Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-25, 12:29   #2191
tiffi1
Rozeznanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez aurinko to ja Pokaż wiadomość
Ja zawsze tez tak uwazalam, ze jak bede wychodzic to cichaczem, zeby poltkarki osiedlowe nie mialy tematow na nastepnych kilka tygodni

Ale zmienilam zdanie zeszlego roku. Moj brat sie zenil i tez mieli takie *dyskretne wyjscie*. Powiem wam szczerze, ze bardzo to biednie i smutno wygladalo. Nie wiem jak to okreslic, ale wyszli po prostu z klatki, wsiedli w auto i odjechali. Mieli tylko delikatne ozdoby, bardzo dyskretne. Jakos przykro mi sie zrobilo, ze tak zdecydowali.
Ja mam juz prawie 30 lat i powinno mi raczej zalezec na dyskrecji, ale powiem wam dziewczyny, ze po obserwacji u brata uwazam, ze takie huczne wyjscie z muzyka, plotkarkami, balonami i cala reszta jest super. A niech gadaja, ale przynajmniej jest smiesznie i wesolo. A co! Slub w koncu jest raz w zyciu hihihihiihih
Oczywiście to kwestia gurtu i w ogóle. Ja będę wychodziła z domu i to mojego brata więc wolę ominąć dekoracje typu balony na bramie. Jesli chcesz by było hucznie to tak zrób,w końcu to twój dzień
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 12:33   #2192
julies
Raczkowanie

jesli chodzi o samochody to polecam stronke www.waszeudanewesele.pl
jest tam kilka modeli m.in nasza czajka ktora jechalismy do slubu
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 12:38   #2193
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Ja do wyjścia orkiestry mieć nie będę (chociaż tata sie upierał ale udało mi sie mu to wyperswadować) ale tak jak pisze przybranie mieć będę tyle ze wszędzie te balony i balony , chciałabym zrobić coś oryginalnego, innego ale póki co pomysłu brak

i tak na marginesie Aurinko 30 lat to dobry wiek o jakiej Ty dyskrecji mówisz ja mam 23 wiec na pewno będę na jeżykach paru osób ale nie pierwszy i nie ostatni raz, ale mam to gdzieś robie to co mnie sie podoba a ludzie zawsze będą gadać
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 12:58   #2194
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Ja do wyjścia orkiestry mieć nie będę (chociaż tata sie upierał ale udało mi sie mu to wyperswadować) ale tak jak pisze przybranie mieć będę tyle ze wszędzie te balony i balony , chciałabym zrobić coś oryginalnego, innego ale póki co pomysłu brak

i tak na marginesie Aurinko 30 lat to dobry wiek o jakiej Ty dyskrecji mówisz ja mam 23 wiec na pewno będę na jeżykach paru osób ale nie pierwszy i nie ostatni raz, ale mam to gdzieś robie to co mnie sie podoba a ludzie zawsze będą gadać
pewnie, ludziom jezykow nie wyrwiesz, a zebys nie wiem co zrobila to i tak znajda temat by potem komentowac. 23 lata to rowniez dobry wiek . Ja coniektorym plotkarkom troche popsulam krwi bo pewnie juz od dawna gadaly, ze jestem stara panna a tu takie nieszczescie - za maz wychodze, a niech to! No i poniekad pewnie dlatego tez zrobie hucznie, z muzyka, z brama z balonow (bo nie mam pomyslu na nic oryginalnego), chlopaki mi zrobia duzo bramek , mam fajne auto (juz podpytalam dziewczyn czy moze byc, kolejny temat do plotek bo to nie jest typowe slubne auto hihihihihi) i mam gdzies! Fura, muza, balony i do ksiezunia jupi!
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 13:34   #2195
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Ja tez mieszkam w klatce i jak już wcześniej wspominałam na dole przy drzwiach klatki dam dosłownie 4 balony a między piętrami do szczebelków poprzyczepiam białe kokardy widziałam juz na dwóch ślubach taką dekoracje i bardzo mi sie podobało.
Stary 2008-02-25, 13:55   #2196
mimezis
Raczkowanie

Hejka! na początku muszę się pochwalić że jestem w 4 tygodniu ciąży Sorry że Was tym obarczam, ale az mnie rozpiera, a na razie nie chcemy dzielić się tym z rodziną ani przyjaciółmi, bo jeszcze płód może się nie przyjąć, ale na wszelki wypadek byłam już zapowiedzieć w salonie sukien slubnych, by zrobili mi zakladki w szwach z tej okazji - bo miary juz zebrali ze mnie w styczniu. Wlasciwie moglismy wsztrzymac sie ten miesiac bo w 20tyg na slubie to bede miala juz calkiem niezly brzuszek, no ale co tam. Ciesze sie i boje sie zarazem.

Wlasnie wrocilam z nauk przedmalzenskich w Krakowie na Skałce - 70zl od osoby za 2 dni. Ogolnie nudy na pudy, prawie nic sie nowego nie dowiedzialam, pierwszy dzien z ksiedzem- tragedia, obiad byl smaczny, drugi z malzenstwem juz lepszy, momentami nawet ciekawy, przyjemny.

A w ogole to ciesze sie ze robie wesele w Kielcach, bo zamawialam ostatnio tort na ur mamy w Warszawie. Koszt 46zl za kilo, tylko jednosmakowy, podstawowych 8 smakow (brak nawet takich jak jagodowy czy ananasowy), kobieta w ogole nie wiedziala, co to sa torty w stylu angielskim (mimo ze na stronie tej cukierni byla o nich mowa - odpowiedziala, ze ona na strone nie wchodzi..). Ogolnie tragedia, choc tort w smaku naprawde smaczny.

Powoli robie sobie przestoj ze slubem i biore sie za magisterke. W okolicy swiat bede rozdawac zaproszenia (3mce przed). Za jakis miesiac zaczne rozladac sie za fryzjerem, welonem, butami, zamowieniem kwiatow, a na miesiac przed ustaleniem menu, dekoracji, smaku tortu, omowienie szczegolow z kapela i to chyba z grubsza na tyle.

A. Myslalam tez nad podziekowaniem rodzicom. Kupilam juz im ladne ramki na zdjecia i chcialabym w trakcie wesela puscic z rzutnika nasze zdjecia od malenkosci i podczas tej projekcji zadedykowac im piosenke i ja zaspiewac - tak aby byla w tle. Mysle nad utworem, zastanawiam sie nad The greatest love of all Whitney Houston. Chyba ze macie lepsze propozycje? Byle nie Cudownych rodzicow mam, czy disco polo czy dzieciece, cos ambitnego i na temat.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 13:59   #2197
mimezis
Raczkowanie

No z tym przestojem to troche przesadzilam. Za miesiac czeka mnie jeszcze latanie po urzedach po dokumenty i spisanie protokolu w kosciele. No i gdzies w trakcie poradnia przedmalzenska.

Nasza dzidzia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-25, 14:02   #2198
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie mozna znależć jakieś piękne welony, zalezy mi szczególnie na takich zakończonych koronką?
Pisałyśmy trochę wcześniej o takim małym niepozornym sklepiku na tej ulicy co Paryżanka. Tam Pani ma wszelkie dodatki, ponadto robi je też na indywidualne zamówienia.

Cytat:
Napisane przez mokapodi Pokaż wiadomość
dziewczyny, a ile kosztuje tak srednio dekoracja samochodu w kwiaciarni i bukiet dla młodej??
i czy macie jakieś atrakcyjne cenowo kwiaciarnie?
W moim przypadku( zamawiałam w Pokusie):
dekoracja samochodu 150pln ( trzy bukiety na maskę i kokardy na klamki)
Bukiet mój 200pln
Bukiet świadkowej 140pln
Do tego jeszcze zamówiłam kosze kwiatów dla rodziców 100pln sztuka.

EDIT. Mimezis gratulacje!!
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 14:22   #2199
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Mimezis my tez będziemy mieli zdjęcia z rzutnika nasze i piosenkę dla rodziców w tle ( nie śpiewana przez mnie) uważam ze to fajny pomysł
No i gratulacje

Biustonosze:

Stary 2008-02-25, 14:29   #2200
kamilack80
Raczkowanie

mimezis---> GRATULACJE !!!

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 14:38   #2201
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Hejka! na początku muszę się pochwalić że jestem w 4 tygodniu ciąży Sorry że Was tym obarczam, ale az mnie rozpiera, a na razie nie chcemy dzielić się tym z rodziną ani przyjaciółmi, bo jeszcze płód może się nie przyjąć, ale na wszelki wypadek byłam już zapowiedzieć w salonie sukien slubnych, by zrobili mi zakladki w szwach z tej okazji - bo miary juz zebrali ze mnie w styczniu. Wlasciwie moglismy wsztrzymac sie ten miesiac bo w 20tyg na slubie to bede miala juz calkiem niezly brzuszek, no ale co tam. Ciesze sie i boje sie zarazem.

Wlasnie wrocilam z nauk przedmalzenskich w Krakowie na Skałce - 70zl od osoby za 2 dni. Ogolnie nudy na pudy, prawie nic sie nowego nie dowiedzialam, pierwszy dzien z ksiedzem- tragedia, obiad byl smaczny, drugi z malzenstwem juz lepszy, momentami nawet ciekawy, przyjemny.

A w ogole to ciesze sie ze robie wesele w Kielcach, bo zamawialam ostatnio tort na ur mamy w Warszawie. Koszt 46zl za kilo, tylko jednosmakowy, podstawowych 8 smakow (brak nawet takich jak jagodowy czy ananasowy), kobieta w ogole nie wiedziala, co to sa torty w stylu angielskim (mimo ze na stronie tej cukierni byla o nich mowa - odpowiedziala, ze ona na strone nie wchodzi..). Ogolnie tragedia, choc tort w smaku naprawde smaczny.

Powoli robie sobie przestoj ze slubem i biore sie za magisterke. W okolicy swiat bede rozdawac zaproszenia (3mce przed). Za jakis miesiac zaczne rozladac sie za fryzjerem, welonem, butami, zamowieniem kwiatow, a na miesiac przed ustaleniem menu, dekoracji, smaku tortu, omowienie szczegolow z kapela i to chyba z grubsza na tyle.

A. Myslalam tez nad podziekowaniem rodzicom. Kupilam juz im ladne ramki na zdjecia i chcialabym w trakcie wesela puscic z rzutnika nasze zdjecia od malenkosci i podczas tej projekcji zadedykowac im piosenke i ja zaspiewac - tak aby byla w tle. Mysle nad utworem, zastanawiam sie nad The greatest love of all Whitney Houston. Chyba ze macie lepsze propozycje? Byle nie Cudownych rodzicow mam, czy disco polo czy dzieciece, cos ambitnego i na temat.
Gratulacje.
Przede wszystkim dbaj o siebie, bo to najważniejsze.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-25, 15:03   #2202
kamilack80
Raczkowanie

Dziewczyny orietnujecie sie moze co do cen wynajecia kamerzysty na wesele w kielcach ??
sama kamera bez zdjec.
ile placicie??

pytam bo my bedziemy palcic 900 zl jesli zdecydujemy sie wlasnie na to studio i zupelnie nie wiem czy to duzo czy raczej normalnie :/

oprocz tego bedziemy miec fotografa, na czas przygotowan, zaslubin i wesela do tego w dniach pozniejszych plener i w sumie w ostatniej chwili zdecydowalismy sie na tego kamerzyste i malo orientuje sie w tematyce videofilmowania.
jak to u was jest??

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 16:05   #2203
balaloum
Raczkowanie

mimezis GRATULACJE!!!
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 16:33   #2204
mokapodi
Raczkowanie

mimezis gratki!!!!
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 17:11   #2205
joasiatko
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o przystrojenie kościoła, to joasiatko te 100zł w ogloszeniu na allegro, to cena za rezerwacje terminu. Ostatnio przeglądałam allegro i spotkałam podobne ogłoszenia, stąd wiem.
Ojej... wielka szkoda, bo już się bulwersowałam czemu w innych miastach ceny za przystrojenie kościoła materiałem i żywymi kwiatami podają na allegro od 50 do 200zł... a tu chodzi o zaliczkę ( masakra... Nio coż

Ja chcę mieć koniecznie żywe kwiatki w kościele, więc chyba zrobię tak jak tiffi1 - pojadę dzień przed ślubem na giełdę kwiatów i kupię 2 ładne biało różowe bukiety. A kościół i tak będzie wystrojony białymi kokardami z materiału i czerwony dywan - to ksiądz mi "zagwarantował".
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 17:15   #2206
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonikkaa Pokaż wiadomość
Joasiatko pytałam o wystrojenie kościoła u dwóch wystawców i cena podobna około 200 zł za ustrojenie żywymi kwiatami ołatarza i koło Panstwa Młodych, natomiast cały Kościół tzn to co w wersji podsatwowej chyba 8 bukietów po bokach około 900 -1000zł. Ciekawa jestem jak wrażenia z gali innych wizażanek.
Dziękuję za odp. - na 200zł mogę się jeszcze zgodzić trochę mnie pocieszyłaś - idę więc poszukać po kwiaciarniach takich ofert. A może pamiętasz moonikkaa kto dokładnie oferował przystrój kościoła w takiej cenie???
Stary 2008-02-25, 17:20   #2207
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Ale zmienilam zdanie zeszlego roku. Moj brat sie zenil i tez mieli takie *dyskretne wyjscie*. Powiem wam szczerze, ze bardzo to biednie i smutno wygladalo. Nie wiem jak to okreslic, ale wyszli po prostu z klatki, wsiedli w auto i odjechali. Mieli tylko delikatne ozdoby, bardzo dyskretne. Jakos przykro mi sie zrobilo, ze tak zdecydowali.
Ja mam juz prawie 30 lat i powinno mi raczej zalezec na dyskrecji, ale powiem wam dziewczyny, ze po obserwacji u brata uwazam, ze takie huczne wyjscie z muzyka, plotkarkami, balonami i cala reszta jest super. A niech gadaja, ale przynajmniej jest smiesznie i wesolo. A co! Slub w koncu jest raz w zyciu hihihihiihih
Podzielam w pełni Twoje zdanie
Stary 2008-02-25, 18:07   #2208
Puchatek M.
Rozeznanie

Mimezis gorące gratulacje
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 18:38   #2209
mimezis
Raczkowanie

Dziękuje Powoli oswajam się z tą myślą choć dopoki brzuch nie zacznie rosnac to.. trudno w to jakos uwierzyc.

Dochodzą nowe wizażanki wiec ponawiam pytanie o namiary na saxofoniste - szukam pod kościół.

Nasza dzidzia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-25, 19:29   #2210
ula27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mokapodi Pokaż wiadomość
dziewczyny, a ile kosztuje tak srednio dekoracja samochodu w kwiaciarni i bukiet dla młodej??
i czy macie jakieś atrakcyjne cenowo kwiaciarnie?
Ja za dekorację auta (w całości) płacę 130zł wiązankę dla mnie 130 a dla świadkowej 90. Dekorację kościoła mam za 600zł : 3 bukiety przy ołtarzu i wzdłuż kościoła 10 stojaków z kwiatami i dekorację klęczników i krzeseł. Więc myślę, że dobrze wybrałam, bo widzę że ceny są dużo wyższe. Aha właśnie w tej kwiaciarni mają namiary na panów co wypożyczają auta. Ale ja ich nie brałam bo jadę autem kolegi.
A na giełdzie to można kupić tylko kwiaty w paczkach i trzeba je sobie samemu ułożyć. Nie wiem czy umiałabym tak ładnie to zrobić no i czy miałabym na to czas.
MIMEZIS WIELKIE GRATULACJE!!!!
ula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 19:54   #2211
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez ula27 Pokaż wiadomość
Ja za dekorację auta (w całości) płacę 130zł wiązankę dla mnie 130 a dla świadkowej 90. Dekorację kościoła mam za 600zł : 3 bukiety przy ołtarzu i wzdłuż kościoła 10 stojaków z kwiatami i dekorację klęczników i krzeseł. Więc myślę, że dobrze wybrałam, bo widzę że ceny są dużo wyższe. Aha właśnie w tej kwiaciarni mają namiary na panów co wypożyczają auta. Ale ja ich nie brałam bo jadę autem kolegi.
A na giełdzie to można kupić tylko kwiaty w paczkach i trzeba je sobie samemu ułożyć. Nie wiem czy umiałabym tak ładnie to zrobić no i czy miałabym na to czas.
MIMEZIS WIELKIE GRATULACJE!!!!
A gdzie kupujesz kwiaty?

Biustonosze:

Stary 2008-02-25, 20:22   #2212
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Dziękuję za odp. - na 200zł mogę się jeszcze zgodzić trochę mnie pocieszyłaś - idę więc poszukać po kwiaciarniach takich ofert. A może pamiętasz moonikkaa kto dokładnie oferował przystrój kościoła w takiej cenie???
Jeden wystawca, to Studio Dekoracji www. studio-dekoracji.pl a drugi Studio dekoracji kwiatowych Bukieciarnia ale nie mam strony www, kontakt przesle Ci na priva.
Stary 2008-02-25, 20:28   #2213
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

mimezis - gratulejszyn
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 20:51   #2214
ula27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
A gdzie kupujesz kwiaty?
Ja już wcześniej o tym pisałam, że w kwiaciarni na ul. Staszica
Stary 2008-02-25, 21:24   #2215
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Mimezis serdeczne graulacje!!

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 21:52   #2216
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Mimezis również gratuluje
Stary 2008-02-26, 00:15   #2217
karusia070707
Raczkowanie

Hej kolezanki,

Jak mozecie to poradzcie ktora dekoracja Wam sie najbardziej podoba, ja sie jakos nie moge zdecydowac.

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 595.jpg (6,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1854.jpg (25,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wd0146.jpg (14,4 KB, 25 załadowań)

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080621040213.png
karusia070707 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 07:02   #2218
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze tez tak uwazalam, ze jak bede wychodzic to cichaczem, zeby poltkarki osiedlowe nie mialy tematow na nastepnych kilka tygodni

Ja już jestem po trzydziestce i plotkary niespecjalnie mnie obchodzą, zwłaszcza że będziemy wychodzić od moich rodziców u których od kilku lat już nie mieszkam. I jednak zdania nie zmienię, z natury jestem raczej nieśmiała i zamieszanie wokół mojej osoby nie jest mi specjalnie potrzebne. Rozumiem Twoje podejście ale ja zostanę przy swoim, nawet jeśli dla kogoś będzie to wyglądać smutno

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 07:06   #2219
ula27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karusia070707 Pokaż wiadomość
Hej kolezanki,

Jak mozecie to poradzcie ktora dekoracja Wam sie najbardziej podoba, ja sie jakos nie moge zdecydowac.

Pozdrawiam
Wszystkie są bardzo ładne ale ja chyba wybrałabym same serca bez pary młodej
Stary 2008-02-26, 07:12   #2220
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karusia070707 Pokaż wiadomość
Hej kolezanki,

Pozdrawiam
ja bym wybrała pierwszą

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości