Scent Bar II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-09, 08:58   #2491
Zielona30
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar II

A ja zawsze myślałam,że tylko mój tż nie potrafi kupić głupiego badylka na dzień kobiet.Synuś zresztą nie lepszy.Wczoraj dzwoni do mnie do pracy i pyta jaki dostanie prezent na urodziny(15).Ja się go spytałam co dostanę na dzień kobiet .Odpowiedż brzmiała:,,Urodziny są ważniejsze jak dzień kobiet''.
Małż wolał mi dać pieniądze ,bo trochę głupio mu było jak co roku od znajomego przynosiłam kwiatka a od niego nic.
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 09:31   #2492
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Znalazłam wczoraj w skrzynce rozliczenie za ogrzewanie, wodę i ścieki i wszystko mi opadło.
Mam prośbę, możecie zerknąć w rachunki i napisać: ile wychodzi wam koszt 1GJ przy centralnym ogrzewaniu i ile wam biorą kosztów stałych przy CO?
Szanowna pani administrator wysłała rozliczenie za 4 miechy hurtem i wynika z niego, że koszt 1GJ wzrósł o 100%, a koszty stałe o 500%( w porównaniu z rozliczeniem za poprzednie 4 miesiące)
Jako,że nasza frau administrator wymaga specjalnej troski, chciałabym porównać dane z różnych części Polski i pozbierać argumenty zanim uduszę babę Pomóżcie
Vesenko nie wiem czy dobrze patrzylam ,ale stawka za GJ 36.23 , stala CO 57.58 .Koszty stale tez wzrosly poniewaz wywoz smieci zostal drastycznie podwyzszony .Urzad Marszalkowski podniosl oplate za wywoz na wysypisko 500 krotnie w 2007 wynosil u nas 0,14zl/m2 .a teraz jest 0.25 zl /m2 pow.uzytkowej w firmie podniesiono nam okolo 500 % wywoz smieci.
Nie wiem czy dobrze podalam CO jak cos to pytaj wspolnie dojdziemy
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 09:54   #2493
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam wczoraj w skrzynce rozliczenie za ogrzewanie, wodę i ścieki i wszystko mi opadło.
Mam prośbę, możecie zerknąć w rachunki i napisać: ile wychodzi wam koszt 1GJ przy centralnym ogrzewaniu i ile wam biorą kosztów stałych przy CO?
Szanowna pani administrator wysłała rozliczenie za 4 miechy hurtem i wynika z niego, że koszt 1GJ wzrósł o 100%, a koszty stałe o 500%( w porównaniu z rozliczeniem za poprzednie 4 miesiące)
Jako,że nasza frau administrator wymaga specjalnej troski, chciałabym porównać dane z różnych części Polski i pozbierać argumenty zanim uduszę babę Pomóżcie
U nas przyszedł w grudniu papier, że są podwyżki.
O 400% poszedł wywóz nieczystości i odpadów - 4,92zł/osobę, o 20% (ponoć ze względu na podwyżki płac) obsługa księgowa i administracja.
Wzrosła też cena wody i ścieków - 5,42/m3 (zimna woda).
CO 1,90 zł/m2 - to nam obniżyli mimo podwyżek cen MPEC.

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 09:58   #2494
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
UWAGA, na "Johna Rambo"
W kulminajcyjnej scenie płakaliśmy ze śmiechu.
ja do tej pory na wspomnienie tego filmu sie usmiecham, stary Rambo daje rade. Mozna sie posmiac.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 10:01   #2495
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Vesenko nie wiem czy dobrze patrzylam ,ale stawka za GJ 36.23 , stala CO 57.58 .Koszty stale tez wzrosly poniewaz wywoz smieci zostal drastycznie podwyzszony .Urzad Marszalkowski podniosl oplate za wywoz na wysypisko 500 krotnie w 2007 wynosil u nas 0,14zl/m2 .a teraz jest 0.25 zl /m2 pow.uzytkowej w firmie podniesiono nam okolo 500 % wywoz smieci.
Nie wiem czy dobrze podalam CO jak cos to pytaj wspolnie dojdziemy
dziękuję
U mnie 1GJ z 27PLN zdrożał do 52 PLN, a koszty stałe za CO wzrosły z 0,27zł/m2 do 1,12zł/m2 . Administratorka twierdzi,że to dlatego,że w miesiącach zimowych Dalkia (nasz dostawca ciepła)zmienia stawki za dostarczane ciepło. Tylko dlaczego w takim razie koszty podgrzania wody się nie zmieniły To mnie chyba przerasta
Jak pomyślę, że za to co muszę dopłacić do zaliczek miałabym dwie flaszki perfum (i to kupowane w Sephorze ) to mnie krew zalewa
Szczególnie,że uczciwości tych rozliczeń nie jestem pewna, a prezenty wolę robić z własnej inicjatywy, osobom,które lubię (pani admin do nich nie należy)
Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
U nas przyszedł w grudniu papier, że są podwyżki.
O 400% poszedł wywóz nieczystości i odpadów - 4,92zł/osobę, o 20% (ponoć ze względu na podwyżki płac) obsługa księgowa i administracja.
Wzrosła też cena wody i ścieków - 5,42/m3 (zimna woda).
CO 1,90 zł/m2 - to nam obniżyli mimo podwyżek cen MPEC.
Wywóz śmieci u nas też bardzo podrożał, ale to nie tylko wina podwyżek, ale i współmieszkańców, którzy wymyślili,że chcą mieć śmietniki w piwnicy (brrr...boję się teraz sama śmieci wynieść). W piwnicy mieszczą się tylko te małe kontenerki, których wywóz jest znacznie droższy, więc tu mieszkańcy mogą mieć pretensje tylko do siebie.

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 10:05   #2496
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 1GJ z 27PLN zdrożał do 52 PLN
Dziewczyny zachodzę w głowę i nie wiem, GJ to co to jest?
Zużycie energii? czy co?

Stary 2008-03-09, 10:11   #2497
czarnazuzia1

Cytat:
dziękuję
U mnie 1GJ z 27PLN zdrożał do 52 PLN, a koszty stałe za CO wzrosły z 0,27zł/m2 do 1,12zł/m2 . Administratorka twierdzi,że to dlatego,że w miesiącach zimowych Dalkia (nasz dostawca ciepła)zmienia stawki za dostarczane ciepło. Tylko dlaczego w takim razie koszty podgrzania wody się nie zmieniły To mnie chyba przerasta
Jak pomyślę, że za to co muszę dopłacić do zaliczek miałabym dwie flaszki perfum (i to kupowane w Sephorze ) to mnie krew zalewa
Szczególnie,że uczciwości tych rozliczeń nie jestem pewna, a prezenty wolę robić z własnej inicjatywy, osobom,które lubię (pani admin do nich nie należy)

Wywóz śmieci u nas też bardzo podrożał, ale to też wina współmieszkańców, którzy wymyślili,że chcą mieć śmietniki w piwnicy (brrr...boję się teraz sama śmieci wynieść). W piwnicy mieszczą się tylko te małe kontenerki, których wywóz jest znacznie droższy, więc tu mieszkańcy mogą mieć pretensje tylko do siebie.
Vesenko u nas w styczniu tez podniesli CO ,
Koszty podgrzania wody wynosza36.23 zl ,a wiec tyle samo co CO zmienna.A po rozlicznie CO za okres grzewczy 2007 mam doplacic ponad 900 zl ,

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 10:14   #2498
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Vesenko u nas w styczniu tez podniesli CO ,
Koszty podgrzania wody wynosza36.23 zl ,a wiec tyle samo co CO zmienna.A po rozlicznie CO za okres grzewczy 2007 mam doplacic ponad 900 zl ,
O matko i córko
U nas to jakoś inaczej jest liczone.
Ja mam w czynszu tylko pozycję stałą 1.90/m2 za CO.
My w tym roku mieliśmy nadpłatę za ogrzewanie. Także ufff.
Ciepła woda ma oddzielną pozycję w czynszu.

Stary 2008-03-09, 10:16   #2499
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zachodzę w głowę i nie wiem, GJ to co to jest?
Zużycie energii? czy co?
GJ to gigadżul. Na licznikach centralnego ogrzewania zużycie ciepła wyświetlane jest właśnie w GJ

Stary 2008-03-09, 10:18   #2500
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez Szara Róża Pokaż wiadomość
Czego mu nie dasz, Feniksie, hę?

Cytat:
Napisane przez Zielona30 Pokaż wiadomość
A ja zawsze myślałam,że tylko mój tż nie potrafi kupić głupiego badylka na dzień kobiet.Synuś zresztą nie lepszy.Wczoraj dzwoni do mnie do pracy i pyta jaki dostanie prezent na urodziny(15).Ja się go spytałam co dostanę na dzień kobiet .Odpowiedż brzmiała:,,Urodziny są ważniejsze jak dzień kobiet''.
Małż wolał mi dać pieniądze ,bo trochę głupio mu było jak co roku od znajomego przynosiłam kwiatka a od niego nic.
No tak - to coś jak mój starszy syn

Cytat:
dziękuję

Wywóz śmieci u nas też bardzo podrożał, ale to nie tylko wina podwyżek, ale i współmieszkańców, którzy wymyślili,że chcą mieć śmietniki w piwnicy (brrr...boję się teraz sama śmieci wynieść). W piwnicy mieszczą się tylko te małe kontenerki, których wywóz jest znacznie droższy, więc tu mieszkańcy mogą mieć pretensje tylko do siebie.
Vasenka a jakie macie liczniki ciepła .. bo wbrew pozorom to ma duże znaczenie.

zuziu te 36.23 zl to za ile podgrzanej wody ?

Nie wiem jak u Was to jest rozliczane, u nas lokatorzy zawsze prawie dostają zwroty za Co - czasami jest dopłata - ale to jest rząd kilku, kilkunastu złotych - nie setek
Najczęściej mają tak, ze są do przodu o jeden albo nawet 1,5 czynszu. Normalnie aż czasami zazdroszczę tym naszym mieszkańcom

kiedy mieszkałam w Kołobrzegu - mieliśmy liczniki parownikowe - to jest jeden wielki kit - oszustwo na maxa.
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 10:18   #2501
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
GJ to gigadżul. Na licznikach centralnego ogrzewania zużycie ciepła wyświetlane jest właśnie w GJ
Właśnie doszłam, że gigadżul, tylko ja nie mam takiej pozycji w czynszu Dlatego mnie zainteresowała.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 10:25   #2502
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość

A jakie macie liczniki ciepła .. bo wbrew pozorom to ma duże znaczenie.
U nas w bloku, w skrzynkach na korytarzach, na rurze od CO przynależnej do każdego mieszkania jest przyczepiony licznik z elektronicznym wyświetlaczem. Nie wiem o jakie dokładnie informacje ci chodzi
Cytat:

Nie wiem jak u Was to jest rozliczane, u nas lokatorzy zawsze prawie dostają zwroty za Co - czasami jest dopłata - ale to jest rząd kilku, kilkunastu złotych - nie setek
Najczęściej mają tak, ze są do przodu o jeden albo nawet 1,5 czynszu. Normalnie aż czasami zazdroszczę tym naszym mieszkańcom
Nie wiem jak u Zuzi, ale u mnie podgrzanie 1m3 wody kosztuje 14.50, plus koszt samej wody 3.5zł/m3, plus koszty stałe (0.3zł/m2 mieszkania), czyli razem 18zł/m3, do tego dodatkowo odprowadzenie ścieków. masakra
Ja mieszkam w nowych blokach, oddanych na początku 2007r, więc tu zaliczki były ustalone na podstawie doświadczeń naszej pani admin . W efekcie każdy ma dopłaty Nie rozumiem tylko czemu koszty są takie wysokie, dlatego pytam jak opłaty się kształtują w innych częściach Polski

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2008-03-09 o 10:47
Stary 2008-03-09, 10:28   #2503
czarnazuzia1

Cytat:

Vasenka a jakie macie liczniki ciepła .. bo wbrew pozorom to ma duże znaczenie.

Ja mam elektoniczne podzielniki ciepla.Mam w domu na kazdym grzejniku

Wiesz co pisze tak 5,33m3+0,49374 GJ+ 36,23=95.34( CW zmienna)

Favkes u nas podzielniki rozlicza firma z Poznana Energosystem, nie zdarzylo sie abym miala nadplate ,najmniej doplacalam niecale 600 zl .
Liczy sie polozenie mieszkania, ilosc zeberek w grzejnikach itd, chcialam sie dowiedziec dlaczego place tak duzo mimo,ze jest chlodno i pisalam do nich i niestety ,temat rozliczen za CO jest tematem chyba tabu .
Nie tylko ja mam taki problem , ale ja sie na tym nie znam i nie potrafie dociec dlaczego?Mojej sasiadki nie ma bo pracuje w Niemczech przejezdza tylko na soboty i niedziele i tez ma doplate

A CO zmienna wyglada tak (powyzej to ciepla woda zmienna)0,05000GJ+64,70m2 +36,23=117.20

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2008-03-09 o 10:50 Powód: pomylka
Stary 2008-03-09, 10:30   #2504
agnyska81
Zakorzenienie

Wczoraj to chyba chłopów ogarnęła jakaś zbiorowa amnezja. Od M. też nic nie dostałam (no dobra wybaczam, ze względów logistycznych trochę kłopotliwe do wykonania, lepiej że spędziliśmy ten dzień razem niż gdyby miał się gdzieś pałętać w poszukiwaniu kwiata), ale życzenia złożył.
Ale mój tata zapomniał ? Rozmawiałam z nim nawet przez telefon i słowem się nie zająknął. A on z tych co ma wszystko zaplanowane na miesiąc przed i nigdy nie zapomina.
Miły miałam wczoraj dzień, o dzieciach sobie pogadaliśmy (oczywiście tych naszych potencjalnych), lubię takie rozmowy, zawsze rozwiewają trochę moje wątpliwości.

Jak tak czytam o tych rachunkach to łapię się na tym, że mało co z tego rozumiem. Zawsze mieszkałam w domku, teraz też. Ogrzewanie mamy własne, nie jesteśmy podłączeni do sieci gazowej ani do kanalizacji. Wszystko inaczej jest zorganizowane i mam wrażenie że dużo tańsze.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 10:31   #2505
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w bloku, w skrzynkach na korytarzach, na rurze od CO przynależnej do każdego mieszkania jest przyczepiony licznik z elektronicznym wyświetlaczem. Nie wiem o jakie dokładnie informacje ci chodzi
U nas nie ma czegoś takiego. Nie ma oddzielnych liczników do każdego mieszkania.
Najpierw mieszkańcy się burzyli strasznie, ale jak przyszło pismo z administracji wyjaśniające dlaczego tak jest, to chyba wszyscy zrozumieli.
Dzięki temu nie ma sytuacji, że jeden lokator nic nie grzeje i oszczędza na CO, a drugi, który mieszka z nim przez ścianę chce mieć ciepło i musi grzać więcej, bo przez ściany wszystko ucieka do "skąpego" sąsiada.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 10:38   #2506
czarnazuzia1

Cytat:
U nas nie ma czegoś takiego. Nie ma oddzielnych liczników do każdego mieszkania.
Najpierw mieszkańcy się burzyli strasznie, ale jak przyszło pismo z administracji wyjaśniające dlaczego tak jest, to chyba wszyscy zrozumieli.
Dzięki temu nie ma sytuacji, że jeden lokator nic nie grzeje i oszczędza na CO, a drugi, który mieszka z nim przez ścianę chce mieć ciepło i musi grzać więcej, bo przez ściany wszystko ucieka do "skąpego" sąsiada.
N wlasnie dogrzewam wszytkie sciany ,bo jest zimno
Stary 2008-03-09, 10:45   #2507
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie za ścianą jest puste mieszkanie, więc zapewne niechcąco je dogrzewam Są dwie możliwości, albo mieszkam na najdroższym osiedlu w Poznaniu(oczywiście tylko w kwestii opłat, bo innych bonusów nie ma), albo pani admin jest do odwłoka (poprzednie rozliczenia poprawiała dwa razy). Chyba ją poproszę o pokazanie faktur

Stary 2008-03-09, 10:47   #2508
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Super

Ja w przyszłym tygodniu pójdę z mamą i dziadkiem na ten film Reszta skapitulowała i nie da rady ich wyciągnąć

John Rambo i Rocky Balboa to moi wilecy filmowi idole Oglądałam te filmy z dziadkiem kiedy miałam 7-9 lat i byłam wprost zachwycona. Jednak Rocky jest lepszy
Ja też skapitulowałam, zwłaszcza, że nie mam teraz gier w telefonie, które uratowały mnie przed zaśnięciem np. na "Rysiu". TŻ poszedł na Rambo, a ja w tym samym czasie na "Control"

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
Mskladaczek wczoraj dzioba z domu nie wychylal, bo mial fatalny humor.

.
To dobrze, że nie podeszłam Miałam zagwozdkę, bo jedna z dziewczyn pasaowała mi do Ciebie, druga do Szugarbejb, ale pozostałe 3 jakoś do żadnej forumki mi nie pasowały

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 10:52   #2509
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

U mnie jest podobnie jak u Irki - mamy licznik na klatkę (nie w każdym mieszkaniu) i odkąd tu mieszkam (5 lat), to też mamy nadplaty, niedoplata zdarza się za prąd tylko (bo co pol roku zmieniają stawki wg. ostatniego rozliczenia, co oznacza, że w zimie są zaliczki wg. rozliczenia za lato - bez sensu...).

Vesenko, jeśli te rozliczenia u Ciebie są prawidlowe, to może macie źle obliczane zaliczki (u moich Teściów tak bywa - zaliczki są z sufitu, za nic do niczego nie pasują, a potem ludzi doplacają...)? Mimo wszystko zawsze latwiej co miesiąc dolożyć do oplat 30-50 zl, niż nagle potem doplacać 300...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 10:55   #2510
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
U mnie za ścianą jest puste mieszkanie, więc zapewne niechcąco je dogrzewam
Mieszkamy na parterze.
Ogrzewanie mamy we wlasnym zakresie - tzn my ustalamy kiedy i ile grzejemy.
Ale i tak rachunki za okres zimowy sa pokazne a musze dodac, ze oszczedzamy.

Woda - raz na pol roku, zalozyli licznik niedawno wiec nie wiem ile to bedzie zwlaszcza, ze jest to jedyna rzecz na ktorej nie oszczedzam bo pranie musze robic a dlugich prysznicow sobie odmawiac nie mam zamiaru.

Wczoraj M. oderwal na chwile zaslonke na wannie i jego oczom ukazlo sie cos co go nieco zdziwilo, nie dziwota, ze u nas tak zimno i od podlogi ciagnie bo...
mamy wykladzine zwykla wszedzie a pod nia... beton.

I jak to nagrzac?

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 10:59   #2511
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
N wlasnie dogrzewam wszytkie sciany ,bo jest zimno
Cytat:
U mnie za ścianą jest puste mieszkanie, więc zapewne niechcąco je dogrzewam
No właśnie to jest ten ból
Dlatego uważam, że sposób stosowany u nas w bloku jest bardziej sprawiedliwy.

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
U mnie jest podobnie jak u Irki - mamy licznik na klatkę (nie w każdym mieszkaniu) i odkąd tu mieszkam (5 lat), to też mamy nadplaty, niedoplata zdarza się za prąd tylko (bo co pol roku zmieniają stawki wg. ostatniego rozliczenia, co oznacza, że w zimie są zaliczki wg. rozliczenia za lato - bez sensu...).

Vesenko, jeśli te rozliczenia u Ciebie są prawidlowe, to może macie źle obliczane zaliczki (u moich Teściów tak bywa - zaliczki są z sufitu, za nic do niczego nie pasują, a potem ludzi doplacają...)? Mimo wszystko zawsze latwiej co miesiąc dolożyć do oplat 30-50 zl, niż nagle potem doplacać 300...
No właśnie koleżanka też ma jakoś śmiesznie poobliczane ryczałty.
Czynsz dość niski, ale potem co parę miesięcy dopłaca, a to do wody, a to do czegoś innego.
Ja już wolę tak jak pisze Annmarie, trochę więcej płacić za czynsz, za to potem 3 cyfrowych kwot nie dopłacać.
Taka dopłata może niemiło zaskoczyć, zwłaszcza jeśli mamy inny pilny wydatek np. perfumy

Stary 2008-03-09, 11:01   #2512
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Masz rację,że te zaliczki są chyba brane z sufitu, bo taki problem mają wszyscy na moim osiedlu. Też bym wolała płacić co miesiąc więcej niż potem nagle kilkaset zł od razu.
A prawidłowości obliczeń akurat pewna nie jestem.Niby mam techniczne wykształcenie, ale moje możliwości przerasta zrozumienie, dlaczego do września 1GJ kosztował 27zł, a od września do grudnia 52zł(mimo,że nie było ze strony naszej pani admin żadnej informacji o podwyżkach )

Stary 2008-03-09, 11:18   #2513
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Ja nie mogę narzekać na DK- dostałam śliczne róże i miłe życzenia. Dziś czuję się jakoś choro, do kataru dołączył kaszel i chrypa i choć raz w życiu mam seksowny głos
Piękna pogoda za oknem, a ja siedzę owinięta kocem i zimno mi jakoś Mam nadzieję, że do jutra mi trochę przejdzie.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 11:35   #2514
vesenka
Zakorzenienie

Dziewczyny co wybrać: Maczek Clinique, czy Pryzmy Givenchy? Po dyskusji o rozświetlaczach i różach sprzed paru stron też chcę spróbować A że w tym miesiącu mam duuuże dodatkowe wydatki to mogę wybrać tylko jeden z nich

Stary 2008-03-09, 11:44   #2515
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Na mojego P. narzekać nie mogę: złożył Mi życzenia i dał "Słonia" w ramach powiększania mojego ZOO.
On cały czas się ze Mnie śmieje ze ja w Toaletce sobie mały zwierzyniec zakładam.

Co do CO. Ja mam ten problem z głowy bo mam ogrzewanie indywidualne. Do mieszkania mam doprowadzona tylko zimna wodę a ciepła i ogrzewanie "robie" sobie sama tzn. W mieszkaniu mam piec 2-funkcyjny.
Ściany mam bardzo dobrze izolowane i raczej mieszkań innych nie ogrzewam a jak już coś to inni raczej by Mnie dogrzewali bo ja jestem raczej zimnolubna i temperaturę w mieszkaniu mam nastawiona na 18-20 stopni.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 11:46   #2516
czarnazuzia1

Cytat:
Dziewczyny co wybrać: Maczek Clinique, czy Pryzmy Givenchy? Po dyskusji o rozświetlaczach i różach sprzed paru stron też chcę spróbować A że w tym miesiącu mam duuuże dodatkowe wydatki to mogę wybrać tylko jeden z nich

Ja sobie sprawilam prezent na DK i zakupilam Maczka Clinigue nr 01
Stary 2008-03-09, 11:48   #2517
mskladaczek
Zakorzenienie

Ja sie wycwanilam samodzielnie sobie doliczylam 70 zl do kazdego czynszu i tyle wplacam spoldzielni. Juz mi niedoplaty nie straszne, po rozliczeniach zwykle wychodze na zero, a w tym roku staralam sie pamietac o skrecaniu grzejnikow (na noc i gdy mnie w domu nie bylo) i tym sposobem mam nadplaty tyle, ze przez 3 miesiace nie musze czynszu w ogole placic

Wrocilam wlasnie z cwiczen i ledwo co sie ruszam, ale przynajmniej humor mi sie ciut poprawil
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 11:50   #2518
bieta
Zadomowienie

Cytat:
To ja tak mocno nieobiektywnie - Pryzmy okazały się moim największym rozczarowaniem kosmetycznym ub. roku. Tysiąc razy lepszy, wg mnie, jest Lucidity. Po pryzmach nie widziałam ani żadnego olśniewającego efektu po nałożeniu, a co gorsza, po jakimś czasie szarzałam. Do tego (ale to już właściwość mojej skory i nie wiem od jakich czynników to zależy i dlaczego dzieje się tak po wybranych pudrach) robiła mi się na twarzy po jakimś czasie taka lepka maź (nie wiem, czy wyżyłam się na nich na KWC ).
Różów nie używam, więc nie porównam z maczkiem, ale zaczynam się denerwować na samo wspomnienie pryzm, bo byłam na nie mocno napalona Generalnie jednak po doświadczeniach z obu firmami, zawsze wybiorę Clinique'a.

Edytowane przez bieta
Czas edycji: 2008-03-09 o 11:52 Powód: literówka
bieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 12:32   #2519
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ja bym z kolei wybrała pryzmy - ale tylko sypkie, prasowane są jakieś twarde i w ogóle nie widziałam efektu. Z kolei maczek jak na mój gust okazał się zbyt brokatowy, no, za duże miał te drobinki...

Tak czytam, co piszecie o kosztach ogrzewania / czynszu itp. i aż sama zajrzałam w rachunki, zeby sobie porównac. Liczników ciepła u mnie niestety nie ma, i cały rok płacę ryczałtem - a potem się też na ogół okazuje, że musze dopłacać

A Dzień Kobiet nie powiem, wyjątkowo miły był - od rana mi się urywał telefon, mail i GG, nie powiem, bo nawet byłam zdziwiona, że tylu panów o mnie pamiętało
Stary 2008-03-09, 12:36   #2520
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
Co za bestia!!! Jak śmial Fenris
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Fenris, co to za złamas ?!
Normalny jest, ale czasem nie rozkminia sytuacji
Cytat:
Wiem co czujesz Fernis ... oj wiem .....
Noc na szczęście spędziłam miło
Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
Favkes, dziewczyny brońcie sie!
W przyszlym roku proponuje male klamstewko. Dziala!
Kupcie sobie kwiatka i powiedzcie że to od kumpla z pracy i zobaczycie! W tym roku mam bukiet od swojego a co... a w zeszlym też tak smutalam!
No i o pewnego przystojniaka też kwiatka dostalam
Na mojego to nie działa. Mam w wazonie (w kuflu) kilka czerwonych róż, od dwóch kolegów i od taty. Nie rusza go to. On nie obchodzi. Ja rozumiem, że komunistyczne święto, ale tak się przyjęło już... i byłoby miło dostać kwiatka. Ot tak. Skoro mu nie odpowiada, że 8 marca to niech mi da dzień wcześniej.
Ostatecznie przyjechał po 22:00 i poszliśmy na ostatni seans w mieście na 22:30 - John Rambo. Także zła nie byłam, ale humor jakoś nam nie dopisywał. Film to sama krew, bardzo brutalny. Nie taki zły, ale drugi raz niektórych scen nie chcę oglądać. Chciałam iść na Mgłę, ale cóż.
Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Fenris, nie martw się, większość chłopów to guptoki straszne. Wyjątkiem są nasze perfumowe, wizażowe.

Mój mnie wczoraj spytał, czy obchodzimy Dzień Kobiet, bo on nie pamięta, a pamięta, że walentynek nie obchodzimy, więc chciałby się upewnić. Ech...
Gdyby mój tak spytał... bo my też walentynek nie obchodzimy.
W ogóle sama wymyśliłam kino, nie dostałam życzeń nawet po ostrych upomnieniach, także olewka totalna.
Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Fenris - podejrzewam, ze jestes zarowno wsciekla jak i rozczarowana.Trzymaj sie - sytuacja wyjatkowo penisowa.
Nie było tak źle. Dzisiaj wyjechał na 1,5 tygodnia za granicę i to jest gorsze, bo nie znoszę spać sama i przytulać się do kołdry.
Cytat:
Ja byłam bezpośrednia i się upomniałam .....

Ja: auuuu <po szturchnieciu w bok> przestań!
On - <mina niewiniatka> Co Ty jestes taka bez humoru?
Ja: Nawet mi głupiego kwiaka nie kupiłeś padalcu
On - jak to nie, przedwczoraj dostałaś róże
Ja: ??
On - No te <pokazuje na miniaturowe różyczki w doniczce>
Ja: To było przedwczoraj !!!
On - bo kupiłem wcześniej - bałem się, że dziś zapomnę
Dobre Ma poczucie humoru
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mój padalec stanął na wysokości zadania, przyniósł kwiaty i zabrał do kina Film sama wybierałam, padło, UWAGA, na "Johna Rambo"
W kulminajcyjnej scenie płakaliśmy ze śmiechu.

Teraz chyba będzie jeszcze winko do podusi...
Favkes, co do padalca, to wedle mojego "8 marca dzień padalca"... Rambo Ech...
Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Ja tez powiniem isc spac ale tak jakos sobie siedze na czacie i gram w tibiewiem ze to glupia gra
Proponuję Metin2
Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
I przyjechał ?
Taaak. Ale że wstawał o 5:00 to było mi głupio go na ten nocny seans wyciągać.
A ja wstałam o 13:00! W końcu!!! I idę na jajko w sosie majonezowym (cebulka, ogórek i takie tam)
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości