|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Ja w sobotę kupiłam Klaudii pierwsze buciki. Mierzyliśmy jej stópkę w sklepie i wyszedł rozmiar 19
![]() Kanciu jeśli chodzi o ćwiczenia to u mnie jest odwrotnie. Chora jestem jak nie wejdę na orbitreka na godzine dziennie. Poza tym chodzę teraz na siłownię 2 razy w tyg, wieczorkiem jak mąż wróci z pracy.
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja dziś od rana latam i to taki aerobik dla mnie, ze hej ![]() Rano byłam z Urzędzie Pracy i następny termin mam na 20 marca ![]() ![]() ![]() Zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć, ze jak jechałam od gina to pierwszy raz w życiu złapałam gume ![]() ![]() ![]() ![]() I w związku z tym musiałam dziś jechać do wulkanizatora, potem zakupy, auto na myjnie zawieść, potem poszłam z kibelkiem na dół i umyłam progi i takie zakamarki, odkurzaczem porobiłam w środku, bo wczoraj wystawiliśmy auto na sprzedaż i dziś o 17:00 przyjadą z Żor go oglądać - także babeczki trzymajcie kciuki, zeby udało nam się go sprzedać ![]() ![]() ![]() Aha i Hania od wczoraj rana jest u mojej mamy, bo tyle załatwiania przez te dwa dni mamy, ze hej. Dziś mąż w pracy i ja latam za wszystkim - intensywne dwa dni ![]() Co do bucików to nie pomogę, bo jeszcze Hani nie kupiliśmy, ale nosze się z takim zamiarem już niedługoi ![]() Co do drugiego dziecka to ja i tak jak chciałam jeszcze dwójke to, zeby była różnica 5-7 lat. A teraz nie myślimy o drugim, jakoś mi ten poród jeszcze w głowie siedzi, a poza tym mamy parę planów do zrealizowania - sprzedaż samochodu, kupno nowego, czekamy na awans Roberta, wakacje, ja chcę iść do pracy i potem kupno nowego mieszkania ![]()
#4533 |
Raczkowanie
|
Hello dziewczynki,
to ja ![]() ![]() ![]() Minisiu przyszło wczoraj krzesełko, które mi poleciłaś ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też zastanawiałam się nad wkładką, ale mój mąż nie chce ![]() ![]() Ja jak już kiedyś pisałam też więcej dzieci nie planuję, mój mąż by chyba chciał za jakieś 8 lat, ale zobaczymy. Na dzień dzisiejszy ja już nie chcę i myślę tylko o powrocie do praaaaacyyyyyyy ![]() ![]() ![]() ![]() Kanciu moja Amelka też nóżkami przebiera jak sie ją pod paszkami trzyma. Mamy taki rytuał, że przed kąpielą mała sie jakieś 15 min wietrzy na kanapie, potem ją rozbieram i mąż ją bierze właśnie pod paszki z okrzykiem: kąpu kąpu ![]() ![]() Kropeczko ja też spotkałam się z niepochlebnymi opiniami na temat skoczków i chodzików, więc może nie warto tym bardziej jeśli jest coś nie tak z tymi jądrami kostnienia, czy jakoś tak. Iwka jak tam Twoja decyzja dotycząca odstawienia od piersi? Jak wiesz ja też się z nią noszę. Planuję maj - czerwiec, tylko moja pediatra mówiła,m że nie mam narazie podawać żadnego modyfikowanego póki karmię ![]() ![]() ![]() Idę robić obiad póki mała śpi. PA pa |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Anula
![]() ![]() PS. dlatego wyglądasz jak wyglądasz a jak kula szpiegula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Julia fajnie, ze jesteś zadowolona
![]() A jaki kolor krzesełka wzięłaś ![]()
#4536 |
Raczkowanie
|
Minisiu niebiesko-szare. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za namiary
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was zmieniła już materac z kokosu na grykę? Wiem, że była o tym niedawno mowa, ale z tego co sobie przypominam pisałyście od kiedy można na grykę zmienić, ale czy któraś już to zrobiła? JA się zastanawiam, skoro Amelka śpi na brzuchy, to chyba kokos wygodniejszy ![]() A i jeszcze mam pytanie z tych dziwnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Oliwka Dziękuje za życzenia ![]() co do materaca to my zmienilismy strony po 6 msc, tak jak nam radzono w sklepie. Minisiu Ja również zacznę się zastanawiać nad wkładką, ale jednak podziwiam cię bo dalej się boję, a no na @ musze poczekac. A czytam a tu mowa o następnych dzidziusiahc- oj ja myślę, że nie chcę tak szybko 2- giego maleństwa. Chciałam wkleić zdjęcie Oliwki, jak ładnie stoi, ale wyświetla mi się komunikat jakiś dziwny ![]() Kanciu- jak Apuś ładnie je, Oliwka jescze tak nie potrafi . Jesli mowa o wysiłku fizycznym, to mój TŻ twierdzi, że powinnam się na jakiś areobik zapisać, ale ja się opieram skutecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
dyta cięzko to nazwac jedzeniem
![]() ![]() w kalendarzu, który mam http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...8,4050593.html jest własnie napisane, zeby juz próbowac przzwyczajac do łyzeczki ![]() jak ktoś chce zobaczyc to pseudo jedzenie to prosze ![]() ![]() ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=eWIGdMahqKQ |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
minisiu to się nabiegałaś. To trzymam kciuki żeby samochód się szybko sprzedał. Ja swojego też niedługo wystawię na sprzedaż ale to może potrwać. Stan licznika powalił już parę osób
![]() Julia moja Sylwia spała w łóżeczku do roku. Potem się przeprowadziliśmy na jakiś czas do teściów i nie mieliśmy miejsca na łóżeczko, więc spała z nami. A potem jak byliśmy już na swoim, to kupiliśmy jej zwykły tapczanik. A jak będzie z Klaudią to nie wiem. Ona bardzo się wierci w czasie snu. Ja teraz biorę Yasminelle kanciu filmik super ![]() A jeśli chodzi o dzieci to ja trzeciego już nie planuje ![]()
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Kancia jestem pod wrazeniem!! filmik super a Adraian zdolniacha!! z moim jeszcze nie probowalam
#4541 |
Zadomowienie
|
Kanciu, superaśnie Apuś sobie radzi z jedzonkiem, apetyczny chłopaczek
![]() ![]() ![]()
#4542 |
Zakorzenienie
|
hej laseczki
byłam dzisiaj u gin. bo mam nieregularne @ w grudniu nie miałam,a styczniu miałam i w lutym znowu nie miałam ![]() przepisał mi tabletki anty NOVYNETTE może któraś z Was je miała? nie tyje się po nich?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze tylko na chwilkę zajrzałam, bo zaraz się pakujemy - jutro jedziemy do Poznania na zmianę gipsów Matiego. Oczywiście znów mam stresa, ale już mniejszego. Mati to wszystko mocno przeżywa i ja razem z nim, pomimo iż ostatnio go nie lubię
![]() Ja przez ostatnie kilka lat brałam pigułki JEANINE, ale chyba nie moge ich polecić, bo przytyłam przez ten czas sporo... Teraz biorę Syndi 35, bo mam gębę paskudną ![]() Też idę w ten piątek do gina bo muszę w końcu tą cytologię zrobić i sprawdzić czy nie mam jakiejś infekcji, bo coś ostatnio mnie swędziało. A poza tym mam dziwne @. Niby coś tam jest, ale nie plamię wkładek, dopiero jak idę siusiu i się wycieram to mam sporo... Nie wiem o co tu chodzi... Poza tym moja @ trwa 2 dni i to bardzo skąpa. Zawsze miałam 3 dni takiej średniej, a teraz to już chyba przesada... Trzymajcie jutro za nas kciuki. Mam nadzieję, że tym razem uda nam się wrócić trochę wcześniej, bo ostatnio jak wyjechaliśmy z domu po 8 to wróciliśmy o 21. A teraz jeśli zdążymy na wcześniejszy pociąg to będziemy w domu o 19.
#4544 |
Konto usunięte
|
minisiu, trzymamy kciuki za sprzedaż autka,... a może już sprzedane?
![]() jesteśmy po USG, wszystko dobrze ![]() ![]() Nie mam natchnienia do pisania, wiec zmykam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Lea zazdroszcze
![]() my mamy dzis okropny dzien z Adrianem.. az chce mi sie plakac ![]()
#4546 |
Rozeznanie
|
Kanciu, ja tak jak Anula, uzależniona od ruchu
![]() ![]() Apuś już taki dorosły i jak super operuje łyżeczką ![]() Lea, ![]() ![]() Juleczko to trzymamy kciuki żeby poszło sprawnie i bez nerwów ![]() ![]() Minisiu ![]() Ajanna ja jak już pisałam czekam na jeździk-chodzik to coś takiego jak wkleiła Lea tylko tu się pchacz nazywa, u mojej koleżanki się sprawdziło i nie spotkałam niepochlebnych opinii. No i spełnia wymóg ceny ![]() Kropeczko ![]() ![]() U nas ciąg dalszy choróbska, Oliwcia wymiotowała 3x, dzwoniłam do przychodni i prawdopodobnie od kaszlu (też tak myślałam)m kurcze jak nie będą jej się przyjmowały antybiotyki to zastrzyki dostanie ![]() Oliwcia ma stopke 11 cm ![]()
#4547 |
Wtajemniczenie
|
Heeelllooo!
Witam Mamuśki.No trochę nadrobiłyście produkcję postów. Mnie praca usprawiedliwia, ale choc raz dziennie staram się coś skrobnąc. Moja Werka boska ![]() ![]() ![]() ![]() lea- to kamień spadł Wam z serca z tymi jądrami.Cieszę się ![]() kropka- a pisałam,że ten skoczek nie ma przychylności rehabilitantów ![]() kanciu- Apuś słodzitki!!! ![]() patrilla- Polcia śliczna i tyle. I może chudziką to ona nie jest, ale ja tych kilogramów nie widzę ![]() Julia- otóż postanowiłam, że cały ósmy miesiąc karmię jak do tej pory , a w 9-tym zaczynam co tydzień eliminowac jedno cycuchowe karmienie. Nie mam pojęcia co zrobię z nocnymi. Moja szwagierka poświęciła 4 noce na odzwyczajenie od nocnego karmienia. Mała płakała po 2 godziny i zasypiała. Mówi,że było cholernie ciężko, ale się nie ugięła. Zobaczę jak to zrobic, teraz pojęcia nie mam ![]() juleczko- buziolki dla Was na jutro ![]()
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-03-04 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Apuś dziekuje za komplementy
![]() minisia ![]() Juleczka kciukasy za Matiego i buzka w stopkę od ciotki ![]() lea super, ze wszystko OK ![]() kropka mój tez dzis jakiś nie swój ![]() iwka oby było duzo latwiej niz u szwagierki ![]() zaraz oglądam nawspólnej i lulu bopewnie Adrian wstanie około24 ![]() a jutro mamy wizyte u neurologa więc trzymajcie za nas kciuki, zeby nie trzeba było juz wiecej cwiczyc ![]() PS. Adrian dziś stanął na swoje rozbiegane nózki bo chciał sforsowac wyższy wał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
Cześć Dizewczyny!
na początku wielkie buziaki dla OLiwki i Poli!!! ![]() ![]() napłodziłyście tyle, że trudno mi teraz wszystko ogarnąć. ale jestem dzielna ![]() Tymek ostatnim czasem jest dość nieznośny - wychodzi z niego charakterek, trzeba go ciągle zabawiać... byliśmy na szczepieniu, mój szkrab przytył tylko 600 dkg. przez 6 tygodni, w ogóle wydaje mi się że ostatnio schudł. daję mu jedzonko oprócz piersi, ale chyba zbyt nieśmiało, bo on ma większe możliwości. wymiary Tymona: 76cm. i 8800kg. całkiem zgrabny z niego młodzieniec ![]() a i powiem wam o ulubionej zabawie Tymka - bierze kocyk i nakrywa się na głowę, jak go odsłaniam, bo nie chcę by się poddusił to obrażony... straoi przy tym niezłe minki, postaram się je uwiecznić i wstawić. zmykam do mężulka, bo się obrazi, że ja tu a nie z nim.
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za kciukaski i też będziemy trzymać za:
- Apusia, żeby w końcu neurolog się odczepił na dobre ![]() ![]() ![]() - Oliwcię, żeby szybciutko wracała do zdrówka ![]() - Wercię, żeby polubiła butelkę tak jak mój Mati ![]() ![]() - Adiego, żeby mu się pojawiły te jądra kostnienia na swoim miejscu ![]() - minisię, żeby szybko i z dużym zyskiem sprzedała autko ![]() A wszystkim pozostałym też posyłamy buziaczki ![]() P.S. Acha, ta gra w moim podpisie jest napisana przez mojego mężusia ![]() ![]()
#4551 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki przydały się, bo samochód srzedany
![]() Zreszta po cichu liczyłam na szybka transakcję, bo w sumie auto ma 1,5 roku i jest jeszcze na gwarancji, więc super, ze się udało ![]() ![]() kropka masz wiadomosć na NK ![]()
#4552 |
Konto usunięte
|
Tak, dziewczyny, kamień spadł mi z serca, tak się cieszę, że juz nie musimy na te usg jeździć.
![]() ![]() Kanciu, po wstępnych rozmowach z moim TŻ, przyznajemy, że sierpień (ewentualnie lipiec ) 2009 roku, to bardzo dobry czas na siostrzyczkę dla Maksa. ![]() barwa, dawaj fotki smyka, a przynajmniej kocyka, ![]() A teraz kciukasy: ![]() ![]() ![]() dla kanci za pomyślne wieści od neurologa, dla iwki za szybkie, skuteczne i bezbolesne odstawienie córeczki od cycucha, dla juleczki i Matiego, na zmianę gipsów. i dla eve i Oliuvki, żeby obyło się bez zastrzyków. Zmykam spać, dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
no super minisiu..
dzieki za ta wiadomosc.. w sumie to bardzo zabawne dziewczyny jesli dostaniecie wadomosc dotyczca mnie na nk to jest to wyssane z palca klamstwo Minisiu gratulacje z okazji sprzedania samochodu!!
![]() |
#4554 |
Rozeznanie
|
My też trzymamy kciuki za zdrówko wszystkich dzieciaczków
![]() Minisiu - gratuluję udanej transakcji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Barwa - moja tak robi z pieluszką ![]() Kancia - brawka dla Apusia, zdolny młodzieniaszek, głodny już nie będzie , bo sam się w razie czego obsłuży ![]()
#4555 |
Konto usunięte
|
kropeczko, kochana, też dostałam tą wiadomość na NK, i jak dla mnie to jest totalna żenada,
![]() ![]() Śpijcie dobrze kobietki. ![]() EDIT: no właśnie, minisiu, co teraz za model? Jeśli dobrze pamiętam, to kiedyś, kiedyś... wspominałaś o nowym fiaciku z salonu..? Aha, kupiłam dziś w Rossmanie te Babydream, założyłam na noc Maksiowi, zobaczymy jak się spiszą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Rozeznanie
|
Oj, Kropeczko
![]() ![]() A Ty chyba zaczęłaś już pracę??? Opowiadaj nam tutaj, jak się pracuje ![]()
#4557 |
Zakorzenienie
|
coz dziewczyny.. w maju ubieglego roku pozyczylam dziewczynie z ktora pracowalam stowe i nie moge sie doprosic o jej oddanie.. dzis wyslalam na nk wiadomosc ze jak mi nie odda to o wszystkim powiem jej ojcu
![]() teraz prosz co dostaja wszyscy moi znajomi ![]() chyba zglosze to do portalu!!!!!! jutro podpisujemy umowe o13:00 wiec oficjalnie od jutra.. a o pracy nie ma za bardzo co mowic.. narazie ukladalam tylko ksiazki na wlasciwe miejsca.. biblioteka nie jest duza a juz troche ksiazek przynioslam do czytania Adiemu ![]()
#4558 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim. Nie przeczytał wszystkiego, a raczej przyznaję sie, że nic nie przeczytałam
![]() ![]() ![]() ![]() Krzyś już niedługo będzie miał drugiego zęba, ale jest znośny. Wszędzie dopełznie, najbardziej interesuje go mini wierza, lampa i wszystko tylko nie zabawki ![]() ![]() Mieszka się całkiem dobrze, cicho, ale nie mamy jeszcze TV i ciągle coś do sprzątania. Brakuje szaf i wszystko jest na jednej kupie. kropka co do wiadomości na NK to dla mnie paranoja. Nawet jakby tak było to takie sprawy załatwia się między sobą. Moi rodzice dostali kiedyś anonim o mnie ![]() Pozdrawiam wszystkie dzieciaczki i ich mamusie, mam nadzieję, że już niedługo do was wrócę ![]()
#4559 |
Zakorzenienie
|
pierwsza
![]() widziałam, ze Patrilla juz czyta ![]() a ja mam od wczoraj wyjca w domu ![]() ![]() dziekujemy za kciukasy, zobaczymy czy skuteczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
Witajcie z Rana
Mi też bardzo przykro, że dostajemy takie wiadomości Kropka, ja tez włąsnie dziś odebrałam, poprostu sie tym nie martw ![]() Swoją drogą to widac, że NK ma i swoje minusy. Lea a ja ciagle uzywam tych pampersów z rossmana i jestem zadowolona. Dzis to ja zabkuje a nie Oliwka - idą mi ósemki ![]() Juleczko- oczywiscie trzymamy kciuki i za Kancię i Apusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.