![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co emigrantkom w duszy gra...
a czemu mi wygwiazdkowalo ostatni wyraz.? przeciez to nie bluznierstwo.. choc poczatek moze i sie kojarzyc..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mozesz blizej o swojej szkole? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj maz byl w Cleveland i niestety z tej pracy nici bo stosuja w niej stara technologie jezeli chodzi o komputery i gdyby wzial ta prace to nie byloby dobrze dla jego kariery,to samo w Califiornii praca w kasynie-nie wyglada to dobrze na resume,pozostal Saint Louis-lepsze Saint Louis niz Springfield ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() associates mam w liberal arts transfer - bylam na wuletnim programie stworzonym specjalnie na potrzeby transfer students ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
sluchajcie ja ciagle jestem zielona jesli chodzi o te wszystkie stopnie na uczelni. Czy associates to to samo co licencjat? Vanilla a co dokladnie oznacza "liberal arts"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a liberal arts to do dzis za bardzo nie wiem co to znaczy ![]() sprawdzilam w wikipedia i oni to definiuja tak: The term liberal arts has come to mean studies that are intended to provide general knowledge and intellectual skills, rather than specialized occupational or professional skills. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie da sie dokladnie porownac, poniewaz sa inne wymogi jesli chodzi o godziny kredytowe, ale sytuacja najscislej wyglada tak, jak ja przedstawilam. Mialam okazje duzo o tym czytac i sie na ten temat dowiadywac gdy przyjechalam do Stanow i zrobilam sobie tranfer ocen z Polski. Uff... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
A Liberal Arts to Nauki Wyzwolone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A w ogole w marketingu jest duzo osob po psychologii, zwlaszcza w badaniach rynkowych, wiec jeszcze nic straconego. ![]() Moje studia bardzo mi sie podobaja, a pierwszy dzien jutro. No i zaczna sie znowu 13-godzinne dni poza domem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matko ja nic nie wiem ![]() czy ktoras moglaby mi jeszcze lapotologicznie wszystko wyjasnic? Czy po samym community college otrzymuje sie bachelora? Az mi glupio pytac.. i naprawde nie trzeba pisac zadnej pracy?tylko miec odpowiednia ilosc kredytow? Ale najpierw trzeba zrobic associate, tak? czyli podejrzewam, ze trzeba zrobic general education plus jakies inne klasy, tak?.. i czy trzeba miec jakis major zeby zrobic associate? Kurcze, zastanawiam sie czy nie skasowac tego listu, bo naprawde az glupio mi pytac. W koncu troche tych klas przerobilam ale raczej z nudow no i na poczatku bralam same ESL gdyz po przyjezdzie tutaj nie znalam jeszcze angielskiego. A teraz biore dla rozrywki, klasy artystyczne, no i tez bralam jakies inne (ktore wchodza w general education) ale raczej dla mozlowisci spotykania sie z ludzmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Eee Nineczka co sie martwisz ja tez sie nie moge polapac w tych terminach nigdy niewiem co jest co,zawsze sie musze meza pytac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W community college mozesz dostac jedynie Associate (po ok. 2 latach). Po Bachelora musisz isc na uniwersystet, ktory oferuje kursy o numerach 300 wzwyz czyli undergrad (po associate to sa najczesciej dwa lata). Zeby dostac Bachelora musisz miec zrobione general ed (co sie glownie robi w community college albo przez pierwsze lata na 4-letnich collegu/uniwersytecie, ktory oferuje 4 lata studiow az do bachelora). Nie wiem jak jest z majorami w community college, bo w takim nie bylam, ale podejrzewam ze trzeba. Vanilla pewnie wie (ale do siebie odsylamy hehe). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
dzieki !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
tak i to sporo, jeszcze raz dzieki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Co tam u was dziewczyny ?
U mnie nic ciekawego -pogoda sie popsula deszcz pada.lato odeszlo ![]() Moj Tz jest w trakcie procesu zatrudniania sie w tej pracy w Cleveland(w koncu okazalo sie ze praca nie bedzie na starej technologii i dokladaja jeszce roczne bonusy czyli nie jest tak zle) oprocz tego z washington DC ktos tam sie odezwal w sprawie pracy.Z californii nie oddzwonili ,z Saint Louis nie moga sie zdecydowac. Na razie u mnie tyle mam nadzieje ze w koncu bedzie cos wiadomo w nastepnym tygodniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
Ciekawa jestem dziewczyny jaka jest Wasza granica tolerancji w znajomsciach emigracyjnych?Ostatnio przezylam pewien szok,otoz odwiedzila mnie tzw dobra znajoma ,ktora ma wysokie mniemanie o sobie,co niekiedy procentuje w zyciu.Utrzymywalam wiez gdyz na obcej ziemi trudniej o czlowieka...Zawsze uwazalam,ze przyjaciel powinien niekoniecznie byc moim odbiciem lustrzanym.Podczas 3godzin wizyty zebralo sie jej na szczerosc i dowiedzialam sie ,ze koniecznie powinnam pofrabowac wlosy na rudo(co uwierzcie odebralo by mojej osobie strzepy uroku osobistego),zmienic TZ(jej wzrok byl dziwnie rozmydlony jak mowila o nim),dalej ze moje zycie to calkowite dno pozbawione prestizu .Z tego wszystkiego odezwal sie ogien w moim brzuchu .Bacznie unikam jej jestestwa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Trzymam sie z daleka od jackowa/polonii i dobrze na tym wychodze. Gdy kiedys probowalam sie zaprzyjaznic z pewna emigrantka (wizazanka do tego) skonczylo sie to na ignorowaniu mnie przez nia po jakims czasie. Ani me, ani be i nawet nie wiem dlaczego.
Mam tu za to znajoma, z ktora studiowalam w Polsce. Tak sie szczesliwie zlozylo, ze przyjechalysmy w to samo miejsce w tym samym czasie z tego samego powodu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba nie byla dobra znajoma.... Jezeli chodzi o moje znajomosci emigracyjne to sa one na rzie tylko online,w realu jakos trudno tu sie zaprzyjaznic(male miasteczko),mam nadzieje ze w wiekszym miescie sie to zmieni..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
To jest dla mnie smutne,ze tak trudno jest utrzymac przyjazn.Gdy ludzie maja zbyt wielki apetyt na wladze i egoizm,coraz trudniej o spotkania.Ona jest bardzo specyficzna kobieta ,obecnie jest na etapie polowania na faceta(choc zaczynam myslec,ze ona wciaz to robi)Nie moze to byc byle kto ,musi byc wydajny.Jak mawia luksus musi byc w lozku i w podarunkach.Moj TZ ma na nia alergie ,zastanawial sie nawet swego czasu nad pojeciem luksusu w milosci...I jak facet krecil sie wokol teorii zlotych prezerwatyw.W zasadzie to jest nawet i smieszne,przyznaje.Zabola l mnie fakt ,ze ja zaakceptowalam te jej innosc.A ona na sile chciala mnie zmienic i to dla swojego widzimisia.Naprawde jest trudno o przyjazn ,a na obczyznie to dziala wg moich spostrzezen zwierzeca logika (forsa,plotka,zazdrosc)Do tyczy ona w duzej mierze kobiet ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Ja tez mialam kilka razy w zyciu takie doswiadczenia i teraz wiem, ze warto nawiazywac znajomosci tylko z osobami, ktore sa dobrymi ludzmi tzn miedzy innymi potrafia myslec nie tylko osobie i o pieniadzach. Najbardziej mnie mierzi ukryte lub nie porownywanie sie z innymi Polakami na obczyznie. NIestety trudno sie czasem zorientowac z kim mamy do czynienia, szczegolnie w innym kraju.
Ci Polacy, ktorych tutaj poznalam to fajni mlodzi, inteligentni ludzie - wszyscy studiuja, robia doktoraty, nie przyjechali tu "po kase". Wlasnie dzis wieczorem zbieram ich wszystkich do kupy i idziemy do klubu potanczyc. Ide sie wiec mejkapowac. Mam nadzieje, ze bedzie fajnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest niestety na obczyznie trudno o przyjaznie i trudno o ich utrzymanie,ja to jestem w ciezkim szoku przeciez w Polsce to ja mialam kupe znajomych a tutaj?Zero kontaktow w realu.Dlatego jestem maniaczka internetowa ![]() Co do wlosow wracam do naturalnego koloru ( popielaty braz) jeszcze sie nie pokusilam o pofarbowanie,chociaz farba lezy w szafce i mnie kusi ![]() A skad Ty jestes Madonek?Bo chyba przeoczylam ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
BAN stały
|
Jestem z Niemiec.Dokucza mi rowniez brak popularnosci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ha ja tez doceniam teraz nawet znajomych jakich mialam w Polsce,bo przyjaciolke to mialam jedna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
BAN stały
|
Dziekuje za sympatie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znac jak tam podklad Bobi Brown,z tymi skoplikowanymi zyciorysami to prawda,nie warto nerwow tracic i zdrowia na takie osoby. Co do Twoich analiz ja myslalam ze Ty jestes wizazystka bo Twoje porady sa bardzo trafne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
BAN stały
|
Mecz chlopaki wygrali 3:1
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Numerki za pudrem to srednia oceny,numerek drugi to ilosc osob ktore uzywaly, a procenty znacza ze tyle osob by kupilo go ponownie-wkleilam Ci od najlepeij ocenianego do najgorzej. Bobbi Brown->Yellow Powder Powder 4.3 3 100% Bobbi Brown->Sheer Finish pressed powder in Sunny Beige Powder 5.0 1 100% Bobbi Brown->Extra Spf 25 Tinted Moisturizing Balm Tinted Moisturizer 4.6 5 100% Bobbi Brown->Tinted Moisturizer-New Formula Tinted Moisturizer 4.1 15 73% Bobbi Brown->Moisture Rich foundation Liquid 3.8 69 71% Bobbi Brown->Tinted Moisturizer Tinted Moisturizer 4.0 66 69% Bobbi Brown->Moisturizing Foundation Liquid 3.3 9 66% Bobbi Brown->Bobbi Brown Balm Extra TM Crème 3.8 20 65% Bobbi Brown->Oil-Free Even Finish Compact Foundation Crème 3.5 82 60% Bobbi Brown->Foundation Stick Crème 3.6 106 54% Bobbi Brown->smooth skin foundation Crème 3.6 44 52% Bobbi Brown->Sheer Finished Pressed Powder- Soft Sand (5) Powder 3.0 2 50% Bobbi Brown->Fresh Glow Cream Foundation Liquid 3.6 8 50% Bobbi Brown->Oil-Free Even Finish Foundation SPF 15 Liquid 3.4 145 48% Bobbi Brown->Get Even Cream to Powder Compact Foundation Crème 2.7 9 33% Bobbi Brown->Loose Powder Sunny Beige Powder 1.0 1 0% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
dziewczyny troche sie denerwuje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.