|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;))))
Whyata: bardzo Ci dziękuję, za pocieszenie. mam nadzieję, że to tylko moje chore przewrażliwienie. Trzymam kciuki za Ciebie
Koniecznie napisz jak już coś będziesz wiedziała.
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie też ostatnio mniej bolą piersi na pewno jest wszystko ok jeszcze nieraz pewnie ból piersi powróci i inne dolegliwości ja bhcg robiłam 10marca tez niemogłam sie na wyniki doczekac jak rano pobrali mi krew to wyniki miałam dopiero na drugi dzień, ale wyszło ładnie 421,9 czyli według norm w labolatorium w moim mieście był 5-6 tydzieńA dzis udało mi sie dostać do mojej Pani doktor bardzo ją poprosiłam żeby mnie przyjeła bo się bardzo martwie czy z ciążą wszystko jest ok i naszczescie sie zgodziła. Widziałam moje maleństwo na USG pierwszy raz , taka jestem szczęśliwa o mało sie niepopłakałam jak zobaczyłam maleństwo na monitorze ![]() Tylko dostałam Luteine żeby zmniejszyc ryzyko poronienia , okropne są te tabletki pod język ale dla maleństwa wszystko zrobie |
|
|
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no mi nieprzeszkadza juz ten okropny smak wole chyba raczej brac doustnie bo nielubie brac leków dopochwowych. ja kiedys tez juz brałam luteine ale na wywołanie miesiaczki dawno temu , teraz z kolei ten sam lek żeby zapobiec poronieniu Najważniejsze zeby maleństwo było zdrowe!! bardzo sie ciesze , że je dzis zobaczyłam na USG, wspaniałe uczucie Mam nadzieje że damy rade do listopada i że tym razem wszystko pójdzie tak jak powinnoPozdrawiam gorąco |
|
|
|
|
#215 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A w którym jesteś tygodniu?? Według moich obliczeń, to ja dopiero w 3, nawet nie wiem, czy coś oprócz pęcherzyka byłoby widoczne na moim USG? |
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak byłam w 5 tygodniu to było widać pęcherzyk wielkosci chyba 4 milimetry 5 tydzień od dnia ostatniej miesiączki. serce bijące widziałam w 7 tygodniu
|
|
#217 | |||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() co do piersi to mnie też mniej bolą ostatnio.. Cytat:
Cytat:
poczekaj do 5-6 tyg licząc od dnia ostatniej miesiączki |
|||
|
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam wynik hcg- 931
|
|
|
|
#219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no według obliczeń własnie na dzień dzisiejszy 5 tydz 4dzień ale dokładnie bede wiedziała za 2 tyg jak pójde do ginekolog bo dzis mnie tak przyjeła z uprzejmosci jak sie jej juz skończyły pacjentki.zrobiła mi usg i zbadała na "samolocie" ale na USG juz było widać co nieco.pozdrawiam |
|
|
|
|
#220 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za takie powitanie
|
|
|
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
[quote=scorpionec;6898620]gratulacjie
![]() yyyyyyyyy jakie dane do listy ![]()
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
A co z wami jest??
watek nap pada jak dziś samopoczucie? u mnie nad wyraz dobrze.. pozdrawiam mamuśki |
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
preziebienie mnie dopadlo ... mam stan podgoraczkowy - od wczoraj leze w wyrku i nic wziac niemoge a temp. ni spada
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
hej Kochane Mamusie
jeden dzionek sobie odpuściłam jakoś nie mogłam ![]() byłam taaaaka zmęczona nowym mamusiom serdecznie gratuluje co do bóli piersi,też je mam ale wiecie co... moje piersiątka sa teraz ogromne i jeszcze urosną Mój TZ tylko sie na nie ślini ![]() mam pytanko do Was ![]() czy kochałyście się już ze swoimi po tym jak się dowiedziałyście? bo my wczoraj i miałam straszna blokadę było fajnie ale się bałam okropinie żeby nie zaszkodzić fasoleczce,wiem,że to nie zaszkodzi ale i tak sie bałam niepotrzebnie
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
co do seksu to ja zdązylam tylko raz odkąd się dowiedzielśmy i ie żałuje bo było super..
jakoś inaczej niż przed![]() teraz mam mega ochote ale lekarz zalecił sie wstrzymać do następnej wizyty tj. 31.03 ![]() becia zdrowiej szybko.. mozesz wziąć APAP albo coś z paracetamolem |
|
|
|
#227 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie
Poczytałam troszkę inny wątek na forum - dotyczył on kosmetyków używanych w ciąży. Wiecie może coś o tym? Czy mogę np używać samoopalacza??? Lubię ten kosmetyk, bo mam bardzo jasną karnację, a w zimie to po prostu wyglądam jak śmierć na urlopieCo Wy o tym sądzicie??? A poza tym, dlaczego wszędzie panuje stereotyp niezadbanej kobiety w ciąży?? Nieumalowanej i w workowych kieckach???
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, Kochane Mamusie, pozwolcie, ze dolacze do Waszego grona. Dwa dni temu dowiedzielismy sie z narzeczonym, ze zostaniemy rodzicami
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Mam nadzieje , ze milutko minie Wam dzionek, ja niestety własnie zbieram sie na zajęcia niewiem jak tam wytrzymam dziś poraz pierwszy dopadły mnie mdłości. do 15 posiedze na zajęciach i dam sobie spokój , najchętniej bym dzis cały dzień przeleżała w łóżeczku heh. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
becia co u ciebie?? mam nadzieje ze lepiej ![]() ![]() 1. scorpionec / Justyna/ lat 28 /Olsztyn 2. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno 3.anytsuj / Justyna/ lat 26/Słupsk 4. lisey / Aga / lat 29 /Chełm 5. KaSiaEG /Kasia/lat 22/Elblag 6.molka86 / Mariola / lat 22/ Warszawa wszystkie nowe mamuśki zapraszam na naszą listę... proszę tylko o przesłanie mi danych (takich jak powyżej) na pw albo tu na forum czekam ![]() |
||
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też tego zrozmieć nie mogę mam koleżanki, które jak tylko zaszły w ciażę to przestały dbać kompletnie o siebie. patrzyłam na nie i myślałam sobie :"Jejku jak zajde w ciążę bedę taka piekna, jest tyle wspaniałych ubranek, które potrafią wydobyć pieko cieżarnej kobiety". kiedyś zapytałam koleżanke w ciaży dlaczego nie kupuje ciażowych ubrań, przecież jest ogromny wybór ubrań "rosnacych" a ona mi powiedziała, że na kilka mcy to sie nie opłaca. przypomniałam jej kilka ciuchów które kupiła na jeszcze krótszy sezon... zaszalała po tym po sklepach, ze hoho ![]() becia_leszno życzę zdrówka, żeby szybko opuściły Cie te dolegliwosci. Gratuluję nowej mamusi pozostałym mamusiom też zdrówka życzę, uważajcie na siebie bo pogoda zdradliwa teraz buziaki i miłej niedzieli
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE dla nowycj mamusiek
![]() ja jutro ide do lekarza po zwolnienie min na tydzien bo temp nie spada i czuje sie coraz gorzej. musze wygrzac wirusa a moja praca po godzinach ostatnio nie ułatwi mitego na pewno. dziecko najważniejsze a zwolnic i tak mnie teraz nie zwolnią.
M jak MAMA - IGOR 29.10.2008 http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081100700730.png Edytowane przez becia_leszno Czas edycji: 2008-03-16 o 13:37 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
becia_leszno nawet sie nie zastanawiaj, birerz wolne i wygrzej wirusa, jak mu sie za gorąco zrobi szybko ucieknie
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
becia kochana trzymaj się cieplutko,ja też dziś nie domagam,poszliśmy do kościółka a jak wróciliśmy to do łóżeczka i leżałam do tej pory bo tak mi zimno było.A może herbatka z miodkiem i cytrynką? mnie niby pomaga ale lekarz jest lepszy to jutro z ranka do przychodzni
gratuluje kolejnej mamusi kbaga
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dziekuje za przemile przywitanie. Ja dzis spedzilam prawie caly dzien w lozku i dobrze mi to zrobilo czuje sie o wiele lepiej. Ja polecam herbate malinowa i cieple wyrko. Pozdrawiam.
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
No w końcu dzisiaj wolny dzień będę leniuchować na maksa
Wczoraj jakos zajęcia przeżyłam. i jakoś mnie wzieło na sprzątanie domu ale chyba troche przegiełam bo potem byłam cała połamana wszystko mnie bolało.no nic.miłego dzionka Mamusie ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
zajrzałam zobzcyc jak sie macie.
chciałam też wyżebrać troszkę fluidków ciażowych. na jutro mam termin @, tempka narazie fajna i jeśli jutro też taka będzie to zatestuje. moze żałosne to co pisze, ale baaardzo chciałabym do Was dołączyć ![]() pozdrawiam i zdrówka życzę
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
madzia proszę bardzo
jak się kochane mamusie czujecie? ja byłam u lekarza,ciąża jeste oficjalna ale bez badania było umówiłam się do polskiego ginka na USG na 29.03 drogo ale chce zobaczyć maojego maluszka ![]() ![]() u mnie bez wymiotów na szczęście ale wrabałam wczoraj puszkę rybki w pomidorach ![]() a mój TZ tylko "myślałem,że mi dasz kawałek" a co u Was?
|
|
#240 |
|
Przyczajenie
|
CZeść wszystkim!
Boję się, ze łapię jakieś przeziębienie Dziwnie się czuję :/ Poza tym, że spać mi się chce ciągle to w dodatku mam wrażenie, ze dopadła mnie jakaś gorączka. Nie macie czasami uczucia takiej fali gorąca??? Ja ostatnio czasami miewam, jakbym ciągle miała 37 stopni... Madziu trzymam kciuku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Koniecznie napisz jak już coś będziesz wiedziała.

Co wy na to?

Albumiki Nikosia i Miłoszka