dojdzie nie daj Boże wymiotowanko ![]()
#815 |
Zakorzenienie
|
Gosiu ja bralam Castagnus i powiem Ci ze ni w zab mi nie pomogl ... dzis kupuje CLO i niecierpliwie czekam az moge go zazyc
![]() jeszcze tydz pracy ... ciekawe co zaproponuja mi od marca jezeli kolejne badziewie ... bede zmuszona cos szukac co mi sie nie usmiecha bo nie lubie tego ![]() Olu ale mi szkoda Twojego szkraba ... jedz witaminki to nic nie zlapiesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny jak to jest przed @ jak sie ma tak jakos mokro to na @ czy fasolke
![]() Kurcze niewiem co mam robic tak mi sie wszystko skomplikowalo, wczoraj dostalam telefon czy niechcialabym do pracy w domu starcow myc podlogi, no wiec dzis bylam pierwszy raz, wrazenia no powiem niezbyt, ale wiem ze do wszystkiego trzeba sie wprawic i poczatki sa zawsze trudne (jak sie do kina przyjmowalam to tez myslalam ze niedam rady a rok zlecial niewiem kiedy) No wiec plusem jest to ze juz mam w reku umowe na caly etat, bede odbierana spod domu i odwozona spowrotem pod dom, no i kolejny ze moze w koncu przestane ciagle myslec o fasolce bo niebede miala na to sil ![]() A teraz sporym minusem to godziny pracy, bo od pon-piatku od 4:30 a wiec pobudka o 3:15 codziennie ![]() No i niewiem czy dam rade bo trzeba sie uwijac to mocno. Po dzisiejszym dniu mocno boli mnie podbrzusze ![]() ogolnie jestem w wielkiej kropce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Kasiu Roxi prosze o zmiane pola @ 21,02,2008 buuuuuuuuuuuuuu
ale z drugiej strony sie ciesze bo pierwszy raz od poronienia przyszla regularnie dokladnie w 28dc,a nawet nie bralam zadnycvh wspomagaczy na wywolanie wiec chyba wszystko wraca powoli do normy po 8 miesiacach
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Rozeznanie
|
joasiu mój stosunek lh:fsh to 0,5 i gin powiedział że to dobrze, więc nie wnikałam w szczegóły.
Jukol ja też zaczynam szukać pracy, dzisiaj wysłałam ofertę do straży pozarnej, firma w której pracuję ledwo zipi ![]() GoniaJ mocno zaciskam kciuki
#819 |
Rozeznanie
|
Olu-ucałuj mocno i przytulkaj syneczka ode mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Rozeznanie
|
Joasiu i na nas przyjdzie pora
![]() ![]() Cytat:
![]() Unholy dbaj o siebie, fasolinke i synka, zycze wam obojgu duzo zdrowka ![]() Zycze Ci z calego serduszka fasolki Madziu, informuj nas na biezaco ![]() [QUOTE=niunieczek;6664814]GoniaJ mocno zaciskam kciuki[/QUOTE Dziekuje niunieczku... ![]() ![]() Na dzien dzisiejszy tempka ta sama, lewa piers tak boli spod pachy tak, ze ja trzymam w reku jak sie gdzies poruszam, chyba zaczne w staniku po chalupie latac ![]() ![]() Po za tym jestem podekscytowana mieszkaniem w domu bez upierdliwych sasiadow, i dla babla bylo by tyle miejsca ahhhh.... ok schodze na ziemie dalej saczyc poranna herbatke caluje was wszystkie mocno ![]()
![]() |
#821 |
Zadomowienie
|
Dziewczecia kochane, powiedzcie mi jeno, ajk to jest...
zastanawiam sie mianowicie:
A |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze mocniej kciuki zacisniete ![]()
![]() |
#823 |
Ola-Unhola
|
Cześć Dziewczyny
![]() dzięki, za życzonka zdrówka. Niestety u mojego małego wcale nie lepiej (i u mnie też, bo się strasznie zawsze martwię, jak tak choruje) Gorączka nie spada poniżej 39 st. Dawalam i panadol i nurofen i czopki i tylko tyle się ruszyło. Okłady próbowałam, ale się wkurza i tyle o ile się udało. Wiem, ze tak może potrwać kilka dni - biedak będzie się tak męczył z tą gorączką ![]() Jutro idę do pracy, a z małym zostaje mama. Napiszę Wam jutro jak minęła noc, mam nadzieję, że chociaż troszkę jej prześpi i gorączka spadnie. Trzymajcie kciuki. Buziaczki, miłego wieczorku
#824 |
Zadomowienie
|
siobhan kochana
wydaje mi się,że jest nawet wskazane by ćwiczyć i mieć dobrą kondycję. od czasu jak zaczęliśmy się starać to na necie różne stronki odwiedzam i czytam,czytam czytam.... jest sporo informacji na temat diety w czasie oraz kondycji. http://www.babyboom.pl/forum/staramy...taraczki-6363/ polecam tą stronkę http://www.emama.eu/index.php/przygo...przygotowania/ a tu jest o diecie ja też mam jakiegoś wirusolka,mąż w domku choruje i zaraża... ![]() a lecimy do polski w sobotę,fajny wyjazd mi się szykuje ![]() magdalenka powodzenia życzę w staraniach i w nowej pracy unholyOne buziaczki dla maluszka i dużo zdrówka ach dziewczynki trzymajcie kciukaski @ ma być 29-go, amnie coś tam w podbrzuszu dziwnie pobolewa,ciekawe
Gabrielek ![]() ![]() Fasolinka ![]() Edytowane przez lisey Czas edycji: 2008-02-21 o 18:51 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Ja chce dzidzie ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Ja chce dzidzie ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Ja chce dzidzie ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.Pamietacie mnie troszke?Duzo Was czytam ale malo sie udzielam bo z tymi starankami to u nas tak dlugo ze nawet mi sie nie chcialo pisac.Ale teraz to inaczej bo po ok czterech latach staranek co widze na tescie???????DWIE ROZOWIOTKIE KRECHOLE.Udalo sie jestem taka szczesliwa.I dodam ze to po inseminacji.Ateraz to ide polezec w wannie.Buziaki dla Was i trzymam kciuki bo wierze ze jak juz nam sie udlo to Wam takze sie niedlugo poszczesci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
ciekawe co slychac u Ami
![]()
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
serdecznie gratuluje!!!!!!!!!!! ![]()
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
Edit1 gratulacje
![]() jak Ci się udało? ja też chcem jak długo się staraliście? nie doczytałam posta. długo się straliście ale warto było,my dopiero 4 mce
#832 |
Rozeznanie
|
![]()
Edit! Gratulki ale fajowo, juuuuuuppppiiii!!!
Dbaj o siebie podwojnie teraz! A ja wciaz czekam na okres ![]()
#833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gonja ty nie czekaj na @ , tylko kup test! Jukol - ja też chce.....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewuszki kochane.Dzieki za gratulacje,na razie to tak az bardzo nie skacze z radosci ale samo to ze juz wiem,ze widzialam te dwie kreski,brak okresu i bolace piersi-cieszy mnie tak bardzo......Staralismy sie okolo czterech lat,naprawde bywalo tak ciezko ale nie poddawalismy sie i jak bylo trzeba robic kolejne badania to je robilismy a bylo ich tak duzo ze nie pamietam juz ktore i kiedy bylo.W tamtym roku trafilam do swojego lekarza ktory zrobil mi podstawowe badania ktore nic nie wykazaly czyli bylo ok,wiec wyslal nas do specjalisty krory od razu zaproponowal inseminacje bo jak twierdzil nie ma na co czekac skoro wyniki sa ok a nie ma dzidzi.A ze to byl 13dc zrobil mi usg,wypisal mi recepte na zastrzyk i kazal przyjsc na drugi dzien z armia mojego meza.Inseminacja trwala chwile po wszystkim pojechalam do pracy i czekalismy do 32dc gdzie okres sie nie pojawil to zrobilam tescik i reszta jest wiadoma.Jutro dzwonie do swojego lekarza i umawiam sie na wizyte jako przyszla juz mamcia.Caly czas jestem z Wami bo wiem jak trudno jest przechodzic przez takie cos i dobrze jest miec kogos nawet w internecie kto trzyma kciuki,doradzi i pogratuluje jak juz sie UDA.
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zadomowienie
|
Edit - gratulacje!Ale ten wątek się zafasolił
![]()
#836 |
Zakorzenienie
|
Roxi proszę nowe dane :
Madziwnia (Magda, 23 lata)~~~~~ @ 31.01 / niby wstrzymanie rżnięcia ![]() WITAM!!!!!!!!!! postanowiłam sie odezwać, bo jak pisałam wcześniej w III cz. że od grudnia wstrzymalismy dmuchanie-staraniegdyż dostałam pracę za dziewczyne która jest w ciązy i tylko dlatego więc nie mogłabym teraz ja zaciązyć bo raczej będę miałą tam pracę na stałe i chcemy poczekac ze staraniami do czerwca. Chcemy a raczej chceliśmy ![]() ![]() GRATULACJE WSZYTKIM PRZYSZłYM MAMUSIA!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#837 | |
Rozeznanie
|
![]()
Gosialku ja kupie i zrobie ale jeszcze poczekam troszeczke, ja potrafie miec 56 dniowe cykle a teraz jest moj 42dc wiec jeszcze malpa moze przyjsc... Poczekam do weekendu tego jak nic to posikam gdzie trzeba i zobaczymy... ja sie jakos nie czuje w ciazy a to ponoc sie czuje....hmmmm sama nie wiem. Dzis wstalam o 7mej rano po czym po 9tej padlam i spalam i sikalam tylko non stop wypilam jedna herbate a wysikalam 5 chyba
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#839 |
Zadomowienie
|
Dawno mnie tu nie było, pewnie już mnie nie pamiętacie, udzielałam się na samym początku tego wątku
![]() Na początku gratuluję wszystkim, którym się udało i trzymam kciuki za pozostałe staraczki ![]() Starania o dzidzię zaczęliśmy na początku tego roku (więc dość nie dawno), niestety za pierwszym razem się nie udało, przyszedł nieszczęsny @, bardzo to przeżyłam, płakałam prawie cały dzień, wtedy postanowiliśmy z Mężem, ze na razie przestaniemy "intensywnie" starać się, zaczniemy dopiero w połowie roku. Następną @ powinnam była dostać 14.02 nie przyszła w tym terminie. Okres zaczął mi się spóźniać (choć brzuch i piersi mi bolały), byłam cały czas zmęczona, było mi słabo, na początku zwaliłam to na zmianę trybu życia (od lutego przeszłam na dietę, zaczęłam intensywnie uczęszczać na aerobik). Ale po 7 dniach spóźniania się @ postanowiłam zrobić test, kupiłam dwa w aptece, jeden zrobiłam jak tylko wróciłam do domku, drugi powtórzyłam następnego dnia rano, jakie było nasze zdziwienie, wzruszenie jak za każdym razem pojawiały się dwie kreski – także wszystko wskazuje na to, że będę Mamą !!!!!!! Wg obliczeń to 5 tc., planowany termin porodu: pod koniec października. Poczekam jeszcze z tydzień i pójdę do gina. Dziewczyny jestem taka szczęśliwa, trzymam kciuki za Was, a Wy trzymajcie za mnie ![]() Pozdrawiam
#840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.