![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar II
A ja zawsze myślałam,że tylko mój tż nie potrafi kupić głupiego badylka na dzień kobiet.Synuś zresztą nie lepszy.Wczoraj dzwoni do mnie do pracy i pyta jaki dostanie prezent na urodziny(15).Ja się go spytałam co dostanę na dzień kobiet .Odpowiedż brzmiała:,,Urodziny są ważniejsze jak dzień kobiet''.
![]() Małż wolał mi dać pieniądze ,bo trochę głupio mu było jak co roku od znajomego przynosiłam kwiatka a od niego nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Nie wiem czy dobrze podalam CO jak cos to pytaj wspolnie dojdziemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 400% poszedł wywóz nieczystości i odpadów - 4,92zł/osobę, o 20% (ponoć ze względu na podwyżki płac) obsługa księgowa i administracja. Wzrosła też cena wody i ścieków - 5,42/m3 (zimna woda). CO 1,90 zł/m2 - to nam obniżyli mimo podwyżek cen MPEC.
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
ja do tej pory na wspomnienie tego filmu sie usmiecham, stary Rambo daje rade. Mozna sie posmiac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie 1GJ z 27PLN zdrożał do 52 PLN, a koszty stałe za CO wzrosły z 0,27zł/m2 do 1,12zł/m2 ![]() ![]() ![]() Jak pomyślę, że za to co muszę dopłacić do zaliczek miałabym dwie flaszki perfum (i to kupowane w Sephorze ![]() ![]() Szczególnie,że uczciwości tych rozliczeń nie jestem pewna, a prezenty wolę robić z własnej inicjatywy, osobom,które lubię (pani admin do nich nie należy) ![]() Cytat:
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zachodzę w głowę i nie wiem, GJ to co to jest?
![]() Zużycie energii? czy co?
#2497 | |
|
Cytat:
![]() Koszty podgrzania wody wynosza36.23 zl ,a wiec tyle samo co CO zmienna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas to jakoś inaczej jest liczone. Ja mam w czynszu tylko pozycję stałą 1.90/m2 za CO. My w tym roku mieliśmy nadpłatę za ogrzewanie. Także ufff. Ciepła woda ma oddzielną pozycję w czynszu.
![]() |
#2499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2500 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zuziu te 36.23 zl to za ile podgrzanej wody ? Nie wiem jak u Was to jest rozliczane, u nas lokatorzy zawsze prawie dostają zwroty za Co - czasami jest dopłata - ale to jest rząd kilku, kilkunastu złotych - nie setek ![]() Najczęściej mają tak, ze są do przodu o jeden albo nawet 1,5 czynszu. Normalnie aż czasami zazdroszczę tym naszym mieszkańcom ![]() kiedy mieszkałam w Kołobrzegu - mieliśmy liczniki parownikowe - to jest jeden wielki kit - oszustwo na maxa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mieszkam w nowych blokach, oddanych na początku 2007r, więc tu zaliczki były ustalone na podstawie doświadczeń naszej pani admin ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-03-09 o 10:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
|
Cytat:
Wiesz co pisze tak 5,33m3+0,49374 GJ+ 36,23=95.34( CW zmienna) ![]() Favkes u nas podzielniki rozlicza firma z Poznana Energosystem, nie zdarzylo sie abym miala nadplate ,najmniej doplacalam niecale 600 zl . Liczy sie polozenie mieszkania, ilosc zeberek w grzejnikach itd, chcialam sie dowiedziec dlaczego place tak duzo mimo,ze jest chlodno i pisalam do nich i niestety ,temat rozliczen za CO jest tematem chyba tabu . Nie tylko ja mam taki problem , ale ja sie na tym nie znam i nie potrafie dociec dlaczego?Mojej sasiadki nie ma bo pracuje w Niemczech przejezdza tylko na soboty i niedziele i tez ma doplate ![]() A CO zmienna wyglada tak (powyzej to ciepla woda zmienna)0,05000GJ+64,70m2 +36,23=117.20 Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2008-03-09 o 10:50 Powód: pomylka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj to chyba chłopów ogarnęła jakaś zbiorowa amnezja. Od M. też nic nie dostałam (no dobra wybaczam, ze względów logistycznych trochę kłopotliwe do wykonania, lepiej że spędziliśmy ten dzień razem niż gdyby miał się gdzieś pałętać w poszukiwaniu kwiata), ale życzenia złożył.
Ale mój tata zapomniał ![]() Miły miałam wczoraj dzień, o dzieciach sobie pogadaliśmy (oczywiście tych naszych potencjalnych), lubię takie rozmowy, zawsze rozwiewają trochę moje wątpliwości. Jak tak czytam o tych rachunkach to łapię się na tym, że mało co z tego rozumiem. Zawsze mieszkałam w domku, teraz też. Ogrzewanie mamy własne, nie jesteśmy podłączeni do sieci gazowej ani do kanalizacji. Wszystko inaczej jest zorganizowane i mam wrażenie że dużo tańsze.
#2505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw mieszkańcy się burzyli strasznie, ale jak przyszło pismo z administracji wyjaśniające dlaczego tak jest, to chyba wszyscy zrozumieli. Dzięki temu nie ma sytuacji, że jeden lokator nic nie grzeje i oszczędza na CO, a drugi, który mieszka z nim przez ścianę chce mieć ciepło i musi grzać więcej, bo przez ściany wszystko ucieka do "skąpego" sąsiada.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Wtajemniczenie
|
U mnie jest podobnie jak u Irki - mamy licznik na klatkę (nie w każdym mieszkaniu) i odkąd tu mieszkam (5 lat), to też mamy nadplaty, niedoplata zdarza się za prąd tylko (bo co pol roku zmieniają stawki wg. ostatniego rozliczenia, co oznacza, że w zimie są zaliczki wg. rozliczenia za lato - bez sensu...).
Vesenko, jeśli te rozliczenia u Ciebie są prawidlowe, to może macie źle obliczane zaliczki (u moich Teściów tak bywa - zaliczki są z sufitu, za nic do niczego nie pasują, a potem ludzi doplacają...)? Mimo wszystko zawsze latwiej co miesiąc dolożyć do oplat 30-50 zl, niż nagle potem doplacać 300...
#2510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogrzewanie mamy we wlasnym zakresie - tzn my ustalamy kiedy i ile grzejemy. Ale i tak rachunki za okres zimowy sa pokazne a musze dodac, ze oszczedzamy. Woda - raz na pol roku, zalozyli licznik niedawno wiec nie wiem ile to bedzie zwlaszcza, ze jest to jedyna rzecz na ktorej nie oszczedzam bo pranie musze robic a dlugich prysznicow sobie odmawiac nie mam zamiaru. Wczoraj M. oderwal na chwile zaslonke na wannie i jego oczom ukazlo sie cos co go nieco zdziwilo, nie dziwota, ze u nas tak zimno i od podlogi ciagnie bo... mamy wykladzine zwykla wszedzie a pod nia... beton. I jak to nagrzac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego uważam, że sposób stosowany u nas w bloku jest bardziej sprawiedliwy. Cytat:
Czynsz dość niski, ale potem co parę miesięcy dopłaca, a to do wody, a to do czegoś innego. Ja już wolę tak jak pisze Annmarie, trochę więcej płacić za czynsz, za to potem 3 cyfrowych kwot nie dopłacać. Taka dopłata może niemiło zaskoczyć, zwłaszcza jeśli mamy inny pilny wydatek np. perfumy ![]()
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A prawidłowości obliczeń akurat pewna nie jestem.Niby mam techniczne wykształcenie, ale moje możliwości przerasta zrozumienie, dlaczego do września 1GJ kosztował 27zł, a od września do grudnia 52zł(mimo,że nie było ze strony naszej pani admin żadnej informacji o podwyżkach )
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę narzekać na DK- dostałam śliczne róże i miłe życzenia. Dziś czuję się jakoś choro, do kataru dołączył kaszel i chrypa i choć raz w życiu mam seksowny głos
![]() Piękna pogoda za oknem, a ja siedzę owinięta kocem i zimno mi jakoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co wybrać: Maczek Clinique, czy Pryzmy Givenchy? Po dyskusji o rozświetlaczach i różach sprzed paru stron też chcę spróbować
![]() ![]()
#2515 |
Zakorzenienie
|
Na mojego P. narzekać nie mogę: złożył Mi życzenia i dał "Słonia" w ramach powiększania mojego ZOO.
On cały czas się ze Mnie śmieje ze ja w Toaletce sobie mały zwierzyniec zakładam. Co do CO. Ja mam ten problem z głowy bo mam ogrzewanie indywidualne. Do mieszkania mam doprowadzona tylko zimna wodę a ciepła i ogrzewanie "robie" sobie sama tzn. W mieszkaniu mam piec 2-funkcyjny. Ściany mam bardzo dobrze izolowane i raczej mieszkań innych nie ogrzewam a jak już coś to inni raczej by Mnie dogrzewali bo ja jestem raczej zimnolubna i temperaturę w mieszkaniu mam nastawiona na 18-20 stopni.
#2516 | |
|
Cytat:
Ja sobie sprawilam prezent na DK i zakupilam Maczka Clinigue nr 01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Ja sie wycwanilam
![]() ![]() Wrocilam wlasnie z cwiczen i ledwo co sie ruszam, ale przynajmniej humor mi sie ciut poprawil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Różów nie używam, więc nie porównam z maczkiem, ale zaczynam się denerwować na samo wspomnienie pryzm, bo byłam na nie mocno napalona ![]() Edytowane przez bieta Czas edycji: 2008-03-09 o 11:52 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
niecnotliwa dziewica
|
Ja bym z kolei wybrała pryzmy - ale tylko sypkie, prasowane są jakieś twarde i w ogóle nie widziałam efektu. Z kolei maczek jak na mój gust okazał się zbyt brokatowy, no, za duże miał te drobinki...
Tak czytam, co piszecie o kosztach ogrzewania / czynszu itp. i aż sama zajrzałam w rachunki, zeby sobie porównac. Liczników ciepła u mnie niestety nie ma, i cały rok płacę ryczałtem - a potem się też na ogół okazuje, że musze dopłacać ![]() A Dzień Kobiet nie powiem, wyjątkowo miły był - od rana mi się urywał telefon, mail i GG, nie powiem, bo nawet byłam zdziwiona, że tylu panów o mnie pamiętało ![]()
#2520 | ||||||
Czekam na Ragnarok
|
Normalny jest, ale czasem nie rozkminia sytuacji
![]() Noc na szczęście spędziłam miło ![]() Cytat:
![]() Ostatecznie przyjechał po 22:00 i poszliśmy na ostatni seans w mieście na 22:30 - John Rambo. Także zła nie byłam, ale humor jakoś nam nie dopisywał. Film to sama krew, bardzo brutalny. Nie taki zły, ale drugi raz niektórych scen nie chcę oglądać. Chciałam iść na Mgłę, ale cóż. Cytat:
W ogóle sama wymyśliłam kino, nie dostałam życzeń nawet po ostrych upomnieniach, także olewka totalna. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taaak. Ale że wstawał o 5:00 to było mi głupio go na ten nocny seans wyciągać. A ja wstałam o 13:00! W końcu!!! I idę na jajko w sosie majonezowym (cebulka, ogórek i takie tam) ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.