Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część V - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-23, 18:19   #391
Colderia
Raczkowanie

Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część V

Jakieś pomysły na samotnego sylwestra? Teoretycznie mam zaproszenie od kolegi na "maraton filmowy", ale nie chcę robić mu złudnych nadziei.
Colderia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 18:52   #392
201701151356
Konto usunięte

.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Masz jakąś kumpelkę - singielkę? Ja zazwyczaj jak byłam singlem, spędzałam go z kumpelą i kotem na maratonie filmowym, albo jakieś domówce.
201701151356 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 19:30   #393
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez kasia5266 Pokaż wiadomość
Też ostatnio miałam "ciekawą" sytuację na portalu. Pisałam z facetem kilka dni. Nagle on wyskoczył z tekstem, że...nie wie czy dogadalibyśmy się w kwestiach łóżkowych ponieważ on ma takie wrażenie ( nie wiem skąd) że jestem zbyt porządna jak dla niego. Piszę mu że w ogóle nie rozumiem skąd tego typu rozkminy skoro nawet się nie znamy. A bo wiesz moje ex nie miały za bardzo ochoty przynajmniej nie tak często jak ja bym chciał i teraz zbyt analizuję różne rzeczy. W tym właśnie momencie zrozumiałam dlaczego ten oto Pan od kilku dobrych lat z żadną się nie spotykał dłużej niż kilka tygodni .
Co za rozkminy
Swoją drogą, to to czy ktoś wydaje się porządny w życiu nie ma żadnego znaczenia w kwestiach łóżkowych, bo w tym miejscu może być akurat bardzo nieporządny i zaskoczyć niejednego z pozoru wyluzowanego faceta
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 20:24   #394
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Co za rozkminy
Swoją drogą, to to czy ktoś wydaje się porządny w życiu nie ma żadnego znaczenia w kwestiach łóżkowych, bo w tym miejscu może być akurat bardzo nieporządny i zaskoczyć niejednego z pozoru wyluzowanego faceta
Jest nawet takie określenie: Princess by day, slut by night
Więc pozory mogą być bardzo mylące.
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 22:15   #395
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Jest nawet takie określenie: Princess by day, slut by night
Więc pozory mogą być bardzo mylące.
Dokładnie

Nota bene mnie kiedyś zaskoczył znajomy, który gdzieś w toku dyskusji na fb, niby takiej neutralnej, w dwóch czy trzech zdaniach skręcił dość mocno w tematy bardziej intymne i w jednym zdaniu napisał coś, co dość mocno określało jego preferencje jako dość hardcorowe. Szybko zmienił temat, ale to jedno zdanie dało mi do myślenia To bardzo spokojny facet, odbierany jako grzeczny, sympatyczny i takie tam, ale to tylko pozory. To, że jest odbierany jako małomówny, to też pozór, bo jednak potrafi się rozgadać.
Jak to bywa z pozorami - mylą i to straszliwie

Jak przygotowania do Świąt? Wszystko gotowe?
U mnie prezenty spakowane, choinka ubrana, pierniki ozdobione, buraki na barszcz jeszcze się kiszą Trochę śmigania na przysłowiowej szmacie jeszcze mnie czeka i mogę zaczynać świętowanie
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-24, 11:02   #396
pseudofeministka
Zakorzenienie

Ja już mam w zasadzie wszystko porobione. Z uwagi na brak czasu rozlozylam sobie sobie czynności i nawet nie umeczylam się specjalnie A dziś to wiadomo gotowanie i ostatnie szlify, choc Wigilie mam u siostry, ale każdy cos zawsze przynosi do jedzenia

No nic Wesolych Swiat wszystkim

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-24, 11:41   #397
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Wesołych Świąt
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-24, 11:56   #398
Shawtty
Zakorzenienie

Wesołych świąt

Ja się nie narobiłam przy świętach w ogóle, praktycznie wszędzie wpadam na gotowe
Stary 2016-12-24, 12:07   #399
czekoladowoo
Zakorzenienie

Wesołych

Ja poki co w pracy do 16

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-24, 13:05   #400
pechowianka
Zadomowienie

Wesolych Swiat Kochani 🎄😘

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
pechowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-24, 13:11   #401
Zorzoli
Zakorzenienie

Ja też wpadam na gotowe.
Wesołych świąt

https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-24, 13:35   #402
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Ja też Wam życzę wszystkiego dobrego w te Święta
Stary 2016-12-24, 15:47   #403
DopplegangerEddarda
BAN stały

Jak dla mnie to po paru minutach rozmowy można rozkminić czy ktoś ma predyspozycje do bycia dobrym w te klocki.
Jeżeli ktoś w prawdziwym życiu jesteś troskliwy, spostrzegawczy, ma wyczucie to raczej będzie okej normalnie.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-24, 16:25   #404
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Dokładnie

Nota bene mnie kiedyś zaskoczył znajomy, który gdzieś w toku dyskusji na fb, niby takiej neutralnej, w dwóch czy trzech zdaniach skręcił dość mocno w tematy bardziej intymne i w jednym zdaniu napisał coś, co dość mocno określało jego preferencje jako dość hardcorowe. Szybko zmienił temat, ale to jedno zdanie dało mi do myślenia To bardzo spokojny facet, odbierany jako grzeczny, sympatyczny i takie tam, ale to tylko pozory. To, że jest odbierany jako małomówny, to też pozór, bo jednak potrafi się rozgadać.
Jak to bywa z pozorami - mylą i to straszliwie

Chociaż u mnie jest tak, że po kobietach mi jest trudniej poznać czy mają hardcorowe zapędy. Przy mężczyznach często udaje mi się poznać typ dominujący. Nawet jeśli są cisi, spokojni, to mają wokół siebie specyficzną aurę. Często jest to sposób wypowiadania się, nawet gestów. Trudno mi to nazwać. Ale ogółem może też być tak, że to wyłapuję, bo mnie to kręci. Pana z UK też dlatego wyłapałam

Cytat:
Jak dla mnie to po paru minutach rozmowy można rozkminić czy ktoś ma predyspozycje do bycia dobrym w te klocki.
Jeżeli ktoś w prawdziwym życiu jesteś troskliwy, spostrzegawczy, ma wyczucie to raczej będzie okej normalnie.
"Dobrym w te klocki"? Dla każdego czymś innym będzie "bycie dobrym w te klocki", więc jak dla mnie to nie da się tego obiektywnie wyłapać.
Stary 2016-12-24, 19:34   #405
lolek9000
Zakorzenienie

Wesolych świat kochani😘!
lolek9000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-24, 20:17   #406
doriiska
Zakorzenienie

Wesołych!
Stary 2016-12-24, 23:55   #407
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
"Dobrym w te klocki"? Dla każdego czymś innym będzie "bycie dobrym w te klocki", więc jak dla mnie to nie da się tego obiektywnie wyłapać.
Obiektywnie nie, ale subiektywnie często tak. Przynajmniej mniej więcej. Statystycznie rzecz biorąc największą chęcią do poznawania nowych rzeczy, eksperymentowania, troskliwością oraz empatią (dającą większe prawdopodobieństwo, że kochanek wyczuje potrzeby partnerki) odznaczają się tzw. lewacy. Przy całej mojej sympatii do libertarian, to wśród lewicowych mężczyzn szukałabym najlepszych kochanków.

Konserwatyści według badań najmniej chętnie próbują nowych rzeczy. A im bardziej konserwatywnie tym gorzej. Jak facet ma w głowie schemat "kobieta daje, a facet bierze" to tu nie ma szans na bycie dobrym kochankiem. Jak mówi o celibacie przed ślubem, a na pytanie czy tacy ludzie nie będą mieli problemów z dopasowaniem odpowiada: "jakich problemów? jaka może być trudność w dopasowaniu ruchów biodrami?" (autentyk) to także nie spodziewam się wybitnie świadomego kochanka.

To jak ludzie mówią ukazuje to jak myślą. A to z kolei wskazuje na podejście do pewnych spraw, także łóżkowych.
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-25, 00:37   #408
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Obiektywnie nie, ale subiektywnie często tak. Przynajmniej mniej więcej. Statystycznie rzecz biorąc największą chęcią do poznawania nowych rzeczy, eksperymentowania, troskliwością oraz empatią (dającą większe prawdopodobieństwo, że kochanek wyczuje potrzeby partnerki) odznaczają się tzw. lewacy. Przy całej mojej sympatii do libertarian, to wśród lewicowych mężczyzn szukałabym najlepszych kochanków.

Konserwatyści według badań najmniej chętnie próbują nowych rzeczy. A im bardziej konserwatywnie tym gorzej. Jak facet ma w głowie schemat "kobieta daje, a facet bierze" to tu nie ma szans na bycie dobrym kochankiem. Jak mówi o celibacie przed ślubem, a na pytanie czy tacy ludzie nie będą mieli problemów z dopasowaniem odpowiada: "jakich problemów? jaka może być trudność w dopasowaniu ruchów biodrami?" (autentyk) to także nie spodziewam się wybitnie świadomego kochanka.

To jak ludzie mówią ukazuje to jak myślą. A to z kolei wskazuje na podejście do pewnych spraw, także łóżkowych.
No i ja się z tym wszystkim zgadzam co napisałaś i najwyraźniej czytałam te same wyniki badań, ale nadal uważam, że nijak to się ma do "bycia dobrym w te klocki". Po prostu chodzi o samo określenie. Bo ono nie wskazuje, że chodzi o subiektywne odczucia.

I jeju - masakra te święta. Już mam dość.
Stary 2016-12-25, 08:51   #409
JanChryzostom
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Podczytuję was od jakiegoś czasu, dziś sama postanowiłam napisać. 27 lat, zero poważniejszych związków na koncie w moim, już jakby nie patrzeć, długim życiui jeszcze te święta, rodzina która już nawet przestała pytać kiedy sobie kogoś znajdę (chyba stracili nadzieję :P), kuzynki, które w wieku 23 lat mają już mężów i dzieci w drodze. W takich chwilach ja się pytam co ze mną nie tak? Czemu innym to przychodzi łatwiej, żeby sobie kogoś znaleźć i z kimś być? Ps. Jak wasze Święta?

Konfrontacja z rzeczywistością... czasem mi wychodzi

JanChryzostom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-25, 10:58   #410
lolek9000
Zakorzenienie

U mnie święta to ciagla wyzerka

Co do twojego pytania - faceci (jak i kobiety zresztą) są wzrokowcami dlatego zadbaj o wygląd (jeśli masz np. Nadwagę to ułóż sobie dietę idź na siłownię itd.) ,jeśli mało masz okazji żeby poznać facetów na neutralnym gruncie to spróbuj przez portal randkowy(badoo/tinder)

Powodzenia i wesołych świąt
Stary 2016-12-25, 11:00   #411
Shawtty
Zakorzenienie

Lolek, nie popisałeś się teraz.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez JanChryzostom Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Podczytuję was od jakiegoś czasu, dziś sama postanowiłam napisać. 27 lat, zero poważniejszych związków na koncie w moim, już jakby nie patrzeć, długim życiui jeszcze te święta, rodzina która już nawet przestała pytać kiedy sobie kogoś znajdę (chyba stracili nadzieję :P), kuzynki, które w wieku 23 lat mają już mężów i dzieci w drodze. W takich chwilach ja się pytam co ze mną nie tak? Czemu innym to przychodzi łatwiej, żeby sobie kogoś znaleźć i z kimś być? Ps. Jak wasze Święta?

Cześć
Stary 2016-12-25, 11:08   #412
lolek9000
Zakorzenienie

Shawtty jak tam święta moja droga?

Czemu się nie popisałem😘?
Stary 2016-12-25, 11:09   #413
michalova
Wtajemniczenie

Można dołączyć? czytam Was od dłuższego czasu, chyba pora się już odezwać
JanChryzostom - niektórym przychodzi łatwo, ale często tak jak u mnie kończy się szybko i tragicznie. Szybko wyszłam za mąż, szybko urodziłam syna, teraz mam 25 lat i się rozwodzę.

REKLAMA
Stary 2016-12-25, 11:13   #414
JanChryzostom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michalova Pokaż wiadomość
Można dołączyć? czytam Was od dłuższego czasu, chyba pora się już odezwać
JanChryzostom - niektórym przychodzi łatwo, ale często tak jak u mnie kończy się szybko i tragicznie. Szybko wyszłam za mąż, szybko urodziłam syna, teraz mam 25 lat i się rozwodzę.
Ojej Michalova czemu tak? Uważasz więc że warto czekać dluuugo ale za to na tego właściwego? Tak sobie czasem staram tłumaczyć. Co do wcześniejszego posta sugerującego, że muszę iść na dietę - na szczęście nie muszę, bo jestem akurat szczupła. I jakoś nie sądzę, że wygląd ma najbardziej decydujący wpływ na znalezienie sobie kogoś.

Stary 2016-12-25, 11:15   #415
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Michalova czesc podczytuje czasem watek rozstaniowy xd.

Lolek takie bzdury napisales ze szkoda slow.
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-25, 11:27   #416
lolek9000
Zakorzenienie

Czemu tak uważacie? Choćby moja kuzynka która długie lata była sama i też ciotki pytały kiedy sobie kawalera znajdzie...
Piękna dziewczyna, dobrze wykształcona, dobra, wrażliwa - no idealny materiał na żonę , w końcu zdecydowała się założyć profil na badoo i teraz jest szczęśliwą żoną w 6 miesiącu ciąży

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Niczego nie sugerowałem i jeśli tak to zrozumiałaś to najmocniej przepraszam
Nie chciałem nikogo obrażać - sam po tej wyżerce będę musiał chyba na dietę iść haha :P
Stary 2016-12-25, 11:38   #417
Shawtty
Zakorzenienie

Lolek, w porządku, zaraz jadę się gościć

Lolku, nawet jeśli dziewczyna ma nadwagę, schudnięcie nie gwarantuje sukcesu w miłości. Naprawdę, można być piękną niczym z okładki i też być singielką. To, że stado facetów za taką się będzie oglądać nie oznacza, że i jej tak szybko ktoś w oko wpadnie. No i nie samym wyglądem człowiek żyje

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cześć Michalova, podczytuję wątek rozstaniowy, przykro mi, że Twój mąż okazał się takim zerem. Byłam pewna, że jesteś starsza, a tu proszę - moja rówieśniczka

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2016-12-25 o 11:42
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-12-25, 11:41   #418
JanChryzostom
Raczkowanie

Lolek ja też się nie obrażam. Postanowienie na Nowy Rok - zakładam konto na Sympatii albo czymś podobnym

Stary 2016-12-25, 11:42   #419
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej Michalova czemu tak? Uważasz więc że warto czekać dluuugo ale za to na tego właściwego? Tak sobie czasem staram tłumaczyć. Co do wcześniejszego posta sugerującego, że muszę iść na dietę - na szczęście nie muszę, bo jestem akurat szczupła. I jakoś nie sądzę, że wygląd ma najbardziej decydujący wpływ na znalezienie sobie kogoś.

Uwierz, nigdy nie możesz być pewna drugiego człowieka. Nigdy nie ma właściwego czasu, to zawsze ryzyko. Inną sprawą jest tylko branie 'pierwszego lepszego' w imię nie wiem czego, ale i tak się zdarza. Wtedy łatwo się unieszczęśliwić. Ale możesz też wyjść za mąż za kogoś, kto wydaje Ci się istnym cudem, a też skończyć się to może niedobrze.. Związek to zawsze ryzyko.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Lolek ja też się nie obrażam. Postanowienie na Nowy Rok - zakładam konto na Sympatii albo czymś podobnym

No ja na badoo księcia poznałam, więc polecam
Stary 2016-12-25, 11:43   #420
JanChryzostom
Raczkowanie

Shawtty to gratuluję i zazdroszczę a w tym wątku jesteś z sentymentu w takim razie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości