|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamy z Niemiec
Ja rowniez chcialabym zawitac na ten watek, ktory dopiero dzis przez przypadek znalazlam!!!
Mamusia jeszcze nie jestem, ale jak wszystko dobrze sie ulozy, to w lipcu przyjdzie na swiat nasza upragniona dzidzia ![]() Pisze z Hamburga, pozdrawiam niemieckie mamusie |
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Mijalea! Gratuluje kruszynki! Dlugo juz mieszkasz w Hamburgu?
Melisanka - no w sumie masz racje, bede sie martwic potem - najpierw musze sie tamdostac! A babcie to my mamy jedna 200 km z tad a druga to juz wogole daleko bo w Polsce... ale pomyslimy potem |
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie mija rok, odkad jestem w Niemczech, pierwsze 2 miesiace bylam na poludniu, skad pochodzi moj maz. A potem przenieslismy sie do HH, ciesze sie, bo mam blizej do Polski ![]() A co do babc, to wlasnie jedna zostala na poludniu, ponad 700 km stad, no a druga w PL
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Aska, Mijalea to wam zazdroszcze bo moja tesciowa mieszka pare metrow dalej :/
Na szczescie najpozniej w maju sie wyprowadzamy bo inaczej bym zamordowala ![]() A moja wlasna mamuska zostala w Warszawie wiec niesety na pomoc tez nie bede miala jak liczyc. Ale co tam Najpierw musze zaciazyc
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Mijalea witaj
i gratuluje malej dzidzi
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, dziekuje za powitanie
Dzis wyjezdzamy do Polski, a w przyszlym tygodniu czeka nas przeprowadzka do wiekszego mieszkania, wiec jak tylko znajde chwile, to sie odezwe. Poki co zycze juz dzis milego weekendu!!! |
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
To tez sie tu dopsze
Mam mala dziewczynke-lobuza i drugie od niedawna w brzuszku. Mieszkamy na poludniu tak w polowie miedzy Sztutgartem a Jeziorem Bodenskim. Jestem tu juz dwa lata. No niestety od czasu jak siedze w domu z mala jezykowo slabo sobie radze. Na nauke samodzielna nie mam chwili czasu a na kurs fizycznej mozliwosci zeby wyjsc z domu no chyba ze z ogonem.
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
ja proponuje trzymac kciuki za melisanke
bo moja @ na dlugo nie zaginie... po prostu jeszcze po ciazy nie do konca sie uregulowalam :P
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Martika moja sie uregulowala zaraz jak przestalam karmic
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
kiciamala to Ty daleko ode mnie nie mieszkasz
![]() marti_ka dzieki, no trzymajcie kciuki trzymajcie bo wlasnie mam 18dc czyli prawdopodobnie albo po albo koncowka plodnych (o ile w ogole mozna o tym wiedziec odkladajac tabsy) wiecej testow juz nie robie, poczekam na @ mam nadzieje ze franca jedna nie przyplacze sie A nawet jak... to trudno w nastepnym miesiacu wiecej seksu ;p
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Kiciamala - witaj w naszym gronie!!!! Niby tez nie daleko odemnie ale jednak daleko mieszkas...
![]() Melisanka - moje kciuki masz pewne!!!!! Niech sie franca nie pokazuje! |
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie moge na Was trafic
Kiciamala - witaj, witaj Melisanka i jak tam ??? Wiesz juz cos ?? ![]() Pod koniec tego miesiaca jade do Polski i juz sie nie moge doczekac
|
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
Śnieżynka jeszcze nic
Znaczy jeszcze do @ zostało mi 6 dni wiec uzbrajam sie w cierpliwość, testu juz chyba robic nie bede, bo jak mam zaciążyć to zaciążę a jak nie to trudno trzeba będzie "pracować" dalej ![]() Hmmm szkoda tylko, ze żadnych objawów nie mam z tych co czytalam na innym temacie. Nic a nic... Ja mam lot do Polski na 6 kwietnia tez sie doczekać nie mogę
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
a my dopiero w maju jedziemy .... a to jeszcze taaaaak dlugo
tez juz sie doczekac nie moge bo dzieki naszej-klasie poodnajdywalam dawne kumpele ze klasy i szykuje sie mile spotkanko po latach Ja po weekendzie u mamy. Fajnie bylo tylko krotko... w sobote z dziewczynami wypad do knajpy. Babcia z wnukami zostala i wszyscy szczesliwi. Wrocilam z garnem bigosu. Malzon ma w piatek urodziny i w pracy zazyczyli sobie bigosu wlasnie a lepszego niz od mamy nigdzie jeszcze nie jadlam jak by ktoras miala jakis pomysl na prezent urodzinowy to bede wdzieczna bo w tym roku jakos mi pomyslow brakuje... zadnych ciekawych koncertow nie ma... ani czegos w tym stylu zostaje mi tylko chyba jakis ciuch... pomocy!!!
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tym bigosem to ciiiiicho! smaku mi takiego narobilas, ze hej! Ja chce bigos! ![]() A wiesz, ja maja tez sienie moge doczekac bo wtedy sie wyprowadzamy od tesciowej |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Mojego meza na musical nie zaciagne - szybciej na koncert ACDC ![]() najwyzej dostanie jakis ciuch - jak twierdzi ze nic nie chce bo wszyskto ma... a niech mnie sprobuje meczyc przed moimi urodzinymi, co ja bym sobie zyczyla... Wczoraj Janis mial pierwszy raz wycieczke na swoim nowym rowerku na czterech kolkach. Nawet sobie dobrze radzi - myslalam ze bedzie gorzej bo nigdy na takich trzykolowych nie rozumial po co sa pedaly, a tu wsiadl i pojechal ![]() bigosu juz nie ma tzn ten do pracy jest zamrozony ale nasz przydzial juz znikl
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny,
dlugo nic nie pisalam bo nie mam niestety zadnych dobrych wiesci. Niestety moja @ przyszla wiec nic z dzidziusia jak na razie. Nie wiadomo dlaczego bo wszytskie wyniki mam bardzo dobre, wiec...? No nie wiem...Mam termin na kolejne badanie na kolo 25 marca wiec trzeba do tej pory czekac...W tym tygodniu tez skonczyl mi sie juz kurs niemieckiego wiec mam teraz duzo czasu...o wiele za duzo niz bym teraz chciala Tak wiec siedze i siedze...mysle i mysle....
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nic sie nie smuc, jeszcze widocznie musisz poczekac Glowa do gory kochana
|
||
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje, kochana jestes
![]() Karenina - znam ten bol siedzenia w domu ![]() Na szczescie zawzialam sie na prawko i znalazlam babeczke ktora mnie prywatnie uczy wiec az tak zle nie jest... A z dzidzia... smutno troche ale zawsze jest jeszcze nastepny cykl... Kurcze czemu to jest zawsze tak, ze jak sie chce zajsc i sie o tym mysli to nic nie wychodzi??? |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co Melisanko
![]() Gdzie sie podziewacie ?? Chyba nigdy na Was nie trafie
|
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Ja sprzatalam w miedzy czasie doprowadzajac siebie do stanu boginii
ale juz jestem na jakas chwilke.Normalnie czuje sie jak w srodku cyklu i caly swiat padal by mi do stop kocham takie dni
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaak, jakos to tak wlasnie jest, ze jak sie chce i o tym mysli to nic z tego
a jak juz sie chce, to nie mozna o tym nie myslec a jak sie mysli to sie nie dostaje .....itp. itd. Bledne kolo... Na razie rozkoszuje sie faktem, ze nie musze wstawac przed 7 rano i leciec do szkoly, ale juz zaczyna mi sie to troche nudzic...co prawda mam zajecie, nawet fajne, ale wykonuje je w domu...Za miesiac sie przeprowadzamy do nowego domu wiec niedlugo zacznie sie szal "prezprowadzkowy". W maju znow ide do szkoly na kurs przygotowujacy do glownego egzaminu jezykowego przed studiami...wiec niby sa inne rzeczy, o ktorych moge myslec a i tak mysle tylko o jednym..... ![]() melisanka dolaczam sie do zyczen urodzinowych. Wszystkiego naj najlepszego i spelnienia marzen
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Kareninka dziekuje
I masz racje -dokladnie to jest jedno wielkie bledne kolo ))Jak sie chce to nie sposob nie myslec ![]() Ty sie za miesiac przeprowadzasz a ja za dwa i tez sie doczekac nie moge moze wtedy wlasnie w tym szale przeprowadzkowym, urządzając kazdy pokoik myslec nie bede i moze sie spontanicznie uda cos zmachac ![]() Wiesz co, jak juz bedziesz po tym egzaminie to na priv moglabys mi skrobnac jak to wszytko wygladalo, bo ja zamierzam na poczatu nastego roku pisac... tak strasznie tesknie za studiami, czasem zaluje ze swoje rzuciłam, no ale nie bylo innej mozliwosci jak sie chcialo byc z mezem
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski
Ja z kolei w trakcie przeprwadzki, wiec za bardzo nie mam czasu na pisanie ![]() Na szczescie przywiezlismy tu moich rodzicow i duzo nam pomagaja. Ja jako ciezarna praktycznie nic nie musze robic ![]() Karenina, na jakis czas odrzuc mysli o ciazy i jakby zapomnij, a blokada minie. Cos w tym jest, ja ciaze planowalam, ale kompletnie nie zadreczalam sie myslami i wyszlo na dobre, bo zaszlam w pierwszym cyklu staranek |
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
melisanka masz na mysli DSH Prüfung? Jakbys chciala to mozna kupic ksiazki z zestawami testowymi a w internecie mozna znalezc testy z poprzednich lat...Jakbys chciala to daj znac, moge ci je wyslac....Ja sama nie wiem jak go zdam, jest naprawde trudny...Mam juz C1 Zertifikat, ale ten DSH...jest truuuuudny.....
Teraz musze sie uczyc w domu, bo skonczylam juz Mittelstuffe 2 i przedemna tylko kurs przygotowujacy do dsh a z tego co slyszalam to tam raczej nie ucza tylko rozdaja ksera z cwiczeniami.....
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2008-03-06 o 17:03 |
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie z Niemiec. Jestem w 6 miesiącu ciąży, więc mój Skarb pojawi się na świecie w czerwcu. Pozdrawiam Was cieplutko z Monachium.
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Trzymam kciuki za Wasze wszystkie testy! Czy to te DHS-y czy ciazowe - na pewno sie uda!!!!! Ksawia - witaj w naszym gronie! Ja tez z Monachium! W jakiej czesci mieszkasz? Mieszkasz tutaj juz dlugo? Ja dzis sie w cukiernika bawie - maz ma urodzinki i w pracy musi postawic oprocz tego bigosu, tez ciasto
|
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za powitanie. W Monachium mieszkam od roku, ale za to w samym jego sercu, czyli Schwabing. ah... ciasta.... w ciązy mam niesamowitą ochotę na słodkie.... miłego pichcenia i wszystkiego dobrego dla męża
|
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
Aska najlepsze zyczenia dla meza
![]() Wiecie co... no jutro powinnam miec @... kurcze narobilam sobie nadziejii ze jej jednak nie bedzie bo duzo tego bialego ze mnie wyplywalo... ale cholerka dzis juz nie jest takie biale, znaczy niby w srodku jest ale jak wyplynie to juz ciemniejsze jest i tak mi sie wydaje, ze jednak @ bedzie. BUUU Ksawia ZAZDROSZCZE CI (odpukac tfu tfu niech sie dzidzius chowa jak najlepsiej) strasznie Tez bym juz chciala
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Ksawia - ja w Lehel od 2 lat mieszkam, takze niedaleko Ciebie
![]() Melisanka - trzymam kciuki, zeby jednak franca sie nie pokazala! Dziekuje za zyczenia w imieniu meza! Bylismy w Maredo na obzerstwie i teraz sie ledwo ruszamy ![]() Dostalam nastepne zaproszenie na Vorstellung ze Stadt München na srode. Takze dziewczyny - prosze znowu o kciuki! Na tym by mi baaardzo zalezalo bo tutaj byla by szkola w samym Monachium i nigdzie dojezdzac bym nie musiala i problem z dziecmi sam sie rozpuszcza... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

i gratuluje malej dzidzi 

tez juz sie doczekac nie moge bo dzieki naszej-klasie poodnajdywalam dawne kumpele ze klasy i szykuje sie mile spotkanko po latach
zostaje mi tylko chyba jakis ciuch... pomocy!!!
a jak juz sie chce, to nie mozna o tym nie myslec a jak sie mysli to sie nie dostaje .....itp. itd. Bledne kolo...