|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też kretynka dermatolog zapisała ze 4 lata temu Alpicort E i Loxon 5%, ale tacy są dermatolodzy w Polsce. Zapisą niemal w każdym przypadku taki zestaw jak wyzej
. U większości on ie skutkuje, bo baaaardzo duża częśc osób nie łysieje z powodu hormonów, ale braku witamin, subst. odzywczych, osłabienia. Aby stwierdzić co to za łysienie należy wykonać BADANIA!!!, a najprostsze to hemoglobina i pozim żelaza, bo nieraz tego brakuje, chociażby z powodu kobiecych, comiesięcznych dolegliwości.Do strawberry ----> b. mi prezykro z powody wylewu, a jak ci go wykryli/zdiagnozowali, miałaś TK czy cuś innego? Czy przy zabiegu była narkoza? nacinali ci coś. Opisz dokładnie charakter zabiegu, bo może to od tego. Włosy mogą wypadać po narkozie, nie wiem czy wiesz o tym.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
|
|
|
|
#723 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Przykro mi dziewczyny z powodu Waszych problemów.
Z Loxonem i Alpicortem to ciężka sprawa, bo to podobno lek, którego już potem nie można odstawić, bo po przerwaniu kuracji wraca wypadanie. I o ile się nie mylę, to raczej na łysienie androgenowe. Zgodzę się również z Marią, u Ciebie Strawberry to może być reakcja na narkozę i ew. inne medykamenty. A ze stresem to też różnie bywa, bo czasem psychicznie nie przeżywa się mocno pewnych rzeczy, ale organizm reaguje po swojemu. |
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zaszkodzą, a może akurat pomogą
|
|
#725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
hmm... możliwe ze to po narkozie...chociaż moja dermatolog (chodze prywatnie bo panstwowo wypadły by mi juz dawno wszytskie włosy) twierdzi ze nie... i ze to przez stres jaki przeszłam......
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak myślałam i teraz upewniłas mnie, że miałam rację A zastanawiałam się własnie nad Loxonem. Mój TŻ tez marudzi, że mu się włosy zaczynają przerzedza, a że ma długie (o wieeele dłuższe niż ja ) nie chce jeszcze obcinac. Fryzjerka doradzała mu Loxon, ale nie wiem czy to do końca jest takie dobre rozwiązanie.
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak wychodza ...ale na szczescie nie robią sie koła...
|
|
#728 |
|
Wtajemniczenie
|
Do strawberry,
Kurcze, rzeczywiście troche późno, ale chodzi o rok 2006/2007? Włosy to opóźniony zapłon. Mnie zabrano hormony tarczycy w 2000, a włosy zaczęły wypadać dopiero w 2004, może wcześniej, ale ja tego nie widziałam, bo nie miałam pojęcia, ze to może być łysienie, po prostu nie zwróciłam uwagi. Przyczyna stresogenna nie działa z dnia na dzień, nieraz skutki w postaci wypadania włosów pojawiają się po kilku miesiącach. Opisz jakoś dokładniej proszę to miejsce, gdzie ci wypadły. Tak po prostu z tyłu, całość czy kupki, jest jeden duży placek czy też kilka małych. I gdzie dokładnie masz bliznę, może bieżesz jakieś leki?
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm jest to tył głowy... głownie lewa strona i środkowa... moge podesłac Ci zdjecie?? ... a blizne mam w płacie czołowym ...to zupełnie inne miejsca... leków nie biore... dopiero teraz... te na łysienie i witaminy od ponad miesiaca. czasami...tak mysle ze gdybym miala proste włosy to bym sie załamała... bo wszytsko byłoby widac i musialabym nosic chuste... a tu Bog mi dał loczki i nic nie widac... za co mu cholernie teraz dziekuje
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, a u mnie chyba zaczęło się wypadanie włosów na wiosnę
już miałam opanowaną sytuację a tu znowu nawrot problemu
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
hm... a co brałas (jaki lek,szampon) by zatrzymac wypadnie włosów???
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
Do strawberry,
jestem niemal na 100% pewna, że to do zabiegu/narkozy. Te czynniki mogą uruchomić wypadanie nawet po 3 miesiacach, do tego stres, który na pewno towarzyszył chorobie. Włosy wypadły ci z tyłu, bo tam właśnie są najsłabsze, tam jest najmniejsze ukrwienie i własnie to miejsce najbardzie reaguje tzn. włosy wypadają właśnie tam najperw, jeżeli w organiźmie następują jakieś zmiany, które wywołują wypadanie . Nie martw się na pewno odrosną.Sąsiadka opowiadała mi o 13 letniej dziewczynie, która dowiedziała sie, że jest adoptowana. W ciągu jednej nocy straciła wszystkie włosy!!!. Potem całkowicie odrosły. Kup sobie witaminy, dobrze się odżywiaj, zakup jakieś ampułki (musisz poczytać wątki), płukanki ziołowe i za kilka tygodni powinny zacząc odrastać . Trzymaj sie słoneczko i zdawaj relacje jak tam postępy
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i byłam po odstawieniu tabletek anty. ale wydaje mi się to wypadanie może mieć związek ze zbliżającą się wiosną
|
|
|
#734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
czasami ktoś obcy może dac wiecej siły niż nawet ktos z rodziny... mam nadzieje ze włoski mi odrosną... bede Wam pisac tutaj... jak tam moje włoski tzn. łysinka dziekuje Marysiu
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Strawberry 3maj się mocno kochana i nie załamuj
co do tabletek anty to macie rację- po ich odstawieniu włoski lecą bardziej, a czasami nawet baaardzo![]() co do loxon-u to mi też dermatolog przepisał w zeszłym roku 5% bez żadnych badań tak po prostu na szczęście coś mnie "podkusiło" żeby go NIE stosować zbyt długo, ale nawet po tym krótkim czasie to co odrosło-wypadło ehh ja nadal walczę z wypadającymi włoskami 3mam za nas kciuki
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stosowałam w ogóle Strawberry będzie dobrze, włosy na pewno Ci odrosną, cierpliwości i spokoju
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz sytuacja wraca do stanów niepokojących
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kochane
Ja rok temu w lutym przeszlam w Zakopanem operacje usuniecia grasicy,operacja trwala 4 godziny pod narkoza ogolna,rok wczesniej bralam rowniez sterydy aby powstrzymac przelom choroby .To byl najgorszy rok w moim zyciu,nie wiem czy sie orientujecie jak zmienia sie wyglad kobiety podczas brania sterydow(encorton)nie przytylam w ogole,ale moja cera i wlosy po odstawieniu ich byly w oplakanym stanie.Wypadaly garsciami podczas mycia plakalam nad wanna Nie dosc ze zalamana choroba i swoim masakrycznym wygladaem,to na dodatek tracilam wlosy....Odstawili mi sterydy a w lutym juz lezalam na stole operacyjnym,narkoza byla dodatkowym ciosem dla moich wlosow,wczesniej rozniez mialam czeste naswietlania rtg,mysle ze to tez sprawili ze tak bardzo wypadaly. Operacja sie udala,ja z miesiaca na miesiac czulam sie lepiej,moja buzia zaczela wygladac normalniej,zaczelam wychodzic do ludzi. Zawsze mialam geste wlosy ale w dotyku bardzo delikatne(jak u dziecka)wiec az tak bardzo nie bylo widac ile wycierpialy,jednak ja wiedzialam i dobijalo mnie to ![]() Nie poddalam sie,zaczelam ostra kuracje Waxem,lykam od 2 lat Skrzyp w tabletkach(bardzo mi pomogl,tylko niestety trzeba poczekac na rezultaty)Wlosy zaczely odrastac,mysle ze za rok beda takie jak 2 lata temu przed moim kryzysem zdrowotnym. dziewczyny polecam Wam skrzyp polny w tabl.ale firmy Olimp,ma on bardzo duza dawke krzemionki,poza tym,swego czasu od peruki uratowal mnie szampon Dermena Trzymam za Was kciuki,i za siebie ciagle troche tez bo marze o wlosach sprzed choroby i daze do tego aby takie miec,na wszystko potrzeba czasu niestety,a my kobietki takie niecierpliwe jestesmy .
|
|
#739 | ||
|
Zadomowienie
|
i bardzo dobrze, ja jestem zdania, że takich "dermatologów" to powinni...
![]() Cytat:
Cytat:
ale ja obiecałam sobie, że jak tylko zupełnie przestaną wypadać to dam im odpocząć całkowicie i regularne podcinanie itp itd i żadnych zabiegów kosmetycznych typu trwała chociaż zawsze o niej marzyłam![]()
|
||
|
|
|
#740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() bede dobrze myślała zawsze sobie tłumacze... ze przecież tego nie widać... bo włosy mi zakrywają łysinkę ![]() ehh...to czemu mi przypisała 2% a nie 5% .... przecież mi wyszły w jeden dzien... to silniejszy lek powinien byc dla mnie lepszy...... a no i była pewna ze to łysienie plackowate...ale nie robiła mi badan NIC.... nawet jak jej powiedzialam ze mialam 2 operacje i 1 zabieg pod znieczuleniem częściowym... a ona ze to od stresu i juz...a nie od narkozy... Cytat:
aż mnie podnoszą Wasze słowa na duchu juz od ...prawie 3 tyg. 2 razy dziennie systematycznie biore to wszytsko iii mam nadzieje ze mi pomoze
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz powróciło to jak było od ponad 3 lat
|
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Do fairy_m,
Cytat:
.Doskonale cę zatem rozumiem, od sterydów (mimo, że to taka malutka dawka) mam okragłą buzię, ale liczę, że za jakiś czas mi zmniejszą dawkę i trocę mi buźka zeszczupleje. Całuski
|
|
|
|
#743 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Co do Tż'ta - jeśli to początkowa faza łysienia androgenowego, to można uzyskać dosyć dobre wyniki, poprzez leczenie zewnętrzne [ale to niestety regularne wcierki z minoxidylem przez długie lata] i wewnętrzne [najskuteczniejsze podobno jest leczenie finasterydem, pomocne są także tabletki z saw palmetto]. Lepiej niech Twój TŻ skonsultuje się z dermatologiem, bo to jednak trochę bardziej skompliowana sprawa. Cytat:
Warto też pić pokrzywę albo skrzyp, jak wspomiała już któraż z Wizażanek Całość wymaga czasu, ale wierzę, że pomoże, trzymam za Ciebie kciuki. Fairy_m, cieszę się, że masz juz za sobą najgprsze chwile, trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej. |
||
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne,że po 4mg masz okragłą buzie,to jest dawka minimalna bez efektów "zewnętrznych". Ja niegdyś brałam 4 zastrzyki hydrokortyzonu i ponad 50mg metypredu,jak ja wyglądałam,a moje włosy
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Koleżanka, która też dostawała metypred (też na przeszczepioną nerkę) powiedziałą mi, że na sterydach niemal zawsze są jakieś objawy ze strony buzi. Mam po prostu minimalne objawy tzw. zespołu Coushinga, okrągła buzia (nie aż tak bardzo, ale jednak), tłuszczyk w charakterysytcznym miejscu na karku, więcej w obrębie tułowia niz w kończynah. Poza tym każdy reaguje indywidualnie na leki, może ja jestem wrażliwa, no i biorę ten lek juz od 8 lat, więc w jakiejś mierze mój organizm nasycił sie tym świnstwem.Jednak jestem zdrowa i mogę cieszyć się życiem, do pełni szczęścia potrzebne są mi jednak włosy i płaski brzuszek
|
|
|
|
#747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny,ja na poczatku bralam 75 mg Fenicortu ,tragedia...wy gladalam jak potwor,chude raczki i niozki a twarz jak ksiezyc w pelni.Apetyt byl wiekszy,ale ja postanowilam sobie,ze nie przytyje i pod koniec kuracji bede wazyc tyle samo.I tak sie stalo,dalam rade 10 miesiecy(nawet schudlam)dawki stedydow byly coraz nizsze-Encorton od 50 mg w koncu do 5 mg i koniec meki.Niestety to co dzialo sie po odtawieniu sterydow z moim wygladem to totalna porazka Kazdy organizm moze raagowac inaczej,moja kolezanka po niskiej dawce przytyla 30 kg .Wlasnie siedze z Waxem na wloskach ,trzymam za Was kciuki
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dziewczyny i ja do Was wracam
nie daję sobie już rady... nijak. Morfologia ok a włosy lecą jak szalone.
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, kopę lat Cię nie było Już myślałam, że problem z włosami dawno zażegnany...A tu widzę, że jednak nie...
|
|
#750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

. U większości on ie skutkuje, bo baaaardzo duża częśc osób nie łysieje z powodu hormonów, ale braku witamin, subst. odzywczych, osłabienia. Aby stwierdzić co to za łysienie należy wykonać BADANIA!!!, a najprostsze to hemoglobina i pozim żelaza, bo nieraz tego brakuje, chociażby z powodu kobiecych, comiesięcznych dolegliwości.

Też tak myślałam i teraz upewniłas mnie, że miałam rację 

.